צריך להגיע לשלום

bhnadav

New member
לכן אמרתי: נאה דורש נאה מקיים :)

ובמלים אחרות (כדי שתבין) - תרגיע את שלך קודם!

אבל אני לא רוצה להיות בפלסטין../images/Emo10.gif

מדוע את עצבנית עלי עלמה צעירה? אני אשיר לך שיר על דברים שלא אמרתי לך על מה שלא העזתי להוציא מפי אני אשיר לך שיר על מה שלא סיפרתי לך מן מנגינה פרטית שיר רק לך ולי ואת שוב תעברי לך יפה ומרקדת ושוב תלכי לך סתם לקנות זוג עגילים אני אהיה עגיל בתנוך אוזנך הלילה לשמור על זיו פניך ילדה כמו על לבבי אני אשיר לך... אני אפול לך כמו זמר צמה אל המותנים אני אהיה שבוי לך ואת לי מבצרי הצבע לך בכחול את רוב ריסי עיניך אני אוהב אותך ילדה יותר מאשר אותי אני אשיר לך שיר... אני אצא אליך כמו טיל אל הירח אני אהיה ספינה לך ואת קול השלום אליך אתגלגל כמו גל לבן ברוח אפול לי לרגליך ילדה ואתיבש מחום אני אשיר לך שיר... ואם את לא תקשיבי לי ולא תבואי לרגע את קושי מכאובי רק קצת לי לרכך אצא לי מאוזנך עגיל קטן ברוח אקתע עצמי סתם כך ילדה באמצע לבבך אני אשיר לך שיר...

יש לנו אחלה (../images/Emo3.gif) חומוס כאן.

לא צריכים להחזיר את אחד האיזורים העשירים והיפים ביותר במדינה שלנו, בעלי חשיבות אסטרטגית עצומה, לאדם שמחרחר מלחמה ותומך באויבינו. ועוד בשביל חומוס

תראה אם אתה רוצה שלום

(ובאמת רוצה שלום) אז אתה צריך להחזיר שטחים מה לעשות אם תרצה או לא תרצה רמת הגולן זה שטח סורי. ושחררונו או כבשנו אותו במיוחד בשביל לעשות שלום אנחנו ניתן תשטח ונקבל שלום. ותדע משהו אחד לא עושים שלום עם חברים עושים שלום עם אויבים. שיהיה שלום עם הסורים הוא לא יחרחר מלחמה ולא יתמוך בחיזבלונים. וזה לא רק החומוס... אתה מדבר איתי על רמת הגולן?! ואני מדבר איתך על חלק גדול מהעולם הערבי?! תוכל לטייל בכל סוריה בנחלים בגבעות! בהרים היפים! תלך למסעדות תבקר בבירות תעשה עסקים עם חברה מהצפון וכו... החומוס זה רק הדבר הקטן!

Fasz

New member
לא רוצים שלום. רוצים ביטחון, ושטחים

איך תעשה שלום עם מדינה הרואה ביישובי הגליל, כחלק מעצמה? תקרב את הסורים לקו המים בכינרת? נו באמת. מדינה חיה על כיבושיה, ומבחינה מעשית - אם ניתן את הגולן, ונותר למעשה על כשישית משטחה של מדינת ישראל, על הסכם אשר לא שווה את הנייר עליו הוא נחתם, בעת שבה הסורים אף ויתרו לטורקים על שטח אשר נחשב בעבר לסורי, לא תהיה זאת אלא טפשות מוחלטת. נעשה עסקים בביירות? בסוריה? כמו שאנחנו עשוים בקהיר? היית אי פעם, בקהיר, יוראי? ראית את השנאה של המצרים ליהודים, ולישראלים? אני הייתי שם, ניצלתי אזרחות זרה, והגעתי למקום כתייר. ממש "שלום" נפלא יש לנו עם המצרים. באם משטרו של מובארק יפול, וארגון האחים המוסלמים יעלה לשלטון, התכונן למלחמה ולעוינות ממושכת בדרום. העימות כאן הוא לא על שטח, הוא על עצם קיומינו באזור. תכניס את זה לראשך, טרם יהיה מאוחר מדי. המשפחה העלאווית היא שיעית, לפחות כך הוכרז לפני כמה עשרות שנים. באם אתה חושב שהסכם שלום יפתור את הבעיה, אתה טועה לחלוטין. איראן תפתח נשק גרעיני ותממן את החיזבללה, עם סוריה, ובלעדיה. אז מה, נעשה שלום עם איראן?

מי זה רוצים?!

