קדם אירוויזיון 2013 על פי ההתצעה שלי סוף סוף

VickyRosti

New member
אני מדברת על האירוויזיון ולא על הקדם

בקדם מקומי אנחנו מכירים את הזמרים כבר שנים, ולכן לא הייתה לנו בעייה עם הגיל של דנה, צביקה פיק או עידית הלוי. אבל באירוויזיון כולם אלמונים, ופתאום עולה לבמה זמר/ת מבוגר/ת, כבר לא צעיר ולא משדר רעננות, והמצביעים המסמסים הצעירים ברובם לא מתחברים אליו בכלל! הבבושקות מרוסיה היו סוג של גימיק, וסוד הקסם היה דווקא בגילן המבוגר, אבל לזמר מבוגר שאינו מביא גימיק קשה מאוד להצליח היום. ברור שיש גם יוצאים מן הכלל, אבל עדיין הסטטיסטיקה מדברת בזכות עצמה, ורוב הזמרים המבוגרים שנשלחו לאירוויזיון בשנים האחרונות (שאינם גימיק ואינם מייצגים מדינה מקומבנת) לא הצליחו.

אני דווקא מאוד בעד יוצאי "כוכב נולד", כי הם אמנם צעירים, אבל צברו המון ניסיון במהלך התוכנית ובהופעות מול קהל גדול. אבל אתה בשלך, אז חבל על הוויכוח...

vivaeurovision

New member
כוכב נולד כבר בשפל בארץ אז את רוצה אירוויזיון

בוודאי שאני בשלי כי אני יודע שבוגרי כוכב נולד לא יכולים להביא שום דבר מעניין חוץ משירים סתמיים ולא מתאימים לאירוויזיון שיובילו אותנו להצלחות ויהיו מענינים מספיק ומיקצועיים.

matanp88

New member
רגע...

קודם כל אתה אומר שאין להם שום דבר מעניין להביא, שהם יביאו שירים סתמיים ולא מתאימים לאירוויזיון אבל בעצם יובילו להצלחות ויהיו מעניינים מספיק ומקצועיים?
תקשיב, מה זה אירוויזיון? אירוויזיון זאת תחרות זמר, בתחרות - כולם רוצים לנצח ולהצליח להגיע גבוה ככל שאפשר, המטרה היא לא להביא שיר טוב ולסיים מקום אחרון. המטרה היא להצליח כמה שיותר. ואם ה"שירים הסתמיים" האלה מצליחים והזמרים ה"סתמיים" האלה מצליחים, אז למה לא?! אני לא מבין!!!!!!!

vivaeurovision

New member
לא הבנת.. הם לא יכולים להביא שירים

שיובילו להצלחות זאת היתה כוונת המשפט.... אני בעד לשלוח סגנונות אחרים חות מפופ ורוק.. זה כל העניין... יש גם מוזיקה אחרת שהיא יותר יהודית וישראלית למשל או מוזיקת עולם ופולקלור.....

matanp88

New member
וואי אבל השירים שהם הביאו כן הובילו להצלחות!!

זאת עובדה! מה קשה להבין?! הסגנונות האלה הכי מצליחים לנו! הבלדות. אין מה לעשות ואין דרך אחרת להתמודד עם זה. לגבי פופ - לא זכור לי ששלחנו בשנים האחרונות שיר פופ חוץ מדינג דונג.

VickyRosti

New member
השירים ה"סתמיים" של שירי ובועז הצליחו מאוד

וגם הראל סקעת הצליח יותר מזמרים מבוגרים כמו איזבו, אחינועם ומירה או טיפקס. אני לא מדברת דווקא על "כוכב נולד" שכבר יצא מכל החורים, ומצדי שישלחו זמרים בוגרי "The Voice" כמו קטלין רייטר הנהדרת. אני טוענת שגם זמרים צעירים ולא מנוסים בשוק המוסיקה יכולים להיות מאוד מקצועיים, אם הם צברו מספיק ניסיון בימתי בטלוויזיה, וזו לא מקריות שיותר ויותר מזוכי האירוויזיון הם צעירים שהתגלו לפני זמן קצר בתוכניות כשרונות צעירים.

vivaeurovision

New member
למה שנסתפק במועט כל כך ?

הבחירות היו גרועות עובדה שלא אהבתי ולא היתי מצביע לזה וכמוני הרוב.... חוץ משירי לא היה שום דבר .... מי זו הקטלין הזאת בכלל ? ממש לא חושב שהיא תביא השגים זה ממש לא הכיוון בכלל.... אני היתי שולח סגנונות אחרים לגמרי מישראל...... ולא עוד סתם חיקוי של בלדה או שיר פופ של איזו ילדונת....

VickyRosti

New member
למה שהיא לא תביא הישגים?

היא מוכשרת, כריזמטית, יודעת לשיר, אז למה תיכף לפסול? לגבי שירי הייתי בזמנו סקפטית בדיוק כמוך וחשבתי שאין טעם לשלוח סתם עוד בלדת פופ ועוד בעברית, שתיבלע לגמרי, אבל בסופו של דבר אכלתי את הכובע! אני מסכימה איתך שהגיע הזמן לתת ייצוג לעוד סגנונות מוסיקליים, וחבל שעוד לא ניסינו את מזלנו עם שיר מזרחי אמיתי, אבל בסופו של דבר אין לפסול אף סגנון מוסיקלי, אם השיר עשוי טוב והביצוע מקצועי.

matanp88

New member
לא הייתי מתנגד למזרחית.

vivaeurovision

New member
כי זה לא הסגנון שמדבר אליי ומתאים לדעתי...

