צפניה

alonbb

New member
צפניה

מאיפה הגיעו כל האנשים האלה? פעם המקום הזה היה נורמלי...הם הגיעו בחבורות לא?

הסקרנות עושה את שלה

אולי תאסור עליי לבקר בפורומים מסויימים בגלל שאתה נמצא בהם? ראיתי פורום עם שם מעניין - תרבות הקליפים. באתי לבדוק מה יש בו, ונתקלתי בך. נו טוב, זה לא סוף העולם. דרך אגב, לא ענית על השאלה שלי: אילו דוגמאות לשירים משנות השישים שאתה מחשיב כמוסיקה מחורבנת? דרך אגב, מאחר וזה פורום תרבות הקליפים, אני ממליץ על כל הקליפים של פיטר גבריאל - פשוט תענוג לראות את הקליפים הכל כך מושקעים, כל כך מגוונים ויצירתיים שלו!

קליפים באמת מושקעים

אבל לפעמים מושקעים מדי, ואז זה קצת הורס , בייחוד את העיניים . כמובן -STEAM הוא היפה מכולם .

alonbb

New member
אוקי דוגמאות

ביטלס,ביצ´ בויס ,בי ג´יס,קווינס,קליף ריצ´רד בוב דילן הם שמות מאוד חמודים אבל לדעתי השירים שלהם על הפנים..הם לא מדברים אליי..ושמעתי אותם כן מלא פעמים אבל לדעתי הם פשוט סטומים אחד אחד..והקטעי רוק של כל אחת מהלהקות האלה עושות לי לחברים שלי ולשאר הילדים והנערים שאני מכיר כאב ראש רציני. אנחנו מאוד אוהבים אמ טי וי והוא עושה לנו את זה. בתודה אלון. ואגב לא ביקשתי ממך לא לבוא לפה אבל תכבד דעות של אחרים ותדבר בשפה תרבותית (להגיד על משהו שאתה לא אוהב אותו זה יותר נורמלי מלהגיד על משהו שהוא מזוויע או מגעיל,זאת לא צורת דיבור ואני נאלצתי לדבר ככה כמה פעמים כי העלתם לי את הפיוזים בצורת הדיבור המוזרה של רובכם)

השם הוא קווין, לא קווינס

קודם כל תבדיל בין לומר ששירים של מישהו הם על הפנים ולומר שאתה לא אוהב אותם. ההשפעה של כל אחד מהם על המוסיקה מעידה על כך שהם עשו כמה שירים טובים, אחרת אף אחד לא היה שם *** עליהם ואתה בכלל לא היית שומע עליהם. לומר שאתה לא אוהב את השירים שלהם זה משהו אחר. בין אתה לא יודע ו/או לא מודה בזה, האדם הכי אובייקטיבי יאמר לך שאם תוריד את המייק-אפ, הכוריאוגרף ויחסי הציבור מכל כוכבניות ה-MTV הצעירות, לא יישאר להן כמעט כלום למכור (במאמר מוסגר - אולי את גופן). העובדה שבעשורים קודמים לאמנים לא היו האמצעים שיש לכוכבי ה-MTV כיום, רוב השירים שלהם בכלל לא קיבלו קליפ נורמלי ב-MTV (לרוב צולמו בהופעה חיה) והם נכנסו להיכל התהילה של המוסיקה מראה שהיכולת הווקאלית ו/או המוסיקלית שלהם עולה אלפי מונים על הכישרון של בריטני/שאקירה/ווסטלייף/כל השאר. אז אם לא בראש שלך להיפתח לסוגים אחרים וטובים של מוסיקה, זבש"ך, אבל אתה לא יכול לומר שהמוסיקה הזו על הפנים.

אתה צודק

אבל צריך לתת לו קרדיט על הרבגוניות וההשקעה. בניגוד לדעה של כמה אנשים פה, צריך יותר מכוריאוגרף ומאפרת כדי לעשות קליפ.

לא לקחתי שום קרדיט

בסך הכל רצוי שאת כל הרעיונות שיש לו (ויש לו הרבה) יפרוס על יותר מ-4 דקות וקליפ אחד .

הממ.... הבעיה שהפופרים למינהם...

חושבים שהפורום שייך להם! ושלנו אוהבי הרוק וכדומה, אסור להיות פה! חוצמזה שזה פורום "תרבות הקליפים" ועד עכשיו לא ראיתי פה לא קליפים, ולא תרבות. ואם כבר קליפ טוב, אני נורא אוהבת את "carlifonication" של RCHP וישנו גם את הקליפ של רובי ויילאמס המצויר, למרות שהשיר דיי מכוער!
חולת נפש

וזה לא רק רוק!

