ציטוטי אתאיסטים

netbird

New member
כל הדתות? וקצת סניגוריה על היהדות

את מכירה את דת הבהאים? זו שיש לה כיפה מזהב בחיפה? זוהי דת חדשה יחסית (עם מעט חוקים פרימיטיביים) והיא מחנכת לשיוויון בין הזוויגים. היא מסובסדת על ידי תורמים בלבד מכל העולם ואפילו התאורה והתחזוקה בגנים הבהאיים בחיפה ממומנים על ידיה (הם לא מקבלים אגורה מהעירייה למרות שהם אבן שואבת אדירה לתיירות בחיפה). היהדות היא הדת היחידה שיש בה חוקים להיות יחד באירועים חשובים. למשל, כשמישהו נפטר יושבים שבעה כדי לנחם אבלים. בדיקה הראתה שביהדות משום כך יש הכי פחות מתאבדים. בנוסף, יש כאלה שזקוקים לדת. לא רק משום שהיא מעניקה מסגרת תומכת מרגע הולדתך ועד רגע מותך (ואומרים שגם לאחר מכן) אלא גם משום שהיא לא דורשת ממך לחפש תשובות. כשמישהו יקר אובד עלולים להיכנס לדיכאון ואולי להתאבד. אם דווקא הדת (או הרב) מונעים מאותו פרט לעשות כן, מה טוב. אמנם זו דרך של התחמקות מתשובות אבל בתנאים מסויימים אולי היא עדיפה. לא כל אחד (פשוטי העם - ראי פרק ב בספר בראשית על סיפור הבריאה) רוצה/יכול לחפש תשובות, או לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לחפש תשובות. כדי לשרוד על הדת להשתנות ללא הרף. גם היהדות עושה כן בעזרת הרבנים (פעם היה אסור לחסן תינוקות נגד פוליו). אבולוציה של הדת - מעניין:) דת שבה חוקים המפלים את מאמיניה לעומת כופרים, בעצם מבצעת סוג של ברירת קרובים (למשל ביחסי לווה-נושה). אדפטציה?

netbird

New member
זאת ועוד...

זאת ועוד, התנ"ך, אם לרגע נתעלם מכך שלאנשים רבים מדי, הוא משמש גם ספר דת, הוא אולי באמת ספר הספרים. יש בו סיפורים מרתקים (יחסית לתקופה) ששימשו בעיקר אז תחליף לסרטים ההוליוודים, היסטוריה סובייקטיבית  (כיאה לכל היסטוריה), שירה מתוחכמת (אפילו יחסית לזמנינו), חוקים מעשיים לתקופה ואף לזמנינו (איסור על זיווגי קרובים, הכשרת בשר, הלנת שכר, תנאים סוציאליים לרש ליתום ולאלמנה שמקבצים בשער העיר, מעשר, שנת שמיטה). היום עם כל מוצר מתוחכם פחות או יותר שאנו קונים, אנו מקבלים ספר הדרכה ב-17 שפות. גם הספר הנ"ל הוא, אם תרצו ספר הדרכה לבני אדם (לאורגניזמים אחרים אין אבולוציה תרבותית שצריך לשמר). וגם הוא תורגם לפחות ל-17 שפות. הבעיה עם מרביתו, היא שלמרות שיצאו כרכי מילואים/תיקונים (כמתבקש) בדמות הגמרא והתלמוד, הוא לא משתנה מספיק מהר (מקררים, איסור נסיעה למרחק מסויים בשבת) כדי להתאים עצמו (או אולי בעצם כן - עובדה שיש עדיין מאמינים). אמנם, היום יש לנו חוקים מודרניים, אבל אותו תנ"ך הוא אבן דרך. הוא עוזר לנו להבין איך התפתחו חוקים וכיצד אנשים חשבו אז. ואם נשאר איזשהו ניצוץ גנטי אבוד (כלומר, אם אנחנו עדיין מייצגים משהו מהם), אז גם משהו על אבותינו. אז, לא לקבל אותו כמו שהוא (לכל דבר יש יתרונות) אבל כדאי להקשיב. אפשר ללמוד ממנו דבר או שניים.

StarDustGirl

New member
אתה צוחק? אני חולה על התורה!

אני נשבעת שזה ספר ממש מרתק! מה אין שם? מלחמה, הרפתקה, נדודים, שלום, מוות, לידה, בגידה..אפילו אונס ומין ומה לא! זה הספר הכי טוב שיש בעולם...הכי אמין והכי משכנע והכי גאוני. אבל אלוהים ישמור (פחחחחחח..כן, ביטוי לא מתאים) זה רק ספר! מצידי אני יכולה להיות גם טולקנאית. שוב, זה מאוד נכון שהתנ"ך מציל את מאמיניו מידי עשייה של מעשים אוסרים. באותה מידה מוסר עצמי ימנע מהם לעשות אותו דבר, וגם אמונה בכל דבר אחר. אמונה לכשעצמה- אמונה בעתיד טוב יותר למשל...היא כבר דרך להוציא את עצמך מדיכאון. האמת היא, שאני לא מזלזלת בכלל באמונה. אני מזלזלת במה שעשו ממנה.

למעלה