פשוט דיי

• פותח הנושא shy6
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
יש לך הרבה תפקידים לעבור

עד שתנחש אבל זה מראה עד כמה אתה דביל. אתה חושב שאתה זה הבורג הכי חשוב בצבא? אז אני אגיד את זה שוב - אתה בשר תותחים. יש אלף כמוך. למה אתה חושב ש100 חיילים מתו במלחמה המיותרת הזאת? בדיוק בגלל זה - יש אלף כמוהם, הם בשר תותחים, תפקידם למות כשפוליטיקאים רוצים דם. זה בדיוק תפקידך. כואבת האמת? שיכאב לך קצת, לא נורא.

vinney

Well-known member
אני ? אני לא ביזבזתי כלום

אם הייתי מבזבז לא הייתי הולך לצבא. אתה כנראה ביזבזת. כי אתה נראה נורא מתוסכל מזה. לא נורא, אז שרפת שלוש שנים, אתה והרבה טיפשים אחרים.

yoav7777

New member
הייתה תעודת בגרות מצוינת, אנגלית ברמה גבוהה,

ובמקום להציב אותי למחלקה רצינית של מחשבים\כלכלה\מודיעין שמו אותי בבסיס מסריח מלא ערסים בדרום. אתה יודע למה?? לא הייתה לי פרוטקציה!!!!! אז אל תזיין לו את המוח על זה שהצבא חשב שהוא פחות טוב.. והצורה שבה אתה מדבר על בשר תותחים... אתה פשוט אגואיסט ברמות מטורפות... חבל שלא היית בגטו ורשה, שם לא היה לך בשר תותחים שיגן עליך!

vinney

Well-known member
איך קל להוציא אותכם מהכלים../images/Emo13.gif

אתה יודע מה זה אומר? שאתם מונעים מרגש. רגש זה דבר נחמד במידה, אבל כשאספסוף מתחיל להתאסף ולדרוש דם מתוך רגש - דם בסוף ישפך. אז אספסוף, תרגיעו. הא, ולא צריך פרוטקציה ליחידות מחשבים. לא כל מי שיש לו בגרות מצוינת ואנגלית ברמה מגיע לשם, זה לא המדד בכלל. תעודת בגרות זה אחלה נייר לנגב את התחת, תאמין לי. הסיבה היחידה שאנשים עדיין מתייחסים לתעודה הזאת זה כי האוניברסיטאות מסננות לפי זה מועמדים משום מה, אחרת כבר מזמן היו מבטלים את זה.

yoav7777

New member
אספסוף? אני לא חושב שבתור בן לרופא

מרעננה שגר בבית של 2 מילון $ אני אספסוף. או שיש לך הגדרה חדשה לאספסוף... אני פשוט יודע שאנשים מתקבלים ליחידות המחשב כי 1.יש להם פרוטקציה! וזה בדוק. 2. בגלל הקשרים שלהם הייתה להם את הדרך להתכונן לפסיכוטכני או להגיד את מה שצריכים להגיד בראיונות... בידיוק לאיזה יחידה באיזה עיר באיזה מספר בניין הם רוצים ללכת... אני לא מדבר על אלה שחתמו והשתעבדו לצבא... את האופציה הזאת הייתה לכולנו.. אלא על אלה שמקבלים את הג'ובים של השלוש שנים... ולא רק מחשבים... עוזרי כלכלן בקרייה, מחלקת חו"ל בקרייה, "כתבים" צבאיים, רדיו, משהב"ט,מודיעין וכו'... ותעודת הבגרות שלי לא הייתה מורכבת מהרחבות של ספרות והסטוריה עם זה מה שאתה רומז... נסה יותר לכיוון כימיה פיזיקה ומדעי המחשב! אני מונע מהעובדה שמישהו מעיז לזלזל במישהו שסיכן את החיים שלו למענו... בגלל שאחי עשה את אותו הדבר למען "ז*****" כמוך. אני מציע לך להרגיע... בגלל אנשים כמוך בעוד כמה שנים לא תהיה כאן מדינה. יש אנשים יותר צבועים ממך... אלה שלא עושים יום אחד ולא טורחים אפילו להביע את דעתם הצבועה בפורום. זה בערך 60% מהעליתה בישראל... אני פוגש אותם יום יום. האמת... לא מזיז לי בכלל אני את הפספורט האירופאי שלי כבר השגתי... ובעוד שנה ברגע שאני אסיים את התואר הכפול שלי אני בורח מכאן למדינה נורמלית עם אנשים נורמלים ( דרך אגב כבר חייתי בחו"ל כמה שנים והשתלבתי שם אחלה גם מבחינת מראה חיצוני). ממש "אספסוף" אני...

