צה"ל הוא צבא הומאני אינושי, ומוסרי אומרים לא?

KingTino

New member
שניה שניה שאני אבין מייק

אתה מדמיין אותי עומד ושר את התיקווה ושם את יד ימין על הלב ? זו התמונה שרצה לך עכשיו בראש , שאני אבין?

KingTino

New member
זה בסדר לשיר את התיקווה זה טיפשי

זה מזכיר לי את אוהדי ביתר ירושלים , המתלהבים לכן אני לא שר אותה

respecta1

New member
ערבי ישראלי שר את המנון המדינה שלו

רק אני לא מבין מה טיפשי בזה?

junior gong

New member
נכון עג'יב

אבל אמרת " העם שלך " איזה עם שלי? אני אין לי עם אחי, אני נולדתי עם עצמי ואני אמות עם עצמי, אני לא רוצה שמישהו אחר ישייך אותי למשהו בעולם הזה, כי בעיני אני לא מתחבר לכלום ממה שהולך בין ערבים ליהודים, כל הרפש הזה וכל המלחמות האלה, אני בעד חייה ותן לחיות. יש משפט יפה לא זוכר מי אמר אותו " וולידנא אחרארן " ז"א נולדנו חופשיים, וככה אני מרגיש, חופשי ומאושר, ואם כלשונך " העם שלי " סבל 60 שנה בישביל אדמה מעפנה שהוא ייקבר בה בסוף כמו כלב עד שהעצמות שלו יהיו אפר, אז " העם שלי " מפגר ברמות מטורפות, באותה מידה גם היהודים טמבלים הם מזכירים לי את ההתנחלויות, נשארים שם למרות שמפוצצים אותם רק לשם המולדת, ואלק ינען דין ראב מולדת, טוז פלמולדת וטוז פלוואטאן, קחו את הכל מצידי לבריאות שיהיה לכם, יש מספיק לכולם.

גידעון1

New member
עגיב דיברת הרבה על זכויות שמגיעות לך

לא ראיתי שדרשת לקבל במקביל לזכויות שמגיעות לכל יהודי לקבל גם את החובות שקיימות אצל כל יהודי. מדוע הדרישה לשוויון זכויות לכולם אך את החובות להשאיר רק אצל היהודים? האם זו לא גזענות מצידכם לדרוש שוייון זכויות לכולם אך חובות רק אצל היהודים?

junior gong

New member
גידעון

ברגע שאתה נכנס לבית של מישהו אחר, בכייף על מנת להשתתף איתו ולהרגיש חלק מאותו בית, ופתאום הוא מצווה עלייך " אל תישב פה תישב כאן, אל תלך לחדר ההוא אתה נשאר בחדר הזה, להוא מותר להרים רגל על הכסא לך אסור " אתה עדיין תרגיש רצוי? ככה זה בצבא, ערבים לא רצויים, מתנדבים פה ושם זה סבבה כי אתם יודעים שלא הרבה יתנדבו, יש בחיל האוויר ערבים? לא, כי לא תתנו להם, יש בחיל הים ערבים? לא כי לא תתנו להם, אפילו בצבא יש גזענות והפרדה, איך אתה מצפה ממני למלא את חובתי כערבי ולהתגייס לצבא שלא מוכן לתת לי את הזכויות שמגיעות ליהודי באותו מקום? גם אם יהיה לי פרופיל 98 ואהיה מתאים בול לחיל הים לדוגמה, לא ישבצו אותי לשם, כי לא יסמכו עלי, וההרגשה הזו שלא סומכים עלייך גורמת לערבים להגיד " יאללה.......ברוך שפטרנו אנחנו לא רצויים שם, שהם ישרתו " בעצם אתה אומר לעג'יב " בוא כנס לבית שלי, תהיה כמוני, אבל שתדע מראש שאני לא אתן לך את אותן זכויות כמו שלי יש או אותם הזדמנויות " אז למה אתם רוצים אותנו בצבא? רק בישביל לעמוד במחסומים או לסייר בגבול? בישביל לשלוח אותנו לשטחים למות שם או להילחם בעוד ערבים ולהרוג אחד את השני? בוא תן לי את האפשרויות שיש ליהודים בצבא ואת הקידום שיש ליהודים בצבא ואת העתיד שיש ליהודים בצבא ואני אתגייס.

גידעון1

New member
לא צריך שתלך לצבא

תעשה שירות לאומי במקום צבא ורק לאחר מכן תדרוש את הזכויות המקבילות ליהודים

ינשוף4

New member
אני חושב שיותר מדי פשטני.

