ציטוטי אתאיסטים

הינה, לא הורדת לי את ההודעה.

איתך הסליחה...

Charles Darwin

New member
מתוך 200 ההודעות שלך בפורום יש אחת

ש-actually קשורה לאבולוציה. ואותה אני אמחוק?

StarDustGirl

New member
באמת שיבושם ליוסף...ומה עם שאר העם?

מה היה הקטע של אלוהים? "וולאה...משעמם כאן, אולי נרעיב את העם הנחמד הזה למטה?". מלבד זאת, האמונה היא דבר אדיר. היא דבר גדול-כוח מאיתנו. אך זה לא האלוהים בעל הכוח, זו האמונה לכשעצמה. שתדעי, אני מאמינה גדולה בכוח האמונה...אמונה בעצמך למשל, אמונה בעתיד מצליח וכו..אם את תאמיני בכל אמונך באלוהים, האמונה תפעל בכל דרך אפשרית כדי שהאלוהים הזה יהיה קיים כלפיך. האלוהים הוא לא אלוהים שדורש אמונה, הוא אמונה בכבודה ובעצמה.

אם יש לך אמונה זה טוב אבל...

אמונה בעצמך יתר על המידה תביא להרס עצמי שכן אם את חושבת את עצמך לאלוהים אז משהו לא בסדר..
. עתיד מצליח לא יכול להתרחש אם את לא מתאמצת. אבל אם את מאמינה במשהו עליון זה נייטרלי. לא כך?

StarDustGirl

New member
לא כך:)

פשוט לא כך. אני מאמינה שאני מסוגלת ממש להפוך את העולם הזה לטובתי, בכוח הרצון שלי. והנה לך- זו התנהגות אלוהית. הרי מה עשה אלוהים אם לא שינה דברים בזכות כוח רצון? ברור שאני לא הולכת לשבת שלוות ידיים (שזה דווקא מה שהדתיים עושים) ולצפות שההצלחה תבוא אלי. אני לא טיפשה, או משוגעת. אני מודעת לעובדה שבלי עבודה פיזית אני לא הולכת לשום מקום!... ובדיוק זו הבעיה שלי, שאם אני מאמינה במשהו עליון זה נייטרלי לחלוטין. פשוט כוח אמונה שמתבזבז לטובת נייטרליות שלא הולכת לשום מקום. כמו שאמרתי, כוח אמונה זו אנרגייה עצומה. חבל לבזבז אותה.

אבל אם את הרי מאמינה במשהו

עליון זה נותן לך כוח ותקווה!! ועוד משהו - את לא יכולה לשנות את העולם. את לא יכולה להשפיע על ההסטוריה. אם את מדברת על החרדים יש משהו בדברייך. אבל בקשר לדתיים הלאומיים את טועה - ובגדול!! הם משלבים גם תורה וגם עבודה ומצליחים מאוד. יש להם מוסר עבודה, הם משרתים בצבא ביחידות קרביות, שומרים על גבולות ארצנו ביש"ע וגם מצליחים לשמור על המסורת.

qet1

New member
הסטוריה:

אני מניח שהוא מתכוון לשני גירושים: 1.הרומאים גירשו את רוב היהודים שרדו מא"י אחרי מרד בר-כוכבא, הם התפזרו באירופה ובמרוצת השנים התרכזו בעיקר(לא רק) בספרד. 2.גירוש ספרד ב 1492 (הנוצרים בספרד גירשו את כל היהודים והמוסלמים) - היהודים התפזרו באירופה ובארצות ערב.

SilentMike

New member
כלל וכלל לא.

אבל אני מצפה שבהתחשב בכח שניצחנו בעצמנו ובכוח הנשק הארצי, לא תנסי להוכיח שיש אל בעזרת זה. כדי להוכיח כך שיש אל את צריכה שהאל בכבודו ובעצמו יבוא ללחום את המלחמות שלך. אחרת את טוחנת מים.

qet1

New member
"בכל דור ודור"

רק בשני הדורות האחרונים יש לנו כוח צבאי משלנו. והאמונה שהוא חדור בה היא ממש לא דתית. בדור שלפני זה הכוח הצבאי העדיף שהצילנו מידם היו צבאות ארה"ב וברה"מ.

"ותמיד עמד להגנתנו" יא, ראייט.

אני לא אמנה לך את כל הפעמים שהוא לא, תגידי לי את מתי הוא כן

qet1

New member
ניסית?

