ציון זיון

מנומשת27

New member
ציון זיון

"נשים הן בין היתר חפצים מיניים. לכל אדם יש סטטוסים רבים. הוא גבר, אב, אח, לקוח של מוסך, תלמיד של המורה אהרון, דייר ברחוב בן גוריון 12 וכו'. כחלק מאותם סטטוסים לכל אדם יש גם סטטוס או דירוג מיני. אנחנו (שזה רוב הגברים) מסתכלים על אישה ובאופן לא מודע כמעט מדרגים את המיניות שלה: הגננת כוסית. מנהלת אגף הכספים כוסית. רווית השכנה לא כוסית.

ניקרא לציון זה "ציון זיון". הקטלוג הזה הוא תהליך המתרחש כל הזמן ומתבצע בדרך כלל באופן לא מודע כאשר אקט הקטלוג עצמו נמשך זמן קצרצר." – door knob

הבעיה שלי עם פורנו, במיוחד בקונטקסט של הפורום, הוא שברגע שאני, האישה בשר ודם (לא הנשים המנוצלות בהחלט בסרטי הפורנו), מעזה לגעת בקודש הקודשים לכאורה של המין הגברי, הלא הוא הפורנו, היחס האוטומטי שאני זוכה לו הוא יחס של חור שכל מה שהוא שווה זה זיון.

כשאישה היא רק "ציון הזיון" המשוקלל שלה (כלומר: כמה היא שווה בתור זיון, כפי שהיטיב להגדיר זאת דור), ולא – חס וחלילה – אדם שאפשר לנהל איתו תקשורת שוויונית, ברור שכל מה שיש לאישה הזו להציע נאמד על פי האופן שבו האישה הזו תתפקד בתוך סיטואציה מינית.

נכון, נשים הן לא רק חפצים מיניים. הן "בין היתר" חפצים מיניים. ואולם, אם יש לנו פונקציונליות מעבר לזו המינית, האינסטרומנטלית, מדוע זה בכל פעם שאני מעזה להתקומם נגד מעמדי ומעמדן של נשים אחרות בעולם כאובייקטים מיניים, האספקט הראשון שבו נבחנת ההתנהלות שלי (גוף של טקסט, for crying out loud), הוא מי אני כאישה שמקיימת או לא מקיימת יחסי מין?

כי אם אני נגד פורנו, אזי אני חובבת בוש (אני מקווה שברור לכולם שההודעה הנ"ל היא בגדר הטרדה מינית, כן? לא אלימות גרידא של טרול, אלא הטרדה מינית). אם אני מתנגדת לפורנו, ברור למה אף אחד לא רוצה לזיין אותי. אם אני לא מוכנה להיות חלק מהמעגל שבו לגיטימי להראות נשים נצרכות, אם אני לא מתפעלת ומתלהבת מזה, אזי מותר להתייחס אלי כאל אובייקט מיני. כמי שהפונקציונליות היחידה שלה היא היותו חור שמזיינים אותו - וגם בזה, כמובן, היא יוצאת נפסדת.

כי יש לה בוש. איכס.
כי היא שמנה/מכוערת/לא עונה למודל יופי מסוים המיובא, איך לא, מהפורנו.
כי אם היא רוצה לאסור על נשים אחרות להזדיין עבור כסף (מה, זכותן!), זה רק בגלל שהיא, בעצמה, לא מקבלת זין.

זהו מעגל קסמים שמתחיל בפורנו ונגמר בפורנו, או מוטב לומר ב"פורנולנד". באותה ארץ פנטזיה וסיליקון שבה יחסי-מין בין גבר לאישה מתחילים ב"פליי", מסתיימים ב"סטופ", ובאמצע לא מתקיים בהם דיבור, ואין שום סיבה מושכלת או רגשית להימצאות שלהם יחד במיטה.