מי זאת המדינה הזו שרואה בישבי הגליל כחלק ממנה?! מזה הסיסמאות הדמגוגויות האנכרנוסיטיות האלו שמדינה חייה על כיבושיה?!! תראה צריך לדאוג להסכם שכן יהיה שווה את הנייר. להבדיל מהפלסיטנים יש עם מי לדבר ויש על מה לדבר! יש לסורים הנהגה ולנו יש שטחים ולהם יש טרור שצריך להיות ממוגר. מה אכפת לי מה היה עם הטורקים?! מה אני טורקי?! חוץ מזה שהטורקים והסורים זה בערך עמים דומים. ואל תקרא לי יוראי לא הייתי בקהיר וחבל. תראה אני לא ממש חושש עם הארגון האחים המוסלמים. מפני שיש גם תסיסמא מה שרואים מפה לא רואים מהירח וכו... אז מה הארגון יפרק איתנו את הסכם השלום?! יפרק,אז יפרק. בסך הכל זה הפסד יותר גדול של המצרים ולא שלנו אם יתפרק הסכם שלום ביננו. וחוץ מזה אני מת שמובארק ייפול כבר הדיקטטור הזה!!! צריך דמוקרטיה!! אם המצרים ירצו מלחמה אנחנו ניתן להם מלחמה בשמחה נשחרר מחדש את סיני שוב נוכל לעשות טיולי גמלים ברחבי סיני היפה בלי טובות של המצרים שוב נוכל לראות שוניות אלמוגים מדהימות בשרם אשייח. ואני לא ממש אוהב את זה שכל דבר שמתקשר למילה מוסלמי ישר מפחיד.. אני לא בטוח שאירן תצליח לפתח נשק גרעיני וכו... תראה כבר מלא שנים אומרים עוד חודש או חצי שנה עוד שנה ובנתים הרבה חול ואין גרעין לאכול. וחוץ מזה אני חושב שישראל לא ממש צריכה לחשוש מנשק גרעיני אצל אירן אם בכלל ימצא בלי קשר שאני חושב שצריך למנוע אותו בכל מחיר... ואגב ואם פתאום תיהיה דמוקרטיה באירן או יקום משטר שפוי יותר ... אז פתאום אתה כן תסכים לשלום עם סוריה?!!

Fasz

New member
מי זה רוצים? העם? חשבת על זה?

תראה, אני לא יודע איך זה הולך אצלכם, הדתיים, אשר מאמינים בדת ה"שלום", אך לרוב מדינה ריבונית אינה מוותרת על שטחיה בשל גחמות טפשיות של כמה מאזרחיה. אתה רוצה לוותר על שישית ממדינת ישראל, בה קיימת תעשיית תיירות, ותעשייה חקלאית מפותחת, על מנת לקבל הסכם עלוב שספק אם ימומש? מה יקרה אם נוותר על רמת הגולן, אך לא יהיה שלום עם סוריה? השאלות ההיפוטתיות הללו עובדות לשני הכיוונים, ולעתים נושאות בתוכן חשיבות עליונה. יודע למה? כי אם נוותר על הרמה, ויתברר שזה תמורת כלום - אז במכה אחת יהפוך הגבול הכי שקט בארץ, לגבול המסוכן ביותר שכן הרמה היא מקום אסטרטגי חשוב ביותר. אני מבין שאתה מרגיש שאתה חי באיזה קזינו, בו אתה יכול לבצע החלטות הרות גורל באשר לשטחים שולטים בעלי אפשרות להשגת עליונות אסטרטגית, ברם למה נראה לך מוסרי לשחק בחיים של אחרים, בשם עקרונות ה"שלום", שלך? את דרך ה"שלום" שלך כבר ניסינו, וההימור עלה בנהרות של דם. מה הפתרון שלך? להגדיל את סכום ההימור בתקווה שהפעם יצליח לנו. והסיכויים? להרוויח ע"י הגדלת ההימור, הם דווקא נמוכים יותר מכפי שהיו קודם -בעל הקזינו הוא נוכל גדול ממך, והוא זה הרוצה להרוויח. הטיעונים שלך מגוכחים וחסרי תועלת, שכן הדרך הדתית שלך (שבאה "לתקן את העיוות" שבאי מסירת השטח קודם וסיום ה"כיבוש") כבר קרסה ברעש ודם. אני מבין שאתה חושב שאם טוענים שדרך א' היא פסולה, אז חובה להציע דרך אחרת - אבל האמת היא שאם הדרך שלך גרועה מהמצב הקיים, אז עדיף להמשיך במצב קיים, מאשר לקרב אותנו לתהום רק בשביל שלא תושמע המנטרה הדתית שלכם בדבר הצורך "להימנע מקפאון מדיני", והצורך העז של כולכם "להגיע לשלום אמת עם שכנינו". הדבר המגוכח ביותר הוא האופן בו אתה מנפנף את הטיעונים באשר לטורקים, אשר כבשו את כל חבל אלכסנדריה מידי הסורים, אך בעמידה עיקשת על תנאיהם, הם הצליחו להשיג שליטה מלאה על החבל הזה, אשר גדול פי כמה וכמה משטחה של סוריה. בטורכיה, אין אווילים כמוך הזועקים "כיבוש! כיבוש!" סטייל היהודונים של פעם. תקדימים לא עושים לך את זה, הא? נראה כי עמדותיך לא נקבעות לפי דברים זניחים כמו בטחון, כלכלה, חברה וכד' - אלא לפי אמונה ארוכת שנים הגורסת כי ברגע שנקבל את פיסת הנייר הקדושה (עבורה כמובן יש לשלם כל מחיר - ובמזומן), אז יגיע המשיח וכולנו "נהנה מפירות השלום" (נפליג בשיט לביירות, נעבוד באזור הסחר החופשי בערבה, ננגב חומוס בדמשק, נעשה קניות ברמאללה, וכן הלאה). דברים אלו לא נמדדים במושגים זניחים כמו קשת פוליטית, אלא במושגים של אמונה, ועל כן ראוי שאת הטיעונים על לוחמנות תעשה מול בני דתך, שכן עליי הן אינן עושות רושם. דת ה"שלום" הלוחמנית, השאפתנית והקונספירטיבית שלך עלתה לנו באלפי הרוגים, והכל למען החלום הנפלא של ניגוב חומוס בדמשק...

למעלה