צריך להגיע לשלום

אני בכלל לא דתי

והשלום היא לא דת ואם היא דת אז אני חרדי הדוק... למה לדבר ככה?! למה גרמה מטופשת?! כמה מאזרחיה עלק.. נכון אני מוכן לוותר על שישית מהשטח של ישראל למען שלום עם סוריה תראה צריך לדאוג שהוא ימומש בנתים ההסכמים עם מצרים הירדנים עומדים. תראה אני לא מוכן לוותר על רמת הגולן בלי שלום עם סוריה אם אין שלום הם גם לא יקבלו לא את הרמה ולא את הגולן! לא נכון זה לא יתברר ככה כי אנחנו נדאג טוב טוב להבהיר לסורים שחברה אנחנו מביאים לכם את הרמה ואתם תדאגו שיהיה כאן באמת שלום כאם לא אנחנו נכסח לכם את דמשק. גם כן אפשר לחשוב שהרי הגולן זה ממש הרי ההימליה.... תראה אני לא כמוך... אני מוכן להקריב שטחים תמורת שלום שטחים לא עולים על ערך אדם... אתה משיחיסט או משהו כזה או אייזשהו רווזיוניסט משנות ה40 או אני לא יודע מה... אבל אני רוצה שלום. מתי ניסנו את דרך הלשום שלי עם סוריה?! ב2006 ניסינו? ב2005 ניסינו? ב2004 ניסינו? ב2003 ניסינו? ב2002 ניסינו? ב2001 ניסינו? ב2000 ניסינו?!! ומה הפיתרון שלך?! לך אין פיתרון פשוט להמשיך לעמוד במקום בלי שלום עם סוריה וזהו. וואלה יופי אתה חושב שאם התעלמתה מהבעיה אז היא כבר נעלמת. אתה חושב שאם לא תתייחס לסוריה ולא תנסה להגיע איתה לשלום אז סוריה לא תיהיה קיימת. אתה זה שמגדיל את הסיכון! אם אסד יראה שישראל מסרבת לשלום הוא פשוט יפתח איתנו מלחמה בשביל להחזיר לעצמו בכוח את השטחים?! ואז נאי אגיד אמרתי לך!! לא רציתה בדרך שלום תקבל מלחמה! אלכסנדריה היא בכלל במצרים. נכון הם נקבעים לפי ביטחון כי אם יהיה שלום יהיה ביטחון אם היהי שלום הכלכלה תפרח יותר ותוכל לסחור עם סורים בדמשק אתה גם בין(ותקן אוית אם אני טועה) אלו שהתנגדו להתנתקות ואמרו חד צדדי! אין הסכם אז וכו.. אז מה שכתבתה זו צביעות.

אשרת

New member
טכנית כן.

אני למשל, לא יכולה לטייל בבטחה במאה שערים, אז?

mean girl 16

New member
לא הבנתי את ההקשר.

אבל בכל מקרה לא הייתי ממליצה לך לבקר בקהיר. במצרים, אגב, רמת האנטישמיות בתקשורת(שנשלטת ע"י הממשלה) זהה לרמת האנטישמיות התקשורתית של גרמניה בשנות ה30.

Fasz

New member
טכנית, לא.

טיילת בקהיר, אשרת? ניסית להגיע לעיר? עם דרכון ישראלי?

Fasz

New member
סיני-כן, אך לעבור את מחסומי הדרכים

עד לקהיר כשברשותך דרכון ישראלי, שקול לנסיון להגיע לד'חייה בביירות, עם אותו הדרכון, ועם חולצה של גולני.

mean girl 16

New member
אל תתחכמי.

הנקודה שניסיתי להבהיר הייתה ברורה. גם שלום עם סוריה יהיה שלום קר. גם אם מבחינה חוקית אפשר להכנס, זה לא חכם במיוחד. וטכנית לא תוכלי תטייל שם, כי טכנית זה יהיה שקול להתאבדות.

אשרת

New member
אני לא מתחכמת.

את הנקודה שלך אני הבנתי יפה מאוד
אני שאלתי שאלה רצינית. לגבי השאר - אני מסכימה איתך. השאלה היא מה עדיף - שלום קר או מלחמה חמה?

mean girl 16

New member
תראי..

