צימחונות- על שום מה ולמה?

Lady In Blues

New member
צימחונות- על שום מה ולמה?

אם יוצאים מנקודת הנחה שבני האדם חפצים להזיק כמה שפחות לסביבתם ולחלשים מהם, נשאלת השאלה למה בכדור הארץ של שנת 2008 לספירה, בעידן בו כל אדם בעל בריאות ממוצעת יכול להיות טיבעוני בריא ומאושר, מדוע כולנו לא הופכים להיות כאלה? פעילי זכויות לעלי חיים, שוחרי הצימחוטיבעונות וחוקרים רבים הצליחו להפריך כל טיעון כנגד צימחונות. החל מ"זה חלק משרשרת המזון" ועד "זה יגרור התחממות גלובלית" ועם זאת, אחוז הטיבעונים בעולם הוא כל כך שולי, שזה כואב. כל התחליפים לבשר נמצאים בטבע או בויטמינים. טיבעונים שאוכלים בצורה בריאה זוכים לתוכלת חיים מעט גבוהה מהממוצע ושיעור מחלות הלב, הכבד, הסרטן ודם שלהם נמוך בצורה גסה מזו של הקרניבורים. כל המחקרים מצביעים על העובדה שבני האדם הם אומניבורים, אוכלי כל. כל המחקרים הוכיחו שאנחנו מוסגלים לחיות היטב ללא בשר ויותר מכך- שכמות הבשר לראש בימינו אנו מסוכנת לאדם. הטיבעונות האידיאולוגית גורסת שעל האדם להמנע ככל הניתן מיצירת סבל שלא לצורך, ועם טענה זו כל אדם שפוי יכול להזדהות. אני יכולה להמשיך עוד ועוד, אבל נגיע לשאלה- למה בעצם האנשוות לא הפכה טיבעונית מהרגע שיכלה? האם הדבר נובע מאופי האדם או שזה דבר שהחברה מנחילה לנו. הרגשת עליונות? סתם אנוכיות? אם אתם לא צימחונים, למה לא? ואם כן, למה כן?

Lady In Blues

New member
אז היהדות והיהודים לא אמורים לשאוף לחזור

לנקודה הזו? לתום הראשוני? הרי גם בסיפור גן עדן אדם וחוה אכלו רק ירקות ופירות.

Shira Esther

New member
זו הנקודה.

הרבה דברים השתנו לרעה מאז- למשל, מסיפור אדם וחווה, שממנו והלאה האישה מדוכאת בידי הגבר, קשה להוציא לחם מן האדמה, הריון ולידה כואבים וכולי. אלה לא מצבים טבעיים ולא טובים. לנח הותר לאכול בשר אחרי המבול, אבל אני לא מספיק בקיאה בנושא כדי להגיד לך מה עמדת היהדות כלפי חזרה למצב הזה.

antreprize

New member
ציטוט נחמד שקשור לעניין:

"לא נלחמתי כל הדרך אל ראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני." - לא ידוע

Bean kob

New member
אחלה ציטוט

אני חייבת להסכים איתו מצד אחד.... אבל מצד שני צריך להבין איפה עובר הגבול... אני רואה הרבה סרטים בנושא צמחונות, הקטע הוא שבסרטים כאלה מבליטים את ההתעללות בחיות... בעקרון זה נכון כאן אני חושבת שזאת ההגזמה שלנו בנושא, אנחנו הפכנו את גידול בעלי החיים לתעשייה שבסופו של דבר מזיקה גם לנו, אנחנו מזריקים לחיות חומרים שלא רק גורמים לסבל שלהם אלא גם לפגיעה בבריאות שלנו.... אם בא לכם לראות את הסרטים האלה תחפשו בגוגל או משהו.... חברה שלי שהיא צמחונית, אמרה לי ובצדק, שההבדל בין חתול שאוכל עכבר לבינינו זה שלנו יש את האפשרות לבחור. אני אישית לא צמחונית אבל אני נוטה מאוד לאכול בשר אורגני שזה בשר שלא הזריקו לו כלום והוא חיי את חייו בלי בעיות (כמובן עד השחיטה) הבעיה שבשר כזה מאוד קשה להשיג והוא גם יותר קטן כי לא הזריקו לו חומרים משמינים.... ולמשל אני חושבת שמאוד חשוב לא לאכול בכל מיני רשתות של מזון מהיר שלוקחות את ההתעללות בעופות או בפרות לרמה קיצונית.... ומבחינת בריאות, הכימיכלים שהם מכניסים לפרות מסרטנים, היה חוואי לשעבר שמכר את הבשר שלו לרשתות המזון המהיר, הוא התראיין מתישהו ואמר שהעבודה עם כימיכלים בחווה שלו גרמה לו לסרטן בעמוד השדרה אני חושבת שבעצם לא ממש בעמוד השדרה משהוא לידו, והרופא נתן לו סיכוי של אחד למליון לחיות ובגלל זה הוא עזב את העבודה למרות שהרוויח ממנה המון כסף...

