קזרדי ומדור 26 אלי

קליט

New member
זו הלכה לא ידועה

שכתוב בתורה, יתכן שהוא מתיחס בכלל לעז שרוצים להקריב אותו קרבן. על כל פנים זה לא משנה לעניינינו

E טי

New member
אי־שפיות זה לעשות אותו דבר פעם אחר פעם ולצפות לתוצאות שונות

E טי

New member
הנחת יסוד שגויה

"גדי בחלב אמו משמעו גדי שיונק בימיו הראשונים"
לא נכון.
אתה מניח הנחת יסוד שגויה ולכן מגיע למסקנות שגויות.

E טי

New member
גם לזה כבר קיבלת תשובה - מלקות

"בשר בחלב אסור לבשלו ואסור לאכלו מן התורה ואסור בהנאה וקוברין אותו ואפרו אסור כאפר כל הנקברין ומי שיבשל משניהם כזית כאחד לוקה שנאמר לא תבשל גדי בחלב אמו וכן האוכל כזית משניהם מהבשר והחלב שנתבשלו כאחד לוקה ואף על פי שלא בשל."
(רמב"ם הלכות מאכלות אסורות ט א)
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/163/182978073/אנשים_וחברה/דתיים

כמה שטויות אתה פולט מפיך הטמא וואי וואי וואי

אתה חולק על המדענים שאומרים שהם לא יודעים?

האם הם מסבירים איך נברא העולם איך נברא האדם?
האם יש להם הסבר למציאות היקום?
האם הם יודעים להגדיר חיים מהם?
איך מפיצוץ נברא הכל?זבכותכם בדקתי, והתברר שהם לא יודעים כלום,
טוב לך תסביר לאנשים שהמדענים לא יודעים כלום, מי אתה שתגיד שהם לא יודעים כלום?
כולם יודעים שהמדע יודע,
מה ויצמן יושבים שמה סתם?
מה באוניברסיטה בן גורגיון יושבים סתם?
בירושלים בבר אילן יושבים סתם? אנשים כאלה חכמים תקציבים כאלה גדולים סתם? מנכ``ל המדע יש, סתם?
אז אתם אומרים לנו לדתיים מה אתם באים אומרים סתם, תביאו הוכחות,
אתם לא תאמינו הבאתי הוכחות,
יש לכם בארץ ערוץ המדע, ערוץ שמונה, תכניות על תכניות מדע, את מי הביאו שמה? את הגדולים של המדענים בישראל בתחומי הגנטיקה פיזיקה כימיה, חרווט, לקחתי את כל הסדרה 13 פרקים וישבתי ללמוד, יאללה דבר, להגיד לכם את האמת שכנעו אותי,
אם קודם חשבתי שהם לא יודעים כלום, היום אני יודע שהם יודעים כלום כלום כלום,
מאיפה אני יודע? הם אומרים שהם לא יודעים כלום, נשמע מענין נשמע זה אבל אין לי מושג, אתם כמובן לא תאמינו לי אז אני הבאתי את הסרט איתי
במלל
כל מה שנשאר לי זה להקליד לכם בפורום את גדולי המדענים,
המשך<<<<<<<

SupermanZW

Well-known member
מה גרם לצפיפות להתקרב לאינסוף?

מה גרם לשינוי בצפיפות? הרי לפני הפיצוץ היה המצב יציב, חייב להיות טריגר/גורם.

איך נוצרו הכוחות הפועלים ביקום (לשיטת תורת המיתרים)? מה הגורם הראשוני? האם אתה מאמין שדברים קורים מאליהם ללא מניע?

SupermanZW

Well-known member
אתה מזלזל בו כי הוא ילד

אבל אם היית משקיע 40 דקות מזמנך להאזין לו היית מבין שמה שהוא שכח אתה עוד לא למדת. מדובר בילד גאון ומבריק שהבנתו בפיסיקה היא כשל פרופסור מנוסה.

SupermanZW

Well-known member
אין לי סבלנות בשבילך

לא אשב שעה כדי לתמלל את דבריו ואח"כ לתמצת אותם. רוצה צפה, לא רוצה אל תצפה.

