קבוצת העירות

Talia E

New member
../images/Emo47.gif שיתופים מעצימים ../images/Emo24.gif

נשתף על ערותנו הגוברת, על הצלחותינו, על פריצות הדרך שלנו...

Talia E

New member
דיון על הקשיים שלנו

אני לא יודעת מה אתכם, אבל אני חווה כל מיני קשיים בחתירה להגשמת המשימות ואני תוהה מאיפה הם באים... למשל, הקושי לעבוד ברציפות ולזכור את החתירה לתרגילים... גם לכם יש קשיים? אם כן, איזה? ממה נראה לכם שנובעים הקשיים?

Talia E

New member
סימנים לזה שהערות השתפרה ../images/Emo45.gif

שמתי לב אצלי לכל מיני סימנים שמעידים שהערות שלי השתפרה. למשל: פעם, אם הייתי חושבת לעצמי באוטו על משהו, אז הייתי שוכחת אותו אח"כ כשהייתי מגיעה ליעדי - ועכשיו אני זוכרת אותו
ההרגל שלי לא לסמוך על עצמי בהקשרים האלה (כלומר, לצפות שאשכח) משתנה לאט לאט... עוד סימן הוא שגם בזמן שאני נמצאת עם ההורים שלי (בעבר, הרגעים הכי פחות צלולים שלי) - אני זוכרת מי אני, מה אני רוצה, כמה זמן אני רוצה להיות אתם, מאיזו סיבה אני רוצה להיות אתם וכו'. כלומר, השקיעה שלי במצבים פחתה מאד. עוד סימן: היכולת שלי לתכנן מה אני רוצה לעשות ביום מסוים, וגם באמת לעמוד בזה עלתה מאד... (לזכור את הרצון המקורי שלי כשעשיתי את התכנית ולא "לזרום" עם מה שקורה בהמשך). מעניין אותי לשמוע אם גם אתם מגלים כל מיני סימנים בחיים שלכם שהערות שלכם השתפרה...

Talia E

New member
החלק שרוצה לישון ../images/Emo1.gif

זיהיתי בי חלק שפשוט רוצה להמשיך לישון! "מי צריך ערות?!", הוא אומר. "עזבי את הדברים שהחלטת לעשות... למה לעשות לעצמנו קשה? בואי נראה טלוויזיה..." טוב, אלה סתם היו ניסיונות לנסח משהו שהוא בכלל יותר תחושתי. יש פשוט חלק שמתמרמר, כמו מן מישהו ישן, שמנסים להעיר אותו, והוא בעיניים עצומות מנסה להסיט אותם בתנועת יד ואומר "דייי. נוווו, עוד 5 דקות"... איזושהי טליה שבכלל לא רוצה להיות ערה, שבכלל רוצה להתפנק, להרדם... חשבתי לפתוח על זה דיון כאן; לשמוע אם יש עוד אנשים שמרגישים כך, מה הם עושים כשזה עולה ובכלל - על התופעה והמקור שלה... (הטפיל?)

Talia E

New member
מה החלום שלכם בנוגע לערות?

לאן אתם רוצים להגיע בנושא? באיזו רמת ערות אתם מדמיינים את עצמכם? מה יעשה אתכם מבסוטים? נראה לי שאם נדבר על זה ונתכוון לזה, זה יגדיל את סיכויינו...

Talia E

New member
אני רוצה להגיע למצב שבו

אני בכלל לא שוקעת בתוך מצבים; מצב שבו אני ערנית לבחירה שלי בכל רגע לגבי העשייה שלי ואני שלמה עם כל רגע שלה, מתוך צלילות

kung fu

New member
להיות ערה כל הזמן.

ערה, צלולה, זוכרת את עצמי. ממש כל הזמן. כרגע זה חלום רטוב כי אני לא פועלת בכנות לכיוונו. בינתיים אני כן פועלת להגברת העירות שלי, פשוט ברמה נמוכה יותר.

Talia E

New member
זה שאת לא פועלת בכנות לכיוונו

אומר שאת גם לא מתכוונת באמת להגיע למצב הזה, או שאת רק לא פועלת מעשית לכיוון?

kung fu

New member
זה אומר שאני לא פועלת מעשית לשם.

אני כן באמת מתכוונת להגיע לשם, אבל כרגע חותרת לרמה נמוכה יותר של עירות.

Talia E

New member
חתירה לערות בחיי היומיום...

איך מכניסים את החתירה לערות לחיי היומיום? מה אפשר לעשות כדי להפוך את זה לחלק מהחיים שלנו? כדי לזכור את זה ולהיות עקביים בכך? איזה עוד דברים, חוץ ממה שמוצע במאמר, אפשר לעשות כדי להתעורר?

