קיום או לא קיום

BravoMan

Active member
ומי שאל אותך?

אתה בעיני כלום, ולא ממש אכפת איך אתה תופס או לא תופס את מעשיי ואת דבריי...
&nbsp
אז?
הסברתי לך למה אני כותב את מה שאני כותב בפורום, כי חשבתי שאולי זה יעניין אותך.
לא מעניין? לא צריך. תתקדם.

big ass blue

New member
לא הסברת. אני מנסה להבין את האישיו שלך

התוכן שאתה משתמש, הלינקים והשנאה אלו דברים שהם שלך ולא באמת מעניינים, לא אותי, כי אני בא מאלה שלא ניתן להשפיע עליהם, אתה מבין השנאה שלך כלפיהם לא יכולה להשפיע על אחרים, בגלל זה מתווכחים איתך המון.

BravoMan

Active member
אתה לא מנסה להבין כלום.

החלטת, שאתה מבין יותר טוב מכולם, וכל מה שכולם עושים חסר תועלת.
&nbsp
מסבירים לך מה האישיו, ואתה פוסל בלי נימוקים.
&nbsp
כאמור, תפסת תחת, כפי ששם המשתמש שלך מרמז...

big ass blue

New member
ההסברים שלך לא מספיק חשובים, אתה אכן עושה דרמה

ואולי מגיע לך להיות מועמד לאוסקר, אבל חוץ מזה, זהו.

קלייטון.ש

Well-known member
בטח שיכולים להוכיח וגם מוכיחים

הבעיה היא שהצד השני עקשן ומתעלם מהוכחות ברורות ובהירות שמניחים בפניו בחוכמת אין קץ.

big ass blue

New member
אלה אינם הוכחות בתאכלס

זה היגיון כלשהו מהמדע. אבל האם נוצרה הוכחה לאי קיום אלוהים? אגב זו העקשנות גם של הצד השני... ולכן זה ויכוח חסר תועלת.

dude101

New member
מדוע לך יש את הצורך להוכיח שאין צורך להוכיח כלום?

אם כבר מדברים על אירוניה...

big ass blue

New member
אין מה להוכיח.

הצורך לא קיים. כתבתי משהו מפגר. שההתעסקות של הדתיים באנשים שלא מאמינים זה חסר תועלת וביזבוז זמן, בדיוק הביזבוז בהתעסוק של אנשים שלא מאמינים בדתיים. זה די פותר את החיים ומאפשר לכם למצוא זמן פנוי, כי זה מעסיק כל כך הרבה. קצת חופש לא יזיק לכם.

dude101

New member
ואתה לא מתעסק?

בעצם, מי זה ה"לכם" שאתה מדבר עליו?
כי בינתיים יש פה 2 אנשים שמנסים לשכנע מישהו לשנות אידאולוגיה - אריה, שקבע שהוא יכול להוכיח שאלוהים קיים, ואתה שמנסה לשכנע את כולם להפסיק לשכנע אנשים.
מתוכם, רק אתה מנסה לשכנע מישהו באופן יזום (ה"הוכחה" של אריה התפלצה מדיון אחר עם בראבו).
שאר הדיונים עוסקים בכפיה דתית, פילוסופיה פוליטית וכו'.

big ass blue

New member
הבעיה הגדולה היא, כי אלוהים היא אישיות רוחנית

לכן להוכיח לקיומו מאוד קל, והבעיה העיקרית אצל אתאיסטים מהסוג שיש פה היא שהם חושבים שאלוהים הוא פיזי ולכן קל מאוד להוכיח לאי קיום האלוהים...
זה שתי מכוניות שטסות לכיוון מנוגד והולכים להתנגש, אין ניצולים, אולי הדרך והנסיעה מעניינים אבל התוצאה חסרת תועלת וידועה מראש.

יש דברים יותר חשובים בעולם, ההתעסקות באנשים אחרים היא מביכה. כשאתה רואה את המשפט הזה אתה חושב, הנה אני מתעסק בכם, על העקשנות המיותרת. על כמה שההתנשאות הזו כלפי חברה שהרוב פה לא מבינים אותה גם כך, אני גם לא מבין אותה, וכנראה גם לא אבין, אבל בשביל מה אני צריך להבין ולהעסק בחברה הזו אם אני לא שייך אליה, בשביל מה אני צריך להתעסק בחברה האתאיסטית בפורום הזה אם השייכות אליה כאן מראה, עד כמה השייכות אינה קריטית בכלל.
האכפתיות הזו של מה אנשים חושבים אחד על השני טימטמה את המוח של כולם.