בעניין החתול, בעיקרון את צודקת../images/Emo29.gif אבל בתור אחת שמגדלת שני חתולים, כשאנחנו נותנים להם קערה של מזון חתולים[זה שנראה כמו קורנפלקס] וקערה של בשר או גבינה הם תמיד מעדיפים את הבשר, ולפעמים, שנותנים להם רק את ה'קורנפלקס' הם מתעלמים ממנו ומעדיפים לכרסם ג'וקים. אני לא בטוחה באיזה עמדה זה תומך אבל הרגשתי צורך לציין את זה P=

Eragon3

New member
אתה לא חושב

אם הגעת עד לראש שרשרת המזון זה אומר שאתה עליון מרוב החיות האחרות אתה לא חושב שבתור החיה הכי אינטלגנטית בעולם(עד כמה שאנחנו יודעים) אנחנו צריכים לעשות צעד אחד מעל כולם ולא לגזול חיים של אחרים בשביל הנאה. אני אומר בשביל הנאה כי אפשר לחיות גם ללא מזון, שלא נדבר על הטיבעונים שתוחלת החיים שלהם ארוכה יותר. בתור הגזע העליון(בני אדם) אני חושב שאנחנו צריכים להיות מודעים לכך שאין לנו זכות להרוג כל חיה שאנחנו רוצים כי נחמד שיש עוף ביום שישי.

antreprize

New member
לא.

מי אמר שזה דבר טוב להמנע מלקיחת חיים של אחרים בשביל הנאה? העניין הזה הוא מוסרי, ומוסר תלוי בנק' ראייה, מה שטוב לי לא בהכרח טוב גם לך. אני לא חושב שבתור הגזע העליון מותר לנו או שיש לנו זכות לקחת חיים של חיות נחותות למען ההנאה שלנו, אני יודע שאנחנו יכולים. אני חושב שאם אנחנו יכולים לעשות זאת ולהרוויח בלי לשלם מחיר כלשהו, אז אין שום סיבה לא לעשות זאת.

Eragon3

New member
מה!!

אתה אומר שאם אני נהנה לרצוח אז אני יכול .? אז למה לא לשחרר את בני סלע? או את כל הרוצחים.? מה פתאום מותר לנו לקחת את החיים של חיה אחרת מי אתה שתחליט מי יחיה או מי ימות? ובנוסף לזה אתה אומר שאתה עושה את זה בשביל רווח, זאת אומרת שבשביל כסף אתה תרצח.זה לא כמו אריה שחייב את הבשר כדיי לחיות. אנחנו יכולים לחיות בלי בשר ובתור גזע עליון אנחנו צריים להיות יותר מודעים למה שקורה בסביבה. ובטח ובטח שלא לרצוח חיות בשביל הנאה!

antreprize

New member
לא.

אני אומר שאם אתה יכול לרצוח בלי להענש, אז אין שום סיבה שלא תעשה את זה. למא לא לשחרר רוצחים? אולי כי יש חוק שאוסר לרצוח והם עברו עליו? רוצחים מסכנים חיים של אחרים, אין שום סיבה לתת להם להסתובב ברחובות. כן, אני מוכן לרצוח בשביל כסף, אבל אני לא אעשה את זה כי יש החוק אוסר על רצח. למה אנחנו צריכים להיות יותר מודעים לסביבה רק כי אנחנו הגזע העליון? למה שלא ננצל את העליונות שלנו כדי להנות ממנה? למה המוסר שלך הוא הנכון?

