קזרדי ומדור 26 אלי

SupermanZW

Well-known member
אמונה מטבעה לא יכולה להיות שלמה

כי ברגע שהיא שלמה מדובר באשליית ידיעה, דהיינו בטחון מוחלט ללא הוכחות. מי שבטוח במשהו בבטחון מוחלט ללא הוכחות הוא פתי ואני טוען אף מטומטם מכיוון שהוא משכנע את עצמו בדברים שאינו יכול להוכיח את נכונותם. אמונה עם ספק קל (חייב להיות כזה, כי אין הוכחות, לו היו הוכחות ניתן היה לדעת ולא היה צורך להאמין) היא אמונה בריאה. מובן גם שאם ימצאו הוכחות הסותרות את אמונת המאמין יודה המאמין בטעותו אם הוא איש אמת וימשיך לחפש את האמת (הפרכה לX אינה בהכרח הוכחה לY).
&nbsp
מובן שאני מטיל ספק קל באמונתי, כמו כל אדם נאור, מכיוון שאין בידי הוכחות לקיום אלוהים, אך אין זה אומר שאמונתי אינה חזקה. רק מכיוון שאין לי הוכחות אני חייב להטיל ספק. אני מאמין שיש אלוהים מכיוון שאני מאמין שלכל דבר שקורה יש מניע ושדבר לא נוצר מעצמו. הסרטון ששיתפתי כאן מסביר מדוע הסבירות שאין אלוהים היא קלושה, אמנם זו לא הוכחה אך עדיין הטיעונים הלוגיים המופיעים בדיון חזקים מאוד.
&nbsp
האידיאל הוא להיות איש אמת ולא לחיות באשליה עצמית של ידיעה כאשר אין הוכחות. מי שאין לו הוכחות חייב לקחת בחשבון את האפשרות שיתכן שהוא טועה ולהיות מוכן לשנות את אמונתו אם יוצגו הוכחות שמפריכות אותה (כפי שציינתי קודם, לא בהכרח מוכיחות את ההיפך, בין השחור ללבן יש הרבה אפור, הכוונה בהוכחה מפריכה היא הוכחה שיסודות האמונה של אותו מאמין אינם יכולים להתקיים במציאות).
&nbsp
אני משתדל להיות איש אמת ומקפיד לציין מתי איני יודע ומתי אין לי הוכחות. כל עוד אין לי הוכחות אני מטיל ספק ואני סבור שבכך אני מונע מעצמי להתבזות, מכיוון שאם אני בטוח במשהו ולא יכול להוכיחו יכול להמצא מי שיפריך את טיעוניי ובכך יוכיח שאני מאמין בשטות ויציגני כטיפש, לכן אני נמנע מראש מלהיכנס לסיטואציה כזו.

מדור 26

New member
את השואה לדבריך, חס מלהזכיר...

לעומתך, אני חי את השואה, עד סוף ימי.
כל ההרג המיוחס לאליל שלך, גם על פי התיאורים בתנ"ך. אז כמובן שזה לא מוצא חן בעיניך...
איזה "שקרים" אתה מייחס לי? לרמה כזאת אתה יורד?...
התשובות שלך לאכזריות הזאת, היא רק הצדקת האליל הדמיוני שלך. אותו אליל שאתם מכנים אותו "מלא רחמים, ארך אפיים ורב חסד"...כיצד ניתן מצד אחד לייחס לו את התכונות הללו, ומצד שני, להצדיק את האכזריות הקיצונית שלו, המתוארת בתורה? הרי אלה שני הפכים הגלומים באותה יישות...
שוב אתה חוזר על המנטרה על מי כתב את הספר שנמצא במקדש - ואתה טוען ש"הוכחת" מי כתב אותו... הוכתת??? לא הוכחת כלום! הבל פה לא מוכיח דבר.
הסיפור הילדותי שלך על האריה והארנבת, לא מעניין אותי.

SupermanZW

Well-known member
שני ההפכים אינם מהווים בעיה

אם מאמינים שאלוהים ברא הכל הרי שברא את הרע בדיוק כפי שברא את הטוב. אם אין עוד מלבדו הרי שבו מצויים גם הטוב המוחלט וגם הרע המוחלט ובכל רגע נתון הוא יכול לבחור האם לבטא רחמים, אורך אפיים ורוב חסד או לחילופין אכזריות, קוצר רוח ונקמנות.

