ציון זיון

אוקיי

לא כתבתי שאזכור של פורנו הוא "הפגנת שוביניזם", אני לא יודעת למה אתה מתכוון.
אתה כל הזמן חוזר על העניין של פתיחת שרשור, ואני בכנות לא מבינה מדוע זה כל כך מפריע לך.

למקרה שלמישהו יש ספק: אני יודעת שלגברי אין אחווה סודית לגבי שיטות להעלבת נשים, אבל יש הרבה גברים עלובים שנוהגים להעליב נשים. יש גם נשים עלובות שנוהגות להעליב גברים, וזה לא פחות חמור.

אני מסכימה איתך לחלוטין שיש נשים שעושות שם רע לפמיניזם. אחת מהן כתבה גם כאן, ויצאתי נגדה בתקיפות רבה. לצערי, המונח "פמיניזם" כולל תחתיו היום הרבה זרמים שאין הרבה קשר ביניהם, וחלקם רחוקים מאוד מתפיסת העולם שלי. אם מדובר על "פורום פמיניזם" כאן בתפוז, הרי שחלק גדול מהכותבות והכותבים בו תומכים במיזואנדריה, והאמן לי, הקיתונות שזכיתי להם שם כשביקרתי את הגישה הזו לא נופלים מהביקורת שמנומשת ואני סופגות כעת. האמת, שם היה יותר גרוע.

האם זו בחירה ממה להעלב? במידה מסויימת כן. אבל אני, ברשותך, לא מעוניינת לוותר על הרגישות שלי לפגיעות בזולת ובעצמי. אני חייבת לומר שאני ממש לא דון קישוטית שמנסה לשנות את העולם, ושאני ללא ספק פחות רגישה משהייתי בנעוריי. אבל על הרגישות שיש לי אני לא מעוניינת לוותר. אחרת, אני חשובה כמתה.

אני גם זוכרת שבזכות הרבה נשים רגישות ואמיצות, ובזכות גברים שהלכו בצידן, זכיתי לחיי החופש שיש לי היום. זכיתי להשכלה גבוהה, אני מפרנסת את עצמי, גרה לבד, בוחרת עם אלו גברים לקיים יחסים אם בכלל, וכו'.

בפעם האחרונה שהתווכחתי עם מישהו בעולם האמיתי בנושא הקשור לפמיניזם (הטרדות מיניות), זה היה עם גבר המבוגר ממני ב-20 שנה בערך. מסביב צפו עשרות אנשים, גברים ונשים, וכולם צחקו. הם לא צחקו עליי, הם פשוט ראו בזה בידור. אבל לי זה היה קשה, לי הנושא הזה כאב.

כאן בפורום, זכיתי לצפות בהטחות שוביניסטיות (וסתם העלבות נמוכות ובוטות), וחלקן גם כוונו אליי. נכון, זה היה ברור לי שזה מעיד על הכותב. והתעלמתי. והתעלמתי. והתעלמתי. אבל די, כמה אפשר להתעלם? קשה להתעלם כשאני רואה שאותם כותבים מקבלים גיבוי ממנהל הפורום. אי אפשר להתעלם עד אינסוף. זה לא מעיד משהו רע עליי, שאני מסרבת להתעלם. הרי לא קשה לפגוע באנשים גם על רקע חוסר הנסיון וחוסר הבטחון שלהם. אבל לא צריך לעשות את זה. למה לפגוע באנשים? למה לפגוע בנשים? למה לאפשר לאחרים לפגוע?

בחיי, כמעט שבא לי להגיד Why can’t we just all get along?

טום גיא

New member
Yes, we can all get along

כתבת ש"שובינזם מופגן כמו שמועלה כאן בפורום" מעלה לך את הסעיף, ואני מזכיר לך שרק עצם אזכור פורנו כמקור להכרת סקס מלפני שמישהו קיים אותו, היה הטריגר שגרר את כל הסיפור הזה. טבעי היה שהוא יוזכר, וזו לא היתה אמרה "שוביניסטית מרתיחה" בשום אופן. (לא שאני מצליח להבין למה דעה שוביניסטית צריכה להיות מרתיחה כמו שאני לא מבין למה דעה פמיניסטית צריכה להיות מרתיחה, או דעה כלשהי בנושא כלשהו, אבל מילא).

