צפניה

Esmena

New member
צודק לחלוטין. הסברת יפה מאוד.

הסברת גם שפופ זו לא קללה. זה גם חשוב מאוד היום. לדעתי, ככל שהעומק של מוצר מסויים יקטן, הוא יהיה פופולרי יותר. ה"חוכמה"בפופ היא ליצור מוצרים נטולי משמעות פסיכולוגית לחלוטין, (זאת אומרת כן,למשיכה.לא לשמיעה) וכך לגרור כמה שיותר שומעים.

זה בדיוק העיקרון

של פגיעה במכנה הנמוך ביותר, ולמעשה זו ההגדרה של הפופ - מוסיקה שנוצרה תוך פשרה מסויימת על האיכות כדי לספק ולמשוך את רוב האוכלוסיה. והרי הקשר בין איכות המוסיקה ויחודה(לרוב, אני לא מכליל) לכמות האנשים שאוהבים אותה הוא בד"כ יחס הפוך - ככל ששיר הוא יותר מיוחד, כך יהיו פחות אנשים שיאהבו אותו, בין אם הדיסטורשן של הגיטרות יהיה רעשני מדי, או התופים יהיו במקצב לא כזה קליט, או הקלידן ינגן ביותר מדי וירטואוזיות ואז הקהל הרחב "יתבלבל", ואז ייצא שחלק גדול מהאוכלוסיה לא כל כך יימשך לשיר, מהסיבות השונות שאת חלקן ציינתי. זה העיקרון שעליו מושתתת מוסיקת הפופ - יצירת שירים פשוטים יחסית ולקיחת כמה שפחות סיכונים מבחינה סגנונית כדי לאבד כמה שפחות מקהל היעד.

alonbb

New member
ועדיין למרות הכל פופ שולט במצעדים

ורוק כמעט שלא...תעשה לי טובה אבל אם זאת הייתה הדרך אז הרוקרים כבר היו מנסים יותר להגוון לכיוון פופ כדי להצליח למכור משהו כי במצעדי האלבומים והשירים זה לא עושה רושם שהם מתקרבים למקומות כמו 40 אפילו מתוך 75. אגב לכל מה שאתם אומרים אין הוחכות של ממש בינתיים המילים והשמועות מדברות אבל לא יותר מזה.

אולי כדאי שתסתובב יותר ליד אבא שלך

אמרת שהוא מבין די גדול במוסיקה, ויש לו אפילו תוכנית ברדיו על מוסיקה של שנות השישים. פנה אליו ושאל אותו מהי ההגדרה של מוסיקת הפופ (שדרך אגב זה לא ז´אנר אלא מאפיין כללי של מוסיקה) ושאל אותו אם מה שאמרתי נכון, I dare ya. אתה יכול לקשקש עד מחר שהפופ שולט בעולם במונופול היסטרי, אבל זה רק מראה עד כמה שאתה סגור בבועה שלך ולא מסתכל סביב לראות מה שאר העולם אוהב. פופולריות זה לא הכל, ואתה הרגע הוכחת שאתה תלוי בפופולריות של מוסיקה ורק לפי המצעדים אתה מפתח את הטעם שלך. אני במקומך הייתי לוקח ברצינות את העצה שנתתי לך ומתחיל לחקור את אבא שלי לגבי כל סוגי המוסיקה הקיימים - אולי זה יהיה לך משעמם מוות, בגלל שזה בזבוז זמן, זמן בו אתה יכול לשמוע עוד פעם את I´m a slave for you, אבל אתה תסתום חורים ענקיים בהשכלה המוסיקלית שלך, שעד עכשיו די מביישים אותך.

דרך אגב...