א. אין גיוס חובה של ערבים. חלק גדול מהם, וכמעט כל מנהיגיהם- מתנגד לגיוס, שרות, או כל מה שקשור אליו. (משהו דומה גם עם היהודים החרדים). וכן. העניין רגיש ו/או בעייתי. ב. הצבא הוא גדול, ויש בו יחידות רבות, ומגוון גדול של תפקידים ומקצועות. וגם קובע קריטריונים לגבי מי מתאים, או יכול, להגיע לכל אחד מהם. וקריטריונים אלה גם משתנים, במשך הזמן. חלק מהשינויים- ביזמת הצבא, שהגיע בעצמו למסקנה שיש צורך לשנות. וחלק- בלחץ יחידים, או ארגונים, שטוענים ש"מקופחים". ויש גם חריגים שניהלו מאבקים, כדי להגיע למקום שקריטריונים קיימים לא אפשרו להם. וקריטריונים אלו- כוללים לא רק נתונים פיזיים והשכלה. יש מקומות שגם מוצא ורקע (ולמרות שזה נשמע גזעני- לא חושב). אז כשבזמנו לא התאפשר לי להגיע ליחידה מסויימת, מסבות כאלו- לא קבלתי זאת כ"קיפוח", אלא כ"ככה זה". אתם מרבים להזכיר את חיל האויר. החיל אכן גדול. אבל יש בו מעט טייסים, והרבה מאד בעלי תפקידים אחרים. חלקם לגמרי "לא זוהרים" (פקידים, מחסנאים, מכונאים, טכנאים וכו'). ורק בשנים האחרונות התחילו לקבל בחורות לקורס טייס, וכבר יש גם טייס דרוזי, ואני חושב שהוזכר בתקשורת גם חניך בדואי. אני חושב שמדובר בתהליך קיים (לא יודע אם מהיר מדי, או אטי מדי), שבו, עם הזמן, נפתחות יותר אפשרויות בפני מי שמתגייס. אז לטעון, מלכתחילה, "לא מוכן לגיוס, כי מקופח באפשרויות"- לא רציני, לדעתי. (גם בפני מתגייס יהודי- לא כל האפשרויות פתוחות לבחירה).

THE WIZARD 55

New member
כמה פעמים נסביר לכם

שהבעיה בכלל לא אצל הערבים הבעיה בממשלה, שתוציא צווים לערבים שתהפוך את זה לגיוס חובה אחר כך תבואו בטענות.

גידעון1

New member
איזו תמימות לא מתאים לך

"הבעיה בכלל לא אצל הערבים"-> את לא חושב שאת מתממת? אפשר לחשוב שהערבים כאן דופקים על דלתות הממשלה וצועקים תוציאו כבר את הצווים אנחנו מתים לעשות שירות לאומי(אני כמובן מקצין). אפילו סקר בנושא שביקשתי לעשות כאן לא נעשה

THE WIZARD 55

New member
אמרתי לך...הנה המקום לשאול אותם

האם היו מתגייסים אילו היו מקבלים צווי גיוס או במקביל לשירות לאומי חובה..

גידעון1

New member
פשש איזו היענות אה

כולם לא מפסיקים לכתוב איך שהם בעד שיוויון זכויות יחד עם שויון חובות(בציניות עצבנית כמובן)

KingTino

New member
על איזה נכבה אתה מדבר?

תקשיב אני לא בוכה לא על נכבה ולא על כלום , אני ישראלי לכל דבר, זה שלפעמים אני מתקומם נגד המדינה שלי כי זה זכותי בתור אזרח ולא יותר מזה, אני ישראל בשבילי זו המדינה שלי, ואני לא צועק שהסבא שלי והאבא שלו היו חיו בפלסטין, והכיבוש ספל להם אדמות , מה שהיה לפני שנולדתי לא ממש מעניין אותי, אני נולדתי למציאות שאני ערבי ישראלי שחי במדינת ישראל מחזיק בתעודת זהות כחולה, מדבר עברית חברי יהודים וחי בין יהודים, מה שהולך בשטחים ומה הם קוראים לעצמם לא ממש מעניין אותי, אם אני מעביר ביקורת על ישראל כי אני ישראלי ואכפת לי מהמדינה שלי, ואכפת לי מהמקום שהוא מיצג אותי , הבנת מייק?

junior gong

New member
בטח שיש מייק !

אני אישית חוגג את יום העצמאות ( עם מנגלים וחברים ובמיוחד בישביל לצאת להכיר כוסיות ) וגם שר את התקווה ( כשיש מישהו לידי ואני לא רוצה שהוא יידע שאני ערבי ) ! כמו שאתה רואה, אני עושה את הכל......אומנם לא מהסיבות הנכונות אבל עושה, לפחות תן קרדיט ! אתם רוצים להושיט יד לערבים? תשנו את ההמנון ( ואללה זה מציק לי כמו שפעת ביום קיץ חמים ) מנפש יהודי הומיה, לנפש יהודי וערבי הומיה, תכניסו אותנו גם לנבכי ישראל למה שרק אתם תהנו מהמדינה? אני גם רוצה להיות בהמנון אני גם רוצה אני גם !!! כולם לעמוד לשירת התקווה ! כל עוד במטען חבלה פנימה..... הנדסת נפש פלסטיני הומיה.... ולפאתי צפון קדימההההה.... עין של נסראללה צופיההההה..... אבדה מזמן תקוותינו........ התקווה בת של אלף ינעל ראבק ערס....... להיות עם מדוכא בארצינו..... ארץ פלסטין וירושליםםםםםםם............אה? איך?

respecta1

New member
מדינה יהודית, לא מתאים לך?

אף אחד לא מחזיק אותך פה בכוח..

junior gong

New member
קרא את ההודעה שלי למעלה

מה שכתבתי בהודעה שהגבת לה עכשיו זה היה סתם בצחוק.

למעלה