בקשה חלק א

קטעים משיחות של צבי ינאי ז''ל, מנכ``ל משרד המדע לשעבר, עם אנשי מדע:
פרופ` אורי מאור, בית הספר לפיזיקה אונ` ת``א:
פרופ` דורון לנצט, המחלקה לגנטיקה מולקולרית, מכון ויצמן למדע:
צבי עצמון, עורך כתב העת המדעי ``גלילאו``:
פרופ` יקיר אהורנוב, בית הספר לפיזיקה אונ` ת``א:
פרופ` מנחם מגידור, נשיא האונ` העברית:
המשך<<>

Governor1

New member
קזרדי ומדור 26 אלי

בהיסטוריה הכתובה אנחנו יודעים על 15,000 דתות. לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין את נקודת התורפה שבהתגלות אלוקית לאדם יחיד. אם כן, מדוע בכל זאת כולן מתבססות על התגלות אישית? אם מישהו רוצה שהדת שלו תתקבל, למה שהוא לא יציג את הטענה הכי חזקה והכי מעוררת אמון שאפשר – התגלות לאומה! זה נשמע הרבה יותר מהימן. אף אחד לא צריך לגשר על פער המידע בעזרת אמונה ולסמוך באופן עיוור על מילתו של אדם אחד. זה נשמע הרבה יותר טוב, שהאלוקים הופיע בפני כולם וסיפר להם שפלוני אלמוני הוא הנביא שלו.

למה שהא-ל יבנה את מערכת יחסיו עם אומה שלמה באמצעות שליח אחד ולא יאפשר להם למצוא דרך לאמת זאת? למה שהא-ל יצפה, שהעם יציית למערכת שלמה של הוראות מגבילות וחוקים, מתוך התבססות על אמונה עיוורת בלבד?

ובכל זאת, עד לימינו אלה, היהדות היא הדת היחידה בהיסטוריה כולה, שמצהירה את הטובה שבהצהרות – כולנו שמענו את האלוקים מדבר. אין אף דת אחרת שטוענת לחוויה של התגלות לאומית.

פרק ב סטיבן הוקינג משום שאז נבן את כוונת הבורא

הקדמה, הפיזיקאי סטיבן הוקינג מחפש תאוריה להיווצרות היקום. מתוך שידורי ערוץ 2, מרץ 98:

הוקינג: נולדתי בדיוק 300 שנה לאחר מותו של גלילאו. אני מעריך שעוד כ- 200 אלף תינוקות נולדו באותו יום.
קריין: אחד התינוקות האלה הלך בדרכו של גלילאו, והיום הוא הפיזיקאי התיאורטי החשוב ביותר של סוף המאה. הוא מכהן כדיקן לפקולטה למתמטיקה בקיימברידג` , תפקיד אותו מילא בעבר ניוטון. הוקינג עוסק במציאת התיאוריה האחת זאת שתסביר איך נוצר היקום.
לפני כ- 15 מיליארד שנים לא היה כלום. כל היקום היה נקודה אחת קטנה, בה התרכז כל החומר שמרכיב כיום את העולם. עקב שינוי פיזיקלי בתוך הנקודה, אירא פיצוץ אדיר, ה``מפץ הגדול``, כל החומר פרץ ונוצר היקום. מאז הוא ממשיך להתפשט. הוקינג לא חיכה שהמציאות תפריך את התיאוריה ועשה זאת בעצמו. השבוע הוא פירסם עם שותפו למחקר הסבר חדש להיווצרות היקום, הנקודה שממנה החל הכל, אומר הוקינג, הייתה שם תמיד, המפץ הגדול יצר את הזמן כפי שאנחנו מכירים אותו. היקום ימשיך להתפשט לנצח, כוכבים יתרחקו אחד מן השני עד אין סוף.
הוקינג: יקום מתפשט איננו שולל קיומו של בורא, אלא מגביל את טווח הזמן בו ייתכן שביצע את מלאכתו.
קריין: הוקינג משוכנע שבקרוב אולי עוד בימיו ניתן יהיה לפתור את כל חידות היקום ולתת מענה לשאלות שרק מעטים יודעים את התשובה עליהן.
הוקינג: אם נמצא את התשובה לכך, יהיה זה הניצחון המוחלט של התבונה האנושית, משום שאז נבן את כוונת הבורא.
המשך<<<>

מה יודע המדע על תחילת הזמן?

הפיזיקאי סטיבן הוקניג מודה שיש בורא, מודה שיש לו כוונה (ושהוא עדיין מחפש תאוריה ליצירת היקום).

מה יודע המדע על תחילת היקום?