יפה שהגענו למסקנה משותפת שיש אנשים שנוהגים להעליב אנשים אחרים. מאיזושהי סיבה החלטת שאני אחד מהם, ולפי ההתנסחות הקודמת שלך נוצר אצלי הרושם שהחלטת כך מכיוון שאני גבר. אחת הנקודות שבהן אני מאוד מסכים עם הפמיניזם היא בנוגע לשוויון הזדמנויות ולפיכך אני מסיק גם שיש צורך לתת לגברים ונשים את אותם אמות המידה בנוגע להתבטאויות שלהם. אז כשאת אומרת דברים בסגנון "אתה כותב את זה כי אתה גבר" זה חורה לי באותה המידה כמו שמישהו יכתוב "את כותבת את זה כי את אשה".

מה שמעיד על אנשים כאן, עד כמה שאני מבחין, ואני גם רואה את זה אצל כותבים אחרים כאן, הוא שהם בוחרים לראות דברים כמתקפה אישית עליהם, כמו שכתבת לי כאן וגם בעבר. סמכי עלי שיש לי דברים יותר טובים לעשות מאשר לנהל מלחמת נאצות עם אנשים כאן, ואם יש משהו שמפריע לי הוא עצם העלבותם של אנשים מדברים שמראש לא היו צריכים להיתפס כך, והבחירה להוציא את התסכול הזה החוצה ולהאשים את האחרים שהם מתנהגים בצורה פוגענית, כשהם לא. השרשור שנפתח כאן הוא שרשור שבו מנומשת מאשימה את גברי העולם בהתנהגות לא נאותה, ומה שאני מציג בפניה הוא את דעתי שהיא שחלק גדול מההאשמות שלה כלפיהם נובעות אך ורק מהדרך שבה היא תופסת אותם ולא נובעות מראיה סבירה של המציאות. ובכל מקרה עד כמה שאני יכול לשפוט, דיונים על פמיניזם ולמה כותב כזה או אחר מרגיש פגוע הם פשוט לא קשורים לכאן ולעתים אפילו מפריעים למי שכן מעוניין למצוא תוכן בפורום הזה.

אני לא יודע מה הכוונה שלך "גיבוי ממנהל הפורום" - לא ראיתי שהוא התערב בדיון או הביע שום דעה, וגם אם כן ופיספסתי, זו דעתו האישית בלבד ועצם היותו מנהל הפורום לא הופכת את דעתו לסמכות עליונה בנושא ואין לך שום צורך לחוש תסכול אם הדעה הזו שונה משלך. אניגם לא חושב שאת תהיי חשובה כמתה אם לא תתפסי חוסר הסכמה איתך כעלבון אישי. דווקא להיפך, אני בטוח שתוכלי לחיות טוב יותר ולהנות הרבה יותר מהעולם אם תקבלי אותו כמו שהוא, ובין היתר שלאנשים שונים יש דעות שונות גם אם הן לא מוצאות חן בעיניך. אז אני שואל שאלה שאני חושב שהיא הרבה יותר מתאימה: למה להיפגע מאנשים? למה להיפגע מגברים? למה לאפשר לעצמך להיפגע מאחרים?

ובקיצור, כן אפשר להסתדר ביחד. זה יהיה מעולה. לדעתי הצעד הראשון בכיוון יהיה אם אנשים יפסיקו להאשים את האחרים (כבודדים או כקבוצה שלמה) בזה שהם מרגישים רע ולא נעים להם.

וואוו, אתה מממממש לא מבין אותי! (
ארוך

1. "עצם אזכור פורנו כמקור להכרת סקס מלפני שמישהו קיים אותו, היה הטריגר שגרר את כל הסיפור הזה". כפי שכתבתי כבר מספר פעמים, בפורום הזה יש ביטויים חוזרים ונשנים של תוקפנות אישית/קבוצתית, וחלק גדול מהם על רקע שוביניסטי. חלק מאותן פנינים כתבתי בהודעה למנומשת.

2. "מאיזושהי סיבה החלטת שאני אחד מהם, ולפי ההתנסחות הקודמת שלך נוצר אצלי הרושם שהחלטת כך מכיוון שאני גבר." הסברתי לך מדוע ראיתי את ההודעה שלך למנומשת כעלבון אישי. מי שהתייחס לעובדה שאתה גבר היית אתה: "קודם כל יש לי מושג ולו הקלוש ביותר איך גברים רואים אותה, מכיוון שאני גבר בעצמי ויכול להעיד על איך שאני רואה אותה."

