צדקת השמאל

NorthernStar

New member
זה מאוד לגיטימי

כפי שאמרתי, האלף בית של ביקורת הטקסט, ואל תשכח ש"טקסט" הוא מזמן לא במשמעות השמרנית של ספר - העולם כולו הוא סוג של טקסט, כולל אנחנו ככותבים, כולל פרסומות שאנחנו צופים בטלויזיה, וכו'.

doresh shalom

New member
אם תחזרי על עצמך ../images/Emo41.gif

לא תהיי צודקת יותר. כפי שכבר אמרתי, מטרתנו היא לבחון טיעון! (האם אנו מסכימים איתו או לא) יש לבחון את הטיעון לעומק, ולחשוב על כל השלכותיו (במידת האפשר), אבל האינטרס ה*אישי* של טוען הטיעון איננו רלוונטי לשאלה "האם טיעון X תואם את ערכיי?"

NorthernStar

New member
אז אם כך,

אני לא ממליצה לך ללכת ללמוד מדעי הרוח או החברה. כישלון מובטח. כפי שאמרתי, זה האלף בית של ניתוח ביקורתי של טקסט, כל טקסט.

razre

New member
אבל אולי יועלה טיעון נכון

ע"י מישהו שאת לא מסכימה איתו בד"כ - לפי השיטה שלך לניתוח טקסט אין מקום למו"מ ולהסכמי שלום. אני אראה טיעונים של ראשי חמאס במו"מ, אבל אתיחס רק לזה שהם רצחו אזרחים ישראלים במשך שנים, וככה לעולם לא נוכל להתקדם. וזה בדיוק כמו התמיכה שלך בצד הפלשתיני ובמאבק הקדוש שלו לשחרור פלשתינה, אף על פי שהוא משתמש באלימות, ומאידך גינוי כל פעולה של צבא הכיבוש האכזר. את פשוט צבועה.

doresh shalom

New member
אני מודה לך על דאגתך הכנה ../images/Emo41.gif

לעתידי האקדמי. אבל עדיין לא הגבת לטיעון שלי בצורה עניינית. (ולמקרה שהטיעון לא הובן: לא חשוב אם ישראל העלתה את הויכוח או לא, השאלה היא אם יש לה CASE)

NorthernStar

New member
אין לה - על פי 242

עליה לסגת מהשטחים שנכבשו ב1967 - והם אפילו מיודעים: באנגלית וצרפתית, ברגע שהוספת את קשר הזיקה (אילו שטחים? אלו שנכבשו בסכסוך האחרון) יידעת אותם.

razre

New member
באנגלית זה בדיוק כמו בעברית

במקרה הזה. ולפי הטקסט היבש אין דרך לדעת אם השטחים מיודעים או לא. אין טעם לויכוח הזה, כי בלי קביעה של החתומים על ההחלטה, לגבי ידוע או לא ידוע, לא ניתן לומר מה הייתה כוונתם. בינתיים כל אחד טוען מה שנוח לו.

razre

New member
מסכים

ואת מראה שליטה מצוינת בניתוח טקסט, כשאת פוחדת להגיב למה שאני כותב בלי קשר למה שכתוב רק בגלל שאת רואה בי ימני, שמקומו לא כאן.

doresh shalom

New member
מסייג: חוששני שזוהי הסתכלות ../images/Emo41.gif

חד-צדדית מדי. גם אם אין סימטירה בין הצדדים, אף צד אינו נקי מאשם.

סלוניק

New member
האם יוזמת ז'נבה מוותרת על זכות זו?

אולי על זכות השיבה כעקרון, אך לא כזכות מימוש. לו הייתה עושה זאת היה מצויין היכנשהו במתווה מהו הסכם או המכסה בעבור כמות הפליטים שיורשו להכנס, ולא בסיס לקביעת מכסה עתידית של מס' לא ידוע.

Ootch

New member
כל הסכם

שלא כלול בו ויתור מוחלט על מדינת ישראל ו"טיהורה" מיהודים, לא מקובל על ארגוני הטרור. על איזה הסכם בדיוק אפשר לחתום במצב כזה?.. להסכם צריך שני צדדים.

זכות השיבה-תנאי הכרחי להשמדת ישראל

שלום עלק...

razre

New member
חחחח ../images/Emo45.gif - אין ספק. מי שגר בקנדה

אולי רואה משהו אחר...

למעלה