ניסית לשרוד בלי ההגנה של אלוהים? בשביל לטעון שבלי ההגנה של אלוהים לא היינו שורדים את צריכה לקחת שתי קבוצות גדולות זהות וליישב אותם במקומות שונים בתנאים זהים כאשר אלוהים שומר רק על אחת מהן ואז לחכות כמה אלפי שנים ולראות האם זו שה' שומר עליה שרדה והשניה לא. עכשיו את צריכה לחזור על הניסוי הזה הרבה פעמים עד שתוכלי להיות בטוחה שהתוצאות שקיבלת לא היו מקריות ובאמת בכל אחת ואחת מהפעמים רק הקבוצה שאלוהים הגן עליה שרדה. חסר רק מרכיב אחד לביצוע הניסוי......אל....

מ א י.

New member
לכול הספקנים

לומר שאלוהים לא קיים בעניי זו בורות מספיק ענקית (בערך קצת יותר מלומר שאלוהים קיים ואני יודעת איך הוא נראה) למה? תסתכלו על העולם המדהים המורכב המגוון ולפעמים הרבה מדיי פעמים בעל החשיבה הפרמיטיבית שלו ב ה ר ב ה נושאים אנחנו לא יודעים דבר על מקורנו , יודעים עוד פחות על גבולותייה של פנימיותינו נפשנו , ועוד הרבה פחות על תמצית רוחנו איך לעזאזל אתם באמת מצפים לצאת מהויכוח האידיוטי הזה ע"י פילוסופייה ? דברים שאתם בטוחים בהם בחייכם (וגם אז הם משתנים לרוב) הם דברים חווייתיים כשתחוו את מציאותו או אי מציאותו של אלוהים אז תדברו . מאי.

demoloc

New member
אם את טוענת שמשהו קיים

את\ה צריך להוכיח. אני לא יכול לטעון שכל פעם שאני מפליץ , מלאך מקבל כנפיים , כי אין לי הוכחה.

Takasim

New member
"הויכוח האידיוטי" לא יכול להיות מעש

"ועוד הרבה פחות על תמצית רוחנו איך לעזאזל אתם באמת מצפים לצאת מהויכוח האידיוטי הזה ע"י פילוסופייה ?" מה תעשי? תכינו מחקר על התפתחות האבולוציונית של ה? ה זה המצאה של האדם כדי שהוא ידע שיש לו למי לפנות בצרה,וזה הכל. שימי לב לנקודה

StarDustGirl

New member
יש יותר מדי דוגמות בשביל שאלוהים

יהיה קיים, כמו למשל "אז מי ברא את אלוהים?" או "אם אלוהים הוא כל יכול, האם אלוהים יכול ליצור אבן שאינו יכול להרים?". וקטע הכי אבסורדי בכל העניין, הוא שלא משנה איזה דת בחרת לעצמך, רוב העולם חולק על דעתך. כלומר שבסך הכל (אם אכן באמת יש רק אל אחד) יש לך רק כ25% סיכוי שבחרת בדת הנכונה. מה שאפילו יותר מטומטם...הוא שאם אתה דתי, ופשוט מניאק לכל העולם...אז נראה לך שבכל זאת תזכה בגן עדן (אם הוא בכלל קיים) רק בגלל שמילאת אחר מצוות. אין לכם מושג איך זה מעצבן אותי. מישהו קרא פעם את "1984" של ג'ורג' ארוול? ובכן, הדת מבוססת בדיוק על אותו עיקרון של העלמת עין מהבלתי הגיוני ומחשיבה מדעית. מי שבאמת ובתמים לא מפקפק בקיומו של אלוהים, הרי שהוא נוהג באותו "דוחושב" שג'ורג' ארוול תיאר בסיפרו- פשוט מאוד לא להיות מודע לכל טיעון סותר של הדת, לחיות בשקר מוחלט של מוחלטות אמונה. לחשוב שאין אלוהים זה חטא בעיני מאמינים, כך שנוצר מעגל של "אני לא מטיל בכך ספק, אז אני ממשיך להאמין, אני ממשיך להאמין אז אני לא מטיל ספק". וכמובן הפחד...הפחד האינסופי של "מה אם..?" ו"מה יקרה כש...?". הפחד האנושי מפני הבלתי נודע. עוד בעיה היא, שכל הטיענוים האלו לא הולכים לשום מקום, כי כל אחד משוכנע בצידקת דרכו,ו knowledge comes with dethe's releas .... (רק כרגע באמת קלטתי למה דייויד בואי התכוון בשיר quicksand). אז כל מה שנותר לעשות זה ללכת סחור-סחור בדיונים מרתקים על פילוספיה חסרת סוף או אפילו בסיס.

למעלה