אתה מסרב להכיר במפלצת ששמה תעשיית הפופ, אבל היא קיימת, בין אם תרצה להודות או לא תרצה. בכל מקרה, אתה עדיין מטיל ספק בנכונות ההגדרה שלי לפופ, שאומרת שפופ מכוון לפגוע בקהל הרחב ולכן הוא למעשה תוצר של פשרה תוך ניסיון לגעת עם המוסיקה בכמה שיותר אנשים. אני מביא לפניך את ההגדרה של הפופ מאתר AMG All Music Guide, אתר שקשה לי להאמין שתוכל לפקפק באמינותו: In a broad sense, pop is any music based on memorable melodies, repeated sections (usually, but not always, verses and choruses), and a tight, concise structure that keeps the listener´s focus on those elements. ובתרגום לשפת הקודש: במובן הרחב של המילה, פופ הוא כל מוסיקה שמבוססת על מנגינות קליטות, חלקים שחוזרים על עצמם (בד"כ, אבל לא תמיד, בתים ופזמונים), ומבנה הדוק ומקובע שגורם למאזין להתמקד באלמנטים אלה. עדיין מטיל ספק? שיבושם לך. אני לא יודע למה אני בכלל מתאמץ להסביר לך דברים שנמצאים מתחת לאף שלך, אבל כנראה כשתגדל תבין, ואם לא, אז תהיה בריא.

alonbb

New member
WOWWWW

נסיונות חזקים ומאמצים סודיים לגרום לי לשנוא את המוזיקה שאני אוהב יותר מהכל. אני למשל יכול להביא לך מאמרים על זה שהרוק היה מתמיד רעש של חבורת נערים שהיו יומרניים ורצו לעשות רעש מסביב לכן כמעט אף שיר של רוק כבד לא היה מוצלח. אבל זה עוזר לך במשהו? לא אכפת לי שפופ נקרא לאנשים מסויימים כמוצר מסחרי כי בשבילי הוא עדיין אותה מוזיקה שבאה עם קליפ כמו מלפני 10 שנים. הקטע הוא שהוא משפיע עליי יותר ממוזיקת רוק שלדעתי היא הורגת את המוזיקה. ולא שאני איגדל אני אשאר עם אותה דעה וזה לא כי אני מקובע..אלא כי אני אוהב את סיגנון המוזיקה פופ שבאה מהמילה פופולרי. אני בחיים לא אוהב את הביצ´ס (הביטלס) כי לדעתי המוזיקה שלהם מחורבנת ואני מגיל 4 לא היתי מסוגל להאזין ליותר מ5 דקות לקסטות של אבא שלי. אבל אני לא מנסה או מתאמץ לגרום לך לשנוא רוק כי גם אם היתי רוצה,ואני לא, לא היתי מצליח כי אתה תמיד היית מחפש צדדים שליליים בשלי ואני בשלך אז חבל על הויכוח. אבא שלי לא רואה למשל שום תועלת במילה "מיסחריות" ואפילו אמר מדיי פעם כמו אמא שלי שהייתה די ג´ייט וגם היא מבינה בתחום,שבשנות השיבעים המוזיקה הייתה על הפנים חוצמה כמה להקות בינוניות. בכל מקרה,אין לי כל רצון לגרום לך לחשוב אחרת ממה שאתה חושב כי אני בכל זאת מכבד את הדעה שלך למרות שאני לא מסכים איתה. היתי נותן לך פרטים שתשמע את התוכנית שלו אבל אני פוחד שניקול הזאת תביא איזה כמה מהחבורה הסודית שלה ותנסה לרצוח אותו על סמך כלום

