צהריים טובים לכולם

poseidon111

Active member
מדוע ההתניה בשורה הראשונה? גם אם הוא

יחיה שם, הרי בראייה היסטורית, זה אחד מהנכסים המניבים ביותר שיש. ההשקעה מורכבת מהמשכנתה, מהריבית ומההון העצמי.
אז נכון שבמדינתינו המחירים אינם ריאליים, אך קלף זה משחק לטובתך גם כשאתה מוכר, כך שהוא מתאזן.

כשאתה שוכר דירה, אתה מראש יודע שלא תראה שקל אחד על השקעתך.
למעשה, אתה יכול לממש את השקעתך בקנייה, אם תנאי השוק משחקים לטובתך, לאחר חמש שנים, בכדי להימנע מלשלם מס שבח.
ריבית כפי שיש במשכנתא, יהיה קשה למצוא בכל הלוואה בנקאית אחרת, שלא לדבר על הטבות אחרות.

את יכולה לטעון כמובן שלו היה משקיע את ההון העצמי בתכנית חיסכון, היה רואה כמה גרושים, אך בחני זאת ביחס של עלות-רווח בשני המקרים.
מה אני משקיע ומה אני אמור לקבל.

קטניפ

New member
משכנתא היא אכן ההלוואה הזולה ביותר

שקיימת בשוק
אבל מבחינת תשואה - ההשקעה הטובה ביותר לטווח ארוך היא השקעה בתיק מניות ולא בנדל"ן.

poseidon111

Active member
מסכים. רק צריך מבנה נפשי מסויים כדי להשקיע את

כל כספך בשוק ההון.
לא לכולם יש את היכולת לראות את כספם מתכווץ בימים ספורים.

קטניפ

New member
זו כבר בעיה אחרת

אבל למי שיש סבלנות ואורך רוח זה האפיק הריווחי ביותר (אגב, גם בתקופות שכוללות בתוכן משברים כלכליים עולמיים).

כל כך חבל שהשכלה פיננסית היא לא חלק מהחינוך אותו אנו מקנים לילדינו בביה"ס.

Aronsona

New member
לא, זו השקעה בכל מקרה

עובדתית הבית שבו אני גר כיום ורכשתי אותו בפברואר 2009 ולאחרונה הייתי צריך לבדוק את ערכו והוא גבוה בכ- 50%. אז נכון שבמקרה זה רכשתי בשיא השפל והיום המחירים גבוהים אבל זו השקעה מצוינת

Aronsona

New member
זו כבר שאלה של השקפה

אם אהיה נאלץ לממש זה יהפוך לרווח.

אתה מערבב בין דירה להשקעה

לבין דירה למגורים.
אם יש לי מיליון שקלים מיותרים, הדבר הכי טוב זה להשקיע בקניית דירה קטנה ולהשכיר אותה כל חודש. ככה הנכס שלי מניב רווחים.
אבל אם אני קונה דירה לצורך מגורים וחייבת חייבת לקחת עליה משכנתא של 60% מערכה, הרי היא תהיה שלי לחלוטין רק בעוד 20 שנה וגם ככה לא אוכל לעשות איתה שום דבר מלבד להוריש אותה לילדיי או לנכדיי.
המשכנתא נושאת ריבית כל כך גבוהה וגם הצמדה, כך שאתה משלם על דירה ששווייה נניח מיליון שקל, אתה משלם עליה בסופו של דבר כמעט שני מיליון ש"ח.
אם היה לי עכשיו חצי מיליון ש"ח, הייתי נגיד נותנת לבן שלי כדי שיקנה דירה במיליון ש"ח ולקחת משכנתא שלא תחנוק אותו, אז גם אתה וגם אביעד הייתם צודקים בהנחתכם. אך לא כך הוא הדבר. כדי שהוא יקנה דירה, גם אני צריכה לקחת משכנתא וגם הוא צריך לקחת משכנתא וככה שוב פעם נהיה כולנו משועבדים למשהו שהמדינה הפושעת הזאת מכריחה אותנו לעשות שנים על גבי שנים.
עכשיו, זאת לא רק בעיה שלי ושל הבן שלי. אני נתקלת בבעיה הזאת גם אצל הילדים של החברים שלי. הילדים האלה שהתחתנו לא מזמן נחנקים עם משכנתאות של חמשת אלפים ש"ח בחודש. האמא בוכה בלילות כי היא לא יודעת איך ילדתה תשלם את המשכנתא במידה ויפטרו אותה מחר מהעבודה בגלל לידה או בגלל מחלה של ילד. בקיצור, החיים של הזוגות הצעירים גם כן לא קלים במדינה הזאת.

poseidon111

Active member
אני לא מערבב והתכוונתי בדיוק למה שכתבתי.