פורנו הוא לא רק הניצול בפועל של נשים מוחלשות (וכן, גם גברים מוחלשים, ובמקרים הכי נוראים, קטינים וילדים), מול מצלמה. פורנו הוא מציאות הדיבור, או היעדר הדיבור והיעדר הסיבתיות, בין גברים לנשים. פורנו ההתייחסות אלי ואל נשים אחרות כאל ציון הזיון שלנו, גם במקומות שחפים מכל הקשר למין, ופורנו הוא ההתקוממות האלימה, אלימה באופן בלתי-נתפס ממש, כל אימת שמישהי מנסה להפקיע את המיניות שלה מן המרחב הציבורי ולנכס אותה שוב, לעצמה. כי איך תיתכן אישה שאיננה בראש ובראשונה אובייקט מיני?

א. ברגע הראשון לא הבחנתי בין הטקסט המצוטט

לדעה שלך.

ב. אין לי ספק שחלק גדול מהקוראים כאן, כולל המנהל היוצא, לא הבינו שהציטוט האומלל שהבאת הוא הטרדה מינית פאר אקסלנס.

ג. אותו מטרידן סדרתי שכולנו יודעות מיהו לא בחר להעליב אותך באופן שוביניסטי בגלל ש"את אובייקט מיני", אלא בגלל שזו הדרך הכי קלה בשבילו. את יודעת מה, אני כתבתי באיזה מקום על ההעדפה שלי לגור לבד בשכירות, והוא פתח עליי את הפה שאני אשה עלובה, לא אטרקטיבית, ממורמרת, ומנצלת גברים. מה הקשר? זהו, שאין. מה הוא יודע עליי? כלום. באופן דומה, הוא כתב ש"פמיניסטיות הן בעצם לסביות". למה? כי זה עולם המושגים שלו. מכוערת, פריג'ידית, חובבת בוש, בואי לבדוק את השלונג שלי, האם הכוס שלך צר?

אני באמת לא חושבת שאותו מטרידן רודף צומי ראוי לניתוחים מעמיקים, אבל חבל לי שהגברים ה"נורמטיבים" כאן, וביחוד חסרי הנסיון שמביניהם, לא רואים את מה שאת ואני רואות וכואבות. וכן, יש גם כמה נשים כאן שקהות לדברים החשובים האלה. ואיך בפורום כזה אמור להבנות אמון בין נשים וגברים? עצוב
.

מנומשת27

New member
התלבטתי אם לקשר

בסוף ויתרתי. אולי הייתי צריכה לספק קישור.

ג. נכון שאני מתייחסת לסיטואציה קונקרטית בהקשר קונקרטי, אבל דפוס הפעולה חוזר על עצמו (לא רק אצל המגיב הזה, אלא אצל רבים אחרים), ומאותם טעמים בדיוק. פורנו הוא הפילטר שמאפשר את העיוות המתמשך הזה בתפיסת עולמם (וכתוצאה מכך בצורת ההתבטאות) של אינספור אינדיבידואלים. עולם המושגים הוא כזה, כי משם הוא מיובא.

אף א', ב' או חמש בריבוע לא ראוי לניתוח מעמיק. התופעה כן, ובטח העובדה שהיא מתקיימת ומשומרת במקום ש - כפי שהגדרת זאת בעצמך - אמור להבנות אמון בין נשים וגברים.

טום גיא

New member
הבעיה עם מה שאת כותבת

היא לא הדעות שלך - אלא עצם העובדה שאת מתעקשת לכתוב אותם בכל מקום, גם כשהן לחלוטין לא קשורות לנושא הדיון, כמו ההודעה הזו למשל. תהיי סמוכה ובטוחה שגברים לא מסתכלים עלייך בתור אובייקט מיני בלבד בגלל שאלו הדעות שלך - אני מתאר לעצמי שמה שהם רואים בך זה בעיקר רעש רקע מציק. אם את חושבת שזה מעניין מישהו כאן אם את מזיינת או לא, זה רק מה שאת חושבת, אני למשל חושב שזה ממש לא מעניין אף אחד.

הנה עובדה לא רלוונטית עלי: אני לא אוהב אבוקדו.
הנה עובדה קצת יותר רלוונטית עלי: אני לא כותב בכל מקום שאני לא אוהב אבוקדו, ואם אני אבחר לכתוב את זה, אז אני אשמור את זה לפורום שונאי אבוקדו ולא לפורום טיולי אופניים.