אתה פשוט לא קולט

מה לעזאזל איכפת לי מה אתה שומע ומה לעזאזל איכפת לך מה אני שומע?? אתה טענת שההגדרה שנתתי לפופ היא שיקרית ואני הבאתי לך סימוכין. זה כל הסיפור. אני לא אהיה זה שימנע ממך את מה שגורם לך להיות כל כך מאושר - לשמוע את הבריטני שפיך שלך (אתה התחלת להעליב עם הביצ´ס). אתה פיקפקת במה שאמרתי אז הבאתי לך הוכחות ממקור מוסמך. כנראה אתה בעצמך מטיל ספק באיכות ה"בלתי מפוקפקת" של המוסיקה שאתה שומע עד כדי כך שאתה יוצר כל פעם מחדש את אותו ויכוח, ולא, אתה לא יכול להביא לי מאמרים שאומרים שהרוק היה תמיד רעש של חבורת נערים כי רוק זה כל כך הרבה יותר מזה, והעובדה שאתה פולט את השטות הזו מעידה על כך שאין לך ולו חצי מושג מה זה רוק. חוץ מלהשמיץ אותו בטענה שזה סתם רעש אתה לא יודע בכלל מה זה הז´אנר הזה ואתה רק מבייש את עצמך. עאלק בקיא במוסיקה. לך תעבוד על החברים שלך. דרך אגב, השמות אירוסמית והאבנים המתגלגלות אומרים לך משהו? אם כבר מצאת אתר שנותן מידע על כמה זמן שירים היו בראש המצעדים אתה יכול לבדוק אותו הדבר לגבי השירים של הלהקות הנ"ל. אתה יודע על מי אתה יכול לעבוד עם השטויות של כמעט אף שיר רוק כבד לא היה מוצלח - על סבתא שלך מקסימום. ניסיתי לדבר איתך בסבלנות, אבל אתה פשוט יודע לשגע פילים עם השטויות שלך שהאדם הכי אדיש בעולם ירצה ימרוט את שערותיו בגללך. קרא את ההודעות הקודמות שלי בשרשור הזה ואז קרא שוב את ההודעה שלך. תשים לב לטמפרמנט שהיה לך כשאתה כתבת את ההודעה הזו ולקור הרוח (המפליא בהתחשב באופי המקומם שלך) בו אני כתבתי את ההודעות שלי, שאגב היו הרבה יותר אינפורמטיביות מההודעות שלך, שכללו בד"כ טענות לא מדוייקות והכחשות שלא במקום.

עוד כמה דברים

כשאני קורא את ההודעה שלך מחדש אני שם לב שלא הקשבת לכלום ממה שאמרתי לך עד עכשיו! בפירוש אמרתי לך לא לומר שלדעתך שירים מסויימים הם מחורבנים אלא לומר שאתה אישית לא אוהב אותם - אתה יודע מה ההבדל בין השניים?? ושוב לגבי מוסיקת רוק - הורגת את המוסיקה?? תקשיב שוב לקול של בריטני ספירס, נשמע כמו רצח בדם קר. אתה לא יכול להכליל לגבי ז´אנר כל כך גדול כמו הרוק ולומר שהסגנון הזה הורג את המוסיקה, מה גם שאני נוכח לדעת כל פעם מחדש שאין לך מושג קלוש מה זה רוק!!! ואתה עדיין לא קלטת מה אמרתי לגבי המסחור! אמרתי בפירוש שרוב מוחץ של כל סגנון מוסיקה שהוא הוא ממוסחר, אבל הכי בולטת במסחור שלה היא תעשיית הפופ העכשווי שהיא פשוט מפעל בשיטת פס נע לייצור כוכבים, ואין דימוי שיתאר את המצב יותר טוב מזה. כל כך הרבה זמרים וזמרות צעירים מוציאים סינגל אחד וישר יוצאים מהתודעה, כל כך הרבה שירים שנעשים באותה שיטה, באותו סגנון. אתה לא טורח להקשיב בכלל להודעות שלי, כי אחרת לא הייתי צריך לחזור ולומר לך עכשיו שאני לא שונא את הפופ בכלל אלא רק את הפופ בגלגולו הנוכחי, כפי שתיארתי אותו. למה אתה בכלל משתתף בפורום אם אתה לא מתאמץ להקשיב לאנשים אחרים וחוזר על עצמך עוד פעם ועוד פעם??

alonbb

New member
כי אני מנהל פה דיון בדיוק כמוך

ומסביר לך אלף פעם שאתה לא צודק בכל מה שאתה אומר ואני אומר לך את זה ממקור ראשון...שחבל לך על האנרגיות 90 אחוז מהנוער היום אוהב פופ לא משנה מה יקרה ואם אתה לא מאמין..תשאל סתם אנשים ברחוב בכל גיל ואתה תראה שהם יענו לך את מה שאני אמרתי. חוצמזה..הדיון נסגר פה כי אין לי יותר מה להגיד..אתם שוכחים שיש דבר שנקרא מוזיקה ויש דבר שנקר מלחמה סוף דיון.

