קושיות, קשיות ומה שביניהן

קושיות, קשיות ומה שביניהן

פסח זה חרא חרה של חג אני אומרת לכם. וכשאני סוף סוף דוברת אמת כדאי מאוד להאמין לי. נראה לי שהחג הזה הוא בדיחה אחת גדולה והבדיחה היא על חשבוננו כמובן (ובמיוחד על חשבוני). כל החג הזה זו קונספירציה מתמשכת של הממשלה ושאר אומות העולם ששורשיה נמצאים עוד בזמן יציאת בני ישראל ממצרים (עאלק). עוד לא הצלחתי להבין איך, בשם אלוהים, הצליחו בני ישראל לאכול גפילטע כשהם הידסו להם 40 שנה במדבר. וגפילטע, כפי שידוע לכם, היא חיית מים מובהקת ולא יונק יבשתי שאפשר למצוא אותו בינות לדיונות הלוהטות שבמדבר. מותקפט. אליך.

קפת

New member
אחות שלי, לא תאמיני מה אני גיליתי

צלצלתי הבוקר לנינטוש הכפרות, לאחל לה חג שמח. נינט לא ממש רצתה לדבר איתי. היא טענה שהיא עסוקה, אבל לפני שניפנפה אותי מהקו, הצלחתי לשאול אותה איזה קניידלעך אוכלים המרוקקים. אודיסאה, אהובתי! את לא תאמיני מה היתה התשובה!!! אנחנו לא, היא ענתה, ודרך הטלפון יכולתי לשמוע אותה מעווה את פניה במחווה של גועל. ואני שואלת אותך: אלה יהודים אלה? זה חג זה? הרי מהי ארוחת ליל סדר בלי כדורי הבטון היצוק (שאני מכינה בצורה מופלאה וסודית. אני גאון בקניידלעך). האם תתכן שערוריה גדולה מזו?

אז זהו, שישנה שמועה נוספת

הטוענת (אם כי אני אישית חושבת שזוהי אגדה אורבאנית) שהמרוקאים לא יודעים טעמו של גפילטעפיש מהו. ואני שואלת, בדיוק כמוך. איך, איך נפלו גיבורים.

קפת

New member
זה בגלל שהמרוקקים

חיים במדבר. וגפילטע, כמו שאמרת, זו חיה ימית. אגב, בגלל שאני מרוקקית מנישואים פיקטיביים, גם בי דבקה הגנטיקה הזו. מצידי, אפשר להשתמש בגפילטע פיש כחומר לסתימת כיורים. אני לא מכניסה את הדבר הזה לפה שלי. זה אפור, ויש על זה גזר.

נינטייב

New member
בוקר טוב, היום נלמד על האביב

ילדים חמודים, מי מכם יודע מה מבשר את האביב? קפת (ג'ינ'ג'ית סמוקת לחיים שתוהה למה יש לה שתי פיפי): "סנוניות מורתי, ולא אחת כמובן". "איזה שטויות, קפת!!! ומה את נוגעת כל הזמן שמה?" אודיסאה: " אולי פירות ההדר המשובחים של ארצנו המיוצאים לאירופה והנם ענף היצוא מספר אחד של ישראל"??? אודיסאה מותק, קודם כל, תפסיקי להרביץ פה לבנים. שנית, לא, את טועה. "אולי פכפוך המים בנחלים ופריחת הפרחים בשדות?" שואלת נחמוש. כשתפסיקי לשחק באחות ורופא, אולי תצדעי את התשובה. ובכן ילדים, התשובה היא כמובן סיר עמוס קניידלעך!!!!!! איך שרואים את הסיר יודעים. אחר כך סופרים שבעה ימים, ויש את החג של השווארצעס מאפריקה, ואחר כך יש את החג שלנו, יום השואה כמובן.

בוקר טוב נינטמותק

עכשיו שאת מעלה את זה, אני רואה עד כמה את צודקת. קפט, את יודעת שאני אישית עוד לא נתקלתי בספר מאכלי חג ליום השואה?

קפת

New member
מפגרת!

