צימחונות- על שום מה ולמה?

Lady In Blues

New member
...

אנחנו הופכים לחברה פשוט מקסימה. אם לא אכפת לך ממוסר אז למה אתה לא בוגד, משקר, מתנהג בגסות וכו'? אם שאתה כן, ובמקרה הזה... טוב, אני מקווה שדרכינו לא יצטלבו לעולם.

antreprize

New member
אני לא בוגד, משקר, מתנהג בגסות וכו'

כי החוק אוסר על זה,(במקרה של רצח וכדומה) ואת האחרים אני עושה ע"פ האינטרסים שלי(כלומר, אני משקר כשאני חושב שזה יעזור לי). החברה שלנו הייתה הרבה יותר טובה אם אנשים היו חושבים על האינטרסים שלהם(כי ברוב המקרים, האינטרסים שלהם זהים לאינטרסים של הסבובבים אותם) ופחות על שטויות כמו מוסר.

Lady In Blues

New member
לא, החוק לא אוסר את זה.

בכוונה לקחתי דוגמאות חוקיות. אף שוטר לא יבוא לאסור אותך אם תבגוד בחברה שלך, נכון? אין חוק שאוסר עליך לשקר לאמא שלך. מוסר מבחינתי הוא ערך עליון. אני לא אוכל להיות מאושרת רוחנית אם לא אהיה מוסרית. אבל אם לך זה לא מפריע... אשריך.

Lady In Blues

New member
לא, החוק לא אוסר את הדוגמאות שאני נתתי.

אתה אמרת לרצוח. אני לא דיברתי על זה. "...אם לא אכפת לך ממוסר אז למה אתה לא בוגד, משקר, מתנהג בגסות וכו'?..."

antreprize

New member
../images/Emo122.gif, נכון, אסמתי אמרת את זה.

אני משקר, בוגד, מתנהג בגסות וכו' כבהתאם לאינטרסים שלי(כלומר, כשאני חשוב שזה יעזור לי).

Lady In Blues

New member
אז, כמו שאמרתי,

אני מקווה שדרכינו לא יצטלבו לעולם

george12

New member
antreprize

אני אוהבת את הגישה שלך, קראת את "כמעיין המתגבר"?

george12

New member
אני אומנם

לא מכירה אותך, אבל אתה תהנה ממנו. תנסה להשיג אותו, כמה שיותר מהר. באמת שזה ספר נהדר ויש לי הרגשה שתתחבר אליו מאד.

antreprize

New member
קראתי עליו בוויקיפדיה,

הוא נשמע כמו ספר מעניין ואני אנסה להשיג אותו.

george12

New member
הוא הרבה מעבר למעניין

כל דמות שם היא השקפת עולם (בניגוד לספר ממוצע שהדמויות הן פשוט בעלות תכונות אופי מסויימות וממוצעות), אגב, תקרא קצת יותר על המחברת (אין ראנד) ופחות על הספר אולי זה ימריץ אותך להשיג אותו במהירות. אחרי שתקרא, אני אשמח אם תגיד לי את דעתך.

Shira Esther

New member
הגישה שלך אפאטית.

אני אמנם אוכלת בשר, ונהנית מזה, אבל מסוגלת להבין את נקודת המוצא של הצמחונים- מה גם שאני רחוקה שנות אור מלהגיד שמה שלא נוגע לי לא אכפת לי.

antreprize

New member
נכון, בגלל זה אמרתי בשרשור אחר שאני אפאתי.

גם אני מבין את נקודת המוצא שלהם, הם טוענים שזה לא מוסרי לאכול חיות כשיש אפשרויות אחרות, אבל לי לא אכפת מזה אז אני אמשיך לאכול חיות.

למעלה