קושיות, קשיות ומה שביניהן

גרגול בעל החלומות

קודם כל, אשרי האיש המכיר נערות המשתינות לתוך הפה של עצמן, יען כי הרי זו הוכחה מוצקה לגמישותן המופלאה וגמישות זה טוב. בעניין קליפות התפוז - יש לי תחושת מעיים (לא, אני לא אוכלת מצות) שאתה מבלבל בין ביל גייטס יבדל"א לנחום גוטמן תנצב"ה. אבל זה בסדר, אם אתה מגולמן מותר לך להאמין שביל גייטס הגיע עד למיטה שלך. על מנת שתהיה רגוע, אני מוכנה להציף את תא המסרים שלך בהודעות כוזבות בנפח גדול. העיקר שתישן טוב, כפרות.

קפת

New member
גרגול שולתתתת

סורה גזר מציון - יש לנו תותח חדש!!! ובוגו - ממרגמה ללורטה. ויסלח לי העם על הדימויים המיליטנטיים. ככזה.

קפת

New member
האם זוהי תחילתה

של מלחמת תרבות חדשה או של ידידות מופל(ט)אה? כי, אני מבקשת להזכיר ולהזהיר, ולא חלילה מאיים: החג של השווארצס, זה בקרוב. וגם "משטרת עיראק מסרה בצהריים כי ראש לשכתו של א-סדר נהרג בקרב עם חיילים פולנים בעיר כרבלא שבמרכז העיר". (הארץ). אחלה סיפור, גרגול. אחלה אלגוריה, בוגונביליה. אני מאוד גאה בכם.

ניקי 2004

New member
מאיפה לך הביטחון שהם הלכו 40 שנה ?

למכה גם הלכו מאמינים במדבר ממרחקים גדולים יותר ותאמיני לי שזה לא לקח להם 40 שנה. למה לא 40 יום? במילא באותה תקופה לא ידעו ממש לספור. ויש אנשים שהפליגו לגילאי 800. תנ"ך זה הספר ההיסטורי הכי לא מדויק שיצא. ולא בגלל שלא ידעו לכתוב יפה, פשוט לא ידעו כל כך מתמטיקה.

אז זהו, שאין לי

ניקי, לא רק שאני לא סגורה על זה שבני ישראל הלכו במדבר 40 שנה, אני גם לא בטוחה שיציאת בני ישראל ממצרים אכן התקיימה. נעשו, ועדיין נעשים מחקרים ע"י היסטוריונים וארכיאולוגיים בנושא של יציאת מצרים. התורה נכתבה לפחות 4000 שנה אחרי התאריך המשוער של יציאת מצרים וישנן סתירות לא מעטות גם בהקשר של מסלול הנדודים וגם בהקשרה של כמות האוכלוסיה אשר יצאה ממצרים. לפי המקורות, האוכלוסיה אמורה היתה למנות כשתיים וחצי מיליון איש ומדבר סיני לא היה מסוגל לכלכל אפילו עשירית מכמות האנשים הזו, מה גם שכל אוכלוסיית ישראל בתקופת המיקרא (אחרי שהגיעו אל הארץ המובטחת) מנה כמיליון ורבע/וחצי תושבים. במדבר סיני היו אמורים להימצא ממצאים ארכיאולוגיים שיחזקו את הטענה שכמות גדולה כל-כך של אנשים אכן נדדה במדבר וגם אלו לא נמצאו. הידעת שבהיסטוריה המיצרית לא מוזכרת יציאת מצרים? מאורע חשוב שכזה (בכל זאת 600,000 עבדים), היה אמור, אם אכן התקיים, להיות מתועד באחד מן הכתובים שלהם. הוא שאמרתי. עובדים עלינו עבודה עברית. סיפורי אגדות לילדים רעים לפני השינה. מגיע לנו.

למעלה