צבי ינאי: פה בעצם מגיעים לנקודת המשבר שאתה לא יכול ללכת לאחור עם הפיזיקה עד אותה נקודה סינגולרית מפני ששמה כל החוקים מרוסקים ולכן אי אפשר לגזור מאותו מקום שום דבר חדש לכן הפיזיקה בבעיה אז הנה בא הוקינג ומציע פתרון בא נגיד שזה לא היה הנקודה מתמטית הקטנה ביותר שאפשר לעלות על הדעת אלא זה היה מין איזשהו גל קטן גוף, ישות קוונטית כזאת גלית ששמה יש בכל זאת קצת מרחב יש קצת סמק,
פרופ` יקיר אהורנוב: זה לא כמו גל פלסטי שיש בו משמעות אלא זה הכל פלקצואציות שבהם א``א להסביר מרחב וזמן רק שהפלקצואציה הזאת מגיעה לאותו רגע של מה שאנחנו קוראים תחילת היקום, המפץ הגדול, אחרי זה מתחילים להיווצר שם קשרים שאפשר לתאר אותם כמרחב וזמן, לפני זה א``א.
צבי ינאי: אז במה הועילו חכמים בתקנתם? כלומר במה הוקינג פתר בעיות גאל את הפיזיקה נאמר מאיזה שהם דילמות או איזה שהם מצבים פרדוקסלים שהם לא היו קימים שהיו קימים בנקודה הסינגולרית ולא קימים...
פרופ` יקיר אהורנוב: הוא לא עשה את זה ואף אחד לא טוען שהוא טוען
צבי ינאי: הוא טוען
פרופ` יקיר אהורנוב: הוא טוען הוא טען עוד דברים שהפיזיקאים אח``כ לא הסכימו איתו וגם הוא עצמו שינה בדעתו לא אף אחד לא חושב שיש פתרון לבעיה הזאת, על תחילת היקום.

מה יודע המדע על תחילת הזמן?

צבי ינאי: אנחנו דיברנו על בעית תחילת הזמן איך זמן יכול להתחיל באיזו שהיא נקודה ואם משהו מתחיל בנקודה מסוימת בזמן אז תמיד אפשר לשאול מה היה רגע אחד לפני זה ואם
המשך<<<<<>>>

פרק ד האם המדע מבין שהעולם מתוכנן?

פיזיקאים אומרים לנו השאלה הזאת היא לא לגיטימית היא בלתי חוקית,
פרופ` יקיר אהורנוב: הזמן אתה לא יכול לשאול מה היה לפני תחילת היקום כי לא היה אפי` זמן לפני זה
צבי ינאי, מנכ``ל משרד המדע לשעבר: טוב בא נסכים בינינו
פרופ` יקיר אהורנוב: כן
צבי ינאי, מנכ``ל משרד המדע לשעבר: שאני כן יכול לשאול
פרופ` יקיר אהורנוב: אתה יכול לשאול אבל לא תקבל תשובה
צבי ינאי: בדיוק, לפיזיקאים אין תשובה לשאלה המאד נאיבית הזאת מה היה קודם, בזה נעזוב רגע את היקום כי אני מבין שזה נושא מאד בעיתי.

מה יודע המדע על תחילת החיים:
פרופ` דורון לנצט: יתכן מאד שהחיים התחילו בצורה כזאת כלומר היו רק מולקולות שצפו בחלל התא, ובדרך פלא על ידי רשת של אינטראקציות הדדיות ידעו לומר, א` אמרה לג` להיווצר ג` לל` ל` לכ` כ` לש` וכן הלאה רשת של הנחיות הדדיות ליצור זו עם זו.

האם יודע המדע מה הם חיים?
פרופ` דורון לנצט: מדובר כאן בתהליך מאוד קשה, מאוד, שאת פרטיו אנחנו אפילו לא מסוגלים לשער שליצור ישות מאוד מאוד מסובכת, מסובכת החל מהרמה המולקולרית, צריך לזכור שמולקולות הן זעירות מאד לכן בתוכנו יש מספר אסטרונומי של מולקולות וכל המולקולות האלו בצורה כזו או אחרת מדברות אחת עם השניה בתוך תאים שיחה בין תאים לבין תאים אחרים, בין איברים לבין איברים הורמונים תשדורות כימיות התוצאה היא סיבוך עצום שאת פרטיו אנחנו מנסים להבין ואז אולי נבין מה הם ``חיים``.
המשך<<<>>

סיכום ביניים מדעי:

תחילת הזמן: לא ידוע
תחילת היקום: אין פתרון
תחילת החיים: אולי פלא
מהות החיים: אין לי מושג

האם המדע מבין שהעולם מתוכנן?
פרופ` דורון לנצט: בסופו של דבר התוכנית של אדם ואגב של הרבה יצורים אחרים כולל התולעת המינתודה שהזכרנו קודם וכולל צמחים וכולל חרקים וכן הלאה התוכנית הזאת שאגב דומה מאד בין היצורים השונים כתובה באותה שפה באותו צופן ובאותן עקרונות ברגע שנדע את התוכנית הזאת נשב על המדוכה נשתמש במחשבי על ננסה לחבר את החלקים זה עם זה ננסה להבין איך החלבונים שנוצרים מתוך התכנית הזאת מגיבים זה עם זה בתהליך הזה מה שאפשר לקרוא לו הלבנים החכמות הלבנים שמכירות זו את זו ויוצרות את המבנה הכולל.
המשך<<<>>><<>

למעלה