קבוצת העירות

o fri

New member
(משימה מס' 4) היום בבוקר

פקחתי לשנייה מהירה את העיניים לפני שאמרתי את המשפט. זו היתה פקיחת עיניים כל כך מהירה ובלתי נשלטת כמו מתוך שינה וגם המשכתי לישון אחריה, ואז כשהתעוררתי אמרתי את המשפט. איזה באסה. טוב, לא נורא. מהתחלה.

Talia E

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifתצפיות על עצמנו../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

תעדו כאן את תצפיותיכם על עצמכם, ואל תשכחו להפריד בין תצפיות שאתם מבצעים על עצמכם בהווה, לבין תצפיות שבוצעו על העבר.

Talia E

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifדיונים חופשיים בכל נושא../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

כאן חברי הקבוצה יכולים לתקשר ביניהם בכל נושא שבעולם
.

kung fu

New member
מישהו רוצה עזרה?

מבין כל חברי הקבוצה הגעתי למשימה הכי מתקדמת, אז אולי אוכל לעזור למי שרוצה עזרה במשימות הקודמות. למשל, לעזור בעזרת שיתוף של איך אני התגברתי על קשיים אם היו, או לעזור בעזרת הנסיון שלי עם המשימות וכדומה. היו משימות למשל שלקח לי זמן להשלים אותן, כמו המשימה של אמירת המשפט בבוקר שלקחה לי הכי הרבה זמן מבין כל המשימות

kung fu

New member
שאלה על פינת התצפיות

אני לא לגמרי מבינה את ההפרדה הזאת בין תצפיות בעבר לתצפיות בהווה. הרי לא יכולה להיות תצפית שהיא בהווה. זה תמיד בעבר!! אז הכוונה למשהו שהוא "קרוב להווה", כמו שאני עכשיו אתצפת על עצמי בזמן שאני מקלידה?!

L i z a r d

New member
תצפית בהווה

למה את חושבת שלא יכולה להיות תצפית שהיא בהווה?

L i z a r d

New member
אופס, לא הבנתי נכון את השאלה

אני חושב שאפשר לתעד תצפית-על-ההווה שעשינו בעבר, וזה שונה מלתעד תצפית על עצמנו בעבר (שנעשת בהווה או בעבר, לא משנה).

kung fu

New member
עכשיו בכלל לא הבנתי כלום ../images/Emo6.gif

חה חה חה. אולי בכלל לא הבנתי את מה שטליה כתבה....פתאום נתת אפשרויות חדשות להבנה של זה. אולי אני פשוט אקרא שוב את המאמר.

The Daydreamer

New member
שאלה לגבי משימה 3 ???

כעת קראתי את משימה מספר 3 ועלתה בי שאלה 1 :המשימה עוסקת במודעות לנשימה במשך זמן Z וכו..בכל פעם שהמודעות/ תשומת הלב/ ההתבוננות חומקת מהנשימה אל כל דבר, יש למחוא כף. יחד עם זאת מצויין במשימה שיש להיות מודעים במהלך התרגיל לכל רגש שעולה, ולא להזדהות עמו וכו.. אם כך, האם המשימה מבקשת להיות מודעים גם לנשימה וגם להרגשה? האם מודעות להרגשה לא מסיטה את תשומת הלב מהנשימה?

Talia E

New member
אני מבינה זאת כך:

לפני הכל, את אמורה להיות מודעת לנשימה. את לא אמורה לחפש רגשות ולהיות מודעת להם. אבל אם הם עולים, אז את עושה אתם את העבודה המפורטת. במילים אחרות: להצליח להיות מודעים אך ורק לנשימה במהלך הזמן הזה - זה נהדר ונפלא [זה גם מראה על רמת ריכוז נהדרת!
]. אבל, אם עולים רגשות תוך כדי, מה שדי סביר שיקרה גם אם לא הכרחי - אז יש מה לעשות אתם...