Governor1

New member
הכוונה למדור 26 כשאתה לא יכול להתוכח תרבותית

כשאתה לא יכול להתוכח תרבותית
תוכן:
אתה כל פעם חוזר לאותו דבר,שואה,אין ולא נברא,שקרים וכו'
וזאת למרות שאני מוכיח לך הוכחה כשמש וירח, רק אתה כהרגלך מחליף את השמש לירח וכן להפך, ולא רק עוד משקר במצח נחושה ומאשים אותי בהחלפת נושאים,
" למה הדבר דומה? שפעם אחת השועל פגש את האריה וראה את האריה מדוכדך,
אמר לו אדוני המלך מדוע פניך נפולות? אמר לו אין לי מצב רוח השבוע ,אמר לו אתה יודע מה? בא
אני אשמח אותך, אני אקח אותך לארנבת.
לקח אותו לארנבת הגיעו לארנבת דפקו בדלת הארנבת פותחת את הדלת והיא רואה את האריה ואת השועל ,היא מקבלת אותם בשמחה ברוך בואכם אדוני המלך ויועצו האישי ,
ופתאום שואל אותה השועל תגידי לי ארנבת ארנבת איפה הכובע שלך? אז היא אומרת לו איזה כובע? אומר לה איזה כובע? טח, שם לה סטירה בפנים ואומר לאריה בא נלך,
יוצאים החוצה אומר לו ראית איזה קטע? ראית? נו, עכשיו יש לך מצב רוח ?
אמר לו עכשיו אני מבסוט והארנבת בוכה והם הלכו מבסוטים, אחרי שבוע פוגש השועל את המלך עוד פעם ,אומר לו אריה אריה מדוע אתה מדוכדך? למה פניך נפולות? אמר לו אין לי מצב רוח השבוע, אמר לו אתה יודע מה? בא נלך לארנבת ,אמר לו יאלה בא,
הלכו לארנבת נוקשים בדלת והיא פותחת את הדלת והשועל אמר לאריה תשמע הפעם נסדר אותה, אתה תחזיק סיגריה ביד ואני אגיד לארנבת שתתן לך אש, אם היא תתן לך גפרור נגיד את לא מתבישת זה מה שמגיע למלך גפרור לא יכולת להביא לו מצית? פח ניתן לה סטירה , ואם היא תביא מצית נגיד לה מה את לא מתבישת רצית לשרוף לו את הזקן? טח, ניתן לה סטירה, מכל מקום ניתן לה סטירה, המלך הסכים,
הארנבת פתחה את הדלת רק רואה אותם רועדת משקשקת מה עכשיו? אמר לה השועל את לא רואה את המלך עם סיגריה? תני לו אש,
אז הארנבת הבינה שיש פה מלכודת אם היא תתן גפרור תקבל פח ואם היא תתן מצית יהיה טח טח,
אז היא אמרה לו אין לי גפרורים ואין לי מצית, אמר לה השועל, איפה הכובע? אמרה לו איזה כובע? טח טח נתן לה, בכל מקרה תמיד חוזרים לכובע,
ככה זה חברי הפורום החילונים(לצערי גם אתה שותף בענין) מחפשים עלילות לא הולך (כשאין לכם תשובות)חוזרים לאותו דבר,שואה , שואה, שואה , שואה
דיברנו על מעמד הר סיני -אחרי שהוכחתי שאין אומה בעולם שתשקר
החלפת למלך יואשיהו
הוכחתי לך שלא הוא כתב אלה מצא את הספר תורה שמשה רבנו כתב
עברתה לאיפה היה אלוקים בשואה
הוכחתי לך היכן הוא היה
עברת להרג של כופרים
בוא נראה עכשיו לאיזה נושה אתה תגיב
זכור השרשור התחיל בנושא מעמד הר סיני

SupermanZW

Well-known member
היהדות אינה הדת היחידה הטוענת להתגלות מול רבים

גם דת הVeda וגם דת הAyyavazhi טוענות להתגלות מול רבים, למרות זאת, האחרונה נותרה ללא מאמינים ולראשונה פחות מאמינים מליהדות.

Governor1

New member
אל תביא לי לינקים איני קורא אותם

הסבר במילים שלך , כיצד הם נוסדו ואם אותו האלים מסר להם גם בכתב

SupermanZW

Well-known member
הסבר

ספר הRig Veda נמסר לBrahma על ידי האל Aum במעמד שבו נכללו אלפי "חכמים", שתפקידם היה להורות את דת הVeda (שכללה גם 3 ספרים נוספים שנמסרו לBrahma מאוחר יותר) להמון "פשוטי העם".

