צימחונות\חנונים

תגובה

יש חסרונות באכילת בשר (ציינת אותם), ויש יתרונות, למשל: המון חלבונים שיש בכמות יותר גדולה מאשר במקורות אחרים, וזה נקלט יותר מאשר במאכלים אחרים, ובטח שנקלט יותר טוב מכדורי B12 שחלק מהצמחוניים לוקחים בקשר לצומח, יש די הרבה אסטרוגן צמחי בסויה, ולאחרונה מחקרים אמרו שלאכול יותר מדי סויה/טופו בגיל צעיר יכול לגרום לבעיות בהתפתחות מינית, ואצל נשים למחזור מוקדם יותר, ובכלל, כדאי לא לעלות על 3 מנות בשבוע, או משהו כזה. (אני בעצמי לא אוכל כמעט בשר, עוף בסופי שבוע כי ההורים מכינים, וזהו)

Dooritos

New member
אני לא יודעת מה איתכם

אבל אני לא יכולה לחיות בלי השניצל שלי

Jerald_Admonds

New member
הייתי צמחוני

לא מאידיאולוגיה אלא כי ככה גידלו אותי. לאחרונה התחלתי לאכול עוף, אבל רק פעם ב.. אני גם מנסה לאכול לפי שיטת התזונה לפי סוג דם. והסוג דם שלי הוא כזה שתואם צמחונות.

Deep1

New member
בשבילך זאת עוד ארוחה

בשביל בע"ח זה חיים שלמים של סבל! מדוע להיות כל כך אנוכיים? האם אתה רוצה שיכלאו אותך בכלוב צפוף כל החיים, עד שבסוף ירצחו אותך?

Deep1

New member
אז גם הם לא ממש רוצים

וגם להם יש מערכת עצבים, ותחושות של הנאה וסבל. זה ממש לא חשוב אם הם פחות אינטליגנטיים מאיתנו. לא מגיע להם לסבול.

NekoBunta

New member
אם כבר הרגו אותם,

למה לא להנות קצת?
חוץ מזה שעכשיו הם נוקמים ומדביקים אותנו בשפעות למיניהן

Deep1

New member
זאת בדיוק הנקודה

המחשבה הזאת שגוייה, כי לא "כבר" הרגו אותם. האדם שמשלם כסף עבור בשר, מזמין את הרצח בעצמו. בלעדיך לא תהיה תעשייה, ואם זה נשמע מוקצן - בלעדיך כ-4000 בע"ח ינצלו. לפעמים אני חושב שהיוזם (הלקוח) יותר אשם בזה מאשר המוציא לפועל. (שוב, באנלוגיה של רצח שכיר)

האמירה לפיה

המנעות מאכילת בשר של אדם בודד מפחיתה מכמות השחיטות דמגוגית ומיותרת. על מנת שהכמויות אכן תפחתנה, צריך יותר מאדם בודד.

Deep1

New member
הכמות הרי מצטברת

אולי בקנייה בודדת נראה שאין השפעה, אבל בסך הקניות של אדם בודד בחייו יש השפעה עצומה.

נו, באמת,

הזמן רץ לא רק בחייו של אדם אלא גם בחייה של תעשיית הבשר, ואותו המספר שתופס באשר לכל חייו של אדם תופס לאותה תקופה עבור תעשיית הבשר. כך או אחרת זה חסר משמעות.

Deep1

New member
אם לאדם אין שום השפעה

איך זה יכול להיות שאם תחברי אנשים שיעשו את אותה פעולה (בזמן נתון), כן תהיה השפעה?

לא למדת תורת המידה? ../images/Emo8.gif

בעוד שאין הבדל בין כמות החיות הנשחטות כאשר כמות הצורכים היא n או n-1 כאשר n גדול מספיק (והוא גדול מספיק...), יהיה הבדל בין n לn-root(n) כמובן שזה לא תירוץ ללמה לא להיות צמחונית, ועדיין האמירה לפיה אציל חיות משחיטה רק בזכות זה שאני עצמי אפסיק לאכול בשר היא פשוט לא נכונה.

Deep1

New member
תורת המידה ../images/Emo5.gif

למדתי, לא ממש אהבתי, ולא הפנמתי. לכן, לצערי, אני לא אוכל להגיב לדברים שקשורים לתורת המידה. בכל מקרה, נניח שעל כל X (מס' סופי קטן) לקוחות שאובדים, חנות שווארמה מזמינה פחות בשר. אם את לקוחה קבועה של השווארמה שאובדת, את תורמת בהצטרפותך באופן ברור. עכשיו צריך רק X-1 אנשים.

למה ../images/Emo5.gif זה נחמד!

אם כי ההסבר שלי לא היה קשור לתורת המידה
חנות השווארמה (בהנחה שכמות הלקוחות שלה מספיק מצומצמת בשביל שעל לקוח אחד שאובד באמת יזמינו פחות) לא שוחטת בעצמה. ככה שאולי תרמתי את חלקי לפשיטת הרגל של בעל החנות, אך באשר לחיות המועדות לשחיטה במשחטה שמשמשת חנויות שווארמה ומסעדות בשר רבות - צר לי, לא הצלתי אותן.

Deep1

New member
אז נכליל את הרעיון

לכמה חנויות שווארמה, שמבצעות פחות הזמנות, ועל כל Y הזמנות שאובדות השוחט לא שוחט... זה לא כל כך משנה אם מדובר ב-X או X1+...Xn. (ואגב - כל קורס שיש בו אינטרגלים הוא בהכרח לא נחמד לדעתי)

הצמחונים הם קהילה, ולא אדם בודד

ובוודאי ששינוי בהרגלי צריכת הבשר של קהילה (כל קהילה), גורם לשינוי לא זניח בהיקף ה"ייצור" של הבשרים למיניהם. לדוגמא, היקף ה"ייצור" של בשר אדום פחת משמעותית בישראל ובמדינות המערב מאז שהתבררו הנזקים שהוא גורם (יותר נכון - כאשר הרגלי הצריכה של רוב הציבור השתנו באופן משמעותי). הדבר נכון כמובן בשני הכיוונים: יום העצמאות דורש הכנה מוקדמת של מספר חודשים אצל כל המעורבים בתעשיית הבשר. העופות המהונדסים גנטית של היום צומחים מהר מאד. בתוך כמה חודשים הם "מוכנים" להמשך טיפול. (אגב, לא ברור לי מה מבין השניים מהווה התעללות גדולה יותר - לשחוט אותם או להניח להם לחיות בייסורים עד למותם הטבעי בתוך כמה חודשים נוספים. מדובר בזנים מהונדסים גנטית שאין להם יכולת שרידות מינימלית).

למעלה