Eragon3

New member
מה אני יגיד לך

אני חושב שצריך לטיפול דחוף אם אתה חושב שזה בסדר לרצוח. מה אני יגיד לך אני רק מקווה לטות כולם שלא תיהיה ראש הממשלה שלנו או בעמדת כוח בחירה . ולגבי המשפט האחרון של אתה ממש רודן הייתה יכול לחיות במאה ה18-19 בלי בעיה אבל אל תישכח שהעידן הזה ניגמר וכל הרודנים בסוף נירצחו!

antreprize

New member
לא, אני לא צריך טיפול.

זה עניין של מוסר, המוסר המערבי אומר שזה אסור לרצוח, אני אומר שזה בסדר, אבל רק אם החוק לא אוסר על זה. אם אני אהיה בעמדת כוח , רוב האנשים יהנו מזה. אני עובד למען האינטרסים שלי, והאינטרסים שלי משולבים באינטרסים של הקבוצות שבהן אני חי(משפחה, חברים, מושב, מדינה וכדומה), אותי לא יעצרו שטויות כמו רגשות או מוסר, אני אפעם למען המדינה גם אם זה אומר שאנשים יפגעו(למשל, אני לא הייתי מאשר את עסקת השבויים, המשפחות היו ממשיכות לחיות ללא בניהן, אבל הסיכוי שיהיו עוד חטיפות היה קטן). במקום להגיד לי לאיזה תקופה אני מתאים, אתה יכול להסביר למה הגזע העליון צריך לעזור לנחותים במקום לשלוט בהם?

Eragon3

New member
כן

אנחנו בתור גזע עליון (ולאו מבחינת גזע אלא מבחינה של בעלי כוח על החלשים) אנחנו צריכים לעזור להם במקום לשלוט בהם ביד רמה.. אני אתן לך דוגמא ההורים שלך היו בעמדת כוח עליך. תחשוב שהם היו אומרם לך תעשה את זה תעשה את זה תביא לי מים תשטוף את הבית תכין אוכל לך תפרנס תעשה לי פדיקור מניקור . או המורים שלך היו מרביצים לך כי לא עשית מה שהם ביקשו. תחשוב איך העולם שלנו היה ניראה אם כל אחד בעמדת כוח היה מתעלל/ הורג כמו שאתה אומר.. בתור גזע עליון אנחנו צריכים לתת לגזע הנחת לחיות ולא רק לחיות גם לתת להם תנאים טובים. מה אתה אומר שאנחנו צריכים להרוג את כל מדינות העולם השלישי ? כי אתה גזע יותר טוב מהם כי אתה לבן כי אתה גזען טיפול דחוף!!!

antreprize

New member
למה החלטת את זה?

למה שבתור הגזע העליון נעזור לנחותים ולא נשלוט בהם? מי החליט שדבר אחד הוא טוב והאחר הוא רע? אם העולם שלנו היה נראה ככה הוא היה שונה, זה בטוח, אבל מה שלא בטוח זה שהוא היה יותר גרוע. אין אדם שיכול לחזות את ההשפעות שלשינוי כזה, מצב שבו תוצאות השינוי יקדמו אותנו אפשרי בהחלט. אני לא אומר שצריך להרוג את תושבי העולם השלישי, למה שנעשה את זה? אני לא גזען, אני לא שונא אנשים על בסיס גזעי, אני רק חושב שבתור הגזע העליון, אנחנו צריכים לשקול את צעדינו בתבונה ולבדוק את האפשרויות השונות לפני שנבחר באחת.

Eragon3

New member
ואם אתה היית חלק ממשפחות החטופים?