הגם אתה, ברוטוס?

תגיד לי, איך זה שבפורום פמיניזם אתה פמיניסט קיצוני וכאן אתה מצטרף לאחרוני השוביניסטים העלובים?

Berethor

New member
מעולם לא הייתי פימינסט קיצוני

הפמיניזם שאני מאמין בו מאמין בשוויון אמיתי, ולא בשנאת גברים ואנטיסקס, כמו בפמיניזם הקיצוני. חוץ מזה אני השתדלתי להימנע מהדיונים על פורנו בפורום פמיניזם, כי ידעתי מראש שהדעות שם היו אנטי, שלא כמו הפמיניזם הליברלי. את יודעת שאני מתחבר הרבה יותר לפמיניזם הליברלי מאשר לקיצוני, אפילו שאני לא אדם כל כך ליברלי בנושאים אחרים. אני נגד זנות ונגד אונס ונגד אפליות של נשים, אבל אני לא נגד פורנו באופן עקרוני, אני מאמין שבפורנו בניגוד לזנות אין זונה ולקוח, יש שני שחקנים או חובבים, זאת אומרת המשתתפים שם באותו מעמד וזה לא סותר תפמיניזם מבחינתי.

אני בטוח שיבואו כמה פמיניסטיות קיצוניות ויטענו שרק פורנו לסבי או הומוסקסואלי הוא בסדר, אבל בתור אדם סטרייט אני לא מוכן לקבל טענות שכאלה. אני לא רואה מה הבעיה במיניות בין גבר לאישה, בין אם זה באופן פרטי ובין אם זה בסרטים. את יודעת שאני לא בדיוק בסתדר עם אותם "פמיניסטיות" שמטיפות לשנאה, לאנטיסקס, וללסביות. אני תומך רק באלו שרוצות שוויון אמיתי, ושוויון אמיתי אפשר להשיג לא באפליה של גברים אלא ביחס שווה פחות או יותר לגברים ונשים, וזה משהו שהרבה מאותן פמיניסטיות קיצוניות חוטאות בו, הן לא באמת דוגלות בשוויון אלא יחס מפלה ורע לגברים.

לגבי התמיכה שלי בכמה מהדברים שכמה שוביניסטים לדברך אמרו, זה רק כי אני חושב שבכמה דברים ספיציפים בנושאים שהיו פה הם צודקים, אם זה היו נושאים אחרים סביר להניח שלא הייתי מסכים איתם בהם. רוב הנשים שיצאו פה נגד פורנוגרפיה אפילו לא ראו אותה, ונסמכות על אגדות אורבניות והכללות< האמת היא שיש פורנו טוב ופורנו רע, בדיוק כמו שבכל דבר מיני יש טוב ורע, הכללה שהכל רע היא קיצוניות, רעה ולא נכונה.

פייר, תמיד חשבתי ההיפך

שאתה פמיניסט מאוד קיצוני, ואני פמיניסטית ליברלית, או בכל אופן, לא קיצונית (היות שאני לא לגמרי מבינה בכל הזרמים והמינים).

האמת שגם לא התרשמתי שאין לך בעיה במיניות בין גבר לאשה... הבעת כמעט "בכל חור" (סליחה את הביטוי) את הסלידה שלך ממיניות, מסטוצים, ואפילו טענת שהביטוי "חדירה" מתאים לתיאור אונס.

אני לא יודעת על אלו "פמיניסטיות קיצוניות" אתה מדבר (טוב, כמובן שאני מכירה כמה כאלה כמוך מפורום פמיניזם). אבל בסך הכל ראיתי כאן את מנומשת מבקשת שלא יעליבו אותה עם כל מיני כינויים סקסיסטיים לא רלבנטיים, שכל מטרתם להסיט את נושא הדיון ולהשפיל אותה. אתה תמכת בהודעה שמזלזלת ברגשות שלה, ומתלוננת על עצם העלאת נושאים פמיניסטיים "בכל חור". ובכן, התפלאתי על כך.

