צריך מידע לגבי העתודה במדמ"ח...

baranchik

New member
צריך מידע לגבי העתודה במדמ"ח...

אני כרגע ביא', ולקראת הצו ראשון אני רוצה לברר לגבי העתודה האקדמאית במדמ"ח. מה תנאי הקבלה, לאיזה מוסדות ניתן להתקבל, מה השיבוץ לאחר הלימודים, איך אני בכלל משתלב בעתודה לפני הגיוס. מה העניין עם הפרופיל, 97 לא יאפשר לי ללמוד בעתודה? ואני מתכוון להבחן בפסיכומטרי בשנה הבאה, באוקטובר או במועד יותר מאוחר, זה הכרחי לעתודה? אני מאוד אעריך אם מישהו שמבין בנושא יסביר לי קצת על העניין. תודה מראש!

vinney

Well-known member
אל תלך לעתודה

אבל אם אתה בכל זאת החלטת להיות מזוכיסט ועבד של הצבא ל10 שנים, יש בתפוז פורום עתודה שיעזרו לך בו מאוד למצוא את הצינוק המתאים למידותייך. יש גם כמה עתודאים פה, אולי ירימו את הראש מהספרים ויענו לך, אם אין להם איזה מעקב אקדמי לשקשק בקרוב...

baranchik

New member
שמע, עדיף לי לחסוך

כסף על לימודים, לעשות תואר ולהיות עם ניסיון, מאשר לבזבז 3 שנים על כלום, ולהתקשות לשלם על הלימודים אחר כך. זה לא מצב אידיאלי אבל אנחנו לא צרפת, ואני לא רוטשילד.

תשמע לי, לא עדיף בכלל

נתחיל מזה שאם הכסף מדאיג אותך, אז אתה יכול להירגע. מענק שחרור היום, לחייל קרבי, מכסה 3 שנות לימודים (במקומות עם שכר לימוד אוניברסיטאי, שזה כל האוניברסיטאות + הרבה מכללות). גם אם לא תהיה קרבי זה אמור לכסות לך לפחות שנתיים של לימודים. מעבר לזה, צבא זה לא בזבוז של 3 שנים. אני מאמין שאתה לא עתיד למות בשנים הקרובות ולכן אין לך צורך להתחיל לספור כמה שנים נותרו לך ולעשות חישובים כמה אחוז מהחיים זה יקח לך... זה מיותר. מה שכן, צבא יבגר אותך, תכיר חברים ברמה שלא היו לך קודם (לא מדבר על אנשים שעושים יומיות וכדומה), ובקיצור תצא בנאדם אחר. לא שזה יהיה תענוג צרוף. סביר להניח שתשנא הרבה מאד רגעים. אבל שזה יגמר (וזה לא כזה הרבה זמן), אתה תשמח מאד שעשית את זה ולא תתחרט לרגע (למרות שלשנייה לא תרצה לחזור אחורה בזמן). מצד שני אם תהיה עתודאי אתה תצטער על זה מכאן ועד להודעה חדשה. מה גם שאחרי בי"ס ליפול ישר ללימודים אקדמאיים זה הרבה יותר קשה כשאתה רואה את כל החברים שלך חוזרים מהצבא ומספרים חוויות (כן, אתה תקנא...) ואז שכל הסטודנטים יהיו בחופש אתה תעשה טירונות עם קבוצה של כל מיני חנונים מיוזעים. וברגע שזה יסתיים ישר תחזור ללימודים. בקיצור זה עסק רע מאד ולראיה יעידו אלפי עתודאים מתוסכלים. תעשה את ההחלטה שלך, אבל רק אל תגיד שלא אמרו לך...

gil levi

New member
אני לא הייתי כל כך נחרץ....

