קוראים חלשים רוצים גיבורים חלשים?

Feanor75

New member
לא יודע איך ההמלצה קשורה לאמונה והשקפת עולם

אבל אשתדל לזכור, במיוחד אם מדובר בספר פנטזיה שכתוב היטב
&nbsp

ווסאבי74

New member
לא הבנתי מאיזה צד הבאת את סופרמן

לסופרמן יש חולשות - הוא רגיש לקריפטונייט וניתן לסחוט או לאיים עליו דרך אנשים הקרובים לו. כמובן שבלי זה לא תהיה שום דרמה, כל קומיקס של סופרמן יסתיים תוך חמישה פריימים.
(כלומר בגדול אני מסכימה שגיבור נטול חולשות הוא משעמם, השאלה היא לגבי סופרמן)

מיכאל ג

New member
בעיקר עניין של אופי

לסופרמן אין שום חולשות אופי שידוע לי עליהן. הוא אמיץ ונאמן ורגיש ולוחם למען דרך החיים האמריקאית וכולי. החולשות הפיזיות שלו קיימות אבל בואי נאמר ככה: הגיבור היחיד עם פחות חולשות מסופרמן הוא אדוני צבאות.

אני אשמח לדעת מה השאלה שלך.

ברצינות, הפסקתי לקרוא את המאמר אחרי הטענה המגוחכת שאגדות האחים הן בעלות סוף טוב ( רובן לא, פשוט מספרים לך רק את אלו עם הסוף הטוב), תיכף תבוא ותגיד לי שלבת הים הקטנה ( אני יודעת, זה לא של גרים) קוראים אריאל ושהיא חיה בעושר ואושר עם הנסיך שלה.

יש כמה "גיבורים קלאסיים" בשיר של אש וקרח, הבעיה ( או היתרון) זה שהם נוטים למות אחרי פחות מספר אחד, מה לעשות.

Feanor75

New member
בהתייחסות למעשיות האחים גרים

מדובר יותר בסוג הגיבור ולא בסוג הסוף. אבל גם לגבי הסוף זה עדיין תקף, אפילו אם לא מעט מהמעשיות נגמרות רע.
&nbsp
שיר של אש ושל קרח: אם הגיבורים הקלאסיים נקטלים במהירות, לדעתי זה פגם שמונע מהיצירה להגיע גבוה יותר, כל הגבורה והניצחונות יורדים לטמיון, לא? אישית זה מרתיע אותי מלקרוא את זה, אפילו אם יש שם איכות. אלא אם כן זה מתקדם לקראת הכרעה סופית, של ניצחון הטוב, אם בכלל יש שם טוב כלשהו כי גם זה כבר לא פופולרי היום.

avivs

New member
לא מכיר יותר מדי

גיבורים קלאסיים בשיר של אש ושל קרח.
נד סטארק? לא לשכוח שיש לו בן ממזר לאחר שבגד באשתו. הוא בהחלט קרוב לגיבור הקלאסי ויפה הנפש, אבל גם לו יש פגמים. (ובתכלס, הגיע לו למות. תמים מדי בשביל הספרים האלה).
בתכלס לכולם יש שם פגמים, אולי לא בהתחלה, אבל מהר מאוד הם משתנים.

אכמו

New member
אממ לא

זה אמנם לא נאמר בפירוש, אבל הסברה הכי מקובלת לגבי שיר של אש ושל קרח זה שג'ון לא באמת הבן של נד. מרטין פחות או יותר אישר את זה (הוא לא אמר מה הוא מאשר, רק שהוא לא הולך להרוס למעריצים את ההשערה הכי מקובלת ולשנות את זה באחד הספרים שעוד לא נכתבו. המבין יבין). למעשה אחת הסיבות המרכזיות לחשד הזה היא העובדה שלגמרי לא מסתדר עם הדמות שלנד סטארק, האיש שמת בגלל שהיה כזה איש של כבוד, יהיה בן ממזר מזונה.

