ציטוטי אתאיסטים

dandiel

New member
מה עם החתימה שלי?

היא אצלי כבר חצי שנה, חשבתי שהיא יותר מוכרת... :)

SilentMike

New member
לינק לציטוטי דוקינס

ריצ'רד דוקינס הוא אחד האתאיסטים המפורסמים החיים כיום, וגם כותב מוביל בתחום הסברת המדע בכלל והאבולוציה בפרט. וגם מאוד שנון ומוכשר לדעתי. הייתי מתרגם לכ כמה אבל שרצתי מספיק מול האינטרנט היום.

רידלמן

New member
אתם לא יודעים מה יקרה מחר

אז אתם כבר בטוחים שאין בורא לעולם? הרי עין של זבוב אתם לא יכולים ליצור, אז כל העולם נוצר בשרשרת של טעויות? קדימה, אתם אנשים יותר חכמים מזה. אתם רק מדחיקים את האמת כדי לא לקחת אחריות על מעשים. ובקשר למס' 7 כבר נאמר: הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים

boomshiva

New member
מי ברא את מי ?

זה שהעולם לא נוצר במקרה בגלל שהוא מתוחכם לא אומר שיש בורא לעולם. אחרת מי ברא את הבורא שהוא עצמו לא פחות מתוחכם ? ואם תגיד שהבורא תמיד היה קיים, אז יצאת בזול. אפשר להגיד שהעולם בצורה זו או אחרת (החומר) תמיד היה קיים ובו החכמה.

על קצה המזלג

כל מה שיש בדבריך זה הדגמה קלאסית של התהליך בעזרתו מוחנו המוגבל מייצר אלוהים. לנו זה נראה (אולי) כמו שרשרת בעלת הסתברות נמוכה שיצרה דברים מאד מסובכים (עבורנו). באופן אובייקטיבי מדובר על כמויות של שרשראות ופרקי זמן כל כך גדולים שקשה לנו לתפוס תחת אותה מוגבלות, ומכאן המצאות הבריאה למיניהן.

שמתם לב ש ...

שמתם לב ש 98% מהציטוטים הם של אנשים מחברה נוצרית? יש לזה השפעה- נצרות היא דת הרבה יותר מוחצנת (מדי), והרבה פחות אינדיווידואלית, זה רק הגיוני שיהיו אנשים שיסתייגו ממנה כל כך, לעומת אנשים שגדלים בסביבה יהודית פרוטסטנתית למשל... (או חילונית)

ASGARD

New member
../images/Emo155.gifתני לתקן את הטעות שלך

ישנם ארבע משפטים של יהודים מתוך ה62 ( הרצל בן גוריון אנשטיין וקארל מרקס) זה יוצא בערך 7% פחות או יותר עומד על אותו יחס מספרי של נצרות יהדות . ואת לא יכולה להגיד שהיהדות יותר אנדווידואלית מהנצרות קחי דוגמא את תרבות העדר של החברה החרדית והחסידית . השורה התחתונה היא שהדת הומצאה על מנת לשלוט באנשים ע"י פחד מדמות ארכיטיפית וכל יכולה שכל עברה על מצוותיה תגרור עונש - אין מקום להתחבות האלוהים רואה הכל ונמצא בכל .

ald1357

New member
שורה תחתונה נוספת אפשרית

אחוזים לא תמיד מעידים על טיב, ולהפך לפעמים הנדיר הוא בעל הטיב, אבל זאת לא הנקודה בכלל. היהדות היא יותר אינדוידואליסטית מהנצרות, הדת הכי אינדוידואליסטית שאני מכיר היא הבודהיזים הפורש בפני האדם מסע ארוך ועמוק לתוך עצמו למרחבי ההכרה שלו, היהדות לעומת זאת מתאפיינת דווקא בגלל הגישה הקיבוצית שלה, או האחדות הקיבוצית שלה, למשל אם תשים לב המעמד הכי רוחני ביהדות היה מתן תורה שבו התקבץ כל העם והיה כאדם אחד למרגלות הר סיני, הו התרומה הגדולה ביותר של היהדות לתפיסת האלוהים שמתבטאת גם במשפט עקרוני אחד המסכם את העניין, שנאמר על ידי משה כשכינס את העם לסיכום דברים והמשפט ודאי מוכר לך " שמע ישראל יהווה אלוהינו יהווה אחד" זאת אומרת כוחות ההויה שלנו הם כח אחד ומאוחד, ולכן נשאר גם הסממן של תפילה ביחד של לפחות עשרה אנשים לדת יש אמנם צדדים סוציולוגים המאפשרים לשלוט באנשים, ואכן כמו שאמרת יש שם גם אספקטים רבים של הפחדה, ועם כל זאת זה לא משחרר את האפשרות שיש שם משהו מעבר לכל האספקטים האלה, גם אם הצורה בה משתמשים ברעיון היא ממש גרועה