התהוות

New member
להתעורר

לקפוץ! להשתולל! לתת לגוף לנוע, לעשות קולות, לצאת מהגדות, לשחוק שיניים, לחייך, לבכות, לצחוק. לשחרר....... להסכים להפסיק לאחוז. לראות את זה שאנחנו בכלל, חה חה חה, חיות! משוגעים! באברבאנל צריך לשים אותנו

Talia E

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif רשימות שאנחנו מטפחים

מיד אצרף לכאן תתי-פינה של הפינה הזו
, נא שרשרו ישירות אליהן
.

Talia E

New member
../images/Emo127.gifרשימת קשיים../images/Emo127.gif

כאן נוצרת בהדרגה רשימה משותפת של קשיים (כלליים - לאו דווקא אמיתיים או של מישהו ספציפי), שעשויים לעלות בחתירה להשלמת 12 הצעדים. עד כה הצלחנו לאגור 3 קשיים. אנא המשיכו את הרשימה עם המספרים הסידוריים העוקבים (הקושי הבא ימוספר "4" וכן הלאה...). רשימת הקשיים היא חלק מהחתירה בקבוצה לפי ההנחיות במאמר. אנא טפחו אותה

Talia E

New member
../images/Emo26.gif רשימת הקשיים שיצרנו עד כה

לנוחותנו, להלן רשימת הקשיים שיצרנו עד כה
. אתם מוזמנים להערים עליה קשיים
, אפילו רק אחד בכל פעם
: 1. אני לא מצליח לזכור לבצע את המשימות בגלל סדר היום העמוס שלי. 2. אני מתקשה לבצע את המשימות. אני בא לבצע משימה ואז דוחה את ביצועה. 3. יש לי התנגדויות לבצע את המשימות. הן פתאום נראות לי מעצבנות.

Talia E

New member
המשך רשימת הקשיים

4. עולה בי שיפוט על כך שאני לא מצליח לבצע את המשימות וזה מאד מאד מקשה עליי את המשך החתירה לערות.

Talia E

New member
../images/Emo127.gifרשימת תירוצים להפסקת העבודה../images/Emo127.gif

כאן הולכת ומתהווה רשימת תירוצים להפסקת העבודה בקבוצה (כללית - לא של מישהו מסויים) שהולכת ומתארכת ככל שחברי הקבוצה מוסיפים עוד ועוד תירוצים. עד כה הצלחנו לאגור 8 תירוצים. אנא המשיכו את יצירת הרשימה עם מספרים עוקבים (התירוץ הבא שיימצא ימוספר "9" וכן הלאה). לפי ההנחיות במאמר, רשימת התירוצים היא חלק מהחתירה בקבוצה - אנא האריכו אותה עוד ועוד... רשימת התירוצים היא כללית ובלתי-אישית.
גיליתם תירוץ מסויים?
פשוט שרשרו אותו לכאן, מבלי לשייך אותו לאף אדם.

Talia E

New member
../images/Emo26.gif רשימת התירוצים שיצרנו עד כה

להלן רשימת התירוצים שיצרנו עד עכשיו
להוסיף תירוצים לרשימה זה קל
לכו על זה, אפילו רק תירוץ אחד בכל פעם
להזכירנו, הרשימה אינה אישית ואינה מורכבת דווקא מתירוצים שעלו בנו, אלא עשויה מתירוצים שעשויים לעלות במהלך העבודה. בהצלחה לנו
. רשימת התירוצים: 1. אני מאד עסוק/ה בימים אלה, אין לי פנאי להוסיף עבודה על ערות 2. למרות שבהתחלה זה הרגיש לי נכון - זה כבר לא מרגיש לי נכון עכשיו 3. אני כבר מרגיש/ה ער/ה - אני לא זקוק/ה למשימות האלה יותר 4. זה קשה מדי; אני צריכ/ה משימות בסיסיות יותר, כי זה יכול לקחת לי המון זמן. 5. אין לי זמן 6. אני עושה יותר מדי דברים במקביל/מעמיסה על עצמי יותר מדי 7. אין לי כח 8. אין לי חשק

התהוות

New member
תירוצים נוספים

9. אני לא יכול/ה לעשות את המשימות, ניסיתי, באמת שנסיתי... אבל אני פשוט לא יכול/ה. 10. המשימות האלה לא יוצרות עירות אלא רק מתסכלות! אני אמור/ה להרגיש טוב ולא מתוסכל/ת- עדיף שאני אפסיק פשוט.

התהוות

New member
עוד

11. אולי לא ניחנתי ביכולת הזאת פשוט- לא מסוגל/ת להיות ער/ה. מה לעשות?! יש אנשים שונים...

למעלה