צה"ל מכה שנית...

אמיר.

New member
סקרים....

למעלה מ 80 אחוז צם ביום כיפור 70% לא אוכלים חזיר וחיות ים ולא יאכלו בשר וחלב. יותר מחצי מדליק נרות שבת... וכמה עושים סדר פסח ? ---------- סקר גוטמן ( קצת ישן)

פברואר

New member
הסקר שלך ישן מאוד - שכח מזה

זו לא חוכמה לצטט סקרים (גם אם ישנים) צריך ללמוד לקרוא את הנתונים נכון ישראל 2001 - רובה חילונית. ללכת פעם בשנה ביום כיפור לבית - כנסת לא נכנס תחת שום קטגוריה. וגם לא סדר פסח. אצל הנוצרים - אחוזים עוד יותר גדולים הולכים לכנסיה כל יום ראשון (לא פעם בשנה) אז מה ?

גאולה_ש

New member
סקר - קישור לכתבה בנושא מהארץ

אוריה שביט/מוסף הארץ 6.10.00 "יש אלוהים (מה שבטוח בטוח)" קישור (זמני), זו כתבה שהעלתי לרשת.

גאולה_ש

New member
למה רק אמיר...

שימי לב אך שותפתך ממשיכה את הדיון ?! אפלייה ...

טל קר

New member
באמת?

כי אני מכירה אנשים שצמים ביום כיפור, ובמקום לבית כנסת הולכים לספריית הוידאו, ובשאר השנה אין להם שום בעיה עם גיוס נשים, לא רואים בית כנסת מבפנים, והבנות הולכות עם חולצות בטן לפעמים! גוועלד! ובים הם הולכים לרחצה מעורבת! גם אני עושה סדר פסח, ואני אתאיסטית מוחלטת. אני פשוט יושבת עם המשפחה, אוכלת אוכל טעים, קוראת את האגדה בלי להאמין לאף מילה, בשביל ה"חברותא". אז גם אני נכנסת לסקרים. האם זה אומר שאני מאמינה באל כלשהו? לא. וכך עושים גם בן זוגי האתאיסט ואימי ואבי האתאיסטים, שיושבים איתנו בסדר עם שאר המשפחה, שאולי לא אתאיסטית מוחלטת, אבל ממש לא דתית, נוסעים בשבת, לא רואים בית כנסת ממטר, וגו´. אז בבקשה, אתה מגיע למסקנות הלא נכונות מהסקרים שלך. לפי המסקנה השגויה שלך אני והחבר שלי מסורתיים... כי אנחנו חוגגים ליל הסדר...

calisto

New member
אח, האימה שמזרה הלובי הפמיניסטי...

איזה כיף לשמוע לפעמים טענות כאילו הלובי הפמיניסטי שולט בצה"ל, בכנסת... בעולם... מין לובי אימתני כזה שכל הצעה שלו מתקבלת מייד וכל גחמה מתמלאת במהרה... בתור פמיניסטית לא רק שאני מאוד מאוד מאוד בעד סיטואציה כזו, אני גם פמיניסטית שמחוברת למציאות שבה ברור לי עד כמה זה רחוק מכל קשר אפשרי למציאות חיינו. הלובי הפמיניסטי, תבורך דרכו וכל צעד שלו, עדיין רק לובי ועדיין לא חזק מספיק. הצבא מפחד מהלובי הפמיניסטי? הצבא? צבא הגנה לישראל? צבא השוביניזם והשרירותיות? הצבא שהעיף את אליס מילר מקורס טיס על עודף מוטיבציה? אנחנו מדברים על אותו נושא בכלל? באותה מדינה?

four seasons

New member
בשמחה אצטרף להפגנה נגן אלימות

במשפחה וכל תחום אחר שפוגע בחרותך, אימרי את היום והשעה, אגב ההודעה קצת מבולבלת, לא הצלחתי להבין את החלק הראשון עם השני אני מזדהה

fluppster

New member
קראתי את זה היום בבוקר.....

וממש הזדעזעתי! אני מתארת לעצמי שכבר רשמתם את זה בתגובות, אבל פשוט אין לי זמן עכשיו לקרוא אותן. אין גבול לכפייה הדתית! ולשוביניזם של הדת! אם הם רוצים להעביר חוק כזה, אז לפחות שיעבירו אותו גם על נשים וגם על גברים. אבל בכל זאת עדיף שלא. אני עוד פחות משנתיים וחצי מתגייסת לצבא, ואני רוצה לדעת שכשאני אהיה חיילת ויהיה לי חם מאוד אני אוכל להוריד את חולצת החאקי ולהישאר עם גופייה מבךי להישפט על כך. הדתיים האלה קובעים לנו את החיים! זה פוגע ברגשותיהם... הם לא אמורים להיות מורגלים לא להתייחס לאישה עם לבוש "בלתי צנוע"? למה הם מתייחסים לזה בכלל? כנראה זו בעיה שלהם, ולא של החיילות. ואם פוגע ברגשותיי לראות נערות דתיות בגילי שאינן מטופחות כלל ורק עושות מה שאבא שלהן אומר? אז יבטלו את חוקי הדת? לא, כי יש חופש בחירה במדינתנו. אז לנו אסור, ולדתיים מותר? נמאס כבר, אני אומרת שצריך לעשות משהו בקשר לפקודה, אולי לארגן הפגנה או משהו. אסור לשתוק. מה אתם אומרים, אתם איתי? קץ להפליה!

עופר ב.ה

New member
מאמרו של ב. מיכאל בנושא

שמדבר על הסוגייה הרחבה יותר של חיילי ישיבות ההסדר. וסליחה שאני מתמקד בהבאת מאמרים ופחות בדיונים
כמו כן, סליחה שאני תורם להמשך השרשור הכה-ארוך הזה...

מכשפה

New member
אין ספק שהמפלגות הדתיות מנסות

להשתלט על המדינה , ומנסות ליישר את החילוניים לפיהן!ניסו לכפות עליהם גיוס לצבא והם מתנגדים- אז הם אומרים- אוקיי, אתם מאלצים אותנו, אז יש לנו תנאים- אנחנו לא מוכנים לשרת עם בנות באותה יחידה, או- שהבנות תלבשנה מדים כל הזמן, אוש...האוכל יהיה כשר, וכו´ וכו´. זה הכל בגלל הנסיון לכפייה. וזה עובד על כל הצדדים! בסוף השרות הצבאי ייהפך לזכות ולא לחובה, ואז מי שתתגייס או יתגייס, יקבלו עליהם מראש את כל התנאים. אני לא בעד שיוויון מלא בין המינים, כי אין כזה דבר. אני בעד שיוויון במילוי הצרכים של שני המינים, בהתחשבות בצרכים של המערכת, ובעשייה למען המטרה החשובה שהיא- הגנה על מדינתינו. וכל הוויכוחים הקטנוניים בנושא המדים- אני לא מבינה למה לגברים אסור ללכת בטישרט בבסיס לאחר שעות האימונים- או שמותר, זה לא הגיוני. ואני מעדיפה שלא ייגייסו בחורי ישיבה לצבא ושבנות תמשכנה להסתובב בטישרט לאחר שעות הפעילות.

אמיר.

New member
שוב העירבוב .. (מיואש)

איזה מפלגה דתית מנסה להשתלט על המדינה ? יש רק מפלגה דתית אחת ושתים חרדיות ושתים חילוניות... ------------ הבעיה אינה עם טישירט אלא עם גופיות ולא כתצורה לגיוס חרדים אלא לבקשת הדתיים שכן משרתים...

למעלה