צים: האוניות מגיעות לכל העולם והגיע הזמן להתיחסות כאן

• פותח הנושא yel5
  • פורסם בתאריך

משקיע88

Well-known member
הניסיון להשיג ביצועי יתר בשווקים ציבוריים בלי להסתכן בממוצע יותר מהשוק הוא אתגרי. כשמדובר בהשקעות פינתיות שאינן מעניינות גופים פיננסיים גדולים זה אפשרי בהחלט, אם משקיעים במחקר ומעקב שוטף. בחברות בשווי מיליארדי $ אני נוטה להניח שהמשתתפים במסחר מבינים לא פחות ממני, וקטונתי מלקבוע אם מחיר הוא מוצדק או לא. לגבי צים כבר ציינתי שבעיני היא השקעת ערך מעניינת. יש לי תחושה שבעתיד הלא רחוק נמצא עוד הרבה השקעות ערך כאלה, ביניהן חברות צמיחה גבוהה לשעבר.

בורסה 2008

Well-known member
מאיך שאני עובד, אני לא מפזר יותר מדי את ההשקעות שלי וכשאני מוצא מציאה אמיתית אני משתדל להכנס בה באחוז לא קטן מהתיק(שם נמצאת מבחינתי תשואת היתר).
צים נראית על פניו ככזאת, אך אני חייב להודות שאני בדרך כלל פחות עובד עם מניות בארה"ב, פחות מכיר את הכוחות הפועלים ולכן פחות מצליח להסביר לעצמי למה המחיר מדוכא(שזה חלק גדול מהבטחון שאני מקבל בהשקעה).

משקיע88

Well-known member
אצלי האפיק המצליח ביותר היה אג"ח בסיכון גבוה בישראל. שם ניתן היה לנצל את התנהגות הכסת"ח שמאפיינת מוסדיים, ומניסיוני כמעט לא היו לי שם הפסדים משמעותיים. במניות אני אכן נוטה להשקעות בודדות אבל כבר קרה שהשקעתי מדדי שוק מקומיים כשחשתי פסימיות קיצונית. היום אני מעריך שיש תמחור מופקע בשוק הטכנולוגיה בארה"ב, וכנ"ל בשוקי מקרקעין רבים. אני מצרף אתר שמכיל תרשימים על המרחק הסטטיסטי של מדד SP500 מקו המגמה שלו. זה בפירוש איננו ניתוח טכני, אלא מאפשר להתרשם מהם הסיכונים בפעולה פשוטה של חזרה לממוצעים.
בדקתי את הנתונים לגבי מדד נאסדק (שם אין נתונים לפני 1990) ופשוט נכנסתי לדיכאון. הוא יכול לרדת 80% בקלות רק כדי להגיע לרגרסיה.
המאמר שצירפתי מבוסס על ריאיון עם ג'רמי גרנטהם שהוא משקיע ערך עם 55 שנות ניסיון ואוסף של הצלחות. ההתייחסות שלו ל 3 סיגמה היא כנראה לנאסדק ולא ל ספיידר, שם הסטיה היא רק 2 סיגמה.

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
אגח בסיכון בישראל הוא גם האפיק המועדף עליי, וגם לי יש אחוזי הצלחה גבוהים מאד מאד באפיק זה, אך הוא טוב רק בתקופות מסויימות. עכשיו אני לא רואה שום הזדמנות מעניינת פה(היה את פטרוכימיים, אבל יצאתי ממנה ועברתי לבזן בגלל סיבות שפירטתי). הנסדק מצידי יכול להתרסק גם 100%. אני לא מתעסק בו בכלל. לא אוהב לנסות לחזות את העתיד. אוהב לנסות למצוא עיוותים בהווה.
אגב, סטיה ממגמה ארוכת טווח יכולה גם להיות עם סיבה טובה. לא אומר שיש כזאת, אבל אם יש הסבר טוב אז זה לאו דווקא עיוות.

משקיע88

Well-known member
אפשר לא להסכים לפעמים. אם הנאסדק יורד 100% אז SP500 ירד 50% רק מהשפעת המניות המשותפות. כנ"ל כל קופות הגמל בישראל ורוב הבנקים בעולם שיגיעו לחדלות פירעון. אפשר לחשוב שמחיר דירה בת"א איננו קשור לנדלן בתימן, אבל הוא קשור ועוד איך לנדלן בארה"ב. באשר לחריגה מתוואי סטטיסטי, זה עניין של סבירות. אם התשואה הריאלית של המדד העיקרי ב 100 שנה היא 2.9% בשנה כולל העליות בעשרות השנים האחרונות, להניח ש 8% ריאלי בשנה יכול הימשך עוד הרבה זמן לא מציאותי בעיני, אם כי מהשרשור של הגאון הפיננסי אפשר להבין שקשה אפילו לו לדייק בעיתוי.

