צימחונות\חנונים

juggernaut

New member
צימחונות\חנונים

מה הקטע עם זה? חצי מהפורום פה צמחוניים... אני טוחן(ואוכל) בשר על בסיס יומי...ובלי סוף. אז...למה אתם צמחוניים? אידיאולוגיה? שיעמום? או "כי זה מגעיל!"?

Musi© Gi®l

New member
אני איתך , לא יודעת מה נסגר עם

האחרים

PieOMy

New member
גם אני חנון שאוכל בשר

למרות שאני מסכים עם האידיאולוגיה הצימחונית.

בשר זה פשוט לא טעים, לרוב.

לפחות, מבחינתי. אין שום קשר לצמחונות/טבעונות/אידיאלוגיה אחרת שתקועה לי עמוק בתחת. ^-^

DDN

New member
גם אני חנון שאוכל בשר.

בשר זה בריא, זה מצמיח שערות על החזה.

Deep1

New member
בשר זה לא בריא

זה מלא באנטיביוטיקה והורמונים שהזריקו לבע"ח, שזו תוצאה ישירה של ההתעללות בהם
חלבונים אפשר להשיג מהצומח, ואז הם גם יהיו נקיים מאנטיביוטיקה חוץ מזה, מה הקשר לשערות על החזה? יש סיבה אחת לכך שיש לך שערות על החזה, וזה כמות הטסטוסטרון בגוף שלך.

Dooritos

New member
מה שנכון נכון

באמת מזריקים להם הורמונים וזה אבל עדיין יש הרבה דברים בבשר שאי אפשר להשיג מהצומח חוץ מכמה דברים כמו טופו ודברים כאלו ובנאדם שלא אוכל טופו (אולי יש עוד דברים כאלו) ולא אוהב את זה לא יכול להיות צמחוני כי זה יגרום לו לבעיות בריאותיות הרבה יותר מאשר שהורמונים גורמים....

Deep1

New member
אז ככה

חלבונים אפשר להשיג מכל שילוב של דגנים וקטניות (קטניות = אפונה, שעועית, חומוס, פול, סויה, בוטנים, עדשים ואולי שכחתי עוד), וממוצרי חלב כמובן (נתעלם לרגע מההתעללות בתעשיית החלב, כי זה כבר שלב יותר מתקדם). לא צריך לאכול טופו בשביל לקבל חלבונים. הדבר היחיד שיש בבשר ואין בחלבונים מהצומח (לגמרי היחיד) זה b12 , אבל כיום המון מוצרים מועשרים ב-b12 (במבה, קורנפלקס וכאלה). ועוד דבר לגבי חלבונים - בבשר גם יש שומנים, חלבון מהצומח לא מכיל את השומנים האלה, ולכן זה יותר בריא.

ailag

New member
זה מעניין, מה שאת אומרת

כי קצת לפני הצמחונות (כ9-10 חודשים) במקרה עשיתי בדיקת דם והיא יצאה נוראית. היה חסר לי B12 וברזל, והרבה ערכים היו גבוליים. לא מזמן עשיתי שוב בדיקת דם והכל היה תקין לחלוטין. חומצה פולית קצת נמוכה, אבל לא ביג דיל. (לקחתי קודם קצת כדורי B12 אבל הרבה פחות מכמה שהרופאה אמרה לי) למה זה? כי כשאת מפסיקה לאכול בשר פתאום נעלם לך הרבה מהאוכל המשביע שהכרת ואת מחפשת אלטרנטיבות. מסתבר שהאלטרנטיבות האלו בריאות יותר בד"כ. בגלל שצריך לחפש את האוכל הצמחוני את גם מודעת יותר למה שאת אוכלת. אני עכשיו אוכלת הרבה דברים שלא הכרתי קודם או שחשבתי שאני לא אוהב אז לא טרחתי לנסות. איפה בעיות בריאותיות? איפה?

ailag

New member
ויש כאלו

שתרבות הג'אנק גורמת להם לבעיות בריאותיות, כי בשבילם בשר = המבורגר במקדונלד'ס. אם אוכלים טוב, אין בעיות בריאות.

DDN

New member
מחזק את דברייך בנושא,

אחותי צמחונית כבר 20 שנה, והיא הבן אדם הכי בריא במשפחה שלנו (טפו טפו טפו) אם אוכלים טוב, ויודעים מה מכניסים לפה, אין בעיות בריאות.

goldyboy

New member
בתור חנונית את מגלה בורות עמוקה

קודם כל, אין שום דבר בבשר שאי אפשר להשיג מהצומח, חוץ מבי-12 שהיום כבר מוסיפים אותו למאכלים כמו קורנפלקס ובמבה, ושדרך אגב מיוצר אצלנו בגוף, אבל נהרס עם השנים ע"י אורח חיים לחוץ, תזונה לא נכונה, עישון וכד', כך שאפאחד לא מחוסן מחוסר בבי-12. למעשה, ל-30% מהאוכלוסיה בארץ יש חוסר בבי-12, כך שגם אתם, אוכלי הבשר, כדאי שתבדקו את עצמכם. חוצמזה, ברזל, סידן וחלבון אפשר להשיג מהצומח, באיכות גבוהה יותר, ללא כולסטרול וללא הורמונים, שמי שכותבת ש"זה יגרום לו לבעיות בריאותיות הרבה יותר מאשר שהורמונים גורמים", כנראה שאין לה מושג לאיזה נזקים הורמונים יכולים לגרום. למשל: סרטן צוואר הרחם. ארגון ה-FDA האמריקאי פרסם בשנה שעברה מאמר שטוען כי התזונה המומלצת לאדם היא התזונה הצמחית. והם מבינים קצת יותר מכולנו. אני יכול להמשיך עוד הרבה, אבל נראה לי שהבנתם אותי.

Dooritos

New member
../images/Emo2.gif

א. לא צריך לתקוף ב. בי 12 לא נמצא בכל הקורנפלקסים ג. בשר נחשב למשהו "טבעי" למרות כל ההורמונים שבו וזה הרבה יותר טוב לאכול משהו בדרך "טבעית" (עם דגש על המרכאות) מאשר דרך כדורים/דרך מאכלים שהויטמינים הוחדרו להם באופן מלאכותי ד. אני בדקתי על סרטן צוואר הרחם ולמיטב ידיעתי הורמונים הם לא אחת מהסיבות לזה אבל אני פתוחה בנושא הזה ואם יש לך איזה מקום שכתוב בו על זה אני אשמח לעיין. ה. יש בשרים עם כמויות מעטות מאוד של שומן (לכל בשר יש את הכמות שלו) ו. גם בכל בשר יש את הכמות הורמונים שלו... ז. יש אנשים, ואני לא מדברת על עצמי עכשיו, שפשוט לא יכולים להתקרב לכל הדברים הצמחיים האלו שיש בהם את כל הברזל, סידן, חלבון וכו'... עד כמה שהם ינסו... ח. רוב הצמחונים שאני מכירה לוקחים כדורים להשלמת החסר (הדברים שהם לא בהכרח מקבלים מהצומח) וכדורים זה גם לא הדבר הכי טוב שיש... נכון, שהורמונים יכולים להיות הרבה יותר גרועים אבל שוב, הכל תלוי בכמות...

DDN

New member
אוי נו באמת, זו בדיחה.

"שורשים שחורים זה בריא לילדים, זה מצמיח שערות על החזה". זה מ"וילו והנסיכה". איזה מין חנון אתה?

למעלה