3. "כשאת אומרת דברים בסגנון "אתה כותב את זה כי אתה גבר..."" – היי, לא אמרתי שום דבר כזה!

4. "מה שמעיד על אנשים כאן, עד כמה שאני מבחין, ואני גם רואה את זה אצל כותבים אחרים כאן, הוא שהם בוחרים לראות דברים כמתקפה אישית עליהם, כמו שכתבת לי כאן וגם בעבר." אני לא יודעת על מה אתה מדבר.

5. "ואם יש משהו שמפריע לי הוא עצם העלבותם של אנשים מדברים שמראש לא היו צריכים להיתפס כך, והבחירה להוציא את התסכול הזה החוצה ולהאשים את האחרים שהם מתנהגים בצורה פוגענית, כשהם לא." אני לא יודעת לאיזו התבטאות אתה מתכוון, אבל אתה לא יכול לקבוע לאנשים אחרים ממה להעלב.

6. " שרשור שנפתח כאן הוא שרשור שבו מנומשת מאשימה את גברי העולם בהתנהגות לא נאותה". לפי מיטב הבנתי, היא לא האשימה את כל גברי העולם, אלא את אלו שבוחרים להתמודד עם הטענות שלה נגד פורנו באמצעות עלבונות אישיים ולא רלבנטיים.

7. "ומה שאני מציג בפניה הוא את דעתי שהיא שחלק גדול מההאשמות שלה כלפיהם נובעות אך ורק מהדרך שבה היא תופסת אותם ולא נובעות מראיה סבירה של המציאות." אני חושבת שבחרת בדרך לא מוצלחת בכדי להבהיר את הנקודה שלך.

8. "דיונים על פמיניזם ולמה כותב כזה או אחר מרגיש פגוע הם פשוט לא קשורים לכאן ולעתים אפילו מפריעים למי שכן מעוניין למצוא תוכן בפורום הזה." צר לי. כנראה שאתה לעולם לא מרגיש פגוע, אבל יש אנשים שכן. כולל חסרי וחסרות נסיון. מותר להפגע, ומותר להיות פמיניסטית. אתה טוען ש"כולנו יכולים להסתדר" אבל מבטל רגשות של אחרים. חבל. מצד אחד, אתה מבטל את זכותם של אנשים להפגע משוביניזם, ומצד שני אתה מתלונן על עצם קיום דיונים פמיניסטיים. מעניין שהדיונים על ריהאנה/באפי/סוגי תה כן קשורים לפורום בעינייך ולא מפריעים במציאת תוכן.

9. "אני לא יודע מה הכוונה שלך "גיבוי ממנהל הפורום" - לא ראיתי שהוא התערב בדיון או הביע שום דעה". בדיוק, זו הבעיה העיקרית. ושוב, אני לא מדברת על דיון מסויים, אלא על התנהלות מתמשכת.

10. "אני גם לא חושב שאת תהיי חשובה כמתה אם לא תתפסי חוסר הסכמה איתך כעלבון אישי." לא אמרתי שום דבר כזה. אמרתי שאני אהיה חשובה כמתה מבחינתי אם אהיה מכונה ללא רגשות.

11. "אני בטוח שתוכלי לחיות טוב יותר ולהנות הרבה יותר מהעולם אם תקבלי אותו כמו שהוא". ואני דווקא חושבת שאני חיה הרבה יותר טוב בזכות נשים וגברים בעבר, שלא קיבלו את העולם כפי שהוא, אלא פעלו לשנות אותו.

12. "למה להיפגע מאנשים? למה להיפגע מגברים? למה לאפשר לעצמך להיפגע מאחרים?" כי אני אנושית. אני לא מכונה, ואני לא רוצה להיות כזו. כמו שלך יש דברים שמפריעים לך, גם לי יש דברים שמפריעים לי. אני לא חושבת שזה רע.

