מי זה רוצים? העם? חשבת על זה?
תראה, אני לא יודע איך זה הולך אצלכם, הדתיים, אשר מאמינים בדת ה"שלום", אך לרוב מדינה ריבונית אינה מוותרת על שטחיה בשל גחמות טפשיות של כמה מאזרחיה. אתה רוצה לוותר על שישית ממדינת ישראל, בה קיימת תעשיית תיירות, ותעשייה חקלאית מפותחת, על מנת לקבל הסכם עלוב שספק אם ימומש? מה יקרה אם נוותר על רמת הגולן, אך לא יהיה שלום עם סוריה? השאלות ההיפוטתיות הללו עובדות לשני הכיוונים, ולעתים נושאות בתוכן חשיבות עליונה. יודע למה? כי אם נוותר על הרמה, ויתברר שזה תמורת כלום - אז במכה אחת יהפוך הגבול הכי שקט בארץ, לגבול המסוכן ביותר שכן הרמה היא מקום אסטרטגי חשוב ביותר. אני מבין שאתה מרגיש שאתה חי באיזה קזינו, בו אתה יכול לבצע החלטות הרות גורל באשר לשטחים שולטים בעלי אפשרות להשגת עליונות אסטרטגית, ברם למה נראה לך מוסרי לשחק בחיים של אחרים, בשם עקרונות ה"שלום", שלך? את דרך ה"שלום" שלך כבר ניסינו, וההימור עלה בנהרות של דם. מה הפתרון שלך? להגדיל את סכום ההימור בתקווה שהפעם יצליח לנו. והסיכויים? להרוויח ע"י הגדלת ההימור, הם דווקא נמוכים יותר מכפי שהיו קודם -בעל הקזינו הוא נוכל גדול ממך, והוא זה הרוצה להרוויח. הטיעונים שלך מגוכחים וחסרי תועלת, שכן הדרך הדתית שלך (שבאה "לתקן את העיוות" שבאי מסירת השטח קודם וסיום ה"כיבוש") כבר קרסה ברעש ודם. אני מבין שאתה חושב שאם טוענים שדרך א' היא פסולה, אז חובה להציע דרך אחרת - אבל האמת היא שאם הדרך שלך גרועה מהמצב הקיים, אז עדיף להמשיך במצב קיים, מאשר לקרב אותנו לתהום רק בשביל שלא תושמע המנטרה הדתית שלכם בדבר הצורך "להימנע מקפאון מדיני", והצורך העז של כולכם "להגיע לשלום אמת עם שכנינו". הדבר המגוכח ביותר הוא האופן בו אתה מנפנף את הטיעונים באשר לטורקים, אשר כבשו את כל חבל אלכסנדריה מידי הסורים, אך בעמידה עיקשת על תנאיהם, הם הצליחו להשיג שליטה מלאה על החבל הזה, אשר גדול פי כמה וכמה משטחה של סוריה. בטורכיה, אין אווילים כמוך הזועקים "כיבוש! כיבוש!" סטייל היהודונים של פעם. תקדימים לא עושים לך את זה, הא? נראה כי עמדותיך לא נקבעות לפי דברים זניחים כמו בטחון, כלכלה, חברה וכד' - אלא לפי אמונה ארוכת שנים הגורסת כי ברגע שנקבל את פיסת הנייר הקדושה (עבורה כמובן יש לשלם כל מחיר - ובמזומן), אז יגיע המשיח וכולנו "נהנה מפירות השלום" (נפליג בשיט לביירות, נעבוד באזור הסחר החופשי בערבה, ננגב חומוס בדמשק, נעשה קניות ברמאללה, וכן הלאה). דברים אלו לא נמדדים במושגים זניחים כמו קשת פוליטית, אלא במושגים של אמונה, ועל כן ראוי שאת הטיעונים על לוחמנות תעשה מול בני דתך, שכן עליי הן אינן עושות רושם. דת ה"שלום" הלוחמנית, השאפתנית והקונספירטיבית שלך עלתה לנו באלפי הרוגים, והכל למען החלום הנפלא של ניגוב חומוס בדמשק...