קברות צדיקים

justborn

New member
כאשר אמונה מסוימת מתבססת על יהדות בלבד

אינך יכול להגיד שאמונה זו היא לא יהודית. יהדות משיחית מתבססת רק על התנ"ך והברית החדשה (ספרים יהודיים) ולא על שום חומר נוצרי. בשונה מהנצרות הפרוטסטנטית ביהדות המשיחית מאמינים שמצוות התורה לא בוטלו. לכן אני מחכה שתגיד לי מה גורם לך להגדיר יהדות משיחית כזרם שהוא לא יהדות.

לא נכון.

הנצרות מבוססת בדיוק על מה שאמרת, התנ"ך והברית החדשה, וזו אכן לא אמונה יהודית. אין שום הבדל בעניין זה בין שאר הזרמים בנצרות לבין הזרם הנוצרי "יהדות משיחית" שמבוסס גם הוא על התנ"ך והברית החדשה. ולא נכון, בזרם הנוצרי "יהדות משיחית" אין חיוב לשמור את מצוות התושבע"פ ולכן זה בדיוק כמו זרמים פרוטסטנטיים אחרים.

justborn

New member
"יד לאחים"

האתר כידוע שייך ל"יד לאחים". הנה כמה דברים על אותו ארגון: הם משתמשים באלימות מילולית ופיסית נגד המשיחיים, בארד הם שורפים קהילות יחד עם ספרי הקודש (הם לא שמים לב שהם שורפים גם תנ"ך), למשיחי אחד הם ריססו ספריי לתוך היין והוא איבד 30 % מהראייה שלו ועוד... גם כל מה שהם כותבים על יהודים משיחיים זה מידע מעוות ביותר. מי שבאמת רוצה לחקור על יהודים משיחיים מוזמן להכנס לאתרים שלהם.

masorti

New member
כל מה שהאתרים המשיחיים כותבים...

על הקהילה המשיחית הוא מידע מעוות ביותר שמטרתו למשוך יהודים תמימים להצטרף אליהם. יש לראות בכל מה שנכתב באתרים המשיחיים שקר עד שיוכח ההיפך.

arriy80

New member
יד לאחים

הם משתמשים באלימות נגד משיחיים, כמו שחיילים ישתמשו באלימות נגד מחבלים. לא משנה אם אלו מחבלים שרוצים להעביר מן העולם או להביא אותך לידי כפירה. גדול המחטיאו יותר מן ההורגו. "ספר תורה שכתבו מין (כופר) ישרף" צריך לשרוף את הספרים שלהם גם אם זה ספר תורה ותנ"ך. כל מה שהם כותבים זה מעוות? ומה שאתם כותבים זה לא מעוות? אם כבר - לחקור אצל מישהו אובייקטיבי. דווקא עכשיו התפרסם סיפור על אחד מהמסיונרים שלהם, שחזר בתשובה ע"י הרב אמנון יצחק, שהשיב על שאלותיו, וכך הראה לו את הטעויות והשקרים עליהם מתבססת האמונה של היהודים המשיחיים.

justborn

New member
יד לאחים הם המחבלים האמיתיים

מה שאני כותב זה לא מעוות. מומלץ שתבדוק בצורה אובייקטיבית איפה האמת ולא תאמין סתם לשמועות. הנה כתבה מערוץ 2 על יהודים משיחיים. אתה יודע כמה אנשים חילוניים ודתיים חוזרים בתשובה אמיתית דרך ישוע המשיח? יותר יהודים קיבלו את ישוע כמשיח ב 20 שנה האחרונות מאשר באלפיים שנות גלות. אלוהים שינה את החיים של האנשים האלה מקצה לקצה. "יד לאחים" פועלים בניגוד מוחלט לתורת משה. לא איכפת להם ממצוות כמו "ואהבת לרעך כמוך". הם אנשים פאנטים שחושבים שרק הם בעלי האמת. חבל ש"יד לאחים" לא מופיעים ברשימת הכתות. אמונה בישוע היא היהדות האמיתית של משה ושל הנביאים ואני מודה לה' שבימינו יותר ויותר יהודים חוזרים לה' באמת דרך ישוע המשיח. אם אתה רוצה לדעת מי היה ישוע ומה הוא לימד אתה יכול לקרוא כאן. הנה כמה עדויות של ישראלים שמצאו את ישוע.

