צה"ל הוא צבא הומאני אינושי, ומוסרי אומרים לא?

junior gong

New member
ואללה עג'עוג'

אני כתבתי את זה פעם אחת בפורום אחר ואני אכתוב את זה גם פה. בלי שום קשר למה שאמר תינו......כבודו במקומו מונח וזכותו להגדיר את עצמו כפי שהוא רואה לנכון. אבל אני אומר, שכשערבי אומר שהוא ציוני, אני לא מאמין לו, כשיהודי אומר שהוא ציוני אני נוטה להאמין לו. שים לב, אני אישית תופס את זה ככה : כשערבי אומר את זה זה נתפס כמשהו מוזר, קצת צבוע, קצת מבולבל, והרבה חנפן, אבל כשיהודי אומר את זה, זה אמיתי, זה איתן כמו סלע, והמסר עובר חזק כמו ברק. לא יודע, כשערבי אומר שהוא ציוני זה נשמע לי מזוייף כמו שטבעול מנסה לשכנע את כולם ששניצל טבעוני זה באמת שניצל.

KingTino

New member
מייקוש בוא נבהיר משהו

אני לא יכול להיות ציוני מסיבה אחת כי אנני יהודי, ציונים רק יהודים נחשבים לכך כי המולדת שלהם היא ציון , שזה ישראל הציונות שאני מדבר עליה היא בדיעות שלי, ואני בדיעותיי מאוד נוטה לכיוון הימין, ובוא נגיד כך שאני כיום בצד הגרעין של הימין הקיצוני, אני משתכנע מדברים שהימין אומר אותם מאשר השמאל אומר , כי בעיניי השמאל הוא לא רלוונטי במדינה והוא סתם שקרן, זה שהוא הקים מדינה פלסטינית נתן להם רובים ועשה להם צבא ואימן אותם, ראינו שזה התהפך נגדנו, עד היום המנהיג היחיד שהיה לו ביצים לצאת מעזה הוא ציוני אמיתי וימיני קצוני שהוא שהקים את מפלגת הליכוד אז, וכיום הוא זה שהקים את מפלגת קדימה שזה אריל שרון, בעיניי ציונות זאת דרך , ולא משהו שמשתייך לליאום או לגזע

KingTino

New member
אני יכול להיות מי שאני רוצה עג'ייב

אני ציוני בדיעותי את המסר כבר אולי הבנת עכשיו אני דוגל בארץ ציון זה אני מצביע ליכוד ומולדת זה ברור לך מפורום אחר כל מי שהוא ערבי לא יכול להיות ציוני אלה רק בדיעות שלו, אני בדיעותי ציוני ואני אוהב את הציונות , אפילו היתי רוצה לקרוא לבן שלי ציון, צה"ל מזמן איבד את כל צלם אינשיות שיש לו, וזה לא בזכותו אלה בזכות האוייב שלו, שניהם התחילו לחפש מי משניהם יותר אכזר , אם זה הפלסטינים או אם זה הישראלים , אני מודה שהצבא שלנו בהרבה פעמים כבר לא משתמש במה שנקרא מוסריות צבאית אלה ביד קשה ואני לא רוצה רק להאשים אותו אבל יש דברים שאני לא יכול להבליג עליהם , אני כיום יודע שילד קטן בן 8 ולא משנה מה עשה או מאיזה עם הוא , מכוונים לראש שלו רובה, והוא עושה פיפי במכנס, איך ימשיך לזכור את זה כל חיו, כמו כל מי שהיה במחנה ריכוז,וראה את הזוועה שעד היום הוא לא שוכח אותה, בעיניי זה מצטייר כך, או כמו שכל מי שחווה והיה עד ונפגע בפיגוע טירור שלא ישכח בחיו את הרגעים האללה מבחנתי זה אותו דבר, על זה אני דברתי, זה שאנשים אחרים לקחו את זה לכיוון אחר זה מצער, אבל הימין שאני בא ממנו הוא תמיד חכם ומומחה בלטייח אמת ולהתחיל לחפש והצביע באצבע מאשימה כלפי אחר זו תכונה דיי אופיינית לישראלים והפלסטינים

respecta1

New member
יכול להיות ועוד איך ערבי ציוני

ציונות זה דעה כל בנאדם חייזר וכלב יכול להיות ציוני.