יניבל1

New member
אתה ידוע למה אני בז לאנשים כמוך

בגלל שהם חושבים ששטרות כסף ושאר הניירות שבן אדם מחזיק בבית קובעות את איכותו וחכמתו. אני לא יודע כמה אתה מרוויח וכמה הוצאת בבגרות (אני מניח שאתה משקר, כי אם היה לך כל כך הרבה כסף לא היית ממורמר מספיק כדיל לצאת בהסטה כזו כנגד המשתמטים) אבל כשאני קורא את ההודעות שלך אני מסיק שעומד פה בן אדם טיפש ושטחי , זה מה שאתה מקרין מההודעות שלך , וגם אם תרוויח 2000 שקל לחודש וגם 300000 זה לא ישכנע אותי אחרת .

SupermanZW

Well-known member
אני דווקא סבור שהוא דובר אמת

את הכסף שיש לו הוא לא קיבל מהמדינה אלא מאביו, בזמן ששירת בצבא הוא קיבל מהמדינה מעט מאוד כסף בעוד מישהו אחר שהשתמט (שגם לו יתכן שיש אבא עשיר) קיבל הרבה יותר וגם צבר זכויות לפנסיה, הספיק ללמוד ולהוציא תואר, ועוד. אני מצדיק אותו מאוד. גם לו הייתי מיליונר הייתי יוצא נגד המשתמטים כי זה עניין עקרוני.

יניבל1

New member
יכול ליהות שבשר התותחים היה מגן עליו

אבל זה עדיין לא אומר שלא קוראים לו בשר תותחים :)

yoav7777

New member
יניב זה ההבדל. בורשה מי שלא הגן על עצמו רצחו

אותו, לא היה שם צבא... כל אחד היה הצבא של עצמו - מי שלא התחבא והגן על עצמו גמר במחנות... או בבורות... הוא לא היה יכול לשבת לו בנחת ולרדת על אלה שמגינים עליו מבחוץ כמו שהוא עושה עכשיו... מזלו שהוא לא נולד בשנת 1939 בפולין... אלא במקום הזה שנקרא ארץ ישראל ובשנות ה80 או ה70. ובאמת הרבה יהודים גם שם היו אגואיסטים בידיוק כמו בארץ היה חלק של עשירים ליד חלק של עניים שמתו מרעב.. הסרט הפסנתרן ממחיש את המציאות... יש גם דוקומנטריה שמאמתת את זה אם אי פעם תסע לשם ותבקר במוזיאון היהודי... זוועת עולם, בחצי גטו אספו גופות והם ישבו להם במסעדות ושמעו פסנתר. רק שבסוף שם העשירים בגטו ובעלי הקשרים בתוך הקהילה גמרו בתאים בטרבלינקה בידיוק כמו העניים. לא היה להם "בשר תותחים" בניגוד למר ויני...