אני מעריץ שנות השמונים גאה, וידוע לכל שהרוק בשנות השמונים היה כזה זבל כך שמה שהבליט את העשור הזה היה הפופ. אני מאוד אוהב את הפופ של שנות השמונים וגם את דוראן דוראן, שהם באמת יודעים לעשות קליפים והם היו מהראשונים, או אפילו הראשונים, שיצרו קליפים עם עלילה ומשמעות כלשהי ולא סתם צילמו הופעה חיה. הבעיה היא שהפופרים למיניהם מוציאים לאלה שלא אוהבים את המותגים האחרונים תוצרת MTV תווית של רוקרים מסוממים שלא יודעים מהחיים שלהם. מעניין מה יש לאלון לומר על הפופ של שנות השמונים, או שהוא כזה סנילי שהוא לא זוכר איזה קליפ כריסטינה מגעילרה עשתה שבוע שעבר.

אני חושבת שהוא היה תינוק אז...

המוזיקה של האייטיז, יש טובה ויש קקה. אני נורא אוהבת את come undone של דוראן דוראן, את השאר לא ממש.. אבל דווקא לאחרונה התחלתי להוריד כמה שירים מהאייטיז, הכל חוזר אליי עכשיו כמו פלאש באק, הריי נולדתי בדיוק כאמצע האייטיז!
חולת נפש

גם אני לא כזה זקן!

כולה נולדתי שנתיים אחרי שהעשור התחיל, כך שלא הספקתי לספוג את המוסיקה שהיתה אז, אבל זה לא מונע ממני לחקור עכשיו את מה שהפסדתי אז, ומה שהפסדתי בשנות השבעים והשישים. הבעיה עם אוהבי הבריטני למיניהם היא שאין ב-MTV פינה כלשהי לקלאסיקות מהעבר, ואני מדבר על שירים ששווים איזכור, שירים שמימד הזמן הוא לא פקטור בשבילם, שירים כמו stairway to heaven של led zeppelin. אני חושב ש-MTV יכולה לפנות שעה אחת בשבוע בסביבות הפריים טיים כדי לצאת ממסגרת המצעדים ולהראות לדור הצעיר מהי מוסיקה אמיתית. כמובן שמעשה שכזה מסכן את תעשיית הפס הנע של המוסיקה העכשווית בקריסת רגל, כי אז כל המעריצים השרופים של הכוכבניות הצעירות יידעו מה זו מוסיקה אמיתית ואיכותית ויראו את האור. ואם לא לשים שעה אחת בשבוע שתוקצה לקלאסיקות כאלו, לפחות שיעשו מה שגלגל"צ עושים, לשים מדי פעם איזו קלאסיקה מודרנית, כדי שלאט לאט הדור הזה (שדרך אגב גם אני נכלל בו) לשירים קצת יותר ותיקים, דבר שלא גורע מהאיכות שלהם, ואולי אז נראה איזשהי תפנית בתפישה המוסיקלית של הדור הצעיר.

הגענו מהחלל החיצון במטרה להשתלט

על העולם, ולהעלים את הפופ כליל! מואהאהאהאהאההאהאהאהא. מאיפה אתה חושב שבאנו? זכותינו להיות פה, "I am human and I need to be loved just like everybody else does"
חולת נפש

alonbb

New member
רק אל תתפלאו...

