קוראים חלשים רוצים גיבורים חלשים?

Lu Tze

New member
אני נורבגי שמדבר עברית לא

ומשתמש באוטומטי תרגום כדי כותב בפורום ישראלי.
(התפספסה שם מילה, זה הכל)
&nbsp
כל מקרה, אני חושב שהבנתי אותך - אתה מחפש גיבור שלא מהסס, לא מתפתה ומגיע להחלטה הנכונה.
הסיבה שאין גיבורים כאלה היום היא פחות או יותר אותה סיבה שאין היום סיפורים שעוסקים בג'ונגלים מתחת לקליפת כדור הארץ, או חייזרים שחיים בתעלות של מאדים - הידע שלנו על היקום התפתח, ומסתבר שדברים כנראה לא עובדים ככה.
אם קודם התפיסה הייתה שאדם מוסרי לא מפקפק בעצמו ופועל מתוך בטחון בצדקת דרכו, היום מאמינים שבאופן לא מודע אנשים מחפשים תירוצים לא להיות מוסריים. לכן האדם המוסרי יהיה דווקא זה שמתחבט בשאלה האם הוא עושה את הדבר הנכון, ולא זה שפועל בבטחון עצמי מוחלט. מתוך תפיסה זו, ה"גיבור הקלאסי" לא מציאותי כי המודל הפסיכולוגי שלו לא תואם את איך אנו תופסים כרגע חשיבה אנושית.
הסבר יותר מרחיב: http://en.wikipedia.org/wiki/Self-licensing
&nbsp

גיבור קלאסי =נאה,מתחסד, הגון להחליא, מונוגמי וחסר חוש הומור?

אם הייתי פוגשת אחד כזה בחיים האמיתיים הייתי מקפיצה לו כדור פינגפונג מהמצח. לקרוא על כאלה? אולי, ביום בו מאזו יתחיל לקסום לי יותר.

avivs

New member
כאן נמחקו הודעות

שירדו לפסים אישיים.
נא לשמור על דיון שעוסק בנושא הדיון, ולא באנשים שכותבים את ההודעות.
&nbsp

pix37

New member
אני חושב שהגיבורים של סקאלזי יספקו אותך

הם לא מושלמים, אבל הם הכי קרובים לזה שאפשר בלי להיות משעממים וצפויים.

ג'ק הולווי ב- fuzzy nation בהחלט עונה לסטרוטיפ של גיבור קלאסי (אבל זה סוג של רמאות כי הספר הוא למעשה אתחול של ספר שנכתב בשנות החמישים כאשר לגברים עדיין היה מותר להיות גברים)

וגם ג'ון פרי וג'יין סיגאן - ממלחמת האדם הזקן - הם סוג של גיבורים קלאסיים שפשוט כיף לקרוא

מיכאל ג

New member
אני לא ממש מבין את פאנור75

אבל מכל מה שהוא כתב נראה לי שאיזה צד של המפה הפוליטית/מוסרית/כלכלית שהוא לא יהיה בה (עד עכשיו מצאתי רפרנסים נוצרים, יהודיים אובייקטיביסטים וניטשיאניים במה שכתב אז אני קצת מבולבל), מדובר בצד רחוק מאוד מזה של סקאלזי. לא נראה לי שהוא יהנה מספרים שלו. הוא צריך איזו פסיכי אמריקאי כלשהו. אולי אחד מהסופרים של BAEN.

ניימן3

New member
קצת באיחור, אבל יש מלנתלפים גיבורים חזקים גם כיום.

קבות' של רשומות קוטל המלכים קרוב לשלמות. גם הולדן של סדרת ה - Expanse הוא האמ-אמא של הגיבורים הקלאסיים. גם מוצלח, גם תמיד עושה את הדבר הנכון מוסרית, וגם צנוע.

מכיוון שאלו שתיים מהסדרות הפופולריות ביותר בז'אנר הפנטזיה\מד"ב (בהתאמה) בשנים האחרונות, אז אני לא מבין מאיפה בא הרעיון שהגיבור הקלאסי מת.

Feanor75

New member
אני שמח לשמוע על הסדרות שהזכרת, זה מעודד

והאמת שזה גם הגיוני כי אני מרגיש שיש התקדמות חיובית מסביב, למרות שמאוד איטית.
אבל האם הסדרות האלה מבוססות על ספרים? מהניסיון שלי סרט וסדרה יכולים במקרה הטוב רק להוות תקציר של ספר, הם לא יכולים להעביר את העומק ואת האיכויות הטובות שבתור קוראים אנחנו יכולים למצוא אצל הגיבורים- אם היוצר הצליח ליצור אותם.
בכל מקרה לא אוכל להתרשם מהסדרות כי אין לי טלוויזיה וגם האינטרנט שלי די איטי. אולי בהזדמנות
&nbsp
תודה על התגובה
&nbsp
&nbsp

Feanor75

New member
ספרים

זה כבר משהו אחר
האם מדובר בסדרה שנכתבה כעלילה אחת מוגדרת מהתחלה ועד הסוף? או סדרה כזאת שמתפתחת תוך כדי כתיבתה? הסוג הראשון הוא זה שיכול להיות טוב יותר לדעתי.

ניימן3

New member
הראשונה טרילוגיה, השניה סידרה בלי סוף.

אבל שתיהן מעולות אם תשאל אותי, אז אני לא מבין את דעתך..

מיכאל ג

New member
קוות' קרוב לשלמות???

הוא נורא מוכשר בכל מיני דברים כמו קסם, נגינה, לחימה, בניית מכשור ו(איך לא) סקס, אבל מבחינת אישיות הוא גרוע כמעט כמו שלדון מהמפץ הגדול. בכל מה שנוגע לאינטראקציות עם בני אדם אחרים, הוא בוחר לעשות את הדבר המטומטם ביותר האפשרי, כל פעם, בלי טיפת היסוס.

ניימן3

New member
אכן, שלמות מבחינת יכולות.

התייחסתי כאן לכותרת של "גיבורים חלשים" של הפוסט, ולא להמשך ה"גיבור הקלאסי". קוות' חזק בכל אופן אפשרי - גם באישיות.
(אני חייב להודות שלא שמתי לב ללינק בתחילת ההודעה, כך שלא קראתי את הפוסט)

אתה מקצין את קוות'. האישיות שלו... נורמלית לגמרי. לפעמים הוא עושה את הדבר הנכון, לפעמים הוא עושה דברים מטומטמים. כמו רוב האנשים בערך.

restored

New member
יש גיבורים קלאסים רבים

כמעט כולם בספרי ילדים.
זה לא אומר שגיבורים "לא קלאסים" יזרקו בננה מתחת לאישה בעקבים כדי לצחוק כשתתחלק, אבל איפשהו באמצע זה רוב הגיבורים היום.
להזכירך, וזה אולי תתקן אותי, אין כמעט ספרים שבהם אנשים הולכים להשתין אפילו.
אז איך יהיה גיבור לא קלאסי כשהוא כל הזמן נקי ?

למעלה