13. "ובקיצור, כן אפשר להסתדר ביחד. זה יהיה מעולה. לדעתי הצעד הראשון בכיוון יהיה אם אנשים יפסיקו להאשים את האחרים (כבודדים או כקבוצה שלמה) בזה שהם מרגישים רע ולא נעים להם." אתה מתכוון אליי? אני לא "האשמתי" אחרים סתם, אלא כתבתי על התנהגויות שהפריעו לי. שוב, מותר לך לא להזדהות עם הרגשות שלי, אבל אין לך זכות לבטל אותם.

טום גיא

New member
יש לי תשובות לכל הסעיפים שכתבת

אבל באמת שאני כבר לא רואה שום טעם בהתנצחות המיותרת הזו.
במקום זה קבלי
ו-
, ואני מאחל לך סוף שבוע נעים.

התנצחות? מה פתאם

אני בסך הכל מנסה להבהיר את עצמי. בחיי שמעולם לא הרגשתי כל כך את העניין של "מאדים" ו"נוגה" (בלי קשר למגדר, כן?
)

סופ"ש נעים גם לך

AlanSmith

New member
הבעיה העיקרית היא בסעיף 6.

" שרשור שנפתח כאן הוא שרשור שבו מנומשת מאשימה את גברי העולם בהתנהגות לא נאותה". לפי מיטב הבנתי, היא לא האשימה את כל גברי העולם, אלא את אלו שבוחרים להתמודד עם הטענות שלה נגד פורנו באמצעות עלבונות אישיים ולא רלבנטיים.

הטענות שלה היא שקיימים אנשים שובניסטים, והשאמות יותר חמורות נגד אנשי הפורום. עם זה אין בעיה.
ההמשך הוא במקום לדון בבעיות האלה היא מדביקה את זה על תעשיית הפורנו, ומתעקשת למה פורנו זה לא טוב.

אם היה מתפתח דיון על שוביניזם מבלי לערבב את הפורנו, הדיון היה מתפתח באופן הרבה יותר טוב, מועיל ותורם. אבל עושה רושם שכל מה שעניין את פותחת השרשור הוא מתקפה על הפורנו, ומשתמשת בהטרדות האישיות שנעשו כלפיה כמינוף המתקפה שלה נגד הפורנו.
הנסיון שלה פה הוא ליצור דיון "אנטי פורנו" נוסף. ולא ליצור דיון "שוביניזים זה מגעיל" או "מהם הגורמים לשוביניזם" או אפילו מעבר לכך "מה גורם לגברים להרגיש חופשי להטריד מינית נשים בפורומים". התקליט השבור של פורנו זה מקור כל רע הוא הבעייתי. מיצינו את הנושא הספיק לנו.

Nurikabe

New member
סתוונית, כל הכבוד!

וזה אפילו לא עניין של פגיעה. גם אם אני לא נפגעת זה פשוט לא נעים לראות את זה. הפורום נהיה מקום לא נעים. זה עוד פחות נעים כאשר רואים את הגיבוי של ההנהלה, כפי שכתבת.
אבל כנראה שלטום וגולשים אחרים נעים לקרוא ולכתוב את ההטחות השובינסטיות האלו, כמו שכתבת זה בידור בשבילם.

מנומשת27

New member
אחרוג ממנהגי ואענה לך ברצינות

למרות שאני לרוב בוחרת להתעלם מאלימות מילולית.

דעותיי אינן רלוונטיות בעיניך, וזה לגיטימי, מפני שהפרה-דיספוזיציה שלך לגבי התנהלות העולם ודינמיקת היחסים בין גברים ונשים שונה משלי. עם זאת, עצם העובדה שאתה יוצא מהנחות יסוד שונות, לא משנה את העובדה שאני חיה ומתנהלת לפי הנחות יסוד אחרות, שהופכות את תפיסת עולמי לשונה משלך.

הדבר היחיד שהוכחת בתגובתך, הוא שעצם הניסיון שלי לערער על תפיסת עולמך, עצם ההעזה לומר משהו אחר, העשוי לחרוג מגבולות התוואי המוכר והבטוח בו ממושטרים היחסים בינינו כגבר ואישה, מעצבנים אותך עד כדי כך שאתה חש צורך להעמיד אותי במקום. שהודעתי הרגיזה אותך עד כדי כך, שעליך להזכיר לי את מקומי כמי שמזדיינת או לא מזדיינת (הגם שאתה עושה זאת בעקיפין, בגדר: "לא אומר לך ש, אבל..."), ולגמד אותי לכדי רעש רקע מציק.

