צריך מידע לגבי העתודה במדמ"ח...

gil levi

New member
מגייסים אותי ואני לא צריך לחתום קבע

אני כרגע בתהליכי הורדת פרופיל, אז אחרי שאוריד פרופיל, אם אפרוש- יגייסו אותי למשהו ג'ובניקי.

vinney

Well-known member
../images/Emo128.gifנמחקה הודעה

לנועה, אם את רוצה פניות במסרים - תציעי אותן במסרים. את יודעת טוב מאוד את הגישה שלי לנושא הספציפי הזה, ואני מבקש להמנע מכל הטפה או ההצעה בפורום הזה. תודה!

מה הבעיה שלך? ראש בטטה

אני בהחלט לא ידעתי עד היום שיש לך גישה שלילית להטפה לפרישה מן העתודה (ובתת שרשור זה בכלל לא עשיתי את זה). אם גיל חושב ברצינות על האופציה לפרוש, יתכן שאוכל לעזור לו ליפול טוב יותר ממה שהוא בטח מדמיין שיקרה.

ron369

New member
יש אנשים שזה פשוט מתאים להם

נכון שזה נשמע מוזר, אבל יש אנשים ש(אני חושב ש)הצבא פשוט מתאים להם. כרגע אני חושב ספציפית על אחד שפשוט מתאים לצבא כמו כפפה ליד (גם מבחינת ידע תכנותי, כנראה, מה שבאמת חבל - עתודה כשיש לו בערך חצי תואר ראשון (אז הוא יתחיל את התזה?)). נכון, באזרחות כנראה יהיה לו נוח יותר. נכון, באזרחות הוא ירוויח בערך 13k בעוד שבצבא משהו כמו חצי מכך (6k~7k)(אבל כן, יכול מאד להיות שהוא יצטרך את המלגה ההיא, מה שגם עוזר). נכון, הוא לא יכול "לפרוש" בקלות מהצבא כמו מהעבודה. אבל אם הוא חושב שהוא יהנה להיות בצבא - מה רע? (וגם אם הוא יסבול (לא נראה לי) - איך אפשר לשכנע אותו שזה באמת כך?) ובכלל, אם הוא יעשה קק"ץ, ההפרש הופך לבערך שנה בלבד, לא? (בהשוואה למסלולי תכנות של שנה קבע). הערה: הוא לא מתכוון להגיע בדיוק לעתודה, אלא למשהו אחר, אבל דומה, ככל הנראה.

the new L

New member
לא הבנתי

איך אתה יודע שהצבא מתאים לו כמו כפפה ליד? איך הוא יודע דבר כזה? הוא מעולם לא התנסה במסגרת כזאת.

מ.ק לא ידע בודאות?

כנראה שיש כאלה שיכולים לדעת שזה מתאים להם כמו כפפה ליד מבלי להיות שם בדיוק כמו שיש כאלה שיכולים לדעת את ההפך המוחלט (וגם הקב"ן שישחרר אותם יראה את זה אינסטנטלי). כנראה שזו אותה כמות...

the new L

New member
זה לא חוכמה

מ.ק יהיה רמטכ"ל יום אחד, ברור שהוא ידע בוודאות

בחיאת רבאק ודינק

מה עובר לכל הבני 17 האלה בראש שבטוחים שללא העתודה הם ירעבו ללחם?! לא רוצה לבזבז 3 שנים? אל תתגייס. לא עולה על דעתך לא להתגייס? סימן שיש לזה טעם מבחינתך, יהיה אידיאולוגי, חברתי, פחדני או אמיץ, ולפיכך אין זה בזבוז. מעבר לכך, על ה3 שנים הללו אתה מקבל מענק שחרור ופיקדון (כמובן שבעיני זה רחוק מלהיות תגמול הולם) אשר יכסו לך חלק נכבד משכר הלימוד. אתה לא רוטשילד? אז אולי, כשתהיה גדול, עוד 4 שנים ככה, תעשה דבר מקורי שאף ישראלי לא עושה בגיל זה - תעבוד...

baranchik

New member
לא התכוונתי לבזבוז מבחינת השירות

התכוונתי שאני רוצה לעסוק במשהו שמעניין אותי בצבא, ולא סתם, כי לקרבי אני כנראה לא הולך.

