קוהלת והצד האפל- חלק א'.

brotos

New member
צריך להבין

אני לא באתי ואמרתי "וואו, קוהלת מה-זה דומה לדארק סייד". למעשה, גם הספר הזה והזה דומים מאוד לרעיון הכללי של "דארק סייד", וגם אותם הייתי יכול להשוות. אני ניגשתי לכתוב את הסקירה הזאת, אחרי שציף הזכירה שווטרס הושפע מאוד מקוהלת. משם זה בא... כמו שכתבתי בסקירה עצמה - המחשבה הזאת, של קוהלת, של ווטרס, של לסרי, של לאו-טסה - זוהי מחשבה טבעית של אדם שחי בתוך מסגרת תרבותית, ציוויליזציונית.

אוריר

New member
סתם הערה

המסקנה שהחכמה מוסיפה כאב היא זמנית בלבד בספר קהלת. לאחר מכן במקומות רבים במגילה קהלת דוקא מגיע לתובנה שהחכמה היא כן הדרך הנכונה. "וראיתי שיש יתרון לחכמה מן הסכלות כיתרון האור מן החושך" (ב, י"ג) "טובה חכמה עם נחלה" (ז, י"א) "חכמת אדם תאיר פניו" (ח, א) ובעוד כמה מקומות. מלבד זאת המסקנה שיש רק לשמוח ולנצל את הרגע גם היא זמנית. דבר זה מתבטא בעיקר סיומו של הספר. אומר קהלת "שמח בחור בילדותך ויטיבך לבך בימי בחורותיך והלך בדרכי לבך ובמראה עיניך" (י"א, ט) עשה מה שבראש שלך! אך זה אינו סופו של הפסוק. קהלת מוסיף לפסוק סיום שנובע מנקודת המוצא האמונית של הספר (שבחלקים ממנו קשה לראותה - וזו אחת הסיבות שרצו חכבים לגונזו). וכך מסתיים הפסוק "ודע כי על כל אלה יביאך האלקים במשפט". אז באמת זכותך לעשות מה שאתה רוצה - אבל תזכור לכל דבר יש מחיר! ומה המסקנה האמיתית אליה מגיע קהלת? "סוף דבר הכל נשמע, את האלקים ירא ואת מצותיו שמור, כי זה כל האדם" (י"ב, י"ג)

אני שמעתי גרסה הפוכה

ולפיה המשפטים האחרונים בספר לא היו בו במקור, היינו לא היתה כל התייחסות לה' ולמשפטו, אלא שהם הוספו ע"י חז"ל ע"מ שלא לתת לספר נופך חילוני, ולאפשר הכנסתו לתנ"ך, לנוכח התנגדות רחבה בקרב חז"לים אחרים.

brotos

New member
זה נכון

או למשל: "טובה גערת חכם מאדם שומע שיר כסילים" (לא ציטוט מדוייק, אבל הרעיון מובן...). כמו ציף, גם אני שמעתי שהפסוק האחרון היה תוספת של חז"ל, כדי שלא יצא ספר יותר מדי רדיקלי... אני מודה, ההשוואה היא לא מאה אחוז. אני לא מצליח להבין את הראציונאל שעומד מאחורי הדינמיקה של הספר. רגע אחד הוא אומר X ורגע אחר הוא סותר את זה עם Y. אני ניסיתי להציג צד אחד בספר, צד שלדעתי נוגע לרעיונות של האלבום.

dd27

New member
../images/Emo140.gif שלום אני חדשה

אני אישית מעדיפה את הדיסק : wish u were here

Elanora

New member
הצלחת לסקרן..

קראתי המון חומר על פינק פלויד... אבל אני חייבת לציין, שעשית עבודה מעולה רצינית ומעמיקה! יום טוב!

avihol

New member
אתה חי בסרט! משווה בכלל???!!!

אתה משווה את מי שהתורה שלנו מעידה עליו שהוא "החכם מכל אדם" לפינק פלויד????!!!!!! אם כל הכבוד לרוג'ר ווטרס ויש כבוד אל תלך לשם בכלל... העצה שיש לי אליך ידידי לך תלמד קצת יותר על שלמה המלך ועל התורה קצת בכלל, אני מבטיח לך שלא תתאכזב...

brotos

New member
כן, אני משווה

החכם מכל אדם? אותם רעיונות שהציג שלמה, הציגו כבר לפניו. מה הוא כתב שמישהו אחר לא יכול לכתוב? נכון, הוא עשה זאת באופן נפלא, אבל אין פה משהו על-אנושי. כן, אני משווה ווטרס לקוהלת. ועובדה, יש פה הרבה קווים מקבילים.

byoss

New member
קודם כל מדהים דבר שני

עד עכשיו ידעתי שהדיסק הנ"ל נכתב בעקבות הסרט הקוסם מארץ עוץ ועכשיו יש מצב שבאמת הוא הושפע מ "קהלת"

brotos

New member
תודה ../images/Emo13.gif

יש אגדה כלשהי ש"הצד האפל" נכתב כפס-קול ל"קוסם מארץ עוץ". ההוכחה: אפשר לראות את הסרט ומהשאגה ה3 של האריה (האריה של MGM) ללחוץ פליי, ויהיו כמה דברים מקבילים מבחינת סאונד-וויזואליה. זה נקרא "הצד האפל של הקשת". אני ראיתי את זה, וצר לי לבשר, אבל זה בולשיט אחד גדול.

noGav19

New member
יש לי הרבה מה לומר,אולי מחר או

אחרי מחר.הרעיון לאנלוגיה בין,,, לבין,,, פשוט גאוני.

buffon22

New member
שלום לכם!

לא יוצא לי לכתוב בפורום, אבל הפעם פשוט לא יכלתי לעצור את עצמי! מעבר להיותי חובב מושבע של פינק פלויד, יש לי להקה בשם קהלת! כרגע אנחנו עובדים על הקלטות ועיבודים כדי שישמע יותר פרוגרסיב/פסיכאדלי בדיוק כמו ההשפעות של פינק פלויד. בגלל הקרבה בין הלהקה לפינק פלויד וגם לקהלת, אני מבקש רשות מכם(ברוטוס, איש מלנכולי) לעשות שימוש בכתבה/ממצאים השימוש היחיד הוא פרסום הקטע באתר של הלהקה, כמובן עם זכויות יוצרים וכו'... ובגלל זה אני מבקש מכם רשות....אודה לכם אם תענו לי במהרה... והנה לכם קישור לאתר ששם ניתן לשמוע ולהוריד שירים, וצפות במילים של שירים

melancholy man

New member
את הראשות יש לבקש מברוטוס

מאחר והשרשור עבר דף, כדאי שתשלח לו מסר דרך מערכת המסרים של תפוז. ואגב, נשמח לראות אותך כותב בפורום, בלי קשר...

למעלה