כדי לנטרל רעש רקע אין צורך בארטילריה כבדה. ובכל זאת, בחרת לשלוף את התותחים הגדולים מהארסנל.

טום גיא

New member
בהחלט לא נכון

בחרתי לענות לך כך כי החלטת לפתוח שרשור בנושא שלא קשור לפורום, לאחר שכבר הבעת את דעתך באותו הנושא בשרשור אחר, וכי את טוענת שאת המותקפת בזמן שאת התוקפת. כתבתי כך בעבר גם לשימחת האהבה ולאלמוני הנצחי שפתחו שרשורים בסגנון דומה (שנמחקו די מהר לאחר שנפתחו, מכיוון שלא רק שהיו לא רלוונטיים אלא נוסחו כהזמנה לויכוח ולא כדיון מועיל). את צודקת בזה שאני אכן חש שצריך להעמיד אותך במקום - והמקום הזה הוא "פורום חסרי נסיון מיני וזוגי בגיל מאוחר" ולא פורום פמיניזם. אין לי שום דבר אישי נגדך, ולא ממש אכפת לי מתפיסת העולם שלך (חוץ מזה שאני אולי קצת עצוב בשבילך אם כל מה שאת רואה בעולם זה בעיקר תוקפנות כלפייך).

מנומשת27

New member
אם באמת אין לך מושג

למה פתחתי הודעה חדשה ומדוע היא רלוונטית ככזו, אני מציעה לך לעשות אחת משתיים: לקרוא בה שוב, ולהרהר בדברים מתוך הנחה מקדימה שכל אחד מאתנו שונה, שלא לומר, ההוויה קובעת (לפעמים) את התודעה, או לחילופין: להתעלם.

שיהיה ערב מצוין

supersonic777

New member
בואי נעשה טפיל'ה סדר קטן...

את לא אוהבת פורנו!זו עובדה!סבבה,זו זכותך!
בתעשיית הפורנו הבחורות בעצמן ניגשות לאודישנים בעצמן!אין פה ניצול,כפי שתיארת.
הן רוצות את זה,כי זה הרבה כסף(ים) במינימום זמן!
אם לעשות הקבלה לזנות כאן בארץ או בעולם שלא ב"תעשייה",אז כן,מסכים איתך!
הנשים ב"תעשייה" מרוויחות פי כמה מהגברים!
אגב,זה סרט כמו כל סרט,רק בלי בגדים ועם עוד כמה "אלמנטים".

סליחה שאני פונה אלייך שוב, ברת'ור

אבל אשמח להבין בשתי מילים איך זה שאתה כל כך מתנגד לזנות באשר היא וכל כך תומך בתעשיית הפורנו (לא סרטי חובבים). האם העובדה שהזנות שם מבויימת ומצולמת הופכת אותה לחיובית באיזשהו מובן?

Berethor

New member
הסברתי את זה כבר בהודעה הקודמת עליך

ההבדל הבולט ביותר בין תעשיית הפורנו לבין תעשיית הזנות, זה שבעוד שבזנות הרוב המוחלט זה נשים, בפורנו חלק גדול זה גם גברים, ככה שזה הרבה יותר שוויוני, לטוב ולרע, בנוסף שניהם שחקנים, זה לא זונה ולקוח, זה סרט של "זונה עם ג'יגולו" אם תרצי, שוב פעם שני המשתתפים באקט שם במעמד שווה, לכן זה לא דומה לא לזנות ולא לאונס, לזנות זה דומה רק בכך ששחקנים ושחקניות פורנו לא חובבנים מקבלים תשלום, ועושים משהו מיני, אבל לא ביתר הדברים. בנוסף יש אנשים שיגידו שזה כמו כל סרט, רק לא "סרט רגיל" אלא "סרט מיני/סרט למבוגרים". מבחינה הזאת, זה שיש שם דברים מיניים באותו סרט לא אוטומטית הופך את זה לדבר רע. עד כמה שידוע לי בפורנו אין סרסורים, ואף אחד לא מכריח גבר או אישה להפוך לשחקני פורנו, בדיוק כמו שאף אחד לא מכריח גבר או אישה להפוך לשחקנים בסרטים רגילים. מי שבוחר/ת להיות כוכב/ת פורנו בלי שאף אחד מכריח אותו לעשות את זה, זה בחירה שלו.