EmGee

New member
אני מצטער אם אני אשמע טיפה בוטה אבל תסלח לי

צהל בכל רגע נתון מוציא כמות אדירה של פעולות. חלקן פשוטות כמו שמירה בבסיס במרכז הארץ וחלקן יותר מורכבות מסובכות ומסוכנות. אני לא יודע מה מצב כח האדם בקריה אבל בקרב היחידות הלוחמות המצב מאוד חמור. נוצר מצב שהצבא מוציא פעולות ללא מספיק כח אדם ולכן הרבה דברים משתבשים. אני מכיר כמה משפחות שכולות שאיבדו את בניהן בגלל שלצבא לא היה את מי לשלוח כדי לחפות עליהם, או לחלץ או להכין את הפעולה שלהם כמו שצריך, או לאסוף מודיעין או מגוון סיבות. מעבר לדוגמא ישירה זאת יש המון פעולות שלא מתרחשות ובעקבותיהן נהרגים חיילים ואזרחים. פעולות אלה לא מתרחשות אך ורק כי אין מי שיבצע אותן! בגדול אתה צודק ומי שיש לו בעיה אמיתית לשרת לא צריך לשרת, אבל הבעיה היא שכמות עצומה וחסרת פרופורציה של אנשים רכבו על הגל הזה ומתחזים לסובלים מבעיות (בעיות כמו שיש לאחיך) כדי להמנע מגיוס או להמנע מגיוס קרבי. כל המטרה של הקריאות שלנו הן להפסיק את המצב של ההתחזויות האלו ולגרום לנטל שווה בין מי שיכול לתרום. זה צריך להיות גם אינטרס ממעלה ראשונה של אחיך, וצר לי שאחיך חש ברע למרות שהוא יודע שהוא לא התגייס מסיבות מוצדקות. אם בכל זאת אחיך נפגע מכך אז אני רואה את זה כדבר נורא, אבל לא מוטעה. אני אישית מעדיף שאחיך יפגע מאשר שגל ההשתמטות האדיר הזה ימשיך לחגוג ולגדול. אני מקווה שהבנת אותי

vinney

Well-known member
פעם אחרונה שבדקתי

(בפרסומים של מחזור הגיוס האחרון), על כל מקום ביחידות החיר יש יותר ממלש"ב אחד שרוצה לתפוס אותו. נראה לי שהבעיה היא בעיקר במוח החמום שלכם, לצה"ל לא חסר אף אחד.

EmGee

New member
בולשיט

אין פלוגת חי"ר אחת בצה"ל עם סד"כ מלא. כנ"ל לגבי שריון/תותחנים והנדסה. אין מתגייס אחד שלא הגיע ליחידה קרבית כי לא היה מקום, ההפך הוא הנכון. ותפסיק עם השטויות שאתה מסלף מהתקשורת.

EmGee

New member
תראה לי פרסום כזה

שאומר שיש יותר מועמדים לשירות קרבי מאשר כאלה שבאמת נהיים קרביים. אני מתמבסס על הכרות רבת שנים עם כמעט כל היחידות הלוחמות בצהל.

EmGee

New member
הבנת הנקרא והבנה מהחיים

קיבלת פעם מנילה? זה שלמישהו נותנים לבחור שיבוץ וכל מה שמוצע לו הוא אך ורק יחידות קרביות - זה ממש לא אומר שהוא מעוניין להגיע לשם.

vinney

Well-known member
מנילה? מה זה?

אבל אתה טוען שכל מי שרוצה יכול להשתחרר בשקר, ואתה טוען שיש הרבה כאלה. אבל מה, הפלא ופלא, דובר צה"ל אומר שכל מי שהתגייס, התגייס לפי העדפותיו, וביחידות ממש לא חסרים אנשים, הפך מוחלט מכל מה שהפורום הזה מביע. איך זה מסתדר?

EmGee

New member
מנילה זה שאלון העדפויות

שכל מועמד לגיוס מקבל, גם מי שעומד להשתמט. מי שלא ממלא אותו ממלאים אולו בשבילו אקראית. יש המון אנשים שהיו מעדיפים לא להתגייס או להתגייס ליחידות עורפיות, אבל זה לא אומר שהם בחרו לשקר את רשויות הצבא. וחסרים כמות עצומה של חיילים בכל יחידות השדה מלבד הסיירות.

למעלה