שום סוף דיון!

תגיד לי, משעמם לך בחיים? אתה רוצה שאני אחזור על עצמי עוד פעם ועוד פעם? אתה יודע גרוע מסלקום! פשוט לא קולט! ברור שפופ היא המוסיקה הפופולרית ביותר! הרי החל מהגדרתה היא אמורה להיות הכי פופלרית, והסברתי את זה מצויין בהודעות הקודמות שלי. תפסיק כבר עם הפראנויה שלך כאילו אני אומר שכל הפופ זה מוסיקה זבל והרוק שולט וכל השטויות האלה. אני מנסה לנהל איתך דיון רציני אבל אתה פשוט לא מוכן! נמאס כבר כל המריבות השטותיות האלה של כולם אוהבים פופ אז זה טוב, או פופ מסריח, נקודה. מיצינו את הנושא הזה. ולמה אני לא צודק במה שאני אומר? זו אפילו לא דעה שלי! זו ההגדרה שהבאתי לך מאתר שמתמחה במוסיקה על סוגיה השונים. לא באתי להביא לך קונטרה, אלא הבאתי לך נימוק מבוסס על מה שאמרתי, שפופ מוגדר להיות מוסיקה שהרוב אוהבים ובגלל זה נעשים השיקולים הסגנוניים בהתאם, בין אם זה להתפשר על שילוב כלים שונים כדי שרוב האוכלוסיה תאהב את השיר ובין אם זה לבחור קצב מסויים ומנגינה שיהיו יותר קליטים. זה מובן מאליו ואתה כמו מטומטם חושב שאני מנסה להתקיף אותך ולהראות לך שהרוק שולט והפופ מסריח. תתבגר כבר! אתה מדבר על ההבדל בין דיון למלחמה? אני ניסיתי לנהל פה דיון ענייני ומעמיק ואתה כל פעם מחדש מכניס את העניין של הפופולריות של הפופ. לא נמאס? נסה להגיב לי באופן יותר בוגר וענייני כדי שאני אדע שיש תקווה לדיאלוג איתך.

alonbb

New member
וב אני פותח איתך דף חדש

עכשיו אני אתייחס להערות שלך. אתה אומר שאין רע בפופ חוצמזה שהוא נועד למיסחריות ולכן יש שיקולים איזה סוג של צליל יהיה קליט יותר? בסדר,אין בעיה. לי,אישית זה לא כל כך משנה כי בין אם אני יודע את זה או לא יודע את זה ...אני לא רואה שהרוקרים המהוללים שלך עושים עניין של מה וכח כדי שהם יהיו מוצלחים כמו זמרים או להקות פופ אחרות..הרי הם באים במטרה להצליח ומודעים שרוק לא שולט כל כך ב22 שנים האחרונות..למה הם לא עושים משהו בעניין? ואני לא מדבר על זה שאני שונא רוק משנות ה60 וה70 אני מדבר רק על ממתי שהוא הפסיק להיות פופולרי..(תחילת שנות השמונים).. אז אם ההצלחה נובאת רק ממה שבא בתוך אריזה מסחרית..למה הם לא מנסים להתאים את צלילי הגיטרות,סלח לי על הגיחוח,המהוללים שלהם למה שהפופ נותן ומצליח לשווק? לא חבל להם קצת על הזמן? למשל אואזיס עושים מוזיקת רוק כבר 8 שנים והם ידועים מבין המוצלחים בהיסטוריה וזה למה? כי הם הוסיפו למוזיקה שלהם אלטרנטיבה ,פופ ובריט פופ..למה שאר הרוקרים שלך לא עושים את זה??????? תנסה לענות לי בלי צעקות כי לריב על מוזיקה זה משהו ממש מתחת לרמה שלי ותראה שגם לך.

Esmena

New member
תיראו איך הוא מפזר על ימין ושמאל

מושגים שאין לו מושג מה פירושם...די, הוא יותר טוב מיצפאן!