חוץ מזה אני לא אוהב את ההכללה על פורנו, בדיוק כמו שלא טוב להכליל על סרטי חובבים, שסך הכל גם נחשבים חלק מפורנו אפילו שהם לא חלק מהתעשייה, כך לא נכון גם להכליל על כל התעשייה לדעתי, אני בטוח שיש גם אנשים שזה מתאים להם לאישיות, כאלה שאוהבים פרסום, מאוד גאים בגופם ומיניותם, ולא אכפת להם לשכב עם הרבה אנשים שונים(בדומה לאיך שלסטוצים לא אכפת). אותם אנשים במלא דיי סטוצרים באופיים ומבחינתם לשכב עם אנשים שונים בחינם או בשביל כסף על הסרט, אין הרבה הבדל. עוד הבדל בין פורנו לזנות, זה גם שבמקרים רבים הפרטנרים של הנשים בפורנו הרבה יותר אטרקטיבים וטובים מבחינה מינית מאשר הלקוחות של זונות, וגם הכסף ששחקנים ושחקניות פורנו מקבלים הוא הרבה יותר גדול מאשר הכסף שמקבלת זונה.

בנוסף יש כל כך הרבה סוגים וג'אנרים בפורנו, שלהכליל את הכל כרע זה קיצוני, זה דומה ללהכליל במיניות הכלילית את כל הדברים המיניים כרעים. אני יכול להסכים למשל שדברים כגון סרטי אורגיות בפורנו זה דברים רעים, אבל אני לא רואה למה למשל סרט של מין נורמלי פחות או יותר בין שני שחקנים, ולא אלים או משפיל או המוני יהיה כל כך רע, רק בגלל ששחקן האחד הוא גבר והשחקנית השנייה היא אישה, הופך את האישה אוטומטית לקורבן? האם אישה היא קורבן מעצם היותה אישה?, האם היא לא יכולה להרגיש פחות או יותר כמו שמרגיש המקביל שלה מהמין השני שם. התפיסה שאישה אוטומטית קורבן בכל דבר מיני, היא שכלעצמה לא פמיניסטית לדעתי, וגם לא סטרייטית. צריך להבדיל מתיי המיניות באמת רעה או מישהו באמת נפגע ומתיי לא. קחי לדוגמה, מקרה כמו של Nina Hartley, אני בספק רב שהיא נפגעה מזה שהיא שחקנית פורנו שנים רבות, ככה שכל מקרה לגופו, אני נגד הכללות קיצוניות.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nina_Hartley

אני מתנגד לכל זנות באשר היא מבחינה מוסרית, של התנהגות טובה ואישיות לא מפוקפקת, בעיקרון אני מתנהג לסחר בנשים ושיעבוד מיני של נשים, כמו שקורה במסגרת הסרסורות, וכמובן שרוב הזנות בארץ שלנו היא כזאת, אם אישה באופן עצמאי בוחרת להיות זונה, אני לא חושב שיש פה משהו לא חוקי, גם אם זה לא התנהגות טובה או ראויה, באותה מידה אני מאמין גם שסטוצים זה לא התנהגות טובה וראויה, אבל אני לא קורה להוציא את הסטוצים מחוץ לחוק, כמו אונס למשל שכן צריך להיות לא חוקי. זה הסיבה שאני 'סלחן' יותר גם לסרוגייט למשל, למרות שלא נראה לי שהייתי הולך לדבר כזה באופן אישי, אני מעדיף שהמיניות שלי כשתהיה אם תהיה, תהיה עם מישהי שרוצה אותי באמת.

תודה על ההסבר

הבעיה שלי עם זנות זה לא שרוב המנוצלות הן נשים, אלא עצם העובדה שיש ניצול. אם באורח פלא מספר הזונות ממין זכר ישתווה לזה של הזונות ממין נקבה, עדיין זו לא תהיה "תעשיה" ראויה.

"עד כמה שידוע לי בפורנו אין סרסורים, ואף אחד לא מכריח גבר או אישה להפוך לשחקני פורנו" – עד כמה שידוע לי, אתה טועה. לומר שאף אחד לא מכריח גבר או אשה להפוך לשחקני פורנו זה בערך כמו לומר שאף אחד לא מכריח גבר או אשה לעסוק בזנות. בד"כ אנשים לא מגיעים לעיסוקים האלה מתוך נסיבות חיים רגילות.