netbird

New member
אבולוציה למתחילים

האמת היא שכן, אני משוכנע בכך. עין של זבוב אנחנו לא יכולים לייצר... עדיין. בוא אני אגלה לך סוד. לא רק שעיניים התפתחו על ידי שרשרת של טעויות, אגדיל ואומר שעין מורכבת כפי שאתה מכיר התפתחה יותר מפעם אחת ובכל הפעמים בשרשרות שרשרות של טעויות. להגיד שהכל בידי שמיים זוהי ההתחמקות. זוהי בריחה של עצלנים או סתם בורים. לקחת אחריות? אתה בטח צוחק - מי שמדבר. אגב, שעון מקולקל צודק פעמיים ביום בתנאי שהוא עומד... אבל נניח שהוא עומד. אם כך (וניקח דיוק מירבי של שניות) הוא צודק אחת ל- 43200 שניות. כלומר, אם אחת ל- 43200 פעמים מתפתח משהו אדפטיבי, אז קל להבין (אני מקווה) כיצד יכולה להתפתח תכונה מורכבת כמו העין.

ashmash

New member
אולי זה קצת רע

אבל מה יש לאחרון הפילוסופים להגיד?
ובכל מקרה, פעם היו הרבה אלילים, לפני כמה אלפי שנים מישהו החליט שהם אלוהי שקר, הרג אותם, אבל בטעות השאיר אל אחד מיותר...

1hananz

New member
רק דבר אחד יש לי להגיד....

אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים אין אלוהים פשוט אי אפשר להתווכח עם זה פשוט אין אלוהים יש כל כך הרבה רע בעולם אנשים סובלים ילדים סובלים כך שפשוט אין אלוהים ובמידה ואני טועה ..... יום יבוא ואני אפגוש אותו הוא לא ישאר שם לרגע נוסף אחד!

Charles Darwin

New member
אולי התכוונת סדיסט?

בכל מקרה כל הכבוד על דרך החשיבה
(את באמת בת 13?
)

StarDustGirl

New member
אוי וולאה...שכחתי להציג את עצמי

היי..קוראים לי טל, אני בעוד חודש בת 14... ועוד פחות מחצי שנה בתיכון! ~אני מאוד אוהבת להגיד את זה! היי שלום חטיבה מזורגגת!~ נכנסתי לפה משום שזה הדבר הראשון שקפץ מול עיניי כשנכנסתי לדף קהילות. אני בקיבוץ של דוד שלי ואני צריכה במשהו להתעסק
כמו כן, כפי שאתם רואים, אני מאוד אתאיסטית. בעיקרון, כל מה שמבוסס על "תלכו אחר המשכוכית, תדבקו באינסטינקט העדר" דוחה אותי נורא. נעים מאוד
.

Dudidud

New member
אם את צריכנ לעבוד כל כך קשה כדי

לכנע את עצמך... אז אולי את טועה....?

wild lady38

New member
דת זה דבר מטומטם.. כשזה כמו כת

כשזה כמו עדר שהולכים אחד אחרי השני בעיוורון.. אבל לכל אחד יש את האלוהים שלו אני מאמינה באלוהים שלי..
ואני חושבת שהדת היהודית, כמו שהיא כיום, עושה עוול לאלוהים..
קיצר קישקשתי קצת שטויות.. לא נורא אתם לא מכירים אותי
שנשן

למעלה