צפניה

כתבתי כבר..

יש זמרות-וריטה היא אחת מהן שיש להן זכות קיום כמצעות בזכות היכולת הווקלית שלהן.בריטני היא לא אחת כזאת. לגבי לינקין פארק-אני לא סובל את ה"ניו מאטל" הזה אבל זה ענין של טעם.מי שאוהב את זה-זכותו. לגבי דסטניז-דווקא "בילס,בילס,בילס" זו דוגמא רעה כי את השיר הזה אם אני לא טועה הפיק טימברלנד שהוא מפיק העל(יחד אולי עם ד"ר דרה) של המוסיקה השחורה באמריקה והצליל הקטוע הזה (שהגיע לשיאו ב"טריי אייגן" של אלייה) שולט בR&B של השנים האחרונות."סיי מי ניים" לעומתו באמת מאוס אבל לעניות דעתי(כמי שאוהב מוזיקה שחורה הרבה שנים עוד מימי פאבליק אנמי) דסטיניז,לפרקים,עושות R&B מצוין(אם כי אני מסכים לגבי צווחת היתר) ולא מעט פעמים אני מעדיף את השירים שלהן על אף מסחריותם על פני הנאומים של ג´יל סקוט(למרות שהמוסיקה שלה הרבה יותר עמוקה).אבל זה כאמור ענין של טעם.

על טעם ועל ריח לא נתווכח

אבל דסטיניז פשוט צורמות לאוזן שלי. מצד שני את פאבליק אנמי אני יותר אוהב, למרות שגם אליהם יצא לי להתוודע רק בשנים האחרונות. הנה דוגמה ללהקה רצינית שלא רק כותבת את המילים לשירים שלה אלא גם שלכל מילה יש משמעות! תגיד, מה הוא בדיוק המצע הפוליטי של פאבליק אנמי, חוץ מהתנגדות לאפליה? פשוט מזמן לא שמעתי שירים שלהם (התפרמט לי ההארד דיסק).

האמת?

שהייתי ילד הייתי חולה על NBA(אני עדיין חולה על NBA) ועשיתי נסיונות להתקרב ל"תרבות השחורה" וככה התחלתי לשמוע את פאבליק אנמי,נוייטי ביי נייצ´ר וכאלה(אני מצטער שאני כותב את זה בעיברית אין לי כח לכתוב באנגלית). משמעות?נגד הקיפוח וכאלה אבל אתה חושב שאני מבין(אחרי 5 חודשים באמריקה!) כל מילה שלהם יש לך טעות.אני אוהב את קצב.אתה יודע איך זה אנגלית-לא כל מילה אנחנו מבינים... מה שכן-אני לא בטוח שהם מתים על יהודים,למרות ש"פלייבור פלייב"(הגמד עם המישקפיים) הוא קרוב של דזי בארמור וביקר פעם בארץ!

פלייבור פלייב זה לא זה עם השרשרת

הענקית והקול הצווחני? אני זוכר איזה גימיק שהיה לו, בעצם לכל אחד מחברי הלהקה היה איזה משהו בולט בלוק שלהם. גם אני הייתי בעבר הלא רחוק פריק של מוסיקה שחורה ופיתחתי לי כתחביב לשיר שירי ראפ (אתה שומע טוב). את נוטי ביי נייצ´ר לא הצלחתי לשיר כי לא מצאתי את המילים שלהם אבל אני שר את רוב השירים של ויל סמית מהאלבום ביג ווילי סטייל ומהאוסף שלו עם ג´זי ג´ף. אני דווקא מבין את רוב המילים בראפ, זה לא בלתי אפשרי, גם לאדם שאנגלית זה לא שפת אם שלו, פשוט צריך להקשיב טוב טוב. לשיר את זה זה קצת קשה אבל צריך לתרגל קצת. אה, אני גם שר כמה שירים של קוליו (1,2,3,4, גנגטאס פראדייס ועוד).

ויל סמית זה האבא של הממוסחררים!