בורסה 2008

Well-known member
כמובן שזה היה רק בשביל להבהיר את הנקודה. לא טוב לאף אחד אם הנסדק ייפול 100% 😄

משקיע88

Well-known member
מהנתונים שהבאתי ב 100% מהמקרים המדדים חזרו לממוצע (ולפעמים גם חצו אותו למטה). אין לי סיבה לשער שהפעם זה יהיה אחרת.

משקיע88

Well-known member
כמו שכתבתי בהרבה הזדמנויות פוזיציות שורט וגם השקעות ממונפות מושפעות באופן קריטי מתזמון. אינני מתיימר לנחש עיתוי תנודות בשווקים כמו ידידנו הגאון הפיננסי, ואני מעדיף השקעות פינתיות שאינן בקורלציה גבוהה עם השווקים. אם תסתכל בגרפים שצירפתי למשל גרף מדד SP500 הריאלי במשך 100 שנה תבחין שיש תקופות ממושכות של עליות גם בתוך הגלים היורדים ולהפך. למשל בשנות השישים והשבעים השוק דשדש 10 שנים עם 3 גלים עד שנכנע וירד עד שנת 1985. אין לי שום כוונה להיכנס להימורים כאלה שיכולים להימשך 15 שנים. כל מה שאני מציין הוא, שסביר לי שמי שחוסך לפנסיה בתיק פסיבי של מדד SP500 סביר שלא יקבל תשואה ריאלית חיובית על השקעתו זמן רב (תלוי בקצב התיקון לממוצע). הניחוש של - תשואה ריאלית ממוצעת אפס ב 20 השנים הבאות. זה גם מה שייתן לדעתי רכיב אגרות החוב. לגבי רכיבים כמו חברות טכנולוגיה - אני הרבה יותר אופטימי. השאלה היא איך לאתר את הטכנולוגיות שינצחו את האחרות בעתיד.

בורסה 2008

Well-known member
עוד ירידה קלה מאד במחירי ההובלה הימית: https://www.drewry.co.uk/supply-chain-advisors/world-container-index-weekly-update

זה בסדר גמור מבחינתי. בתמחור הנוכחי אני לא צריך עליה במחירים ואפילו ירידה קלה לאורך זמן תתקבל בברכה. העיקר שלא תהיה שום רעידת אדמה ואני חושב שמחיר המניה יצטרך להתיישר. לא לשכוח שצים הכריזה על מדיניות דיבידנד של 20% מהרווח כל רבעון ו-30%-50% מהרווח השנתי.

משקיע88

Well-known member
אם הממוצע לשנת 2022 יהיה 6,000 $ זה יהיה גבוה משמעותית מ 2021. כדי להגיע לממוצע כזה המחירים יצטרכו לרדת לכ 4,000 $ בסוף השנה. גם אם ירדו ל 3,000 $ זאת איננה קטסטרופה...

בורסה 2008

Well-known member
עוד ירידה קלה מאד במחירי התובלה: https://www.drewry.co.uk/supply-chain-advisors/world-container-index-weekly-update

כל עוד לא רואים סימנים של התרסקות, מבחינתי זה חיובי במחיר הנוכחי של צים.

חיזקתי עוד את הפוזיציה ואם תמשיך לרדת אהפוך אותה לאחזקה כבדה מאד בתיק שלי.
מה שאני אוהב בהשקעה הזאת היא שהדאונסייד הוא דיי מוגבל לדעתי בראייה של שנה-שנתיים גם בתרחיש של קטסטרופה ואני אוהב סוג כזה של השקעות. ככה נראתה לי בזן בזמנו ב-60-70, אם כי אני חייב לומר שהרגשתי יותר נח בבזן שם אני קצת יותר שוחה בחומר ויכולתי לאמוד את הסיכון קצת יותר בביטחון.

אין המלצה. יכול להיות שאני טועה פה בגדול.

yel5

Well-known member
בזכות ההדיבידנד חיזקתי מנה שניה. שלשום קניתי את המניה השלישית.
מאמין שנפגוש בגין שנת 22 דיבידנד של 20$.
בינתיים החולשה בתעריפי השילוח די זניחים. תעריפי החוזים צפויים להיות גבוהים.