כל מקרה לגופו. לגבי מצרים קיבלנו שלום קר, זה נכון. למרות זאת אין עוררין על כך שהיה לגמרי מוצדק, ובוודאי חסך לנו הרבה מאוד הרוגים. אך יש הבדל. מצרים הייתה בעבר האוייבת החזקה ביותר שלנו. השלום שיש לנו עכשיו הוא יותר שלום עם מובארק ולא בדיוק עם העם המצרי. אסד מתנהל בצורה של "אחד בלב אחד בפה". הוא מציע לנו שלום אך בו בזמן מאיים במלחמה. הוא קושר קשרים עם איראן ומזרים נשק לחיזבאללה. אי אפשר ולא חכם יהיה לפתוח במגעים עם סוריה בעוד מצב כזה מתרחש. מה גם שרמת הגולן היא אכן נכס אסטרטגי כפי שאמרו. הדרישה של אסד להכל או כלום היא בעייתית כשלעצמה. עד כמה שהמלחמה הקודמת ערערה את בטחוני, עדיין לא נראה שסוריה חזקה דיה למלחמה מולנו. אנחנו אמורים לפחות, אם למדנו מעט לקחים מהמלחמה הקודמת(או שלחלופין ההנהגה המדינית והצבאית תוחלף) לנצח את סוריה בקלות. המשטר בסוריה מאוד מעורער ויהיה ניתן די בקלות להפילו.

Fasz

New member
ראו את שכתבתי בהודעתי האחרונה למר

חזרה למוטב. זה מסכם את הכל.

bhnadav

New member
מדאיג אותי מה שכתבת לגבי המלחמה

האחרונה. "אנחנו אמורים לפחות, אם למדנו מעט לקחים מהמלחמה הקודמת(או שלחלופין ההנהגה המדינית והצבאית תוחלף) לנצח את סוריה בקלות". את עושה לישראל הנחות, עבודה קלה מדי.

נמאסל י מהכיניוים שלום קר

יש שלום וזהו! זכותו גם לאייים במלחמה הוא אומר דברים מפורשים ולא יהיה רע אם נתחיל להקשיב מעט. "אני מציע שלום ,אך אם אתם לא רוצים אתם תקבלו מלחמה" (למדתם הבנת הנקרא?) למה שלא יקשור קשרים עם אירן ויזרים כספים ליזבאלה? הוא חייב לנו משהו?! הוא בשלום איתנו?! (ואני לא מצדיק את זה ואני חושב שצריך לפעול נגד זה) את כנראה לא מבינה גם את מדברת בשני שפתיים מצד אחד את מכנה את סוריה מדינת אוייב מצד שני את בכלל מתפלת על כך שהוא מזרים כספים לארגוני טרור ומצד שלישי את לא מבינה ששלום עושם עם אותם אויבים!!

בבחירה בין שלום ללא ביטחון

או ביטחון ללא שלום אני מעדיף ביטחון ללא שלום. אני חושב שכל אדם בר דעת צריך להסיק זאת. ישראל לא תצליח להגיע לנורמליזציה עם העולם הערבי. מילא, לפני חמישים שנה היה עוד אפשר להאמין בזה, אבל מאה שנה לקנות את אותה קלישאה? לא נמאס לשמאל?

שלום=ביטחון

ישראל תצליח או לפחות צריכה לנסות להצליח ,העתיד לא יודע... עברנו דיי הרבה מאז הקמתה. היום דווקא יש הרבה מדינות ערביות שמכירות בעצם קיומנו אם זה בלהודות בזה או לא. תראה כמה עברנו, יש לנו שלום עם טורקיה,מורקו,טוניס,אירן היה-ייפול המשטר הנורא סיכוי גדול שיחזור,לאחר מכן נדמה לי שגם עם מאוריטניה יש לנו שלום, התקדמנו לשלום עם מצרים,אש"ף הכיר במדינת ישראל,יש לנו שלום עם תימן, התקדמנו לשלום עם ירדן,ויש לנו גם אם אני לא טועה קשרים יחסית סודיים עם כל מיני ניסוכיות נפט במפרץ וכו... ויש מדינות שאין איתן שלום אבל עדיין יש יחסים מעט מעט וחלקן מכירות בנו בחצי פה... ככה שלהגיד שלעולם לא יהיה פה נורמליזציה זה לא ממש נכון... (סתכל כמה השגנו ב57 שנות קיום!) אל ייאוש עוד 50 שנה ועוד כמה מדינות אני מקווה יכירו בנו ויהיה שלום עוד... אני מהמר שהמדינות הבאות תיהיה אירן,ואולי סעודיה או סוריה.