arriy80

New member
כי הם מחבלים בכת שלך

ידוע שכל הכתות מפחדות מהאזהרות של יד לאחים. אנשים חילוניים לא חוזרים בתשובה ליהדות דרך ישוע המשיח. זו אולי "חזרה בתשובה" לכת שלך. עדיף שאתה תלמד על השקפת היהדות ועל הכתות שסילפו את דרכה ויצאו ממנה. אתה לא מוסמך להגיד מה נוגד את תורת משה. בשביל זה יש את מעבירי המסורת היהודית המקורית שעברה מאז שעם ישראל נוצר.

justborn

New member
אני לא שייך לשום כת

תבדוק טוב את ההגדרה של כת לפני שתתחיל לקרוא לקבוצות מסוימות "כת". דווקא "יד לאחים" הכי מתאימים להגדרה זו: הם מתנהגים באלימות נגד קבוצות שמנוגדות לאמונה שלהם, הם בטוחים שיש להם את האמת המוחלטת והם עברו שטיפת מוח. אנשים כופרים וחוטאים לאחר שהכירו את ישוע שינו לגמרי את החיים שלהם וחזרו בתשובה אמיתית. היו אנשים שהיו מכורים לסמים ובזכות האמונה, אלוהים הושיע אותם מההתמכרות. יש אינספור סיפורים כאלה. משיחיות זה לא דת אלא קשר אישי עם אלוהי אברהם יצחק ויעקב שמטהר את הלב שלנו ונותן לנו לב חדש ורוח חדשה. בוא תראה לי "סילוף" שיש למשיחיים ואז נבדוק אם אתה צודק. על איזה מעברי מסורת אתה מדבר? האם הרבנים של היום מעבירים מסורת נכונה? היהדות המודרנית היא עיוות של היהדות האמיתית. כל הנביאים מעידים על ישוע. חבל שהדתיים עזבו את התנ"ך ולומדים יותר מסורת של בני אדם במקום את דבר ה' האמיתי. יום טוב.

arriy80

New member
מסיונר, סיפקת הוכחה על השקרים שלך!

מתוך מדור הסיפורים: (זוהי כנראה האמונה של המאמינים) "האנשים האלה רוקדים, שרים ומתפללים לישוע ... ביקשתי מישוע שיבוא אל לבי. מרגע זה ואילך החיים שלי השתנו. להאמין בו, לרצות אותו, לבקש את סליחתו וכדומה ... " - מתפללים לאל אחר, ש"נכנס לתוך הלב", מאמינים בו ומבקשים את סליחתו. "שמעתי על ישוע המשיח וקראתי את הברית החדשה ... שקראתי את דבריו בברית החדשה ... ידעתי שישוע הוא אלוהים ... וגיליתי שקיימת קבוצה גדולה של אנשים חופשיים (שאינם כבולים לגורו, לרבנים, למסורת או לדת) ... - ישוע המשיח מקורו בברית החדשה. ישוע הוא אלוהים. הקבוצה המאמינה, לא קשורה ומחוייבת לדת ולא מקיימת מצוות. מתוך האתר: "התנ"ך והברית החדשה הם המקור הראשון והסופי " (- לדעת על אלוהים) "והוא מי שתואר מאוחר יותר כמשיח המופיע כאדם, אך הוא אלוהים" "הדמות הזו היא הישות האלוהית הנקראת בין השאר "הבן". הוא הבורא והחלק הנגלה של האלוהות" "הוא אותה הישות המתוארת מאוחר יותר בנביאים ובברית החדשה כמשיח: בן אדם אשר הוא גם אלוהים" בקשר ל"הוכחות" המובאות שם, זה פשוט זלזול באינטיליגנציה של האנשים. העיוות של הפסוק והשטויות שמלבישים עליו בלי להבין את ההקשר, לא זקוקים להפרכה כלשהי, הם מופרכים מעצמם. אני לא רגיל לכתוב בשפה כזו בפורום, אך השטויות האלו דורשות זאת. חשפשת את שקריך, ואת כוונותיך... היהודים המשיחיים הם חלק מהנצרות ולמדו את אמונתם הכפרנית מהברית החדשה הפורום הזה זה פורום המדבר על יהדות, ולא על כתות נוצריות. אינני רואה כל טעם להמשיך להתכתב עם מסיונר. ומקוה שאחרים פה בפורום גם ינהגו כך.

