צפו ברגע 7:59 ורק בו. תשובה קצרצרה של ליבוביץ

אלי כ ה ן

New member
להבא תרמוז ששאלתך רטורית לבל תופתע מדעה הפוכה

אתה כותב: "לא תיארתי לעצמי שתיתכן הוה אמינא אחרת". אז עכשיו אתה מגלה, שמה שחשבת על ההוה-אמינא של האחרים - היה נטול-בסיס. אתה רואה? תמיד יש הפתעות בחיים, וטוב שכך.

אתה כותב: "לומר דברים אלה בשם ליבוביץ ובשם השמאל, זאת האשמה חמורה מאוד". זאת האשמה חמורה מאד רק מנקודת ראותם של אנשי ימין. מאידך, גדעון לוי יטען, שההפך הוא הנכון: הוא יטען, שלהגיד - שליבוביץ יחזור בו מעמדתו הנחרצת על הכיבוש - רק בגלל שיקולי ביטחון, זו האשמה חמורה מאד נגד ליבוביץ (עד כאן מה שיטען גדעון לוי). בקיצור, כשאתה מדבר על "האשמה חמורה", אתה צריך קודם כל להבהיר מאיזו נקודת מבט אתה מדבר: של גדעון לוי? של זאב אלקין? של מי?

אתה כותב: "איך אפשר לומר דברים כאלה על סמך אינטואיציה?". הבה נדייק: זאת לא "אינטואיציה" סתם, אלא זאת אינטואיציה לגבי - הפרשנות הסבירה ביותר בעיניי - שאותה אני מייחס להמוני אמירות של ליבוביץ. אז מה אתה רוצה כעת? האמנם אתה רוצה, שמכאן ולהבא - בכל פעם שאתקל באמירה כזן או אחרת של ליבוביץ - והאינטואיציה שלי תגיד לי שכוונת ליבוביץ בדבריו היא כך וכך, אז אצנזר את האינטואיציה זאת - רק בגלל שלד"ר דוליטל נראה ליישב את דברי ליבוביץ באופן שיעלה בקנה אחד עם הציפיות המוקדמות שלו מליבוביץ הדואג ליהודים ולא לערבים?

אתה טוען: "מה עוד שהוא צווח ואומר למען הסר ספק, שהוא אינו דואג לערבים אלא דואג ליהודים". הוא יכול לצווח מכאן ועד מחר. כמו ששלום עכשיו יכולה להמשיך לצווח - שכל מה שהיא עושה - מיועד להשיג שלום עכשיו, ולכן היא עותרת לבג"צ - כדי להרוס את עמונה וכך לגרום שם לעשרות פצועים משני הצדדים - כשהכל מיועד להשיג שלום (ושלוה) עכשיו. אתה מבין? אז אותו הדבר עם ליבוביץ, שהתנגד לגירוש 400 פעילי חמאס מתוך עזה, ולמה התנגד? נו ברור, כי הוא "דואג ליהודים" - על אף שתמך בהעברתם הכפויה (לא חלילה בגירושם) של אלפי יהודים מתוך עזה (אבל הקפיד להתנגד בשצף קצף לגירושם של 400 פעילי חמאס מתוך עזה).

ואתה טוען: "השמאל שאי אפשר לומר עליו שלא איכפת לו מבטחון המדינה? עובדה שבניו משרתים ביחידות המובחרות". אני מזכיר לך שוב שהדיון לא היה על השמאל אלא על ליבוביץ ורשף.

אולי בהזדמנות זאת תפתור לנו את הדילמה

האם ההתנגדות לכיבוש (החזרת השטחים) בעיני איש השמאל עדיפה על הגנת המדינה?

י ו ר ם 7

New member
הגנה על אזרחי המדינה ,כבר היינו "בסרטים"

הכי גרועים שהיו כאן ואין הקשר לימין או שמאל.
בזכות השטחים הכבושים מדינת ישראל הפכה
למדינה בעלת רמת מוסר מהגרועות בעולם.
מספיק לי לשמוע אלופים בצהל מספרים למשפחות
שכולות שבנם נהרג לא לחינם.

aln77

New member
בגלל טיפוסים כמוך צללנו לתהומות מוסר

המגזר שלך טרם החל בחשבון הנפש ההיסטורי שעליו לערוך

aln77

New member
אתה הבעיה - לא הנושא

הנושא זו אותה טעות פטאלית בחשיבה של מגזר דומיננטי שניתן להקים מדינה דמוקרט-ליברלית-חילונית בליבו של המזרח התיכון.

aln77

New member
אני בעד תוכנית התנתקות

פשוט לתת לך ולשכמותך המון כסף ושתחזרו לאירופה ותניחו לנו לחיות במזרח התיכון עם המזרחים ללא הפרעה של לבנים - קולוניאליסטים - הזויים.

י ו ר ם 7

New member
נדמה לך שפתחת גן ילדים לא מוגנים

פעם אחת מישהו נסע באדום ופגע בי הלכתי לבית חולים אחר כך הלכתי למשטרה
אחר כך המשטרה זמנו אותו לדבר מה קרה לו בתאונה שהוא פגע בי
אז החמוד התקשר אלי ביום שישי ואמר לי שאנחנו עוד נפגש
הוא אמר את זה בטון לא יפה לא שר לי איזה תפילה מכובדת......
חשבתי שמהכרות שלך את המורה אתה מכיר את ספור החלב אבל
אתה בשלך ומבלי חמלה מנסה להגיד לי שאתה חכם גדול (באידיש נשמע נפלא)
בקיצור לך תחפש את החברים שלך אולי עכשיו הם ירדו מהעץ
אני אתן לכם כסף ותקנו בננות משובחות.

aln77

New member
ההלצות הגזעניות שלך מוכרות לי היטב

וכן יום יבוא ונפרד לשלום. מהבחינה הזו נאסראללה צודק לחלוטין.

aln77

New member
יש לך הומור של RED NECK

אני שמח שהשד הגזעני יצא ממך. בסוף אתה בעד לזרוק בננות לקופים.

י ו ר ם 7

New member
רגע המנהרות לא סכנה לישובים

מתי ידעו על מנהרות אתה יודע ?
חייבים לעשות תמיד משהו נגד איום ולנסות להגן , להתאמן לרגע אמת .
ברור שמנהרה לירושליים חשובה מאד
אבל הביטחון של אזרחי ישראל הוא הפקר ומי בשלטון סבתא שלי
השמאל הציוני ,מה הפגועים באוטובוסים גם היו בגלל השלום בולשיט אחד גדול
מה הרופא ממערת המכפלה דרש שלום ועשה הרג ברוטלי במתפללים חפים מפשע.
יותר מבולשיט שאתה עוד מוסיף שמן בשביל החגיגה האינפנטילית של הבחור החדש,
חסר התווית והמעצורים אני בטוח שאם הוא היה עושה איתי סיורים לאורך הגבול הוא היה הראשון
שצועק אמא אבל אמאלה טובה ומפנקת יש רק אחת והיא נמצאת במקום מבטחים בבית.
אני ציוני לא פחות ממך והחברים שלך וראה למה הגענו בזכות .

הפיגועים באוטובוסים

(קורבנות השלום קראו להם) היו בגלל הסכמי אוסלו. פרס רבין ביילין פונדק והרשפלד שכחת?

אני לא שכחתי.

למעלה