שלום= ביטחון?

היטלר כמדומני חתם כמה הסכמים עם רוסיה והפר את כולן, לאיראן ולנו היו יחסים דיפלומטיים ותראה איפה אנחנו עכשיו. אסד במצוקה, הוא מרגיש את החרם של המערב עליו ומשתמש בישראל כפלטפורמה בשבילה. אני סמוך ובטוח שהיעד של סוריה הינו כמו זה של החמאס דהיינו השמדת ישראל, כשהגולן בידי סוריה זה נראה הרבה יותר ריאלי.

תראה... היטלר זו לא דוגמא..

היטלר הוא רוצח המונים. אבל אני דווקא אשתמש בדוגמא שלך כי עד שהוא הפר אותם באמת היה ביטחון! נכון?! או לא נכון?!1 וברגע שהוא הפר אותם לא היה שלום! ולא היה ביטחון! ככה שאתה בעצמך מוכיח את מה שאמרתי!! ליארן ואיתנו היה יחסים מעולים. לאן הגענו (ויש אומרים שדיי בצדק) (שבאשמתנו) עד שנפל שם המשטר הרודני של השאח. ועלו הפסיכים כדוגמת האייטולות הם עברו מחרא אחד לחרא בריבוע אחר. והמשטר הזה הוא משטר קיצוני שלא רוצה בכלל אותנו על המפה ונפסקו היחסים. ולמה אין קשרים היום נוסיף פרטים שהמשטר הקודם היה מושחת מאפיונרי ועוד מלא דברים מגעילים אפשר להגיד עליו וישראל ניהלה יחיסםי מעולים עם המשטר המסריח הזה ועוד עם מלא משטרים נוראאים (בעבר) בדרום אמריקה וכו... מהסיבות שלה וכו והמהפכנים האיסלמיים שם חוץ מהאדיאולוגיה שלהם גם לא שנאו את ישראל בגלל שאנחנו שיתפנו פועלה (שיתוף פועלה מושחת ונצלני) עם המשטר שדיכא אותם שם. אז גם ביקרות עצמית לא תזיק גם כן. תראה לא רק באשמתנו שאסד במצוקה אסד במצוקה כי הוא מטומטם. החרם במערב לא מספיק חזק. החמאס וסוריה זה דברים שונים חאמס זה ארגון וסוריה זה ארגון גדול ששמו מדינה ולא צריך להגזים אני גם מעריך שבלב ליבו של מובארק גם הוא היה שמח אם אנחנו לא היינו פה. אבל סוריה לא הכריזה שהיא רוצה בהשמדתנו. והענין כאן (ואל תסית את הדיון) לא על השמדת ישראל או לא אלא שלום עם סוריה או לא.

כשהסורים יפרו

את הסכם השלום כשהגולן יהיה בידם הם עשויים לנצח כפי שהיטלר כבש את פולין. ההבדל בין אסד למובארק, הוא שסאדאת והמצרים הבינו שלא יוכלו להביס אותנו ועל כן היו מוכנים לפשרה שישראל תיהיה קיימת בה. להזכירך, מצרים שלפני מלחמת יום הכיפורים, בהנהגת נאצר האמינה בהשמדת המפעל הציוני בכוח הזרוע נסאר פיתח את תורת השלבים הראאדיקלית כלפי ישראל אותה אימץ אש"ף, כך שהטיעון שלך שסוריה לא רוצה בהשמדתנו כוון היא מדינה וחמאס הוא אירגון מופרך מיסודו. לחאפז אסד הוצע הגולן תמורת שלום כמה פעמים (שזה היה דבר חסר אחריות לחלוטין לטעמי). אדם טוב וחכם מאיתנו בשם גיא גיא בכור שהוא ראש הפקולטה ללמודי המזרח התיכון באונברסיטה בהרצליה הטיב לדבר על הקפריזות של אסד בניסיון למתוח את החבל מול המערב עקב טיולי מנהיגי איראן בארה"ב. אל לישראל להיענות לקפריזות אלה שאין בהם אלא משום שימוש ציני של ישראל כפלטפורמה למטרות שלום שקר אם בכלל ייחתם הסכם שכזה.

למעלה