איך היית מרגיש אם הממשלה שששלחה את אח שלך\חבר שלך \ אותך להילחם למען המדינה לא הייתה עושה כלום כדי להחזיר אותם הבייתה? אם אתה היית בעמדת כוח אז הקו מחשבה הזה רק היה גורם לדור חדש של נוער לרצות לא לעשות כלום למען המדינה. כי אם המדינה לא תעשה כלום כדי לדאוג לי כשאני נלחם, אז למה שאני אדאג למדינה בתורי שלי? אין דבר כזה גזע עליון. על אותה מחשבה התבססה תאורייה שלמה שלבסוף נרצחו בה למעלה מ6 מיליון בני אדם. מה הופך אותך לגזע עליון? העובדה שאתה יודע לקרוא? לכתוב? העובדה שאתה יכול לבנות מכונות? מדינות העולם השלישי הם לא נחותות מאיתנו, כי אין דבר כזה פרימיטיבי. אי אפשר למדוד תרבויות ולכן גם אי אפשר למדוד גזעים. ונגיד שיש כזה דבר גזע עליון, אבל אנחנו נחשבים לגזע נחות, איך היית מרגיש אם היו שולטים עלייך? אם היית עבד של מישהו? נורא קל להסתכל על המצב ולהגיד אני הייתי עושה אחרת, אני הייתי שולט בהם. אבל צריך להסתכל על מצב הפוך, כשאתה בנקודת החולשה, ואז לחשוב על זה שוב. אני לא מנסה להוכיח שאני צודק, אלא לתת לך כמה נקודות למחשבה.

antreprize

New member
אני הייתי שמח על זה.

המנהיגים שלנו מנהיגים את כל המדינה ולא רק את משפחות החטופים, אין שום סיבה הגיונית לכך שהם יסכנו חיים של חיילים נוספים רק כדי שלכמה אנשים יהיה קבר לבכות עליו. אנשים צריכים להבין שהם לא מרכז העולם, יש עניינים חשובים יותר. אני הייתי מקווה שהנוער יהיה חכם מספיק בשביל להבין שהחיים שלו שווים יותר מכמה קברים. אין דבר כזה גזע עליון? אתה התחלת לדבר עליו! אנחנו הגזע העילון, אנחנו שולטים בכוכב, אנחנו היחידים שיכולים להרוס או להציל אותו, תראה לי חיה אחת שיכולה לבנות גורד שחקים או מטוס. מדינות העולם השלישי הן כן נחותות, מבחינה כלכלית, חינוכית, צבאית וכדומה. מה שהופך אותי לגזע העליון הוא העובדה שאני בן אדם ולא נמלה או נמר, אני משתייך לגזע ששולט בכוכב הזה ולכן אנחנו עליונים על שאר החיות. בטח שאפשר למדוד תרבויות, אפשר לבדוק את היחס של כל תרבות לנושא מסויים, לנקד אותה לפי היחס וככה לדעת איזה תרבויות שוות יותר ואיזה פחות. אני לא הייתי שמח להיות עבד, אבל אם מישהו יכול לשעבד אותי בלי להענש על כך, אני אבין אותו אם הוא יעשה זאת, זה בדיוק מה שאני הייתי עושה.

Lady In Blues

New member
ואתה לא חושב שזה דבר טוב?

הרי כבר הגענו לשלב בו לאנושות לא אכפת מג'נוסיידים, מרצח, מאונס, משוד. כבר לא אכפת לנו משום דבר. שפשוט נמשיך בקו הזה עד שלא יהיה לנו אכפת אם נאכל אחד את השני?

antreprize

New member
אני חושב שזה לא טוב ולא רע.

את סתם מגזימה, כל חיה(כולל בני אדם) פועלת כדי לשרוד ולהתרבות, כדי להתרבות צריך בני אדם(במקרה של בני אדם), אז את יכולה להרגע, לא יגיע היום שבו לא יהיה אכפת לנו אם נאכל אחד את השני(חוץ מבמקרה הלא סביר שבו אסון כלל עולמי יגורם לרעב בקנה מדיה מסיבי שיחייב קניבליזם). לבני אדם אכפת מג'ננוסייד, אטנס, רצח ושוד, אבל רק כשזה קורה להם או לאנשים מהקהילה שלהם.

למעלה