The Daydreamer

New member
תודה על השיתוף ../images/Emo13.gif

אני אתנסה בתרגיל בפשטות, כפי שאני מבינה אותו: להיות מודעת לנשימה ואם עולה רגש כלשהו אז להתבונן בו, אולי גם אחרי סיום התרגיל. בכל אופן, מתוך ההתנסות אשאב מידע חיוני. אשמח לשתף את הקבוצה במימצאים :)

Talia E

New member
לכל אלה שהשלימו שלב לאחרונה../images/Emo70.gif

אני ממש מתאפקת לא לכתוב לכם מזל-טובים ואייקונים שמחים במקום שבו כתבתם שהשלמתם שלב, כדי שיישאר מסודר ולא להעמיס על העיניים בהודעות נוספות
אז קבלו את התשומת לב שלכם כאן
: ישששש
איזה יופי

Talia E

New member
שיתוף לגבי החתירה שלי למשימה 4:

גיליתי שיש בי התנגדויות לעצם ההתכוונות להגשמת המשימה
אוףףף
אני מגיעה להתכוון לזה, ואז זה מתנגש לי עם משהו אחר שאני רוצה לעשות בדיוק לפני ההתעוררות (הזכרות בחלומות). ולעתים אני בכלל שוכחת מזה למשך כמה ימים... גם יש לי אולי קושי של אגו; לנסות ואחרי זה לא להצליח, אז כאילו יש בי איזשהו חלק ששובר את הכלים והחליט לא לנסות בכלל... טוב, אני מחליטה ברגע זה ממש לתת לזה קדימות
אני רוצה כבר לסיים עם השלב הזה! רוצה לעבוד שעה על סידור ניירת
מקווה שאצליח בקרוב...

Talia E

New member
../images/Emo26.gif דיון על מבנה שרשור הערות ../images/Emo22.gif

היות שאני שואפת ששרשורי העבודה שלנו יהיו מוצלחים ונוחים ככל הניתן, אני פותחת כעת דיון בנושא מבנה שרשורי הערות, שבו כולכם מוזמנים להביע את דעתכם
למטה תוכלו לראות את מבנה השרשור הבא שתכננתי; אשמח להערותיכם
הצעתי למבנה השרשור הבא:
שרשור קבוצת הערות המופלאה
(5)
מה זאת הקבוצה הזאת בכלל?...
מי בקבוצה ואיפה הוא נמצא
רוצים להצטרף לקבוצה? - כנסו לכאן!
קבלת ונתינת עזרה בחתירה
שיתופים - למעט תצפיות על עצמנו
תצפיות על עצמנו בהווה
תצפיות על עצמנו בעבר
רשימת קשיים
רשימת תירוצים
מעקב מסעות
דיונים חופשיים! נו, אז מה אתם אומרים?

kung fu

New member
מה זה "מעקב מסעות"

או מה ההבדל בין "מעקב מסעות" לבין "מי בקבוצה ואיפה הוא נמצא"? ההצעה הזאת נראית טובה!

Talia E

New member
"מעקב מסעות" כולל גם

מסעות שהושלמו (עם תאריך התחלה ותאריך סיום) ומסעות שהופסקו (עם תאריך התחלה, תאריך פרישה וסיבת הפסקתם הרשמית)
בניתי את ההצעה האחרונה מתוך כוונה שהשרשור יהיה כמה שיותר פשוט ומאפשר, בלי יותר מדי צורך בהסברים ובלי סיבוכים וסירבולים...
פשוט שרשור שיהיה קל ונוח לכתוב בו

Talia E

New member
../images/Emo142.gif תורנות פתיחת שרשור../images/Emo70.gif../images/Emo79.gif

אני מכריזה כאן על תורנות-רשות של פתיחת שרשורי הערות שלנו
מהי התורנות הזו? במקום שרק אני אציע בכל פעם את מבנה השרשור ואהיה אחראית לפתוח אותו, אנחנו ניצור לכך תורנות! בכל פעם מישהו אחר, לפי התור, ייצור את שרשור הערות
מי כבר בתורנות הזו? 1) kung fu 2) בן טל-שחר (אשר אמנם אינו חבר בקבוצה, אך הוא יוצר המאמר והוא ניאות להיות חלק מהתורנות הזו).
מתי הבא בתור פותח את שרשור הערות? כאשר השרשור הקודם הוא האחרון בדף הראשון (כך שיצירת השרשור החדש תעביר אותו לדף השני).
אם יש לכם שאלות - אתם מאד מוזמנים לשאול אותן כאן
אז יאללה, מי מצטרף לתורנות?

Talia E

New member
../images/Emo141.gif הבהרה:

אני אצור את השרשור הבא, ואחרי בתור תהיה kung fu ואחריה המשך הרשימה...

Talia E

New member
../images/Emo23.gif טיפים עוזרים ../images/Emo70.gif

בואו ניצור כאן רשימה של טיפים שיעזרו לנו וכולם בחתירה לערות

למעלה