אני חושב שענית בעצמך על השאלה שלך

למה שאר "הרוקרים שלי" לא עושים את זה? סוף סוף אתה מסכים שאחד העקרונות הראשיים של הפופ הוא ליצור מוסיקה שתהיה פופולרית על רוב הקהל ואתה שואל אותי למה "הרוקרים שלי" לא עושים אותו דבר? תן לי לחשוב שניה... אולי בגלל שרוק זה לא פופ? כנראה שעוד לא הסתגלת לעובדה שלא כל המוסיקה נוצרת עם שיקוליים כלכליים בראש ובראשונה. למה יש כל כך הרבה להקות רוק של תיכוניסטים? בגלל שהם רוצים להצליח ולמכור מיליונים? לא, בגלל שהם אוהבים מוסיקה, אוהבים את המוסיקה שלהם ונהנים ליצור מוסיקה. כנראה שזה בלתי נתפס בעיניך שאנשים מתעסקים במוסיקה כתחביב וכאופן ביטוי. אתה כל כך מתפלא למה "הרוקרים שלי" לא מתאימים את הסגנון שלהם כדי שיתאים לפופ ויצליח יותר ושואל למה הם לא מסיקים את המסקנה הכביכול ברורה שהם צריכים ליצור רוק יותר פופי ויותר פשרני כדי שיצליחו, אבל אתה למעשה זה שצריך את המסקנות כי אם אני לא טועה, להקות רוק יש כחול אשר על שפת הים (אני מדבר על יותר ממה שאתה רואה ב-MTV אירופה) ואלון ביבי יש רק אחד, כך שאני חושב שסטטיסטית אם רוב הלהקות לא מתפשרות על המוסיקה שלהן (דבר שהוא בכלל לא נכון) אתה צריך לנסות להבין למה זה קורה ולהסיק את המסקנות. עוד הערה: אם אתה לא יודע, רוב הרוק גם הוא ממוסחר, ועובר תהליך של צנזורה (לאו דווקא מילולית) לפני שהוא יוצא לשוק (ואני לא מדבר רק על לימפ ביזקיט, לינקין פארק ושאר להקות הווייט טראש שהן בכלל להקות פופ עם ראפרים ודיסטורשן). מה שאני מנסה להבהיר לך, ויכול להיות שיש אפילו התקדמות בנושא(!!!), זה שהפופ הוא סוג המוסיקה הממוסחר ביותר, בייחוד הפופ העכשווי שלמעשה בכלל לא משמש כאופן ביטוי אינדיבידואלי של הזמר אלא ככלי להשגת פופולריות וכסף. כל הרכב מוסיקלי שסוגר מחזור מכירות כלשהו של התוצרת המוסיקלית שלו הוא ממוסחר, כי אמן שרוצה להרוויח כסף מעיסוק במוסיקה למעשה מציג את המוסיקה שלו כסחורה ולכן המוסיקה שלו ממוסחרת. עוד הערה אחרונה לגבי הסיבה ש"הרוקרים שלי" לא מתאימים את הסגנון המוסיקלי שלהם לדרישות השוק (למרות שכבר ציינתי שזה לא נכון באופן כללי, אבל לצורך העניין רלוונטי יותר מהפופ) - להקות ואמנים שיוצרים מוסיקה כשמטרתם הראשית היא לבטא את עצמם וליצור משהו שהם גאים בו, הדבר האחרון שהם ירצו לעשות יהיה להתפשר על המוסיקה שלהם, כי אז כל ההשקעה שלהם ביצירה הלכה קפוט. זה אותו דבר כמו לצייר ציור ולבטא את עצמך ואח"כ לשנות אותו בגלל שהקהל לא אוהב אותו ולכן הוא לא נמכר. כמו שהמטרה הראשית של צייר כשהוא מצייר היא לבטא את עצמו ולא ליצור שילוב של צבעים שיימכר טוב כך גם מטרתו הראשית של מוסיקאי היא לכתוב שירים שיבטאו את רגשותיו ושהוא יהיה גאה בהם. ברגע שאתה נכנע לדרישות הקהל ואתה משנה את אופי היצירה שלך בהתאם לדרישותיו אתה מאבד חלק מעצמך ומאבד את האופי הייחודי שלך. תפקידו הראשי של כל סוג אמנות שהוא - ציור, פיסול, מוסיקה, כתיבת שירים וסיפורים, הוא לתת לאמן במה שתאפשר לו לבטא את עצמו. כל בילבולי הביצים שכתבתי בהודעה הזו נועדו כדי להסביר לך שמוסיקה נוצרת קודם כל כדי שהאמן יוכל לבטא את עצמו ויהיה גאה במוסיקה שהוא יוצר, ההיבט הכספי, למרות שהוא מאוד דומיננטי כיום, הוא משני ומטרתו היא לתת לאמן מוטיבציה להמשיך וליצור עוד ועוד מוסיקה. זה לא תקף לגבי תעשיית הפופ העכשווי, כי רוב לא זניח של האמנים לא שותפים בתהליך היצירה, ולמעשה הם בוחרים להיות "חלק" מעולם המוסיקה בגלל הרווח הכספי ולא היצירתי.