אם מאד רוצים אפשר להבין אבל,אתה יודע,אני לא מקשיב למוסיקה שלהם בגלל המסרים... לגבי המילים-אם יש לך את הדיסקים זה כתוב שם. גגאנסטר פרדייז זה לא שיר של קוליו אלא חידוש לשיר של סטיבי וונדר.

מצידי שיעמוד בשוק וימכור את הדיסקים

שלו, אני אוהב את הסגנון ההומוריסטי שלו ומאוד כיף לי לשמוע אותו. גם דוראן דוראן היו מאוד ממוסחרים, אבל כרגע (אולי בעתיד) אין לי שום מילה רעה לומר עליהם כי אמן יכול להיות ממוסחר אבל זה לא מפריע לו להיות מוכשר. דווקא בגלל שפאבליק אנמי היא להקה עם מוטיבים פוליטיים בולטים מעניינים אותי הרעיונות שלהם ומה שעומד מאחורי השירים שלהם. והנה משהו שלא ידעתי קודם - גאנגסטאז פראדייס זה במקור של סטיבי וונדר? פששש, טוב לדעת :)

זה כמו..

שכתבתי על דסטניז-לפעמים אני מעדיף מוזיקה שחורה ממוסחרת שעושה כיף..(אבל זה הטעם שלי). בענין סטיבי וונדר-במקרה שלו זה לא היה שיר ראפ,וברח לי השם שלו..

בטח השיר של קוליו זה סימפול של

המקור (באסה, "המקור" לא נכנס לשורת הנושא אז החלטתי להוסיף קצת מילים כדי לנפח את ההודעה :) ).

idan3k

New member
הנוער בארה"ב אוהב רק רוק?

זה חדש... אמנם יש אחוז מסויים עם סימפטיה מסויימת לרוק אבל גם שם הרוב הולך על מוזיקה עכשווית אם זה פופ, R&B ושילובים שביניהם... אמני הפופ הגדולים ביותר יוצאים מארה"ב, ומצליחים בארה"ב, ומסתכלים פחות על השוק האירופאי... בריטני מאיפה? ארה"ב אנסינק מאיפה? ארה"ב דסטניז צ´יילד מאיפה? ארה"ב ...להמשיך?

לא.הרוק זה המוסיקה הכי פופולרית

באמריקה. הידעת שדיסק הקודם של קריד מכר יותר מאמינם או בריטני בתוך אמריקה? יש הרבה אומני R&B פופלאריים(אלישה קיז כמובן,דסטניז,אשר,אלייה ז"ל,לוריין המלכה),היפ הופ וקצת טין פופ(בכמויות גדולות אבל בעצם רק בריטני,אנסינק ובקסטריט ואולי כרסטינה אגילרה שלא הוציאה תקליט כמה שנים פופולריים בסקטןר הזה וגם הם בירידה) אבל בגדול רוק מוכר הכי הרבה. יש יותר להקות רוק מצליחות מאשר אומני R&B,היפ הופ או טין פופ מצליחים.

מה זאת אומרת "המוזיקה של בריטני"?

אני שואל אותך שאלה-נגיד שאת השירים של בריטני הייתה שרה בחורה אחרת בת 40(עם אותו קול!) שניראת פחות.עדיין היית אוהב אותה? אתה לא אוהב את בריטני או וסטלייף אתה אוהב את האנשים שכותבים להם את השירים! אגב יש לא מעט זמרות בעולם-מריה קארי,וויטני יוסטון,אריקה בדו,מרי ג´יי בלאייג´ וכן,כן גם כריסטינה אגילרה(ואלו רק דוגמאות מעטות,אני יכול להביא לך עוד מלא כאלו)שיש להן זכות קיום כ"מבצעות" בזכות היכולת הווקלית שלהן.לבירטני אין קול,נקודה.את אותם שירים שהיא מבצעת היו יכולות עוד אלפי זמרות אחרות לבצע הרבה יותר טוב.