ביום השואה אי אפשר לבשל, כי צריך לעמוד דום. אז צמים. לזכר. והמהדרין נוהגים לבשל תפוחי אדמה במים, אבל לא לאכול, אלא לראותם בלבד. לילדים נותנים ללקק את הקליפות.

קפת

New member
לא, כיפור הוא יום חגן של האנורקטיות

וביום הזה מלקקים חסה. יש שטוענים שזה מאוד משביע.

אתן שתיכן טיפשות

ביום השואה אוכלים את המשנה לקונסול. את הקונסול עצמו שומרים ליום הזיכרון. חדלי אישים.

ורק במחוזותי נינט חולירע

ירד שלג בפסח. שמחה רבה שמחה רבה. אביב. מארה על ראשכם. אבל כמה יפה היא עמדה על כסא ודקלמה. כמעט השתנתי במכנסי מההתרגשות. ואז, עמדנו 4 האימהות, עם ארבע כוסיות הוודקה ושוררנו לכו-לם את אחד מי יודע תוך מהלומות שולחניות מעץ בוק משובח. היה מרטיט. וגפילטע לא היה. זה בשביל השלום העולמי. (הם עוד לא יודעים כמה הם יקללו אותנו היום על המצות שהם טחנו, כי היה להם טעים. גויים בורים).

קפת

New member
אתן יודעות, בנות

מהו המאכל הכי יהודי בעולם? זה שחוצה גבולות ועדות? צרבת זה מה.

נינטייב

New member
צטערת

זכורני שתמיד תחת הסיווג אוכל "יהודי" בעתוני סופ"ש, היו מלא מסעדות שבתפריטן מאכלים עם הרבה ע'. ואז שאלתי את עצמי אם אני אוזבקית/אסקימואית/שוודית בגלל שאני לא מכירה את המאכלים היהודיים האלה. חוץ מזה, לפולנים יש בלעדיות על צרבת ואוכל מת.

לובה1

New member
קנאים ללא חוש טעם ../images/Emo48.gif../images/Emo155.gif

מחוויותיה של פולניה בליל סדר מרוקני - השם ישמור. גם לי ארעה תאונה דומה לזו של קפת, אלא שאצלי זה היה פק-טיבי שממנו יצאו 3 תוצאות נהדרות - כפרה עליהם. בבית הורי הפולנים, נהגנו לקרוא את ההגדה, תוך דילוג חסר סבלנות על הקטעים המשעממים, עד לארוחה. והנה בא היום וצריך לחגוג בפעם הראשונה, את ליל הסדר אצל חמותי עליה השלום, שהיתה הבשלנית הטובה בעולם ואחת הדמויות הנערצות עלי. כולנו, המשפחה, (ויש המון כולנו חמסה חמסה) - ואני עדיין לא יודעת מה מצפה לי - מתחילים לקרוא את ההגדה. הגדה? אחת? לא ולא! שתיים ! אחת בעברית והשניה במרוקאית תוך הסברים לדרדקי המשפחה. אחרי שעתיים, מבלי שמישהו ירגיש, איבדתי את ההכרה. כשהתעוררתי ופקחתי את עיני, חשתי שמשהו מוזר מביט בי בעיניים נוקבות. פנים שטרם ראיתי עד כה. על השולחן, על צלחת גדולה, היה מונח לתפארת, ראש של כבש ממוצא הדינוזאורים, כשדמעות ניגרות מעיניו לנוכח גורלו המר הצפוי. הקומה שלי נמשכה עד מוצאי החג, עם שובי לביתי למרק עם הקניידלך ולגפילטא פיש עם החזרת. למחרת קבלתי פקס מהקב"ה, פטור לכל החיים מצום יום הכיפורים. הקנאה היא הגורמת למיצי הקיבה לצרוב לכם. ורגע רציני - אנא, לא יום השואה. חג שמח לכולכם.

ביל גייטס כבר לא

האיש הכי עשיר בעולם. מנכ"ל איקאה תפס את מקומו והכל בזכותך קפט. כעת לא נשאר לי את מי להעריץ. כי מה, אני אעריץ אדם שמוכר פומפיות אליפטיות למחייתו?

למעלה