צריכה עצה קטנה

me31

New member
צריכה עצה קטנה

היה לי עכשיו דייט הכל היה בסדר חוץ מ... 1. יש לו בטן נשפכת קצת 2. הוא לא בעל תואר (לימודי תעודה כלשהם) האם אני סתם בוחנת מדי? האם אני קיצונית או שזה סתם רדוד?

P u s s i c a t

New member
קטנה?

כן. כן. ו-כן. א-ב-ל... את זו שצריכה לחיות איתו. ואם לך זה מפריע - זכותך. אגב... מאמינה שכשדברים קטנים מפריעים לנו - זה בסה"כ הדברים שהצלחנו לציין. לרוב יש משהו הרבה יותר גדול שפשוט לא עושה לנו את זה ואנחנו "נתפסים" לדקויות שניתן להגדיר

hope246

New member
לפעמים צריך לזעזע ..

תמיד יש על מה לקטר , אבל צריך לשים בפרופורציות ... אני החלטתי שדי כבר עם כל הביקורת כלפי הדייטים שלי ... אני נותנת להם צ'אנס ... וגם לי בסופו של דבר . תראו את ההוא ממה קשור ... שר ושר ... ובסוף מגריזו נתנה לו כזה צ'אנס ...

לא משנה מה זה ואיך נאבחן את זה

הגעת לכאן אחרי דייט וכתבת את שכתבת. כנראה שזה מפריע לך, ואם זה מפריע לך לא צריך לקרוא לזה בשמות אלא להתייחס לעובדות כפי שהם. כנראה שאחרי שביליתי X זמן עם הבחור, יתר הדברים לא העפילו על שתי עובדות אלו (שאחת מהן קשורה למשיכה פיזית שהיא הכרחית בקשר!). אם זה מפריע לך, זה מפריע לך. כל היתר זה סתם שמות ואבחונים מיותרים.

straycat

New member
עצה קטנה...

לא ציינת שום דבר לגבי האישיות שלו... האם היה מעניין לשוחח איתו? לדעתי, עניין התואר הוא ממש קטנוני. אני מכירה אנשים שסיימו לימודי-תעודה כלשהם והם מאוד אינטליגנטיים וגם מצליחים כלכלית. במקביל, לא כל מי שיש לו תואר ראשון הוא גאון הדור... בטן נשפכת קצת היא דבר שיחסית קל לשנות (אם הוא ירצה בכך). שאלי את עצמך: האם את מסוגלת להימשך אליו פיזית? אם כן או אולי, שווה להיפגש איתו שוב ולראות לאן יתפתחו העניינים. ההחלטה היא שלך. את גם יכולה להחליט מחר-מחרתיים, אין טעם למהר ולחרוץ.

phizik

New member
לגבי מראה מקובל לחלוטין...

אני שולל על דברים הרבה יותר קטנים למרות שבסיכומו של דבר כמו שפוסי אמרה זה בעצם מחפה על משהו הרבה יותר גדול. לגבי ההערה השנייה שלך ומצטער אם אני בוטה. אבל כל אלה שמסננים על פי תעודות אתם מטומטמים!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איטיליגנציה לא נקבעת לפי ניירות שממסגרים ותולים על הקיר. ואני מכיר מספיק עורכי דין ובעלי MA שהגישו לחסר תואר שכמוני את האוכל במסעדה. וויש פה מספר אנשים בפורום שמכירים אותי מעבר לוירטואליות ואני מניח שהם יכולים להעיד על כמות הידע שלי בתחומים שונים ועל רמת האינטליגנציה שלי. עצם העובדה שאני מתעב לימודים מסודרים כמו אקדמאים לא הופך אותי לחסר השכלה ולא חסר מספיק כלכלנים שלא יודעים מי היה פרויד או איך עובדים עם מחשב או כיצד מנהלים מו"מ עסקי. אני מתנצל על הבוטות אבל מדידת אינטליגנציה או חוכמהעל פי תעודות זה כמו מדידת יופי לפי כמות התצוגות שדיגמנת בהם או תחרויות יופי שהשתתפת בהם. פזיק......הולך לשרוף אוניברסיטה ולהרגע.

הוא לא ממש צודק

בעצם , אין פה צודק או לא צודק, הוא צודק בדרכו והיא צודקת בדרכה, לא היא ולא הוא מטומטמים. נייר או לא נייר- לפעמים יש שיקולים של - ביטחון כלכלי למשל, עבודה למשל, שקשורים לסוגייה הזו. כל אחד עושה את הבחירות שלו, לו זה מסתדר ולה זה לא מסתדר, זה לא עושה אותה או אחרים למטומטמים. מדידת האינטילגנציה הזו היא כמו כל מדד אחר של אינטילגנציה, ובואו נודה בזה שכשמישהי הולכת להיפגש עם אדם " משכיל " אז זה אומר שהיא מצפה לרמה מסויימת של אינטילגנציה שאותה יותר קל למצוא " על בטוח " מאדם שהוא משכיל עם תעודות מאשר אדם שלא..

sigal38

New member
לא בוחנים אדם

לפי מנת משכל אדם הוא אדם בפניי עצמו אם הצורה החיצונית לא מתאימה זה מקובל לפי רמת אינטילנציה? ביטחון כלכלי לא תמיד מביא הנייר הזה ההפך,היום רוב בעליי התארים עושים עבודות שחורות הנייר איתן לך בטחון כלכלי? ממש לא..........