alonbb

New member
אני רוצה להבהיר משהו בכמה משפטים

לאף אחד אין בורות כמו שלך או לפחות ל99 אחוז מהאוכלוסיה לא חושבת כמוך..אני מבין שאתה אוהב רוק ויודע שהוא לא שולט אז אתה אוהב להתמרד ולתת הערות ביניים..זה בסדר גם אני מורד ובדברים יותר צעקניים ממוזיקה עם ההורים שלי ותאמין לי אני נהנה מכל רגע עד כמה שהיתי רוצה שיהיה אחרת. בכל מקרה, תגיד לי עכשיו את המילה "יצור" "מיסחריות" או כל מילה שאתה רק רוצה אתה פשוט לא תשנה כלום ולא תשנה את העובדות שווי אייצ´ וואן ידוע בתור מיספר שתיים ורוק ידוע בתור סיגנון מוזיקה לא מוביל (מבחינת רצון לשמוע). ועוד דבר...רובי וויליאמס , סבג´ גרדן , דרן הייס , רונן קטינג , כריסטינה אגלירה (היא כותבת את השירים שלה לבד בדקתי כבר),ווסטלייף שגם התחילו לכתוב את רוב השירים שלהם,דיידו ,קיילי (אולי בקשר אלייה אני טועה),דניאל ג´ונס,שאקירה (שמלחינה וכותבת),אנסטסיה שמלחינה וכותבת,איי וואן , שהם להקת בנים שמלחינים וכותבים את השירים לבד ומביעים הרבה דברים באלבום שלהם,ג´מרוקאי שעושה הכל לבד,טייק דט שכתבו את השירים והלחינו לבד ועוד הרבה-הם לא מיסחריים בכלל והם עושים מה שבא להם ועובדים על מוזיקת פופ לכן יותר אכפת להם אם הם אוהבים את המוזיקה שלהם מאשר המעריצים. כל הרשימה הזאת כבר נבדקה ממקור ראשון שלי ועוד 5 אנשים שאוהבים פופ שגייסתי רק לגרום לבורות שלך ושל חבריך לפורום להעלם (אני לא מצפה לכלום מניקול) ולהבין שיש קצת יותר מהדבר הזה שאתם קוראים לו "יצור מסחרי". ותאמין לי אם היו כאן חברה שהיו יודעים מה פירוש המשפט "תרבות הקליפים" ואתה היית ממשיך בשלך היו עושים ממך צחוק ולא היית מוצא כאן הרבה מה לעשות. אז נסביר לך דבר כזה - חצי ממוסחר חצי לא הלהקות והזמרים והזמרות שנתתי לך עכשיו-הם לא. אני חושב שהדיון החביב הזה צריך להגמר כי גודל התגובות כאן יותר ארוך מהחומה בסין.

Esmena

New member
הוא לא חייב לאהוב אותו, כמו שאתה

יכול לא לאהוב למשל את ג´סיקה סימפסון...גם אם אתה מגדיר עצמך כאוהב פופ עכשווי.

אבל רק שניים שרים שם!

ולמה, בריטני יודעת לשיר? ג´ון לנון אני מודה, הקול שלו לא הכי הכי, אבל הוא לא רע בכלל.
חולת נפש

למעלה