אין שום דמיון בין פורנו לסטוצים. פורנו היא זנות מצולמת. אמנם, הגבר והאשה שניהם זונות, והלקוחות הם הצופים. העוסקים בתעשיה הם סרסורים. מראה חיצוני מושך או רמת שכר גבוהה (כמו שיש ל"זונות צמרת") לא משנה את העובדה שמצופה מאנשים לתפקד כמכונות מין על פי הוראות של מישהו אחר, והם עוד מצולמים לצורך הסיפוק המיני של המוני אחרים. אגב, עובדתית אני חושבת שאתה קצת מטעה. בסרט הפורנו היחיד שראיתי, הגברים היו מכוערים ביותר, ונראו מבוגרים מהנשים ב-30 שנה. מסתבר שזו תופעה שכיחה, כך לדברי המגיבה אליי בקישור, שמתמצאת בפורנו הרבה יותר ממני.

שוב, לא אמרתי בשום מקום שפורנו זה רע כי האשה היא קורבן. אני מניחה, אמנם, שהאשה יותר פגיעה לכאבים פיזיים ומחלות, גם בסקס הכי נורמטיבי שיש, אבל זו לא הנקודה. אני בטוחה שגם הגברים שם סובלים מכל מיני תופעות שאני לא מעלה כנראה בדעתי, למשל אילוץ להשתמש בסמים.

ובפעם האלף, מותר לך לא לרצות להשתתף בסטוצים, אבל מעולם לא הסברת מדוע סטוצים הם דבר לא ראוי בעינייך. עצם ההשוואה בין "סטוצרים" לשחקני פורנו היא הזויה. זה כמו לומר שכל נערה שמרגישה טוב עם הגוף שלה תשמח שתמונת העירום שלה תופץ בפייסבוק, ואנחנו יודעים על לא מעט התאבדויות על הרקע הזה.

Berethor

New member
קודם כל הסרטים שצפית בהם לא איכותיים

תאמיני לי שיש הרבה מאוד שחקני פורנו מושכים, יפים וצעירים, העניין עם השחקנים הגבריים המכוערים נבע מכמה סיבות, או שהוא היה כדי לעביר מסר שגוי לקהל הצופים שבחלקו אנשים לא יפים, כאילו לכל מכוער יש סיכוי להיות עם אישה יפה, או שזה היה משום שלמרות המראה הלא נאה שלהם, הם עדיין היו טובים בחינת כישורים מיניים, יש גם נשים לא יפות שמקבלים שם מאותה סיבה, או בגלל שמדובר בשחקני פורנו וותיקים, שפשוט פחות יפים בגלל גילם, אבל עדיין השאירו אותם שם והם לא רצו לפרוש. סיבה אפשרי נוספת שזה בגלל העלילה של אותו סרט, לא שרוב סרטי הפורנו ידועים בעלילה מי יודע מה, אבל אם הם שחקו תפקיד של מורה או מדריך ברור שהם היו מבוגרים יותר, פה אפשר לציין שזה גם נפוץ בפורנו דבר הפוך, שדווקא האישה מבוגרת יותר, שמשחקת מורה או אמא של חבר, ואז כאילו היא שוכבת עם תלמיד או חבר של הבן שלה. סיבה נוספת ופחות נפוצה היא שאולי מדובר היה בפורנו ביזרי, יש אנשים שנהנים לראות דברים טיפשיים שכאלה, כמו צמד שאחד יפה ושני מכוער, אני באופן אישי לא נהנה מדברים כאלה, זה דוחה אותי, אני מעדיף שגבר ואישה שביחד היו באותה ליגה, אבל מה לעשות גם במציאות יש זוגות ביזרים, לרוב לצד השווה יותר או שהוא פראייר או שהוא יש לו אינטרסים אחרים, כמו נשים צעירות עם גבר שהרבה יותר זקן מהן בגלל שיש לו כסף. כמובן שזה דוחה, וזה לדעתי גם זנותי.