dude101

New member
אני מסכים שהתעסקות באנשים אחרים היא מביכה

רק שהיחיד שמתעסק באחרים מיוזמתו הוא אתה.
השאר מגיבים למשהו שאמרו (למשל בתגובות לאריה, או שתגובות פה אליך), או על ההתנהלות של המדינה בה הם חיים (רוב ההודעות פה).
&nbsp
ממה שאני מבין, אתה מנסה להציג את הדברים כאילו אתה איזה אאוטסיידר מגניב (ואובייקטיבי) שלא הולך עם העדר, ובגלל זה אתה "לא מביך" והשאר "כן מביכים".
הפעם האחרונה שנתקלתי בגישה הזאת הייתה כשהייתי בגיל התיכון.

big ass blue

New member
אין צורך שתצדיק את צורת החיים שלך

או כיצד אתה חושב, אתה מבזבז לעצמך את הזמן.

היחס כלפי המדינה הוא אבסורדי, כי אין פה חלוקה נכונה, כי אנשים תמיד מחפשים אשמים בצרות שלהם... זו מדינה יהודית אז נאשים את הדתיים בצרות שלנו, הבעיה היא שהצרות מתחילות בתוכנו, כי לאדם שאין לו כסף ובוכה על תקציבים שנותנים לחרדיים כשמה שהוא צריך לעשות זה לקחת את עצמו בידיים ולהוציא מהחובות שהוא יצר לעצמו... אנשים בוכים על היחס שלהם לנשים, וקוד הלבוש, כשבתוכנו יש מטרידנים ואנסים חסרי בושה...
ההסתכלות לא נכונה. לפחות הכיוון לא נכון.

dude101

New member
למה אתה חושב שאני מנסה להצדיק משהו?

עכשיו, בוא נראה אם הבנתי נכון - בראש שלך, כל האתאיסטים כאן נמצאים בחובות ובמקום לנסות לשפר את מצבם הם מתבכיינים על חרדים?
אפילו עזוב שאתה מנפיץ הנחות לא קשורות למציאות על מצבם הפיננסי של הכותבים פה, למה אתה בכלל חושב שכסף זה העיקר?
תוכל להסביר לי מה הקשר לכסף, או אפילו מה הקשר להתעסקות בחרדים, בשרשור הזה, למשל:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/183209080/אנשים_וחברה/אתאיזם
&nbsp
על הדרך, לפני 2 הודעות אמרת שההתנהגות שלך "לא מביכה" כי אתה מבקר את הפורום מבחוץ. תוך הודעה אחת הצלחת להפוך כיוון לחלוטין, ועכשיו " הצרות מתחילות בתוכנו", ובמקום לבקר אחרים צריך להתחיל מבפנים.

big ass blue

New member
כי כל מה שיש בפורום זה התבכיינות

והפתרון הכי טוב תמיד, זה אך ורק להתחיל מבפנים.
ברגע שהאדם מבין שהחרדיים אינם קשורים בכלל, רק בגלל שאין שייכות לחברה.
אתה לא שייך לחברה הדתית והחרדית ולכן אין טעם לברור בה, הצעד הכי טוב זה לברור בחברה שאליה אתה שייך.

big ass blue

New member
למה? אתה חושב שלא?

ויצאנו מההקשר לגמרי בשיחה עצמה, אז נראה לי שהיא תמה, כי אין באמת שיח.
בכל מקרה, אתה אתאיסט? תתעסק באתאיסטים, אני באמת לא מבין תאנשים האלה שמתעסקים בחברה שאליה הם לא שייכים, מבקרים אותה...
כי מבחינתי זה כמו שאחד ששומע רק מוזיקת היפ הופ יבקר סגנון מוזיקלי שהוא לא אוהב, די נו באמת? לא אהב? מפתיע.

dude101

New member
שאלתי כי נראה שאתה חוזר על אותם דברים בלי להתייחס לדבריי

למשל, כבר כמה וכמה פעמים אמרתי שעיקר הפורום *לא* מתעסק בחברה החרדית וביקשתי שתסביר למה אתה חושב אחרת, ואתה מתעלם וממשיך להטיף.

big ass blue

New member
אה, חשבתי שאתה סתם לועג לי

כי זה מה שאנשים עושים כשזורקים להם את האמת בפרצוף...
תעיף מבט בשירשורים שנפתחים פה ותראה בעצמך.
הפורום הזה מתעסק אך ורק בחרדיים ודתיים... שנאה וכעס כלפי החברה הזו... למה? הסברתי למה.

big ass blue

New member
אני לא מרגיש שאני נלעג

פשוט לרוב האנשים פה אין בגרות מי יודע מה, או שהאינטלקט שלהם לא מספיק גבוה, אז אני עוזב את רוב הדיונים, כי זה נהפך לילדותי...

למעלה