שיום אחד תהיה לכם חסימה כמו לחברכם הטוב שנחסם...אל תתפלאו שלמרות הכל היו פה אנשים שלא אהבו את צורת הדיבור וההתיחסות שלכם...ודרך אגב קמן דאון של דורן דורן הוא שיר משנת 93..אז.. זכותכם לא לאהוב מוזיקה של שנות ה90 אבל אסור לכם לשכוח ש95 אחוז מילדיי העולם ונערי העולם שומעים או רוק או פופ (מה שכן יותר פופ) אבל ששיך למוזיקה חדשה..לא ישנה הישנה אני לא התחברתי אלייה ומשום שאיני מספיק תמיד לפתוח טלויזיה לאמ טי וי אני שומע גלגל"צ ומתחבר הישר אל המוזיקה החדשה כגון בריטני ווסטלייף וכו...שדרך אגב זה מוכיח לכם שלקליפ היום אין שום משמעות ואתם יכולים לקרוא לזה איך שאתם רוצים...יצור אפילו..אבל אתם שוכחים שהאמ טי וי נמכר ליותר ממאה מדינות בכל היבשות.. ווי אייצ´ וואן לא..הוא קיבל פופולריות רק מאז שהתחיל לשים מוזיקה חדשה ואתם יכולים לראות את הפירסומת החדשה שלו שהוא לא מעיז ואף אפילו מתבייש להזכיר את הסיפרה 60 או 70,ומפרסם מוזיקה מה80 וה90 שאלה שני עשורים שאני אוהב מאוד...אךך עידן האלקטרוניקה שינה את פניי המוזיקה בצורה הטובה ביותר שאיפשר לי ולשאר אנשיי לבקש.. תנסו להווכח או לרדת עליי או לכנות אותי בשמות כמה שאתם רוצים..אתם לא יכולים להתמודד עם האמת וזה מה שעושה לכם כאב מבוגרים שלי.. ואני מזכיר לכם שאולי אתם חוגגים פה עכשיו ונהנים מכל מילה רעה שנזרקת פה..אבל המצב יכול להתהפך בקלות... ולא אני לא מאיים רק אומר שהדבור שלכם לא יכול לעזור לכם הרבה כי המוזיקה החדשה תמשיך ועידן האלקטרוניקה לא יסתיים לעולם וישכיח מעל פני האדמה את הרוק המזוויעה שאיי פעם להידקלם בתודה אלון.. אייש אלקטרוניקה

נכון לעכשיו אף אחד לא יחסום אותי

כי אני מקפיד לכתוב בלשון נקייה ולא יורד לרמה של העלבות אישיות. אם יש לך בעיה עם העובדה שרוב המוסיקה ש-MTV משדרת היום היא תוצר של תעשייה משגשגת המייצרת "שירים" שתוכנם וסגנונם כמעט ולא נבדל אחד מהשני, אז אל תתייחס להודעה שלי. מה לעשות, זו האמת, אתה יכול לצרוח על השמיים אבל ככה נוצרים האמנים והשירים האלה - יחסי ציבור, קליפים, ובמקרה של בריטני - אפקטים לסינון קול כדי שהקול שלה לא יצרום יותר מדי למיקרופון. כנראה שאתה לא מחשיב את ארה"ב כחלק מהעולם, כי בה רוב האוכלוסייה הצעירה אוהבת רוק, בין אם זה רוק קלאסי ובין אם זה רוק עכשווי (בלינק ולינקין פארק, שגם אותם אני לא כל כך אוהב). הפופ שולט בעיקר באירופה, ולא במקרה הוא שולט גם ב-MTV אירופה, שזה ערוץ ה-MTV שהכבלים האנלוגיים קולטים אצלנו. מה שלא נעשה, בכל מה שנוגע למוסיקה, מדינת ישראל לא מסתפחת לתרבות האמריקנית אלא לאירופית (ראיה מס´ 1 - האירוויזיון). MTV אירופה ממעט לשדר שירי רוק כי זה לא הסגנון הפופולרי באירופה, ובעקבות זאת זהו גם לא הסגנון הפופולרי בישראל => האוכלוסייה הישראלית חסרת הכבלים הדיגיטליים/טלוויזיה בלוויין לא מקבלת דרך הטלוויזיה את כל סוגי המוסיקה ולכן היא מכירה יותר פופ ואלקטרוני מאשר רוק ולכן הסגנון השולט בינתיים בישראל הוא פופ ומוסיקת מועדונים, אך למרות זאת יש ניצנים של גידול באהדה לרוק בישראל. אם עדיין לא הבנת, רוב תחנות הרדיו בארץ משדרות את המוסיקה הפופולרית בישראל (ע"ע הפיסקה הקודמת), וזה כולל את גלגל"צ ורדיו BU. רוב תחנות הרדיו הישראליות משדרות אותה מוסיקה שמשדורת במצעדי MTV, כלומר הפופ העכשווי, לכן האימרה שלך שזו ההוכחה שלקליפ כיום אין משמעות היא בטלה ומבוטלת. ממתי הפופולריות היא מדד לאיכות? חשיבה כזו רק מוכיחה שהטעם האישי שלך נקבע לפי המובילים במצעדים ולא לפי ההעדפות האישיות שלך. טעם אישי במוסיקה נקבע לפי השירים שאתה אוהב ואתה חושב שהם יפים, לא אלה שיש להם את הקליפים הכי יפים או הזמרים הכי יפים. אני יכול להתמודד עם האמת טוב מאוד, ואני אפילו מתמודד איתה מצוין, בכך שאני שומע את מה שאני אוהב ולא את העשירייה הפותחת במצעד האירופי, שהרי וידאוקליפ ויחסי ציבור הם לא מה שיגרמו לי להקשיב לשיר כשאני מחוץ לבית או כשאני מקשיב לווינאמפ, שהרי אני לא רואה את הקליפ ופרשיות האהבים של האמן לא מעניינות אותי. ברור שעידן האלקטרוניקה לא יסתיים, כל עוד הגורם השולט הוא מראה חיצוני ולא כישרון עידן הפופ לא צפוי להסתיים. חבל, כי יש הרבה זמרים וזמרות מוכשרים/ות שלא יקבלו את התהילה שלהם בגלל שאיזו בריטני נראית יותר טוב מהם.