ksimeroni

New member
אל תבלבלו את המושג "ציונות" עם המילה ציון

כשהיהודים היו בגלות כולם כמהו לציון, היא ירושלים. לפי הדת היהודית, ישראל היא מדינתנו וירושלים (ציון) בירתנו. הציונות היא תנועה לאומית שנוסדה באירופה הגזענית, שקראה להקים בית יהודי ליהדות אירופה (לא דווקא בישראל). לאחר שקמה מדינת ישראל ליהודי אירופה, התרחשה השואה, והציונים שחיו בישראל הבינו שמצבם הוא חמור - לא נותרו עוד יהודים להעלות ארצה מאירופה, ונגזר עליהם להיות מיעוט מול הרוב הערבי במדינה. לכן בצר להם הם החליטו לאפשר גם ליהודי ערב לעלות ארצה, אם כי תחת הגבלות וסלקציה, ולהפוך אותם בכפייה לאירופאים כמותם. יהודים-ערבים שסרבו לעלות לפה ולחיות תחת השלטון האירופאי-ציוני, נתקלו בתחבולות ומזימות שרקמו שליחים ציונים בארצותיהם הערביות, ולבסוף אולצו ע"י הציונים וע"י הממשלות הערביות (שחברו יחדיו), לעבור לחיות בארץ ישראל הציונית. מה שקרה פה אחר כך ליהודי ערב, כולם כבר יודעים....
במילים אחרות, אני בתור יהודיה-ערביה גם שאפתי להגיע לציון (ירושלים), אבל אני לא "ציונית", שכן מוצאי אינו אירופאי, ואותה ציונות ידעה טוב מאוד להתייחס ברשעות לאבותיי ולשים להם מכשולים בכל מקום, על אחת כמה וכמה בארץ ישראל, כך שאם אכנה את עצמי "ציונית", אני בעצם אומרת שאני מסכימה עם כל העוולות שהציונים עשו לאבותי, וזה לא יקום ולא יהיה. ערביי ישראל גם לא צריכים לכנות את עצמם "ציונים", כי הם לא באמת שותפים לרעיונות או למעשים בפועל של אותם יהודים אירופאים שהגיעו לכאן עם קום המדינה היהודית, אבל אם הם בעד מדינה יהודית לעם היהודי, הם צריכים להבין שציון היא הבירה, אבל הציונות היא לא הדת.

respecta1

New member
הודעה כזו הזויה

עזבי את זה שאין כזה דבר יהודים ערבים ולהגיד את זה זה בורות, זה כמו להגיד אני שחור ולבן, יהדות וערבים זה לאום או שאתה שייך ללאום היהודי או לערבי.. אין גם וגם ויאלה צאי מהסרט שהאשכנזים פה בשביל לרדוף אותך, למה מי כבר מסתכל אשכנזים מרוקאים תימנים וכו' זה סתם נושא לצחוקים ותו יותר לא.

צה"ל הוא מערכת ענקית בת מאות אלפי חיילים

הם צה"ל בקונטקסט הקיים, במציאות הקיימת, בנסיבות הקיימות הוא צבא הומני, אנושי ומוסרי? התשובה היא: כן כן ןעוד פעם כן, יותר מידי אפילו, האם זה אומר שאין חיילים מסויימים או מפקדים מסויימים שאיבדו שליטה ונהגו באופן מחפיר ומשפיל נגד אוכלוסיה אזרחית? לא, וודאי שהיו מקרים כאלה, יש מקרים כאלה וככל הנראה גם יהיו, אותם מקרים חייבים להחקר ולהיות מטופלים בשיא החומרה, ובדרך כלל הם אכן מטופלים. חשוב להדגיש מקרים אלה הם לא "צה"ל" הם לא משליכים עליו הם לא מעידים עליו ועל על כל פאק כזה ניתן למצוא מאות מקרים שבו החיילים היו מסוריים עד כדי סיכון חייהם, רק שעליהם אף אחד לא מדווח... אוסף התמונות שבלינק שנתת הוא אכן קשה אך אין בו כדי לתת תמונה מלאה, הוא ערוך, הוא מגמתי, אין בו את הרקע, אין בו נסיבות, אין בו את הקונטקסט, יכול להיות שהחיילים אכן פשעו ויכול להיות שהסיפור הרבה הרבה פחות דרמטי ממה שהתמונות מראות, אין לי מושג... ללא קשר, אני חושב שראוי היה מזמן שישראל תפנה את חברון מיהודים ותעביר את מערת המכפלה לשליטה של גורם בינלאומי כך שיהודים, אם ירצו יוכלו להמשיך להתפלל שם.

למעלה