מנומשת אפילו חזרה ואמרה, שאף אחד לא חייב להתייחס לדברים שלה, ובכל זאת, יותר מכותב אחד או שניים הרגישו שהם חייבים, פשוט חייבים, "להעמיד אותה על מקומה", ואח"כ להתלונן על התפתחות שרשוריפלצת.

לגבי פורנו, אם שמת לב (ורוב המגיבים לי התעקשו לא לשים לב), אני בכלל לא הבעתי דעות לגבי פורנו עצמו - חוץ מהעצב לנוכח הדעה ש"צריך ללמוד מפורנו". לא דיברתי על המוסריות של פורנו, כי זה נושא מאוד סבוך בעיניי. אני חושבת שהדעה שלי לא רחוקה בהרבה משלך, בפורנו תעשייתי יש ניצול ברור, אבל כמובן שיש הבדל גדול בין זה לבין סרטי חובבים שמועלים לרשת. אני אומר בזהירות שגם בסרטי החובבים לא תמיד אפשר לדעת בדיוק במה מדובר, באלו נסיבות הם הושגו, והאם הם לא מנצלים חולשה נפשית של המצולמים (מכל מין וגיל). אבל לא יצאתי פה בהצהרות שמי שצופה בפורנו חובבים הוא אנס, או משהו כזה.

בנוסף, אם נחזור לנקודה הראשונה שלי, כמי שחוותה סקס אמיתי וטוב, עם גברים שלא גדלו על פורנו (לא אומר שלא צפו בפורנו, אבל זה לא היה המקור העיקרי ללימוד שלהם על סקס), מאוד עצוב לי שיש אנשים שרואים את עולם הסקס דרך הפריזמה הזו, ושוב, אני יודעת שהיא מגוונת, ואני יודעת שהיא משפיעה על אנשים שונים בדרכים שונות, אבל קראתי מספיק בכדי לדעת על ההשפעות ההרסניות שעלולות להיות לפורנו. אפילו היה כאן כותב שפעם תיאר את ההרגשה שלו שהפורנו הרס אותו. ויש כאן גם כותב איש מקצוע שמכיר את זה. אני לא אשת מקצוע, לא מכירה פורנו, אבל אני מכירה סקס, ואני מאחלת לכולנו כאן שנזכה לסקס אמיתי וטוב, ונהיה שם אנחנו עצמנו, בלי להרגיש שאנחנו משחקים/מחכים "כוכבים" באיזה סרט כזה או אחר.

Berethor

New member
אני יסביר

קודם כל איך חשבת שאני פמיניסט קיצוני אם אני כמעט תמיד לא מסתדר עם הפמיניסטיות הקיצוניות בפורום פמיניזם? את חושבת שזה במקרה הסתדרתי איתך שם הרבה יותר מאשר עם dollface25 וHippolyte22 הקיצוניות. כמו שציינתי אני מבדיל בין מיניות טובה ומיניות רעה, לכן כמובן שאני לא אתמוך בכל דבר מיני, או לחילופין לא אצא נגד כל דבר מיני. יש לי סלידה ממיניות מוגזמת, ברמה של סוטי מין "חסרי שליטה ואובססיביים", ומפגיעות מיניות, ומדברים מיניים מפוקפקים כמו בגידות וסטוצים, לרגע לא טענתי שיש לי בעיה עם מיניות במסגרת שטובה ולגיטימית לדעתי, כמו זוגיות טובה ובני זוג מתאימים שמעוניינים בזה. לגבי הביטוי "חדירה" כן יש לי בעיה איתו כי זה ביטוי לא טוב לדעתי, אין לי בעיה עם האקט עצמו(כל עוד הוא לא נעשה במסגרת רעה כמובן), אלא עם הכינוי הזה שלו, ולכן גם אמרתי שאני מעדיף שישתמשו בכינויים אחרים ולא זה.