justborn

New member
תגובה

איפה בדיוק שיקרתי? בוא נעבור אחד אחד על הטענות שלך. - אנחנו חס וחלילה לא מתפללים לאל אחר! הנביא זכריה כתב "יד רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן--כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה. טו וְנִלְווּ גוֹיִם רַבִּים אֶל-יְהוָה בַּיּוֹם הַהוּא, וְהָיוּ לִי לְעָם; וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ--וְיָדַעַתְּ, כִּי-יְהוָה צְבָאוֹת שְׁלָחַנִי אֵלָיִךְ." (זכריה ב'). ה' עצמו אומר שהוא יבוא לשכון בנו . ה' נכנס לתוך ליבנו ולא אל אחר ח"ו. ה' שכן בישוע המשיח ובעצם המשיח הוא הדרך בה ה' מגלה את עצמו לנו. שים לב שה' שאומר שהוא בא לשכון בקרבנו ובליבנו אומר גם שנדע "כִּי-יְהוָה צְבָאוֹת שְׁלָחַנִי אֵלָיִךְ". זה לא אומר שח"ו יש 2 אלים. יש פה סוד גדול שאפשר להבין במידה ונפתח את ליבנו לשמוע את קולו של ה'. - אכן האמונה שלנו לא קשורה לדת. יהדות זה דת, נצרות זה דת, איסלם זה דת. האמונה המשיחית האמיתית היא לא דת אלא קשר אישי עם ה'. ה' מקבל אותנו ומושיעה אותנו בלי קשר למספר המצוות שעשינו. אנחנו לא מקיימים מצוות כדי להגיע לגן עדן אלא מתוך אהבה לאלוהים. אני יודע שישנם משיחיים שלא מאמינים שיש צורך לקיים מצוות אבל הבעיה שזה מנוגד למה שלימד ישוע. כמו שכבר אמרתי ישנם קהילות בהם מקיימים את כל המצוות ואפילו יש בית כנסת משיחי בירושלים. - הברית החדשה זה ספר יהודי שנכתב ע"י יהודים. את האמונה שלנו אנחנו לומדים מהתנ"ך ומהברית החדשה שבצורה הרמונית משלימים אחד את השני. - אני לא יודע על איזה הוכחות מהתנ"ך אתה מדבר אבל רק שתדע שרוב ההוכחות בתנ"ך שמצביעים על ישוע כמשיח התפרשו גם ע"י הרבנים קדומים כמדברים על המשיח. - משהו חשוב: אם אתה באמת רוצה להכיר את האמונה המשיחית אז לא מומלץ שתעשה את זה דרך אתרים משיחיים אלא דרך קריאת הברית החדשה. כי ברית חדשה זה המקור ובאתרים שונים יש רק פרשנות. בכל אופן תדע שיש משיחיים שלא מאמינים שישוע הוא אלוהים והם בכל זאת מבססים את אמונתם על הברית החדשה (זה כבר נושא לדיון אחר). אל תנסה ישר לשולל. ישוע אמר שבשביל העולם הוא מדבר במשלים ולתלמידים שלו הוא מספר אח"כ את הנמשל. כך גם האמונה שלנו יכולה להראות מוזרה ולא מובנת למי שלא תלמיד של ישוע. מי שהופך להיות תלמיד של ישוע, ה' מגלה לו את כל הסודות והרזים כך שתראה שהכל הגיוני והכל נכתב ברוח הקודש. מה זה אומר להיות תלמיד של ישוע? זה אומר ללכת אחריו, אחרי מצוותיו. מה הם מצוותיו של ישוע? לאהוב את אלוהים בכל לבבנו ונפשנו, לעבוד רק אותו, לאהוב את הזולת בלי תנאים אפילו את האויבים שלנו ולעשות לזולת את כל מה שאנחנו היינו רוצים שיעשו לנו, לא לשנוא אף אחד ולא לנקום למי שפוגע בנו. זה המצוות של ישוע. אתה יכול לקרוא על זה בפירוט בבשורת מתי מפרק ה והלאה.

למעלה