בכל אופן עד כמה שידוע לי תופעת שחקני הפורנו הגברים המכוערים הייתה נפוצה יותר דווקא בסרטי הפורנו הישנים, נכון לעכשיו הציפיות מהגברים הן גם כן גבוהות, גם בכישורים וגם בגוף/מראה. אם כי כמובן שלא ראיתי תסרט שאת מדברת עליו, ואני לא יודע אם אלו שאת חושבת שהם מכוערים באמת כאלה מכוערים. מה שבטוח אין קשר להומופוביה, אני למשל סטרייט מאה אחוז, ואני בהחלט יעדיף לראות סצנה מינית או רומנטית, בין זוג ששני הצדדים בו יפים ומושכים, מאשר בין שני מכוערים או שאחד מהם מכוער. זה שאדם סטרייט לא אומר שהוא לא מסוגל להעריך יופי של בני מינו. נהפוכו אם כבר, אם גבר יפה גורם לגבר אחר לפקפק במיניותו, זה מעיד על כך שאותו גבר במלא לא מספיק סטרייט. ככה שאני לא רואה קשר בים הדברים, ואם היה כזה הרי שגם בסרטים רגילים היו צריכים לקחת רק שחקנים מכוערים, מה שכמובן לא כך, כי רוב המפורסמים הם לא מכוערים. בכל אופן לא חוכמה שזה הגעיל אותך שהיו שם גברים מכוערים לדבריך, באמת כנראה צפית במשהו לא איכותי, אם היית צופה במשהו יותר איכותי אולי היית משנה את דעתך.

הסברתי כבר מספיק פעמים למה סטוצים זה דבר לא ראוי בעניי, לשכב באופן חד פעמי עם הרבה אנשים שאתה בקושי מכיר, יש בזה משהו זנותי, כמובן כל עוד לא מעורב שם כסף זה לא לחלוטין זנותי, אלא יותר השתרללות, אבל הדמיון בין שני הדברים הוא רב. בנוסף סביר להניח שמי ששוכב ככה עם אנשים רבים וזרים הוא גם לא בדיוק בררן. אני מאמין שאדם שסטוצר באופיו, יהיה לו קל להפוך לזונה או לשחקן פורנו. כי גם שם הם בהרבה מקרים עושים משהו שדומה לסטוצים. זה בדיוק הסיבה להשוואה. כן אני מודע לכך שיש הבדלים בין הדברים, אבל יש גם דמיון בדברים מסוימים. כמובן שלעשות את זה בשביל כסף או לעשות את זה ולהיות מוכן שזה יופיע בסרט, זה יותר קשה, אבל בו נומר שלאדם סטוצר יהיה הרבה יותר קל לשכב עם הרבה אנשים מאשר לאדם מונוגמי, וזה בדיוק הנקודה. אם כי צריך לציין שקיים גם פורנו מונוגמי, הוא פחוץ נפוץ מהפורנו הלא מונוגמי, אבל בין אם זה בין חובבים שזוג במציאות, או בין אם זה צמד שעושים סרטים רק אחד עם השני, באופן קבוע.

אתה מתמצא בפורנו הרבה יותר ממני...

הסרט שצפיתי בו לא היה ביזארי בכלל, די מיינסטרים לפי הבנתי. כמובן שהוא היה די ישן, זה היה בשנות ה-90.
למרות שבזמנו לא ממש התעניינתי בגברים מבוגרים ממני בהרבה, אני יכולה לומר לך שכבר אז היו גברים מבוגרים שהיו נאים בעיניי, ואלו שבסרט ממש לא היו כאלה.

לגבי הומופוביה, אני חושבת שכמו בנושאים אחרים שקשורים למיניות, כנראה שאתה לא מייצג את כל הגברים... ויש כנראה אחוז לא זניח מהם שכן לוקים בהומופוביה.

לגבי עמדתך בנושא סטוצים... בוא נסכים לא להסכים

בנימה אישית, בהתחלה כשקראתי את עמדותייך בנושא, ראיתי אותך כטרול, וגם נפגעתי אישית, בתור מי שהייתה מעורבת בסטוצים (היום אני פחות ספונטניות בעניין, אבל האמת, הייתי שמחה להיות קצת יותר ספונטנית).
היום ברור לי שאתה באמת מאמין במה שאתה אומר, וזה לא פוגע בי בכלל, אבל אני מאמינה שהרבה אנשים שנתקלים בדבריך לראשונה לא מבינים את זה, ויש כמה שממש לא מסמפטים אותך בגלל זה.

למעלה