מי ההורים האמיתיים של ג'ון סנואו:
https://www.youtube.com/user/JaiWbio

avivs

New member
אבל הוא לא הכחיש

שהוא בגד בקייטלין, כן?
אני לא ממש זוכר את הפרטים הקטנים שם, והפסקתי אחרי הספר השלישי.

אכמו

New member
בספר הראשון

כל הזמן נד נזכר במוות של ליאנה, ואיך שהיא הכריחה אותו להבטיח לה משהו לפני מותה. "תבטיח לי נד" חזר שוב ושוב בזיכרונות שלו. לא נכתב מה היא ביקשה שיבטיח לה, אבל הסברה היא שיעמיד פנים שג'ון הממזר שלו. פרטים לגבי הלמה בסרטון

בגידה זה עוד איכשהו נסבל.

אבל אם הוא לא הבן שלו, מה לדעתך קרה לכל הפמליה של ליאנה ושלו?

האנשים שסביבם.

זה מאוד נחמד ונאיבי לחשוב שליאנה, אהובתו של ראיגר, הייתה לבד במגדל כל ההריון והלידה שלה.
זה מאוד נאיבי לחשוב שנד נכנס למגדל הזה לבד.

לליאנה סביר להניח הייתה לפחות משרתת, לנד היה עוד אביר, מה קרה להם? הם לא הפיצו את המידע הזה הלאה....

אכמו

New member
ידוע שהם לא היו לבד

ראייגר השאיר שלושה שומרים ממשמר המלך לשמור עליה כשיצא לקרב, ונד הגיע לשם עם עוד חמישה איש. היחידים שיצאו בחיים מהמפגש הזה הם נד וחברו הטוב הולנד ריד. סביר להניח שהאמת לגבי הזהות של ג'ון תתגלה בסופו של דבר דרכו.

וליאנה הייתה שם לבד בחודש תשיעי להכין אוכל לכולם?

אני מכוונת פחות ללוחמים, ויותר לאנשים שבדרך כלל לא סופרים אותם.....

הדבר הטוב בספרים של מרטין

זה העובדה שההגיון הפשוט עובד שם, הרבה פעמים זה מתנגש עם הגבורה והרצון להיות פנטסטיים.

אכמו

New member
אני חושבת שבמקרה הזה את נותנת לו יותר מדי קרדיט

שמן הסתם היה חושב על ההשלכות של נוכחות האנשים הפשוטים שם, וכיוון שזה לא מסתדר, לא סביר שלכך התכוון. אבל נחכה ונראה

avivs

New member
אני זוכר שמאז ועמולם

הפריע לי ה"גיבור הקלאסי".
פגמים וחסרונות הם חלק בסיסי מדמות טובה, לדעתי. יותר קל לי כקורא להתחבר אל הדמות ואל מה שקורה לה.
&nbsp
פעם באמת היו גיבורים גדולים מהחיים, שתמיד יש להם את הפתרון והסוף הטוב מחכה להם בסוף הספר.
בדיוק כמו שהנשים היו בלונדיניות ונועדו לסייע לגיבור.
&nbsp
זמנים השתנו, ולדעתי זה רק לטובה. אני אוהב להתעצבן מדי פעם על הגיבור, להרגיש שהוא אדיוט (רק לא אדיוט מדי).
וגם סופים לא טובים מדי הם בסדר גמור מבחינתי.

Feanor75

New member
עזרת לי לחדד את הנקודה

אני מסכים שנוכחותו של גיבור שלא מסוגל לטעות פוגמת ביצירה. אז שיהיה מסוגל וגם יטעה, אבל עדיין שיהיה ללא רבב ולא יתפתה לרוע. יש הבדל גדול. כמו גיבורי שר-הטבעות, מאראגורן ומעלה הם עומדים בפיתויים ולא נופלים, אבל עדיין טועים לפעמים בשיקול דעתם גם בעניינים הרי גורל וזה מוסיף עניין ליצירה, ולא חסרות שם דמויות שכן מתפתות.
כל ישות שמתגלמת בעולם הפיזי כנראה מסוגלת לטעות וליפול.
&nbsp

למעלה