לגבי תחנות הרדיו

אני חייב לציין לטובה שתי תחנות רדיו שמתבלטות בשונותן - רדיוס 100FM ו"קול הדרך" 88FM. אלו תחנות שעדיין משדרות שירים ותיקים שעדיין לא נס ליחם - 88FM משדרת גם הרבה מוסיקת ג´אז, שאין מרגיעה כמוה וברדיוס יש את "מנהרת הזמן" ו"שירים ישנים". ואלון, אם אתה לא יודע, במקביל לדיסקים NOW ועוד אוספי להיטים יוצאים גם אוספים של התוכנית "מנהרת הזמן" שמיטיבים להימכר, מה שמראה שלא רק "זקנים" בני 19 כמוני ו"קשישים" בני 16 כמו ניקול מקשיבים לשטויות האלה מעשורים ש"אף אחד לא זוכר".

האמת שהאמריקאיים

באמת אוהבים רוק,אבל רוק מסחרי(בעייני זיבלי לחלוטין)-כמו לינקין פארק,ניקלבק,לימפ ביזקט,סטיינד או קריד(שזו כנראה להקת הרוק הכי מצליחה באמריקה).דווקא בלינק מוכרים הרבה פחות. לא הייתי בארץ כמה חודשים אבל ממה שהתרשמתי דווקא MTV ארופה דוחף חזק את הלהקות האלה,אולי בעקבות לחץ של חברות התקליטים האמריקאיות. כמי שתמיד העדיף רוק (אמריקאי בדרך כלל) מיינסטרימי ולא ממש כבד(גאנס,רד הוט צ´ילי פפרס של תחילת העשור,פרל ג´ם,פיית נו מור,U2 של פעם, ואפילו את מטליקה) אני חייב לציין שלטעמי הרוק האמריקאי החדש הוא זבל גדול וראוי להתעלמות.אין בלהקות האלה טיפה אורגינליות.הכל אצלן חיקוי וגנוב-החל מלד זפלין ועד הגראנז´ ומטליקה או לחילופין רצף קללות חסר פשר(מישהו אמר לימפ ביזקט?). תבינו פעם-שאלוהים חילק את לוחות הברית לבני ישראל הדיברה ה11 לא הייתה "רוק היא המוסיקה האיכותית והעליונה". מוסיקה קיימת מאות אלפי שנים והרוק רק כמה עשרות,אז חאלס עם ההתנשאות הזו. לדעתי האישית הלא קובעת להקות כמו TLC או דסטינז(ולקחתי בכוונה "להקות MTV" מובהקות,אבל כאלה שיוצרות את המוסיקה שלהן בעצמן) עולות כ5 דרגות על הזבל של קריד,סטיינד או לינקין פארק. אבל כאמור מוזיקה היא לא דבר מדיד,ככה שלכל אחד יש את הדעה האישית שלו וזה בסדר גמור.

