צהריים טובים לכולם

קטניפ

New member
לא מדויק

אם הבנק מחלט את הדירה הוא מוכר אותה בהליך מהיר ואז אתה מקבל סכום הנמוך מהשווי הריאלי של הנכס.
הבעיה, אם תשאל אותי, היא שאין בארץ תרבות של השכרת נכסים לטווח ארוך.

ומצד שני קניית בית משעבדת אותך לבית ומונעת לעיתים החלפת בית למרות שאדם רוצה לעשות כן

Aronsona

New member
למיטב ידיעתי, לשמחתי, בית המשפט לא מאפשר

לבנק לחלט את הדירה כל כך מהר כמו פעם ונותן לך זמן סביר למכור את הדירה ולהשיב את הכסף לבנק.
הדברים בנושא הזה השתנו לאחרונה

קטניפ

New member
ובנתיים מחייב אותך בריבית

פיגורים כה גבוהה שלמעשה אין לך ברירה אלא למכור את דירתך במהירות ובמקרים רבים בהפסד.

Aronsona

New member
לא עלה על דעתי שהבנק מפסיד אבל הוא לא מחלט ככ

מהר ולכן אמרתי שאם אתה משלם X לדירה שכורה ומחליף את ה- X במשכנתה אתה גם יכול לעמוד בזה וגם זה שלך ולא הולך לפח.

קטניפ

New member
שוב, בהנחה שיש לך הון עצמי ראשוני מהותי

אחרת אין בזה כדאיות

אתה צודק כל זמן שיש לך כסף נזיל

כלומר, לפחות מחצית מערך הדירה ואת השאר אתה לוקח כמשכנתא. אז אין לך בעיה כי את דמי השכירות אתה משלם למשכנתא. עד כאן לא הפסדת. אבל מה עושים אם אין לך כסף נזיל? אף בנק לא ייתן לך מאה אחוז משכנתא וגם אף אחד לא יכול לעמוד בכאלה תשלומים. לכן אני שואלת למה לא בונים בתים המיועדים אך ורק לשכירות עם אופציה לקנייה מאוחרת?

Aronsona

New member
על זה אין לנו ויכוח

אני עצמי רכשתי את הדירה הראשונה בקצרין ב- 95% מימון.
המחיר היה אז כ- 10,000$ כלומר שילמתי מכיסי 500$.
מכרתי אותה ב- 30,000$ וזו היתה ההתחלה. היום דירה חדשה אצלנו בעיר או אצלך (נדמה לי שהמחירים דומים), עולה כ- 300,000$ וצריך לפחות 140,000$ כהון ראשוני וזה די קשה.

אכן דירה בסדר גודל כמו שלי

עולה 300,000$. וזה ברחובות. בנס ציונה וראשל"צ זה עולה הרבה יותר. על ת"א אין מה לדבר. מאחר והוא עובד באזור, אין טעם שיחפש דירה באיזה מצפה בגליל העליון.
אני רכשתי דירה כזוג צעיר במסגרת פרוייקט לזוגות צעירים ובשביל שיהיה לנו את ההון הראשוני שזה היה סכום לא גדול במיוחד, בעלי חתם קבע לחמש שנים ואחר כך לעוד שלוש וככה הוא קיבל מענק שאיפשר לנו לרכוש את הדירה עם משכנתא של זוגות צעירים שיכולנו לעמוד בה ואפילו להביא ילדים לעולם. כמובן שאחר כך עברנו לדירה גדולה יותר, אבל לפחות זה היה אפשרי. היום זה כמעט בלתי אפשרי לקנות דירה אלא אם כן יש לך הורים עשירים.

Aronsona

New member
את מספרת לי. אני לא ממש יודע איך לעזור

לבני. הכל מתחיל ממה צריך לעשות עבור ההון הראשוני ובמקרה שלכם זה נראה אכן בעייתי.

puma141

New member
עכשיו תקרא שוב, נסה להיות במקומו על כל

ההיבטים בעניין-
ותגיד מה עדיף...
אל תסתכל על זה רק מהפן של לקנות/לא לקנות אלא על כל המורכבויות שבדבר..
לדעתי, הוא פשוט בן אדם...

Aronsona

New member
אין על זה ויכוח.

שני בני גרים בדירות שכורות כי אין להם או לי אפשרות לתת את ההון הראשוני לקחת משכנתה. אבל אם קיים ההון הראשוני אז דירה שלך עם משכנתה זה יותר טוב בעיני

puma141

New member
בהחלט צודק...אולי באמת הגיע הזמן למהפכה

אמיתית?? שלא תלויה בכלום, ולא מחוברת בשום דבר לקטע הפוליטי...

puma141

New member
טוב לאור מה שאני שומעת מסביב, אני שוקלת את

זה לחיוב...:)
אז אולי! אולי זה יקרה........

אני מעבירה אותך מתפקידך

כשרה לבטחון פנים וממנה אותך לשרת הבינוי והשיכון.
את מוזמנת להגיש הצעת חוק לכנסת ובה לפרט, כיצד את מתכוונת לפעול לחיסול מצוקת הדיור אצל הזוגות הצעירים והעולים החדשים. לדעתי, על הממשלה להקציב לכך כמה מיליארדים ולבנות בנינים שיועדו אך ורק להשכרה לזוגות צעירים או צעירים בודדים עם אפשרות לקניית הדירה אחרי 10 שנים של מגורים בה. לא ניתן יהיה לקנות בהם דירות להשקעה. הבתים האלו ייבנו באזור המרכז היכן שיש לצעירים האלה מקום לעבוד.

puma141

New member
אוקיי רק שתהיה לך סבלנות, כי השאירו לי משרד

מלא פצעים, חובות, וובלאגן..אז אני צריכה לעשות המון! שיעורי בית עד שתראי תוצאות..

תודה על המינוי..*זה מעלה לי ת'משכורת?*

קטניפ

New member
כלכלית אין חובה לקנות דירה בכל מחיר

אם אין לך די הון עצמי חבל על הכסף שיושקע ברכישת הדירה.
הריבית שתשלמו על המשכנתא תהיה גבוהה מאוד ולמעשה תעלה את העלות האפקטיבית של הבית באופן משמעותי.

poseidon111

Active member
זה רק צד אחד של הסיפור. אותה ריבית, שלא לדבר

על הקרן, היא השקעה בנכס שקרוב לוודאי יניב לך רווחים בעתיד. ראי זאת כהשקעה. שלא לדבר על הזכות המוענקת לך להשתמש בנכס.

דמי השכירות מעניקים לך רק את זכות השימוש, ללא סיכוי כלשהו שתראה רווח כספי מההשקעה החדשית שלך.

קטניפ

New member
זו השקעה אם לא אתה תחיה בדירה הזו

ושוב, השאלה העיקרית היא מהו חלק ההון העצמי שיש לאדם להשקיע ברכישת הדירה.

למעלה