לא תמכתי בעלבונות נגד מנומשת, ואני גם לא זה שהיה שותף לעלבונות שלה. אני חושב שזה לא היה בסדר הדברים האלה. אבל אני מסכים שלדחוף תדיונים האנטי פורנו בכל חור זה דבר בעייתי, זה בכלל לא היה הנושא שם. חוץ מזה אם לא שמת לב, ההודעות של מנומשת בנושא, ובמיוחד ההודעה הראשית שלה כאן, זה הודעה קיצונית, שבאה מאותה ראייה של מלחמת המינים, היא אפילו זרקה הכללות כגון פורנו זה "קודש הקודשים" עבור כל הגברים, או אם מישהי "כוסית" או "שווה זיון" זה אוטומטית אומר שרואים בא אובייקט מיני, זה לא נכון לראות באישה אובייקט מיני זה אם אשכרה מתייחסים עליה כאילו היא טובה רק למין ולא נותנים לה יחס גם כאדם, אבל אם מתייחסים עליה כאדם ובנוסף מעוניינים בא מינית, אין בכך שום בעיה. לגבי פורנו, אולי זה יכול להרוס אנשים מסוימים, אומנם אני מאמין שדברים כמו זנות או מרכזי פיתוי הורסים אנשים הרבה יותר, אבל אנשים שזה הורס זה אנשים שמשהו היה דפוק אצלם כבר מהתחלה, וזה כמובן הגביר את זה, זה בסופו של דבר אותם אנשים לא שפויים שמתחרפנים מסרטי פעולה, אז הם יתחרפנו גם מסרטים מיניים. אני יודע שעליי למשל הדברים הנ"ל לא השפיעו ככה.

כמו שאתה יודע

אני לא שותפה לעמדות שלך נגד סוגים מסויימים של מיניות. אתה הרבה יותר קיצוני ממני בכל מיני נושאים, שבגללם ראיתי בך פמיניסט קיצוני. קיצוני, אבל לא בלתי שפוי, כמו כותבות מסויימות בפורום פמיניזם (ואם אפשר, די להזכיר את הניקים שלהן, זה לא מוסיף לנו כבוד).

אני לא מסכימה עם הביטוי "לדחוף תדיונים האנטי פורנו בכל חור". באותה מידה יש כמה אנשים כאן שמתעצבים מהעובדה שאתה מביע את הסלידה שלך מסטוצים בכל הזדמנות. אני באופן אישי מאוד כעסתי כשהמלצת לאשה צעירה שעברה לא מעט סבל להכנס ליזיזות, והעיקר לא לסטוצים, היות שאתה מדבר מתוך חוסר נסיון בתחום. אני נפגעתי מיזיזות הרבה הרבה הרבה יותר מאשר מסטוצים. למעשה, לא נפגעתי מסטוצים. מקסימום לא נהניתי.

"זה לא נכון לראות באישה אובייקט מיני זה אם אשכרה מתייחסים עליה כאילו היא טובה רק למין ולא נותנים לה יחס גם כאדם, אבל אם מתייחסים עליה כאדם ובנוסף מעוניינים בה מינית, אין בכך שום בעיה." מסכימה לחלוטין! וכנ"ל כלפי גברים, כמובן. הסכנה בפורנו היא בעיקר עבור אלו שיש להם קשר מועט עם נשים, ונסיון מועט בזוגיות, ובמקרה הקיצוני הפורנו עלול להפוך לגורם מכריע בתפיסה שלהם לגבי נשים, מין וזוגיות.

אני לא מזדהה עם כל מילה בהודעה הראשית של מנומשת, אבל אני לא חושבת שמדובר בהודעה של שנאת גברים. נושא ההודעה הוא נורמות דיון פסולות שמבטלות את הטענות שלה, מבטלות את הזכות שלה להשמיע אותן, אבל בוחרות להשתיק אותה בעלבונות אישיים במקום בנימוקים ענייניים. מההיכרות שלי איתך, אני יודעת שאתה בהחלט ניחן ביכולת להשתמש בנימוקים ענייניים (גם אם לא תמיד מוסכמים עליי), ולכן הופתעתי כשתמכת בהודעה שמנסה פשוט להשתיק את מנומשת.

סליחה, מדוע הדעות שלה לא חשובות?

אנשים כאן כותבים על פורנו, ויש כאן כאלה שזה אף דבר חשוב בעולמם. מדוע למנומשת אסור להביע את דעתה?