מה שנכון נכון

הרוק אצל האמריקאים זה כמו הפופ אצל האירופאים - אותה הגברת רק בשינוי אדרת. להקות כמו לימפ, בלינק, לינקין ואחרות הן אותה מסחרה רק עם יותר דיסטורשן. MTV אירופה באמת לא מקפח את הלהקות הנ"ל, אולי בגלל לחץ מארה"ב (למה?) ואולי בגלל שהם גם רוצים חלק מהעוגה. האהבה החזקה שלי למוסיקה התחילה למעשה בגיל די מאוחר - 15. עד אז הייתי בור ועם הארץ בתחום הזה ולרוב הייתי מזהה מנגינות מוכרות אבל לא מכיר את השירים. בגיל 15 התחלתי לצפות ב-MTV ומאחר שזה היה מקור המוסיקה העיקרי שלי הייתי באותו מצב בו נמצאים alonbb והרבה צעירים אחרים. בזמנו אפילו אהבתי את הספייס גירלס (לכל הרוחות) ! עבר זמן רב עד שהתוודעתי למוסיקה טובה יותר, מוסיקה שלרוב לא היתה במצעדים הנוכחיים. כיום אני נע בין פופ של שנות השמונים לסוגים שונים של רוק - לד זפלין, קצת גאנס, הפפרס, U2 (במיוחד השיר new year´s day), אני מת על הקיור, למרות שאני לא יודע מה הם בדיוק - רוק או פופ. אם לא הבנת אותי נכון, אני אבהיר שוב שאני לא קובע שכל מוסיקת הרוק היא איכותית, כמובן שיש הרבה זבל כמו הלהקות שציינת, ובטח שאני לא מתנשא, אני רק אומר את דעתי, ויש אמנים ב-MTV שאני מעריך (בהתייחסות לדוגמאות שלך - יותר את TLC מאשר דסטיניז), אבל כמו שלא כל הרוק הוא איכותי, בטח שלא כל הפופ איכותי, ובטח שלא הפופ העכשווי של MTV, ומהסיבה הזו אני מגיב להודעות השונות של אלון, בהן הוא בוחר להכליל ולהציג את הרוק כזבל ואת הפופ כולו כמוסיקה איכותית, מה גם שאת האיכות הוא קובע לפי מכירות ולא לפי האוזן, שזה סיפור בפני עצמו.

אני דווקא לא שם את לניקין פארק

באותה רמה עם בריטני. ברגע שהבן כותב שיר בעצמו ענין ה"איכות" הופך להיות סובייקטיבי לחלוטין.אם בן אדם נהנה לשמוע לינקין פארק,אז מה אני יכול להגיד לו?זכותו לאהוב את זה. גם שאני קורא למשהו "זבל" זו כמובן רק דעתי.זכותו של בן אדם לחשוב שלימפ ביזקט יוצרים מוסיקה שמימית ואני לא אוכל להתווכח איתו על זה כי זה הטעם שלו. ברור שאני מסכים לגבי דעתך בויכוח עם אלון. נ.ב אני דווקא מעדיף את דסטיניז על TLC.לדעתי הן יותר מוכשרות ושרות יותר טוב, רק שבמקרה שלהן המסחרה האדירה שמקיפה אותן(וזה כמובן מבחירה שלהן) ואיך שהן נראות עושה קצת עוול למוסיקה שלהן,אבל זו כמובן דעתי האישית.

לא סיווגתי אותם עד לרמה של

מי יותר זבל מהשני. זה שלינקין פארק כותבים את השירים שלהם מייד מעמיד אותם ברמה גבוהה יותר מבריטני ספירס, אבל זה לא בהכרח אומר שהמילים של השירים שלהם הן ברמה גבוהה. ואני לא מסכים איתך שזה שאתה כותב את החומר שלך בעצמך מיד אומר שאתה יותר מוכשר. קח לדוגמה את ריטה, היא זמרת מעולה שנותנת בכל שיר את הנשמה שלה, אבל היא לא כותבת בעצמה את השירים שלה בגלל שהיא לא ניחנה ביצירתיות הנדרשת לכך. בגלל זה רמי קליינשטיין כותב לה את השירים אבל זה לא מוריד ולו בטיפה את הרמה שלה. אבל למרות זאת הכלל לגבי כתיבת השירים תקף ברוב המקרים כיום. לגבי TLC ודסטיניז - חוץ מהעובדה שדסטיניז צ´יילד הן מהלהקות היותר ממוסחרות בעולם, אני פשוט לא אוהב את המוסיקה שלהן (למרות שאין לי טענות לגבי היכולת הווקאלית שלהן) בגלל המקצבים שבהם הן בד"כ משתמשות (ע"ע BILLS,BILLS,BILLS ו-INDEPENDENT WOMAN) הם די מעצבנים, אם לומר את זה בעדינות והן מפגינות את היכולת הווקאלית שלהן באופן מוגזם ולא מתאים, ואני מדבר כאחד שדווקא די אוהב R&B. את TLC אני יותר אוהב מאותן סיבות שאני לא אוהב את דסטיניז, אבל כל זאת באופן כללי ואני לא אוהב אף אחת מהלהקות הללו במיוחד.

למעלה