alonbb

New member
אוקיי

בקשר לאימרת הרדיו. אני מתמגנט אל השירים שבמקרה יוצאים באמ טי וי ואינני אוהב את הרוק המיסחרי לא של עכשיו וברור שלא של פעם. יש הרבה להיטים שהגיעו ךראש המיצעד ויש להיטים שכל כך אהבתי שרציתי לבכות מאושר שהם נוצרו,זה לא משנה. אם אתה רואה באמ טי וי משהו מסחרי זאת בעיה שלך. אני רואה אמ טי וי כבר מזה חמש וחצי שנים ולא ראיתי שום שינוי חוצמזה שאנשים כמוך באים ואומרים שהוא מסחורי. הוא עדיין אותו האמ טי וי עם השירים שאני אוהב והקליפים שאני מקליט. זה לא משנה כל כך בשביל מה הוא קיים או איך הוא עדיין רשת המוזיקה המובילה בעולם ודרך אגב ב10 שנים האחרונות מה ששולט בארצות הברית זה דווקא פופ אלטרנטיבי והיפ הופ (יש לי קרובים בלונג איילנד עם 10 רשתות של ערוצי מוזיקה הם מספרים לי הכל) והרוק שם הולך בצורה מופחתת מאוד הדומה לזאת של אירופה. קניתי לא מעט דיסקים,ולא רק אני כזה, של שירים ששמעתי רק דרך הרדיו בעוד זה שאין לי זמן להיות בבית לראות טלויזיה ואלה היום אותם השירים שמוצגים לך באמ טי וי ובאמ טי וי היטס. אגב יש אם אתה מסתכל במצעד האירופי,אנשים יותר חכמים ממני ויותר חכמים ממך בחרו במוזיקת פופ שתוביל את ראשית המצעד ואי אפשר שלא לראות שמוזיקת הרוק לא עושה את זה ויוצאת ממנו במהירות ללא כל הרף עין. ושוב פעם,אני לא מאמין שאתם נערים או בשנות ה20 לפי סיגנון הדיבור. אני בטוח שבאתם לכאן בחבורה בנסיון להשפיע ולדעתי אתם לוקחים את העניים בצורה קיצונית ביותר. ההוחכה היא שלא רק אני חושב ככה אלא עוד אנשים שסובבים סביבכם אני בטוח שאם תוכלו לדבר בצורה יותר תרבותית אנשים יתיחסו אליכם בכבוד. כמו אותו אחד פה שהתפלא שלא מקבלים אותו לשום ראיון עבודה או האחד שחסמו אותו טוטאלית מהפורום ואני בטוח שאת הסיבה לכך אתה יודע בדיוק כמוני. אנשים ואני לא אומר שזה אתה כי לא שמתי לב לכינויים,דיברו למוזיקה שביניינו היא איכותית מאוד בצורה קיצונים ומאז שהרוק והפופ נהפכו לאויבים אני חושב שאפילו "גזענית מבחינת מוזיקה". זאת הסיבה שלא יכולתי להאפק ונאלצתי להשמיץ להקות כמו הביטלס קווינס וכאלה שעדיין אני לא מוצא בהם שום דבר מיוחד כמו שאר האנשים שאני מכיר ולא אנשים וירטואלים שהם לא רלוונטים לחיים שלי ואיני יכול לדעת את גילם האמיתי. ושוב אני חוזר על משפטים של מעריצים : "אנחנו לא קונים את הדיסקים של האלילים שלנו בגלל מה שהם לובשים אלא כי המוזיקה שלהם טובה בעינינו" .ולא לשכוח שמדובר פה במוזיקה ולא בדבריים קיצוניים אישיים וזאת נקודה שניקול הזאת תרם הבינה כי קשה לה להסתדר שלא כל העולם אוהב את המוזיקה שדווקא היא אוהבת. בשמחה אם תסכימו להשתנות ואם לא..אתם רק סותרים את הדברים שלכם אלון.

alonbb

New member
הנקודה של עידן היא טובה

הרוק גם שם לא כל כך עובד רק קצת הרוק המסחרי וגם הוא רק ג´אנק לפריקים חריגים אבל לא יותר מזה.

Esmena

New member
זה רואה שאתה בכלל לא מבין

מה הולך פה ושיש מוזיקה מחוץ לMTV וגם מחוץ לשעות היום שלו...

