קזרדי ומדור 26 אלי

SupermanZW

Well-known member
זו טענה נוספת שטען, לא אותה טענה

הפרכתי את הטענה שכל הדתות חוץ מהיהדות טענו להתגלות במעמד יחיד. לגבי התגלות בפני עם שלם, אני מקווה שברור לך שלא אני ולא הוא יכולנו ללמוד על כל 15000 הדתות שבעולם. אין לו ראיה לטיעון שרק היהדות טענה שהתרחשה התגלות בפני עם שלם אך אני הבאתי ראיה שדתות אחרות טענו להתגלות בפני רבים גם כן.

קזרדי

New member
אני מניח שאתה מודע לכך...

שטענת ההתגלות לעם שלם כהוכחה לאמיתות הדת אינה המצאה של גוברנור אלא של ריה"ל בספר הכוזרי.

לגבי טענתך שאין לו ראייה לכך שרק היהדות טענה זאת, להזכירך את הטיעון החילוני הידוע לגבי הוכחת היש מול הוכחת האין.

SupermanZW

Well-known member
טענה ללא ראיות לא מתקבלת, זו טענה ריקה.

אפילו אלמלא הייתי מביא ראיה לדתות שטוענות להתגלות בפני רבים ורק הייתי מבקש ממנו להציג ראיה לכך שלא קיימות דתות כאלה היה נכשל במשימה.

קזרדי

New member
אין בעיה. הטענה "אין אל" לא מתקבלת כי איו לה ראיות.

אם גוברנור נדרש להוכיח את אי קיומם של עמים נוספים שחוו התגלות המונית, אתה נדרש להוכיח את אי קיומו של האל.

SupermanZW

Well-known member
החכם אינו נכנס לבור שהפיקח יודע לצאת ממנו

מעולם לא טענתי שאין אלוהים, לכן אין לי עניין להוכיח שאינו קיים.

קזרדי

New member
אם שנינו מסכימים שיש אל, אז הויכוח הוא רק על הפרטים הטכניים.

SupermanZW

Well-known member
נכון.

אני דאיסט, אני מאמין שאלוהים קיים ושהוא מושלם ושהוא חסר צרכים ומכיוון שהוא כזה אין שום דבר שנוכל לעשות למענו וכל שנוכל לעשות יכול להיות רק למעננו או נגדנו ולכן עלינו לבחור בטוב ביותר עבורנו ולדעת שלבחירותינו יש תוצאות לטוב ולרע ולכן עלינו לפעול בחוכמה. שים לב שהדגשתי את המילה מאמין, זאת מכיוון שאני מאמין, לא יודע. אני לא אנסה להוכיח את קיומו של אלוהים בדיוק כפי שלא אנסה להוכיח שאינו קיים, אני מודה שאני לא יכול. אני מאמין כיוון שלדעתי הגיוני יותר שיש אלוהים מאשר שאין וטיעוני המפץ הגדול ותיאוריית המיתרים אינם ראיות שהיקום נוצר ללא אלוהים מכיוון שאינם דוגמאות ל"יש מאין" וגם אני לא מקבל שום טיעון "יש מאין", אני טוען שאלוהים הוא זה שגרם לתהליך היווצרות הייקום כפי שנוצר, שהוא היש הראשוני.

הרי תיאוריית המפץ טוענת שהכל התחיל מנקודה סינגולרית אך אינה מסבירה מדוע התפוצצה הנקודה הסינגולרית אלא רק טוענת שהתפוצצה - אם אני מקבל את תיאוריית המפץ אני טוען שאלוהים גרם לפיצוץ.

תיאוריית המיתרים טוענת שהיקום נוצר ונהרס במחזוריות אינסופית, למרות זאת לא ניתן לחמוק מהשאלה מה קרה במחזור הראשון, אני טוען שלמחזור הראשון גרם אלוהים ושאר המחזורים יכולים להימשך עד אינסוף.

בשביל לא להאמין באלוהים אני צריך להאמין שאין התחלה. היעדר התחלה לא מסתדר עם ההיגיון שלי ולכן אני מאמין באלוהים.

למעלה