בורסה 2008

Well-known member
בואו נעשה בדיקה קצרה- למרות שצים מכה את תחזיות האנליסטים בוול סטריט בעשרות אחוזים למעלה כבר 4 רבעונים רצוף, נלך עם תחזיות האנליסטים:

רבעון ראשון - 12.65$ למניה
רבעון שני - 10.03 $ למניה
רבעון שלישי - 8.63$ למניה
רבעון רביעי - 7.55$ למניה
סה"כ - 38.86$ למניה.

אם אני לוקח בחשבון שהחוזים לטווח ארוך ברבעון הראשון ובכל שנת 2021 היום לפי מחירים במרץ אפריל של שנה שעברה(מתחת ל-5000$), המחירים שאמורים לקבוע את החוזים ארוכי הטווח השנה אמורים לקבע מחיר גבוה בהרבה(עכשיו המחיר קצת מתחת ל-8000$ אבל אפילו גם אם ניקח הנחה לחוזים ארוכי טווח), אז תחזית הרווח גוזרת מחירי ספוט נמוכים בהרבה מהיום בהמשך השנה. אני באמת לא יודע לחזות את הסבירות של זה, אבל זה נותן לנו כרית ביטחון בהערכה שלנו ואלמנט של שמרנות.

אז נחזור למספרים- צים יודעת בשלושת הרבעונים האחרונים וכנראה בסביבת המחירים הזאת להפוך את הרווח שלה לתזרים חופשי ואפילו עם עודף קטן. נישאר שמרנים ונגיד שהתזרים החופשי יהיה שווה לרווח הנקי.

בסוף השנה(אם נוריד את הדיבידנד ששולם) היה לצים מזומן בקופה בגובה של כ-13.8$ למניה.

ז"א שבסוף השנה, ללא חלוקת דיבידנדים צים תאורטית יכולה להיות עם קופה של 13.8+38.86 = 52.66$.
היא נסחרת היום מתחת לזה!

ל-2023 התחזיות כבר מאד תנודתיות וזה מובן. נעות בין 8$ ל-22$, ועדיין לא רע בהתחשב בזה שזה אמור להיות העודף מזומן על מה שאתה קונה עכשיו.
ב-2024 כבר צופים לה מעבר להפסד, וכאן תהיה חובת ההוכחה על צים. אני מקווה לצאת ממנה עוד הרבה לפני, ומאמין שאוכל לעשות זאת בשערים גבוהים משמעותית מהיום.

נחכה ונראה. מחזיק ולא ממליץ

משקיע88

Well-known member
ענקית השינוע במכולות מרסק העלתה את תחזית הרווח שלה ל 2022 אחרי רבעון ראשון מצוין. היא מצפה לנורמליזציה של העלויות בהמשך השנה ואיננה מצפה לגידול בביקוש.

בורסה 2008

Well-known member
בנוסף לניפוץ התחזיות, החברה צופה EBITDA של 30B$ לשנת 2022 לעומת צפי קודם של 24B$. עליה של 25%!
Trading update for Q1 2022 and 2022 full year guidance adjustment - A.P. Møller - Mærsk A/S (maersk.com)

לשם השוואה, אם צים תעלה את הצפי שלה ב-25% מהצפי הקודם, היא תחזה EBITDA של 9.375B$ לשנת 2022. החברה שווי השוק שלה נסגר אתמול על 6.16B$.
כמובן שאי אפשר להסיק באופן ישיר על צים, אבל זה נותן כיוון. השוק מאד פסימי על העתיד של צים.

yel5

Well-known member
גם אני חיזקתי אתמול במנה חמישית (בשער 48.95$).
יש דבר אחד שמעודד אותי והוא התעריפים:

1650963402107.png

תעריפים עדין ברמה גבוהה. אומנם ירדו מרמת השיא אך עדיין כפולים מהתעריפים לפני שנה. תעריפים לפני שנה עם סימון x על הגרף.

בורסה 2008

Well-known member
שוב ירידה קלה בתעריפי השילוח. ממשיכים בקצב של בערך 1% לשבוע, אבל גם אם נניח 1% ירידה בשבוע עד סוף השנה, עדיין נהיה בסביבת מחירים של בערך 5500$ וממוצע גבוה בהרבה, שיחד עם החוזים ארוכי הטווח, אמורים לתת שנה חזקה משנה שעברה.
מה גם שאני כבר שומע פרשנויות שאומרות שכשישתחררו הסגרים בסין, נחזור שוב לפקקי קורונה והתעריפים עלולים/עשויים לטפס שוב.

מחזיק ולא ממליץ

למעלה