זה נכון שלא בוחנים אדם לפי....

נכון, את צודקת. אבל בכל זאת? יש אנשים שכן עושים את זה וזה בסדר. מסתכלים על מיכלול של דברים, פחות או יותר שני הצדדים רוצים משהו שאיתו הם יוכלו להתמודד או שיהיה ברמה כזו או אחרת של אינטילגנציה, ומה קורה פה? קורה שמישהי פסלה אותו כי אין לו תעודה או משהו כזה- וזה בסדר גמור, כי לא קשה להבין שהיא מצפה למישהו שבואי נגיד אם יש לו תעודה או משהו כזה זה יכול להעיד שהוא חכם יותר, טיפוס משכיל, רמת אינטילגנציה גבוהה יחסית. מאשר לבוא לדייט עם אחד שלא למד כלום והסיכויים שאולי זה לא יתאים לה הם יותר גדולים, את מבינה על מה אני מדבר? היא מראש מסננת לה, וזה לגיטימי. זה לא אומר שאני חושב שזה נכון, אבל אני יכול להבין את זה ולהבין למה זה קורה.

sigal38

New member
אתה יודע משהו?

הכל תירוצים מפני שאם הוא היה מוצא חן בעיניה חיצונית התעודה היתה נשכחת זה נועד להרגיע את המצפון ותו לא

phizik

New member
אמנם אתה מבוגר ממני במספר שנים

אבל מאוד מוזרה לי הדעה שלך. אני מניח שבהלך חייך הבוגרים פגשת מספיק אנשים מכל הגוונים והמינים,החל ברוכל בשוק וכלה במנכ"לים ובכירים. דיברת על ביטחון כלכלי,מן הסתם אתה מודע לעובדה שהמשכורות הגבוהות בממוצע בשוק נמצאות בתחום ההי-טק,אני לא אכניס אחוזים כי לא זכורים לי בדיוק האחוזים אבל רוב העובדים בתחום הזה הם נטולי השכלה אקדמאית,מקסימום עשו איזה קורס אחרי צבא או יצאו ישירות מהצבא(יחידות מחשוב צבאיות וכו') למשכורות שמנות ומפנקות. דעתי היא שכל עוד אתה טוב במה שאתה עושה אתה תצליח. גם היום כשאני עצמאי וגם בעבר כשהייתי שכיר בתפקיד בכיר הדבר האחרון שעניין אותי היה הידע האקדמאי (בעיני זה נקרא תאורטי) ושלא יהיה אי הבנות לא הייתי נגדם אבל התוצאה שיקפה ,מתוך 12 משרות שהייתי צריך לאייש עד היום אך ורק 2 היו בעלי השכלה אקדמאית והבחירה נבעה אך ורק מידע אמיתי דרכי חשיבה ואישיות.

אז תשמע משהו

ראיתי ולא פעם אחת ולא פעמיים- אלא עשרות פעמים כרטיסים של נשים באתרי היכרויות שבמפורש מציינות שם " עדיפות לבעלי תואר , אקדמאים וכו'.." למה? כי זה מה שהן רוצות, כי הן חושבות שבצורה הזו הן חוסכות לעצמן פגשים שמראש מבחינתם הם חסריי סיכוי. נכון, אני מסכים איתך שלא משנה מה למדת- אתה קודם כל בן אדם. אבל יש הרבה נשים שמסננות- גם גברי שמסננים
לפי הסוגייה הזו. וזו לדעתי הסתכלות טובה, כי זה מה שהיא רוצה וזה מה שטוב לה כנראה, אני מאמין שהיא מספיק בוגרת בכדיי לדעת מה טוב לה ומה לא, איזו רמת משכל היא מצפה לראות ואילו אנשים היא רוצה לסנן.

phizik

New member
אהההה.....בעצם היית הסניגור פה. ../images/Emo13.gif

בכל מקרה חבל שזה מהווה קנה מידה לנשים (או לגברים) דבר זה מעיד מין הסתם על ראיית עולם מאוד צרה. הרי קשה להאמין שגבר או אישה בשנות ה 30 לחייהם לא הכירו אנשים מכל הסוגים ויודעים שאינטליגנציה נמצאת בראש ולא על נייר.

יש משהו במה שאתה אומר

ונכון, זו גם לדעתי הסתכלות צרה במקצת אבל כל עוד זה מתאים לה - אז לבריאות. אני חושב שישנן צורות הסתכלות הרבה הרבה יותר מצומצמות משלה למשל

למעלה