GuestOfHonor

New member
'קרבי אני לא אלך'

יצא לי לשרת עם לא מעט עתודאים, ואלה שהיו הכי ממורמרים, הכי סבלו, הכי הרגישו שעתודה זה טעות חייהם - זה אלה שהלכו לעתודה כדי לא לעשות שירות קרבי. לתשומת ליבך.

baranchik

New member
אני לא יכול ללכת לקרבי

כי יורד לי פרופיל על איזה סיבוך נשימתי. אני ממש לא מנסה להתחמק משירות, ואם כל הכבוד לכולם, אני לא צריך שכל אחד יכנס לי לחיים, שאלתי משהו, והדיון גולש למשהו אחר.

לא חושבת שגסט התכוון להטיף לך מוסר

ובטח שאני לא התכוונתי (ה"אל תתגייס" זה דבר שאני עצמי עשיתי).

GuestOfHonor

New member
אכן לא התכוונתי

סך הכל חבל לי על מי שעושה בחירה מהסיבות הלא נכונות וסובל מזה אחר כך. (לגבי ה'אל תתגייס' - אני לא בדיוק מהתומכים של הגישה הזאת, בUnderstatement, אבל זה כבר באמת לא קשור לנושא השרשור).

אני מבינה שלא צפוי לך פרופיל קרבי

אם כן, אתה צפוי לקבל מנילה ג'ובניקית הבייתה. מלא אותה בחוכמה, ודרג היטב גם את המקצועות שלא דורשים מיון מוקדם. זה מה שיעזור לך, אם לא תתקבל לתפקיד מסויים עוד לפני הגיוס, לקבל תפקיד כמה שיותר נורמאלי. ישנו גם חיל המודיעין, שיש לו יחידת איתור משלו שפועלת באופן בלתי תלוי בלשכת הגיוס. אם הם לא יפנו אליך פנה אליהם אתה בתחילת שנה הבאה (גם אם כן יהיה לך פרופיל קרבי). עשה אתה מה שאתה יכול בשביל להגדיל את הסיכויים שב3 השנים (או שנתיים וארבע?) יהיה לך תפקיד מעניין. לא שווה לקחת סיכון שבמקום לסבול 3 שנים תסבול 6...

gil levi

New member
שלום שלום.

דבר ראשון, הפורום הנכון הוא 159- פורום עתודה. בעמוד הפורום (בפורום עתודה) יש בצד שמאל של המסך הודעה "חדשים בפורום? לחץ כאן", אז תלחץ כאן
. בכלל אני ממליץ לך לקרוא בפורום עתודה על בסיס קבוע. ככה לרפרף בשביל לסנן את ההודעות שרלוונטיות לך. בכל אופן, אני רוצה לתת לך כמה נקודות למחשבה- הצדדים היותר שליליים של עתודה שלמועמד (ובכלל זה אני בתקופה שהייתי מועמד) קשה לראות: יש סיכוי שתקבל תפקיד גרוע ואז אתה די תקוע איתו. יש סיכוי שתקבל תפקיד טוב אבל בתחום של המקצוע שלא תאהב ואז כל שנות הנסיון שתצבור לא מאוד ישנו אם תרצה לעסוק בתחום אחר של המקצוע כשתשתחרר. אם תרצה לעשות תואר שני אז עדיף לא להיות בצבא תוך כדי. מאידך, אני *חושב* שצה"ל הוא מסגרת טובה יותר מאשר רוב מקומות העבודה למי שרוצה לעשות תואר שני תוך כדי. אני יודע שלסיים תואר שני (עם תזה) בזמן הצבא זה די קשה. השכר שתקבל בקבע נמוך יותר מהשכר שהיית מקבל באזרחות.

gil levi

New member
אגב, שכחתי לציין שאני עתודאי.

אני לומד מתמטיקה ומדמ"ח באת"א. זה הסמסטר הרביעי שלי.

ומעבר לכל אלו

אתה פשוט לכוד בהתחייבות קשיחה למסגרת הצבאית. קבע זה כמו עבודה, יש שאומרים, אבל "כמו" היא מילת המפתח.

למעלה