אז אני פוסל ולא מבזבז זמן לאור ניסיוני האומנותי...

matanp88

New member
ניסיונך האומנותי?

אוקיי.
כל עוד אתה ישר פוסל ולא נותן הזדמנות, לא חושב שהניסיון עוזר לך במשהו.

VickyRosti

New member
זכותך לא לאהוב

אבל זה לא אומר שאחרים לא אוהבים. יש הרבה שירים באירוויזיון שאני לא סובלת, או שהסגנון המוסיקלי שלהם לא מדבר אליי, ובכל זאת הצליחו, כי הם כן קלעו לטעמו של הקהל הרחב! כמובן שזכותך להגיש שירים בסגנון שמדבר אליך, וזה גם הדבר הכי נכון לעשות, אבל אל תפסול סגנונות אחרים באופן גורף, כאילו דעתך וטעמך הם האמת המוחלטת!

nit li

New member
אני לא מבינה מאיפה נובע היחס לז'אנרים מסוימים

מזרחית, כוכב נולד. אתה פשוט שולל מראש.
אני גם לא חובבת מזרחית, אבל עובדה שהסגנון הזה מצליח מאוד ליוון וטורקיה, למה שלא ננסה?
כוכב נולד- שירי הביאה מקום רביעי ומכובד, בועז הביא מקום תשיעי עם הופעה אדירה ושיר בינוני, סקעת אמנם לא הגיע למקום הראוי לו אבל הביא הרבה כבוד. עצם זה שהימרו עלינו לפני האירוויזיון עם השיר שלו- אומר המון. כוכב נולד היא במה לגיטימית. להזכיר לך איך התחילה לורין את דרכה? איך בחרו את אל וניקי האזרים?
שתבין, הקריירה של הזמרים לא מעניינת אפאחד. שינה לי מי אלה a friend in london הדנים כשאהבתי אותם? עובדה שצמד שאפאחד לא שמע עליהם הביסו את דנה אינטרנשיונל הדיווה ואת בלו, אחת הלהקות הבריטיות המצליחות בשנות האלפיים. לא אכפת לי את מי נשלח ומאיפה הוא מגיע- כל עוד השיר יהיה יפה עם הופעה טובה. בכוכב נולד עובדים על הופעות, שמים על זה דגש, מתאמנים על הופעות גדולות, זאת הכנה טובה לאירוויזיון ולכן כדאי לקחת את הבוגרים של התכנית.
המוזיקה שלנו צריכה להתכתב עם המוזיקה העולמית. אני מפחדת שהאמנים המבוגרים שלך יביאו שיר מיושן או יותר גרוע- יתיימרו להראות צעירים ויצאו פתטיים. אם תצליח להביא אמן מבוגר שיביא הופעה מכובדת (כמו אנגלברד הבריטי שהביא הופעה לא פחות מאדירה בעיניי, עזוב את המקום שלקח)- שאפו.

matanp88

New member
קטלין רייטר -

קטלין רייטר נולדה וגדלה בקנדה, וגילתה את אהבתה למוזיקה בגיל 8, כאשר הופיעה בחתונה של בת דודה שלה. רייטר, למדה עברית עוד לפני שלמדה אנגלית, ומגיל צעיר, הגיעה עם משפחתה בכל קיץ לחופשות בישראל. האיש שדחף אותה לעסוק במוזיקה היה סבה המנוח וכיום היא סולנית בלהקה הנושאת את שמו.
בשנת 2006, כאשר הייתה בת 17, נרשמה רייטר ל"כוכב נולד" הקנדי, אבל לא עברה את שלב האודישנים. ב-6 במאי 2012, סיפרה רייטר בעיתון "ישראל היום", כי תהליך המיונים של תוכניות מהסוגים האלו הוא חסר כבוד, ומלגלג על משתתפיו.
לאחר ביקור בישראל בקיץ 2012, היא החליטה לעבור לגור בישראל, ולנסות לפתח בה קריירה כזמרת. רייטר ניגשה לאודישנים של התוכנית The Voice של "רשת", התקבלה לנבחרת של שרית חדד ואף ניצחה בגמר התוכנית.
רייטר לוהקה לקאסט של פסטיגל 2012.‏

בקיצור, זמרת מדהימה, יודעת להופיע, מצליחה מאוד ויכולה להביא הצלחה באירוויזיון.
הבחירות לא היו גרועות. זאת עובדה. הם הביאו הצלחות מדהימות.
חיקוי של בלדה? למה שתתווכח עם כותבי שירים על מה זה בלדה?! כותבי 'מילים' וכותבי 'השקט שנשאר' יודעים היטב מה זאת בלדה ועשו זאת בהצלחה והביאו להצלחה.

VickyRosti

New member
אני רגילה להתייחס בכבוד לכל בן אדם

וגם עם ניסמן אני מסכימה לגבי הרבה אספקטים, כמו חשיבות השיר ולא האמן או נושא השקיפות בתחרות, אבל דווקא מפני שאני כן מתייחסת אליו בכבוד, זה מקומם ופוגע לקבל תשובות מזלזלות כמו "קשקוש".

אותי דוד המלך לימד בתהילים,

"עם נבל- תתנבל, ועם עיקש תתפתל".

(תהילים י"ח).

ויותר אין מה להוסיף ומיותר להוסיף.

למעלה