1. "צבא יבגר אותך"? ראשית במהלך שלוש שנים פשוט מתבגרים. זה לא רק בגלל הצבא. שנית, אני מוכרח להודות שיש לי חבר אחד שבאמת התבגר והשתנה לטובה בצבא, אבל מעבר לכך אני לא חושב שכולם צריכים לשאוף לאיזו נוסחאת קסם שתבגר אותם תוך שלוש שנים ולא חמש. 2. לגבי הכסף של עתודה, אני מסכים שזה לא צריך להיות שיקול פרט ליוצא דופן אחד- מסלול עתידים. בעתידים מקבלים מלגה יותר גבוה מה8.5 אלף הרגילים של עתודה (הסכום המדוייק משתנה מעתודאי לעתודאי) ולפטופ לכל תקופת הלימודים. למי שבמצב כלכלי קשה ויכול להתקבל לעתידים זה כבר שיקול יותר הגיוני (לא שאני בא לקבוע למישהו כמה להתחשב בכך. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו). 3. בבקשה אל תצא בהכללות כמו "אם תהיה עתודאי תצטער על כך מכאן ועד להודעה חדשה", "אלפי עתודאים מתוסכלים". זה לא נכון. מהמעט שאני יודע עתודאים למדעי המחשב (להבדיל מעתודאים להנדסת חשמל/מכונות למשל) די מרוצים. 4. מסכים מאוד שזה מעצבן שכל החברים בצבא ואתה בלימודים.

ron369

New member
אבל צבא באמת מבגר... ../images/Emo13.gif

(לדעתי הלא מלומדת, לפחות) ובקשר לעתודאים במדמ"ח - תלוי איזה. יכול מאד להיות שהיית יכול להגיע לאותה היחידה בדיוק שתגיע אליה לאחר העתודה, רק בלי הקבע הנוראי של העתודה. בהנדסת חשמל ומכונות, לעומת זאת, אני בספק אם דבר כזה יכול להיות כזה פשוט. אבל זה נכון - מבחינה כספית עתודה היא כנראה מוצא מצויין. ולמרות זאת, למרות שלא בדקתי את הנושא, אולי יותר טוב לקחת הלוואה?

gil levi

New member
אני מסכים שהצבא מבגר.

בקשר לתפקידים, הבנתי שעתודאים משרתים ביחד עם החבר'ה ממר"ם ועם התותחים מגמא (אנשים שסיימו תואר או חלק גדול ממנו לפני הגיוס), אבל מה בקשר לממ"סניקים וחבר'ה משחקים? הם עושים את אותם תפקידים כמו עתודאים? מכונות/חשמל בעתודה זה סיפור בעייתי. רובם מקבלים תפקידים שלא דורשים בכלל תואר. יש אנשים בעתודה שמקבלים 12.5 אלף לשנה ולפטופ לכל תקופת הלימודים. הלוואה זה קצת בעיה (ובמיוחד לאנשים במצב כלכלי קשה), כי לך תדע אם בכלל תסיים את התואר, לך תדע תוך כמה זמן תמצא עבודה. לא שאני מנסה לעודד ללכת לעתודה. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו ובפרט, עד כמה המענק חשוב לו. לדעתי מי שיכול לממן לעצמו לימודים ויקבל רק את המענק הרגיל של עתודה, יכול להתעלם מהשיקול הזה.

ron369

New member
אתה קצת מתבלבל בשמות המסלולים,

אבל לא משנה. כן, למיטב ידיעתי, הם עושים את אותו התפקיד. בעצם, תחשוב על זה - איזה ידע יש לך במדעי המחשב שהצבא יוכל להשתמש בו? במה כבר יוכל התואר הראשון שלו לעזור לך? זה לא שאין - מע' הפעלה, רשתות, קומפילציה, וכד', בהחלט נשמעים שימושיים. אבל בטח לא קשה ללמוד את החלק הטכני שבהם בקורס של 4.5 חודשים דחוסים וממוקדים בנושאים שבאמת אכן ישתמשו בהם, ועוד הרבה חודשי חפיפה (שאני מניח שגם עתודאים עושים בכל מקרה). (וכן, יכול להיות שאני מתבלבל.)

crzgirl

New member
גם בקורסים של הצבא לדוגמה תכנות

לומדים בדיוק את מה שלומדים באוניברסיטה רק שיותר מתמקדים בלעבוד בפועל בניגוד לאוניברסיטה ששם לומדים את הדברים בפועל...לכן קורסים בצבא יתנו לך ניסיון ולא תואר. ובקורס תכנות לומדים המון וכשמסתכלים על תוכנית לימודים באוניברסיטה היא לא שונה בהרבה בנושאים הגדולים :) ובתור בוגרת קורס תכנות זה בדוק.

the new L

New member
???

לומדים בדיוק את מה שלומדים באוניברסיטה? האמנם? לומדים למשל את תורת החישוביות בקורס תכנות? לומדים על בעיות NP שלמות?

GuestOfHonor

New member
בוודאי!