אתה, בדומה לחלק מהמגיבים שהיא התייחסה אליהם, לא מתייחס לדעותיה, אלא מנסה להעליב אותה אישית ("רעש רקע מציק" וכו').

טום גיא

New member
דווקא התייחסתי לדעותיה בהרחבה

בשרשור שבו היא הביעה אותן, למרות שלא היו קשורות בכלל לשאלה המקורית שהעלה פותח השרשור. אם תסתכלי על דוגמת האבוקדו וטיולי האופניים - אני לא זה שהסיט כמעט את כל השרשור בנושא טיול בגליל ל"למה אבוקדו זה מגעיל" רק בגלל שבאחת ההודעות מישהו כתב שהוא נהנה לרכב בין מטעי האבוקדו.

וכן - מבחינתי עצם העובדה שהיא לא שבעה מלפרסם את דעותיה (יהיו אשר יהיו) בדיון קודם ולא קשור, אלא בחרה לפתוח שרשור חדש לא קשור בשביל לכתוב אותן שוב - זה רעש רקע מציק, ואני כותב את זה בתקווה שהוא ייפסק, ולא על מנת להעליב אותה באופן אישי.

אתה יכול להתעלם משרשורים

בדיוק כפי שאני מתעלמת מדיונים על ריהאנה (זו איזו זמרת, כן?) או סיכומים שבועיים שלא מעניינים אותי.
כתבת שהיא רעש רקע מציק, ולא ההודעות שלה.

טום גיא

New member
למעשה

מה שכתבתי הוא שאני מתאר לעצמי שככה אנשים אחרים רואים אותה על סמך ההודעות שהיא כותבת (בניגוד לסברה שלה שמה שרואים בה על סמך ההודעות הוא אובייקט מיני).
בשום מקום לא כתבתי ש"רעש מציק" זו המהות שלה או משהו אחר בסגנון. אל תכניסי מילים לפי.

כתבת על איך שגברים רואים אותה

למרות שאין לך שום מושג בנושא. אח"כ התייחסת באופן מבזה לחיי המין שלה. אז אני "מתארת לעצמי" שהתכוונת להעליב אותה.

טום גיא

New member
בחיאת ראבק

קודם כל יש לי מושג ולו הקלוש ביותר איך גברים רואים אותה, מכיוון שאני גבר בעצמי ויכול להעיד על איך שאני רואה אותה. אבל לצורך העניין אני מוכן להסתכן ולאמר שאני מעריך שגם אנשים אחרים באופן כללי מרגישים ככה כלפי ההודעות שלה, ללא תלות במין שלהם או בדעות שלהם לגבי פורנוגרפיה או כל דבר אחר.

לא התייחסתי אל חיי המין שלה באופן מבזה, ולא הזכרתי אותם בשום צורה אלא בהתייחסות למה שהיא כתבה בהודעה המקורית, שהיה: "האספקט הראשון שבו נבחנת ההתנהלות שלי (גוף של טקסט, for crying out loud), הוא מי אני כאישה שמקיימת או לא מקיימת יחסי מין?".

ועכשיו שוב לדעה האישית שלי: אני חושב שאתן סתם מחפשות להיעלב בכח ולחפש מה "פוגעני ומבזה" בכל דבר שקיים במציאות. אז די עם זה.

קודם כל

אני לא חושבת שאתה יכול לדעת איך גברים מתייחסים למנומשת. אני יכולה לומר לפחות על עצמי, שבחיי היום יום אני לא מרבה להביע עמדות פמיניסטיות, שאתה תקרא להן פרובוקטיביות. ראשית, למזלי, אני לא נתקלת בהרבה בהרבה שוביניזם מופגן שמעלה לי את הסעיף כמו שקורה כאן בפורום. שנית, אני צריכה להודות ביני לבין עצמי, שיותר קשה לי להתעמת עם אנשים בעולם האמיתי. שם הרבה יותר כואב לי לגלות את העיוורון. אמנם בעולם האמיתי פחות סביר שאני אזכה לעלבונות הזויים בנוגע להעדפות המיניות או החיצוניות שלי, אבל מאוד סביר שיצחקו עליי ויגידו: מה היא עושה עניין מכל שטות?