אסביר:
קנית דירה במיליון. 600 אלף הם משכנתא.
את חיה בדירה עשר שנים. בעוד עשר שנים מחירה עלה למיליון וחצי נניח.
מה שנשאר מהמשכנתה הם 300 אלף.
ניתן למכור את הדירה במיליון וחצי. מכרת.
300 אלף מהמחיר מכירה את מחזירה לבנק.
400 אלף זה היה ההון העצמי.
יחד 700 אלף.
לאחר המכירה נשארת עם 800 אלף שקל ביד.
מכאן את יכולה להסתכל על זה בשני דרכים.
שבמהלך העשר שנים הוצאת 300 אלף שקל על שכירות.
או,
אם את מוסיפה את ה300 אלף להוצאות, גרת חינם בדירה במשך עשר שנים ויצאת עם רווח של חצי מיליון.
זה רע?

אבל זה ברור

ברור לי ולכל בר דעת שכל אגורה שהולכת לשכירות, הולכת לפח. על זה אין לי ויכוח. אבל אם תסתכל על זה כשאלה פילוסופית, למה לעזאזל בן אדם צריך להשתעבד לבית? הרי לא משנה באיזה גיל הוא יהיה, הוא לא ימכור את הבית, יקח את הכסף ויטייל 80 יום סביב העולם, אלא ישאיר את הבית כירושה לילדיו. מבחינה פילוסופית, אתה נולד וחי כל חייך בשביל להיות בעל בית. נו, אז מה יצא לך מזה?

poseidon111

Active member
אתה לא נולד להיות בעל בית. הבית הוא

אמצעי הכרחי לחיות.

שאלת שאלה לגבי הכדאיות הכלכלית של קניה מול שכירות.
על זה עניתי.
אם את רוצה את הפן הפילוסופי, זו אופרה אחרת.
דרך אגב, לא צריך להשאיר את הבית כירושה. אפשר למכרו ברווח נאה, לעבור למשהו שיותר מתאים לזוג מבוגר, ואת ההפרש להשאיר לירושה.
אני משוכנע שגם לזה לא יתנגדו.

קטניפ

New member
ומה תעשה עכשיו?

אם תרצה לקנות דירה חדשה הרי שמחיר הנדלן יהיה יקר באותה פרופורציה..

poseidon111

Active member
נכון, אבל השאלה היא לא מה אעשה, אלא מה

עשיתי. עשיתי רווח שיכול לשמש אותי למשל, ואני מדגיש למשל,
לחיות בשכירות הרבה שנים על חשבון הרווח שעשיתי על הדירה הקודמת.
אני מפקיד את הכסף, ומהריבית שאקבל על הקרן, יש לי דיווידנד לא רע לתשלום שכירות למשל.
רק כי הבנק עזר לי לקנות דירה.
או שאני יכול להשתמש בכסף כהון עצמי לרכישת דירה אחרת.

או שהכי חכם, אני יכול לתרום אותו לפוסיידון...

אתה יודע

כשהייתי צעירה, חשבתי בדיוק כמוך. חשבתי שלעת זיקנה, אוכל למכור את הבית, לשים את הכסף בבנק ומהדיבידנד שאני אקבל כל חודש, אוכל לחיות בשכירות ועדיין ישאר לי כסף בבנק להוריש לילדיי. אז מחשבות לחוד ומציאות לחוד. בפועל, זה לא כל כך מסתדר.
דירה שקנית ועבדת בשבילה כל חייך, מאוד קשה להיפרד ממנה לטובת דירה שכורה ומיליון שקל בבנק כשאתה יודע שאתה יכול בסופו של דבר להישאר בלי דירה ובלי כסף אשר עלול להתבזבז במהירות רבה.
אבל, מי יודע, אם לא תהיה לי ברירה והמצב הכלכלי יחמיר, אז כנראה שזה מה שיקרה, בתקווה שעם המזל שלי, הבנק המיועד לא יפשוט את הרגל דווקא איתי

שאלה

נדמה לי שאחרי 10 שנים המשכנתא (שממוצעה היום הוא 20 שנה ומעלה )
החוב לבנק יהיה בדיוק וכנראה גם יותר מ 600 אלף המקוריים של המשכנתא, כך היה אצלי לפחות.
זאת אומרת שהיא נשארת עם 50000 קרי רווח של 100000 ב 10 שנים, נראה שאפילו באפיק סולדי התשואה יכולה להיות רבה יותר
על הסכום המקורי .
טעות ?

ושאלה שניה,
נניח שנשארה עם הרווח שציינת דירה זהה כעת עולה 1500000, כלומר שוב משכנתא
והפעם 700000 ?

poseidon111

Active member
אתה מכיר אפיק בנקאי שיתן לך רווח של חצי

מיליון שקל על השקעה של 400 אלף, אחרי עשר שנים? הטעות שלך היא שאני חישבתי את הרווח, לאחר החזר החוב לבנק, לא לפני.
איך הגעת ל100000?

בעניין שאלתך השניה, עניתי על אותו עניין לקטניפ אך אוסיף שאם אתה מוכר וקונה באותו סכום, אין רווח.
הצרכים משתנים עם השנים, ולזוג מבוגר, אין צורך בדירה של זוג צעיר.
ההפרש בין השתיים הוא הרווח.
אני כמובן לא נכנס לגורמים כמו מסחר למשל, שיכולים להוסיף לרווח.

למעלה