בואו נעשה בדיקה קצרה- למרות שצים מכה את תחזיות האנליסטים בוול סטריט בעשרות אחוזים למעלה כבר 4 רבעונים רצוף, נלך עם תחזיות האנליסטים:
רבעון ראשון - 12.65$ למניה
רבעון שני - 10.03 $ למניה
רבעון שלישי - 8.63$ למניה
רבעון רביעי - 7.55$ למניה
סה"כ - 38.86$ למניה.
אם אני לוקח בחשבון שהחוזים לטווח ארוך ברבעון הראשון ובכל שנת 2021 היום לפי מחירים במרץ אפריל של שנה שעברה(מתחת ל-5000$), המחירים שאמורים לקבוע את החוזים ארוכי הטווח השנה אמורים לקבע מחיר גבוה בהרבה(עכשיו המחיר קצת מתחת ל-8000$ אבל אפילו גם אם ניקח הנחה לחוזים ארוכי טווח), אז תחזית הרווח גוזרת מחירי ספוט נמוכים בהרבה מהיום בהמשך השנה. אני באמת לא יודע לחזות את הסבירות של זה, אבל זה נותן לנו כרית ביטחון בהערכה שלנו ואלמנט של שמרנות.
אז נחזור למספרים- צים יודעת בשלושת הרבעונים האחרונים וכנראה בסביבת המחירים הזאת להפוך את הרווח שלה לתזרים חופשי ואפילו עם עודף קטן. נישאר שמרנים ונגיד שהתזרים החופשי יהיה שווה לרווח הנקי.
בסוף השנה(אם נוריד את הדיבידנד ששולם) היה לצים מזומן בקופה בגובה של כ-13.8$ למניה.
ז"א שבסוף השנה, ללא חלוקת דיבידנדים צים תאורטית יכולה להיות עם קופה של 13.8+38.86 = 52.66$.
היא נסחרת היום מתחת לזה!
ל-2023 התחזיות כבר מאד תנודתיות וזה מובן. נעות בין 8$ ל-22$, ועדיין לא רע בהתחשב בזה שזה אמור להיות העודף מזומן על מה שאתה קונה עכשיו.
ב-2024 כבר צופים לה מעבר להפסד, וכאן תהיה חובת ההוכחה על צים. אני מקווה לצאת ממנה עוד הרבה לפני, ומאמין שאוכל לעשות זאת בשערים גבוהים משמעותית מהיום.
נחכה ונראה. מחזיק ולא ממליץ