למדנו 45 דקות שלמות על בעיית הסוכן הנוסע, ואחרי זה אפילו ניסינו לחשב מה הדרך הקצרה ביותר לעבור בחדר אוכל, בשקם, בשירותים ובתורנות נגדיה של הצהריים...

GuestOfHonor

New member
בתור בוגר קורס תכנות

ש*גם* לומד באוניברסיטה. אז ממש ממש לא. בקורס באמת מתמקדים בדברים הפרקטיים, אבל זה רק חלק קטן מהלימודים באוניברסיטה. אם אני מסתכל על הסילבוס של הפתוחה למשל מול מה שלמדתי בקורס, אז הדברים שמקבילים זה... * מבוא למדעי המחשב - אפשר להגיד שהחומר פחות או יותר חופף, רק שבקורס תכנות הילדים בני ה19 הסבירו את זה יותר טוב מהפרופסור (החביב והמכובד!) * ארגון המחשב ותכנותו - כן, למדנו אסמבלי בקורס. אנחנו יודעים איך לחבר כמה מספרים. אם יש בוגר קורס תכנות שיודע מה זה שערים לוגים או מפת קרנו שיודיע מיד... * מסדי נתונים - ברמה הפרקטית, ממש לא ברמות התיאורטיות. * מערכות הפעלה - על קצה המזלג. מאוד. * קצת חומר של קורסים בהנדסת תוכנה וכאלה. אולי קצת הקבלה לקורס "מבוא לתכנות מונחה עצמים" בעברית, כששוב ילדים בני 19 מלמדים יותר טוב מהמרצה. ו... זהו. לכמה הגעתי? 20 נ"ז מתוך מאה ומשהו? לא רע
מה שכן, למרבית עבודות הפיתוח תוכנה שיש לשוק להציע, אז החומר הפרקטי הזה פלוס הנסיון שצוברים בתכנות בצבא (כמו חברת היי-טק, רק עם מדים, שמירות, עבודות רס"ר, ועתודאים לא-יוצלחים) בהחלט מספיק ובמקרים מסויימים אפילו נותן יותר ממה שהאוניברסיטה נותנת. ויקום החבר בפורום שיצא לו להשתמש בעבודה היום-יומית בחומר שהוא למד באינפי, או אפילו בחלקים נרחבים מחישוביות. ולא, לבדוק לכמה שואפת המשכורת זה לא נחשב

ron369

New member
מה שלומדים בקורס בלמ"ס?

(באחד מבין: ממר"ם, גאמ"א, שחקים)

GuestOfHonor

New member
בלמ"סידה

בקורס תכנות (מה שאתה מכנה 'ממר"ם', כמו בערך כל מי ש*לא* עשה את הקורס...), הרוב המוחלט של החומר עצמו הוא טכני ולכן הוא בלמ"ס, ואפילו יש פירוט יפה של הנושאים הנלמדים בחוברות של המנילה ובאתר של אגף תקשוב. אמנם רוב החומר הכתוב שמחלקים (תרגילים וכאלה) הוא בסיווג מוגבל, אבל אין שם באמת דברים ש'לא יודעים בחוץ'. בקורסים הרלוונטיים של גאמא ושחקים יש עד כמה שאני יודע גם חלקים ייעודיים שהם לא 'ידע כללי', ולכן תוכן הקורס אינו בלמ"ס.

ron369

New member
זה לא בדיוק פירוט ../images/Emo6.gif

זה: "(כגון C, C++ Assembler,, JAVA,Web - HTML, DHTML, ASP, Visual Basic, DataBase Oracle,UNIX, MainFrame ועוד). " לא ממש מפורט...

ron369

New member
חשבתי על משהו בסגנון של לו"ז ../images/Emo3.gif

(לא יודע בדיוק. אבל זה פשוט לא מכיל הרבה
)

the new L

New member
בקשר לגאמא וממ"ס

ממ"ס זה אחד המסלולים בגאמא, יש בממ"ס הרבה אנשים (כמוני למשל
) שסיימו תואר או חלק גדול ממנו לפני הגיוס. למה להבדיל את ממ"ס מגאמא?

gil levi

New member
כי חשבתי שממ"סניקים מבצעים

תפקידים יותר טכניים מתפקידים של עתודאים למדמ"ח ואלו שסיימו תואר לפני הגיוס משתבצים כעתודאים למדמ"ח או בתפקידים טובים של עתודאים למתמטיקה. אני פשוט לא מכיר את המסלול מספיק טוב.

למעלה