Ayyavazhi היה מכשף מודרני בן המאה ה19 שאחז את עיניהם של רבבות אנשים בו זמנית (מעמד רבים), בשיאה הדת שיסד הגיעה ל12 מיליון מאמינים, אך לא נותרו לה מאמינים כיום.

Governor1

New member
אני לא אתווכח על התוכן-אלך בראש שלך

אבל ברור שאין להם שום ראיה שהמסמך ניתנה ע''י אותו מכשף
אתה בעצמך אומר שהם קיבלו את המסמך אחרי מאות שנים
ואילו במעמד הר סיני כולם ראו את משה רבנו יורד עם לוחות הכתובים בו עשרת הדברים

מחבר התורה מנבא שלעולם – לאורך ההיסטוריה כולה – לא תבוא אומה נוספת ותטען על התגלות בפני עם שלם.
"כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ ולמקצה השמים ועד קצה השמים, הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמוהו? השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה ויחי?" (דברים ד', ל"ב-ל"ג)

SupermanZW

Well-known member
הפרכתי את טיעון מעמד יחיד, לא הפרכתי את טיעון מעמד בפני

עם שלם, מאידך לא הצגת ראיה לכך שלא היו דתות שטענו להתגלות במעמד רבים ואני הצגתי שתי דוגמאות לדתות שטענו למעמד רבים ולא הצגת ראיות לכל שלא היו דתות שטענו למעמד עם שלם מלבד היהדות ואתה גם לא יכול לעשות זאת מהסיבה הפשוטה שאינך מכיר את כל 15000 הדתות שבעולם, לכן טענתך טענה ריקה שאין טעם להתייחס אליה או להתבסס עליך. אז אמרת, אז מה?

Governor1

New member
המוציא מחברו עליו הראיה

אתה מצחיק יאאלה
למה שאתה לא תנסה לעשות סקר בין אותם ה15000דתות? יודע מה?! תעשה סקר רק בכמה מאות- או אפילו בעשרות
אתה רוצה להוכיח לי שיש עוד עם שקיבל מסמך וראה בו זמנית התגלות של ישות כל שהיא
הצג רת ראיותך כאן בפורום או בכל מקום ברשת., אבל אני יודע מראש שלא תעשה זאת מפני הכישלון
אתה חושב שאתה יותר חכם מחוקרים שחקרו את טענת היהודים והודו בפה מלא שאין עם כזה שקיבל וראה אלה אך ורק היהודים
בבקשה הכדור אצליך

SupermanZW

Well-known member
טענת טענה ולא הבאת ראיות לה

לכן אין לי שום סיבה להתייחס אליה.

SupermanZW

Well-known member
אינך יודע מה ההבדל בין ראיה להוכחה

ואתה מצפה שאתיחס לדבריך ברצינות?

SupermanZW

Well-known member
נתתי שתי דוגמאות לדתות שטוענות למעמד רבים

בכך הפרכתי את טענתך שכל הדתות פרט ליהדות טענו למעמד יחיד, מכאן שהבאתי ראיות שסותרות אחת מטענותיך. אתה לא הבאת ראיות לאף אחת מטענותיך, אך מכיוון שאחת משתי טענותיך נסתרה, איזו סיבה יש להאמין לטענתך השנייה? בינתיים רק אחד מאיתנו הציג ראיות וזה אני.

קזרדי

New member
חבל שאני צריך להצטרף לחרדי...

אבל בלינקים שלך אין שום בדל של הוכחה ששתי דתות אלה ניתנו בהתגלות ישירה של האל להמוני העם.

נהפוך הוא, בלינק על דת ה- VEDA (שהיא בעצם ההינדואיזם הקדום) נאמר שהוודות ניתנו ל- Rishis הקדמונים, כשמהטקסט די ברור שמדובר על קבוצה קטנה של אנשים בדרגה רוחנית גבוהה. ממש לא התגלות להמוני העם.
זה לא שונה מהותית מהתגלות לנביאים או לשליחים של ישו או לשאמאנים אינדיאנים.

SupermanZW

Well-known member
לא טענתי להתגלות בפני עם שלם אלא להתגלות בפני רבים

רבים פירושו יותר מאדם אחד, את זה הראיתי. גוברנור1 טען שכל הדתות חוץ מהיהדות התבססו על התגלות בפני יחיד, טענה שהפרכתי.

קזרדי

New member
גוברנור טען להתגלות בפני עם שלם...

התגלות בפני קבוצה קטנה לא נחשבה בעיניו למשהו אמיתי.

למעלה