צריך מידע לגבי העתודה במדמ"ח...

gil levi

New member
חבל שאתה מכליל כך

על הכותבים בפורום עתודה. ההכללה פשוט לא נכונה. פרט לכך, מובן מאליו שסטודנט בעתודה אמור להנות. ההנאה מהלימודים זה לא יתרון של עתודה, אלא יתרון של האונ'. כמו שכבר כתבתי, רוב העתודאים למדמ"ח מרוצים. אפשר לשאול כמה עתודאים למדמ"ח אתה מכיר וכמה זמן הם כבר משרתים?

ron369

New member
"רוב העתודאים למדמ"ח מרוצים"

מצטער, נראה לי שזה אשליות. מהסקר הקטן שלי, אתם סובלים כמו גהנום. יכול להיות שאני מדבר יותר עם אלו שלא מרוצים, אבל על זה כבר קשה לי לענות.

gil levi

New member
המידע שלי הוא מפורום עתודה

ומעתודאי נוסף שדיברתי איתו. כמה עתודאים למדמ"ח אתה מכיר? כמה פז"ם יש להם? ואיפה הם משרתים? אני שואל כי אני מתעניין....

ron369

New member
עניתי למסר שלך

אם מישהו אחר מתעניין באמיתות הנתונים שלי - מרחב המדגם שלי יחסית קטן, וקשה לי להגיד מי אמר מה (ובמיוחד כמה פז"ם היה לו,אני לא בטוח אם בכלל שאלתי). מה שאמרתי היה המסקנות שלי - רובם לא כ"כ אוהבים את זה (בלשון המעטה?).

copaste

New member
מהסקר הקטן שלי

אלו שסובלים פשוט עושים הכי הרבה רעש. אותם שומעים הכי הרבה. אני מכיר כאלה שסבלו ויצאו ללא קבע ( ובחלק מהמקרים לא סיימו חובה). וכאלה שאהבו להיות בצבא (ואפילו חתמו על עוד קבע). ורוב האנשים איפשהו באמצע... תיקח בחשבון שרוב החיילים ( לפחות אלו שאני נתקלתי בהם) שבוזים ולא ממש מתים להיות בצבא. ובד"כ עתודאים הם כאלה שבכל מקרה התכוונו להתגייס ככה שאי אפשר ממש לדעת אם הם היו מרוצים יותר או פחות בחובה שלהם.

רוב החיילים בחובה

אינם בני 23, ואינם מחוייבים בהתחייבות קשיחה ל3 שנים נוספות (שהדרך המשמעותית הכי יעילה החוצה ממנה עוברת דרך הקב"ן, וכך קורה לעתים שגם לא מסיימים את החובה). שירות צבאי שמתחיל בגיל 18 כשרק סיימת תיכון ואין לך מושג מהחיים שלך אינו בר השוואה לשירות צבאי שמתחיל בגיל 21 לאחר כשיש לך כבר תואר ושאיפות מקצועיות ואולי גם שאיפות אחרות לגמרי, במיוחד כאשר משכו הוא כפול... עדיף להיות שבוז מהצבא בין גיל 18 ל21 ובאותו הזמן גם להתבגר וללמוד מה אתה רוצה מחייך (ואולי לעשות גם דברים מועילים כמו להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, אם תפקידך כ"כ משביז בהחלט יתכן שיש לך זמן לכך) ואת שנות ה20 שלך לבלות כאדם חופשי להחליט על גורלו, מאשר להיות כבול עד גיל 27-28 למסלול שבגיל 18, ולפני שדרכת במערכת, לא הייתה לך שום יכולת להחליט בצורה מושכלת האם הוא מתאים לך והאם לא תרצה למרוט לעצמך את כל שערות ראשך ורגלייך ומפשאתך כשתגיע לאמצע הדרך (למעט כמה מקרים מועטים ביותר, כמו אותו רמטכ"ל לעתיד שהוזכר בשרשור הזה).

ron369

New member
LOL

האנשים שדיברתי איתם (העתודאים המוזכרים בהודעה הקודמת) לא "נבחרו על ידי" בשל היותם חיילים, עתודאים, או משהו דומה. אני די משוכנע שבפעם הראשונה שנפגשתי איתם הם היו ללא מדים.

