צימחונות\חנונים

זה מקרב אותו ולו במעט לרמה הפרקטית

לא ברורה לי ההנאה מלטחון עד דק את משמעות תרומתו של אדם בודד לתעשיית הבשר. ברור שתרומתו מזערית. קהילה שלמה שאינה צורכת כלל בשר, או ממעטת לצרוך אותו, היא סיפור אחר לגמרי. מי שמתכחש לקיומה של קהילה כזו חי כנראה אי שם בתחילת המאה הקודמת. אם מטרתך היתה לחזק את טיעון "תרומתי הזניחה" כדי למזער את הנזק המצפוני - אם קיים - מצד אוכלי הבשר, הרי שזה מיותר לחלוטין לטעמי. אוכלי הבשר עושים זאת משום שהם מאמינים שהדבר הכרחי לשם תזונה תקינה - קרי, בריאות תקינה. ייסורים הם דבר שכיח בטבע (הם לא רק מעשי ידי הטעות היחידה שלו..), ורוב האנשים לא יוותרו על בריאותם, לשיטתם, על מנת לחסוך סבל מבעלי חיים שממילא היו נטרפים ע"י חיות טרף אחרות וסובלים לפחות באותה המידה. זהו הטיעון העיקרי בעד אכילת הבשר, וכל עוד לא הופרך (ובעיני רבים הוא אפילו לא קרוב להיות מופרך), הוא חזק פי כמה וכמה מכל טענה מצפונית שהיא. ההערה לגבי ההנדסה הגנטית היתה תגובה למי שטען בהמשך השרשור שהעופות והבקר אינם מסוגלים להתקיים בטבע בכוחות עצמם. הטיעון המקורי - שהתייחס ככל הנראה לפרות ולתרנגולות רגילות - לא עומד במבחן לוגי בסיסי. "אם לא נחלוב את הפרות במשך כמה ימים, הן ימותו בייסורים". אם כן, כיצד חיו והתרבו הפרות בטרם למד האדם לחלוב/לנצל אותן? לכן הדגשתי את העובדה שהפרות/תרנגולות שמגדלים היום במשק, הם מוטציה גנטית שאכן תתקשה מאד לשרוד בטבע.

שו נכליל?

אנחנו מדברים עלי כאדם פרטי. כמה שווארמות אתה חושב שאני מסוגלת לאכול כבר?
(אבל... לא מחשבים סתם אינטגרלים מכוערים... זו תורה!)

yosi211

New member
ועל ידי ציון עובדה זו בפורום, אולי

הפכת אדם בודד לקבוצה גדולה. לעומת זאת, אם לא היית אוכלת בשר, ולא מציינת זאת בפורום, המצב היה יכול להיות שונה

דאם,

אתה מדבר בסיסמאות. אני צמחונית, אבל זה נשמע ממש כאילו שפשוט שיננת סטיקרים של אנונימוס ומאבק אחד או משהו. ועד כמה שהדברים נכונים, הייתי חייבת להעיר את זה.

הן קצת... ריקניות...

ססמאות הן הצימצום של הצימצום, כאשר יש לך זמן אתה אמור לדעת לפרט ולהסביר את הדעה שלך, לא רק בכמה משפטים. אבל כמובן שאין שום דבר רע. פשוט... זה תלוי מתי.

Deep1

New member
הודעות בפורום

הן צמצום, מה לעשות, אי אפשר לפרט בכל הודעה את כל הרעיון... מצטער על העיתוי הגרוע (בדיוק העיתוי שלא נוח לך, אולי אתה רווי סיסמאות בדיוק עכשיו...)

ולמה לא?לפחות להרחיב יותר

מסיסמאות.אני יודע שאני אישית, כשאני רואה סיסמאות בפורומים התגובה הראשונה שלי היא עוינות, כי בדר"כ סיסמאות מגיעות ממקום של עימות.

Dooritos

New member
פיייףףף

היי- אני מכירה אותך! את מפורום מיי כמיקל רומאנס נכון?

Love Bem

New member
סתם אתה לא רוצח

אבל אני לא אוהבת בשר כי רצחו אחד מול העניים שלי! סיפור ארוך וגם בבית שלי כולם צימחונים מלידה אז ככה ש..

Love Bem

New member
עם את לא חנונית לכי לפורום של

מקובלים! ילדה תפנימי אנחנו לא באמת חנונים אין דבר כזה! אנחנו גדולים כדאי שהיה אכפת לנו זה סתם בשביל הכיף והצחוקים! חח... המנהל שלנו הוא בן 18 והוא סיים בית ספר אז זה לצחוק לא ידעתי שאת עד כדאי כך סתומה? בת כמה את?

Deep1

New member
../images/Emo80.gif ../images/Emo21.gif הקשר הוא כזה

(אגב גם אני צמחוני) אנשים חנונים הם בד"כ אנשים יותר חושבים מהממוצע (ולכן מסוגים לעשות אנלוגיות יותר בקלות - למשל בין השואה לשואת בע"ח בתעשיית הבשר), צוברים יותר ידע מהממוצע (ואז הם קוראים באנונימוס נניח, ומגלים את האמת המרה של בע"ח האומללים בתעשיית הבשר
, שכל חייהם סבל בלתי פוסק ובלתי נתפס), ופחות מושפעים מנורמות מהממוצע (ולכן מטילים ספק בנורמות התנהגותיות נפוצות אך מזעזעות ביותר). הלוואי וכולם יתפכחו, ובע"ח יסבלו פחות...

Dooritos

New member
חחחח

עכשיו הכל ברור (הקשר בין צמחונות וחנניות) ומישהו איי פעם אמר חנון? אני אומרת תמיד חננה!

thorondor

New member
"אנונימוס" ו"אמת" באותו משפט?

לא מתכון בריא. אנונימוס מפיצים דמגוגיה זולה.

למעלה