מה נאמר ומה נדבר?

כנראה חיית מתחת לאבן עד היום אם פעם ראשונה פגשת אנשים צעירים(כן תתפלא לשמוע) שלא אוהבים את בריטני ספירס.שיהיה לך לבריאות. סובבים אותנו?אתה באמת שנעשה משאל בפורום מי נשמע יותר כמו מקרה סיעודי אתה או אנחנו?עזוב,חבל על הזמן. נ.ב לי אין בעיה למצוא מקום עבודה,אתה יכול להירגע(אבל עכשיו אני אגיד שאני אוהב את בריטני אז אולי באמת יעלו לי את המשכורת).

alonbb

New member
בריטני היא לא היחידה בעולם

אבל תפסיקו לרדת עליה כי הרבה לא יצא לכם מזה...זה לא שהיא שומעת או משהו היא תמשיך לעשות להיטים וימשיכו לאהוב אותה לא משנה מה תגידו..אז פשוט חבל על האנרגיות... פגשתי גם אנשים מבוגרים שלא אוהבים את הביטלס תתפלא לשמוע

Esmena

New member
יכות ווקאלית,עד מתי?

יש שתי מילים שיכולות לגרום לי לחטוף עצבים מכל אמירה מוזיקלית. לא טין-פופ, לא ניו-מטאל, גם לא "ווסטלייף שולת111" יכולת ווקאלית. כשאתה שומע את ג´ון לנון,אתה מצפה שתהיה לו יכולת ווקאלית?שביל קורגן יתחיל לסלסל? אתה מצפה מגיימ´ס הטפילד לעלות ולרדת?מפיל אנסלמו להגיע ל9אוקטבות ? שתום יורק ירד ויעלה בסולמות?(זה היה מסביר למה הוא גמד). אתה מבקש, אם איכפת לך גם מהקול ולא רק מהמוזיקה, (כלומר,לפעמים יש רק אחד מהם) קול מעניין ויפה. אז למה שתבקש את זה ,נגיד, מקריסטין הרש?בגלל שלאריקה בארדו יש? לנשים לא יכול להיות קול מעניין ? רק קול גדול?.כריסטינה אגילרה תקפוץ עם חבורת רקדנים חתיכים סביבה , ביורק תעשה קליפ מושקע עם במאי קולנוע עטורי פרסים שייבימו אותו ואתה תשבח את כריסטינה על כישרונה הרב? מי קבע שזה גדול וטוב?אני לא מסוגלת לשמוע את זה.זה מכוער,יבש ומשעמם בעיניי.

זו הנקודה

שאומן יוצר את המוסיקה שלו אין חשיבות לקול.אף אחד לא יכול לשיר את השירים של ג´ון לנון כמוהו.שאתה מבצע שירים של אחרים יש לזה(לפחות לטעמי) חשיבות. אני מסכים שקול גדול זה לא אומר בהכרח 18 אוקטובות(וראה אפילו מקרה אסתר עופרים אצלנו).

Esmena

New member
אז למה הן דוגמא לזמרות טובות ?

הרי בריטני ספיכס היא בחורה לבנה, למה שהיא תופלה מכך?(ידעת שכרסטינה אגילרה מעריצה את ברברה סטרייטנד וביורק?) תראה,זה אומנם מאוד חשוב שאמנים יכתבו את השירים שלהם, אבל לא עד כדי כך.אם סולן לינקין פארק כותב מילים, לפי נוסחה להיטית שוויט טראש יאהבו לצעוק ולהראות לכולם שהם מאגניבים וגברים, אז זה אומר שללהקה יש סולן שהוא גאון שיווקי שיודע מה קהל רוצה,במקום צוות כותבי שירים .אומר משהו טוב?כן. ראוי לדיון?כן. פה?לא. ליד כאלה שמכירים רק אמ.טי.וי לא צריך להעריך את לינקין פארק. ואני מסכימה איתך בעניין אסתר עופרים.. למה קול צריך להיות גדול בכלל? |

למעלה