אז רק שתדע, אנחנו הפמיניסטיות, לא כולנו מסתובבות עם שפם ומבט עויין בעיניים. אנחנו נשים רגילות, ורובנו אוהבות ונאהבות ע"י גברים.

לגבי הפסקה השניה, אתה צודק שמנומשת דיברה על העניין הזה (אתה השתמשת בביטוי פחות נקי מ"מקיימת יחסי מין"). יתכן שלך זה לא אכפת (לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם בנושא הפורנו, כי לא היה לי כח נפשי לכך), אבל יש הרבה גברים שזו השיטה הרגילה שלהם להעליב נשים - להתייחס לגופה של אשה (תרתי משמע) במקום לגופו של עניין.

וכמו שאתה מבין, לדעה האישית בשורה האחרונה שלך אני לא מסכימה. הלוואי שזה היה נכון.

טום גיא

New member
אוקיי, זה כבר יותר טוב

אין לי בעיה עם "עמדות פמיניסטיות פרובוקטיביות" כשלעצמן (למעשה אולי מעט, כי לדעתי יש פרובוקטוריות שעושות שם רע לפמיניזם באופן כללי). אני לא מסכים עם הדעות שהוצגו, אבל אני מוכן לדון בהן כפי שעשיתי, ולדעתי בצורה מכובדת ומנומקת. אני לא חושב שעצם העובדה שמישהו מאזכר פורנוגרפיה בשרשור שמהותו סקס היא "הפגנת שוביניזם", ובטח לא כזו שצריכה להעלות את הסעיף של מישהו או מישהי, ועוד יותר מכך פתיחת שרשור בנושא ללא שום הקשר קודם.

אני לא מתייחס לגופה של הכותבת ולא התייחסתי אליו על מנת להעליב אותה, כפי שכבר ציינתי, ואני אחזור שנית אם הנקודה לא הובנה - חיי המין שלה או הגוף שלה לא מעניינים אותי בכלל ואני לא רואה צורך או סיבה להתייחס אליהם. ורק שתדעי, שלנו הגברים אין לנו שום אחווה סודית שבה אנחנו מחליפים שיטות להעליב נשים, ואם כן אז אף אחד לא צרף אותי אליה אף פעם (עכשיו בטח מישהו יפנה אליי בהודעת המסרים עם כתובת מפגש וסיסמת כניסה).

ולגבי מתי להיעלב ומה היא שטות: באמת אני מאמין שזו הבחירה שלך. עד כמה שאני מכיר, רוב אוכלוסיית האנשים בעולם לא יעידו על עצמם שסביר שיצחקו עליהם ויאמרו שהם עושים עניין מכל שטות. אני מעריך שסף העלבון שלך הוא יותר נמוך מאשר של אנשים אחרים, גם בגלל התגובות הקודמות שלך, וגם בגלל שהעדת על כך בעצמך כאן. מכיוון שהקביעה "מה היא שטות" וממה צריך להיעלב היא סובייקטיבית, אני חושב שהרצון שלך לשנות את העולם ואת הנורמות החברתיות כך שמה שמעליב אותך ייחשב כ"פוגעני" לא יצליח להתממש בזמן הקרוב, ושלטובתך האישית יהיה לך יותר קל להתמודד (בסיטואציות שאותן את מחשיבה כמעליבות) אם תנסי להוריד את הסף הזה אצלך.

למשל - תתחילי מזה שלא צריך להיות לך אכפת מה אני (או כל אדם אחר) שיושב מאחורי המקלדת שלי, ולא מכיר אותך בכלל, חושב עלייך. ואם אני כותב דברים הזויים על חיי המין שלך מבלי שאני מכיר אותך, תהיי בטוחה שזה אומר הרבה יותר עלי מאשר עלייך. ואם אכפת לך מה אנשים אחרים חושבים על אותם דברים שנכתבים בגנותך, אז את יכולה לתת להם קצת קרדיט שגם הם מבינים את זה.

למעלה