copaste

New member
לא צריך לצחוק

מה שהקפיץ אותי זה הביטוי " סובלים כמו הגיהנום" . אני לא מתלהב ממסלול העתודה וככה עוד עתודאים שמשרתים איתי אבל זה בכל זאת לא נורא כמו שמצטייר מההודעה שלך ויש כאלה שאפילו שמחים על הבחירה שעשו. בכל זאת כנראה שלא הייתי ממליץ לאף אחד להגיע לעתודה אפילו במדמ"ח שהוא מקצוע יחסית טוב לעתודאים (בבחינה זאת שהעבודה בצבא דומה לעבודה באזרחות).

ron369

New member
טוב, אתה יודע, ככל שמרחב המדגם גדול

גם השונות מצטמצמת... אז, אני לוקח את דברי בחזרה, נראה לי. אפשר?

ron369

New member
(בממוצע)

(אם אני זוכר נכון מהסתברות
)

פלטרון

New member
טיפ קטן לגבי עתודה (בכלליות)

עתודה זה מסלול ארוך. מאוד. לא מפתיע שהוא מכיל בתוכו מספר שלבים כולם שונים מהותית זה מזה. הראשון - הלימודים. השני - החובה. השלישי - הקבע. ויש מי שיוסיף - הרביעי- האזרחות (משום שאתה מגיע כעתודאי על כל היתרונות / חסרונות שצברת בדרך ). בשורה התחתונה- המסלול אינו גמיש (וזה בלשון המעטה), מעט מידע מגיע אליך כשאתה לומד, ואת ההבנה האמיתית על מה חתמת אתה מקבל רק בשירות. וזהו החיסרון המשמעותי של המסלול. כל שאר החסרונות נובעים ממנו (כלומר - אי ידיעת-האמת, אי-הבנת האמת, אי-הפנמת האמת.. או פשוט חוסר הבנה שלא כל מה שאמת היום יישאר עבורך אמת בעוד 4 שנים או 7 שנים או 10 שנים. האמת משתנה כי אתה משתנה.). בסופו של דבר - יש הרבה מאוד לא מרוצים במסלול. מעבר לנורמה. ולאור זה שהמסלול מציג יתרונות כה רבים, זה רק מעלה עוד יותר את התהייה - מדוע? אם אני צריך לתת לך טיפ - על עתודה לא מבררים רק מעתודאי בשלב הלימודים. תברר מעתודאים בכל השלבים, כי הרי בכל אחד מהם "תבלה" כמה שנים.

p k a k

New member
אני קצת מותח את השאלה...

עדיף על פני עתודה את האפשרות להתקבל ליחידת מחשבים "גבוהה" ולעבור מסלול קצונה. הנכון?
במידה ולאותו אדם מתרחש הדבר.

עדיף לא לחתום על התחייבות קשיחה

ולבחור בעצמך מה לעשות בשלב שבו תוכל לעשות זאת בצורה מושכלת.

p k a k

New member
את ממש אנטי-עתודה.

אישית, אני לא מתכוון ללכת לקצונה גם אם לא אצא לי להתקבל ליחידה "גבוהה". אני רוצה לעבור שירות נחמד, ולמצוא את יעודי לאחר השירות. אני מחפש אחר חוות דעת בנושא. אבל למה את כ"כ נגד עתודה?

p k a k

New member
בלבלה.

התכוונתי: אשרת בצבא, ועל הדרך אעשה קורס קצונה (במידה ויתאפשר הדבר). דבר זה ייקדם אותי אישית ובד בבד מיקצועית. בנוגע לעתודה, ביחס למסלול כזה - חפשתי חוות דעת.

שאלת למה אני כ"כ אנטי עתודה

ועניתי לך שהתשובה נמצאת בגוף ההודעה אליה הגבת. השירות הצבאי לבנים הוא 3 שנים (אם לא יקוצר), אין סיבה שהרומן עם הצבא ימשך מעבר לתקופה הזו, אלא אם, לאחר שכבר נמצאים זמן מה בתוך המערכת הצבאית, מעוניינים בכך.

למעלה