קיומו של אלוקים?!?!?

amirjak

New member
ד"א

אם תבדוק במילון את המושג פאגאן תגלה שהכוונה היא לעובד אלילים - משמע אדם שמאמין שקיים בעולם יותר מאל אחד. אני מרשה לך לקרוא לי מונותאיסת. אבל לא פאגאן. תודה :)

G o v er n o r

New member
עבורי, פאגאן הוא אדם הסבור כי ניתן

להוכיח יסודות אמונה. מאמין הוא סתם מאמין. בפורומנו מצויים פאגאנים לרוב ואני בוחן את טענותיהם. אני יכול לומר לך כי אף טענה פאגאנית לא שרדה...

amirjak

New member
אתה מנסה לשכנע את עצמך

אם הדיונים האחרים בפורום הם כמו הדיון הזה, אז את סתם מנסה לשכנע את עצמך שאתה מצליח לסתור הוכחות לאמיתות התורה וכן הלאה. אתה בסך הכל בשלב של הדחקה. אני כבר עברתי את השלב הזה.. עכשיו אני בשלב של התדהמה מן האמת שהחילונים כ"כ משתדלים להסתיר.

G o v er n o r

New member
אבל מה לעשות ולא הצלחת להוכיח את

קיום מעמד הר-סיני. הראיתי שלא הצלחת להוכיח את קיומו ישירות. לא? "אתה בסך הכל בשלב של הדחקה" נו, אתה פוסל במומך. מי שמצוי במצוקה ונוקט הדחקה הוא בבירור אתה. "עכשיו אני בשלב של התדהמה מן האמת" דומה שמעברך ממחנה החילונים למחנה המאמינים היטיב עם שני המחנות. הוא העלה את ה- IQ הממוצע בשניהם!!!

amirjak

New member
סלח לי

אבל אתה לא הוכחת שאלוקים לא קיים.... בנוסף אני הוכחתי את קיום מעמד הר סיני. אתה בסך הכל טוען שטויות - כיצד ייתכן שבוקר אחד קם עם שלם והחל לקיים מצוות שהם לא שמעו עליהם מקודם????? נו באמת. אתה מזלזל בחכמה של אבותינו ועוד טוען שאני טיפש. " דומה שמעברך ממחנה החילונים למחנה המאמינים היטיב עם שני המחנות. הוא העלה את ה- IQ הממוצע בשניהם!!! " - תראה לאיזה רמה ירדת.

G o v er n o r

New member
"אבל אתה לא הוכחת שאלוקים לא קיים"

איני צריך לעשות דבר. אתה פרצת לפורום בנסיונות הוכחה. אז הוכח. לא רוצה? לא צריך. נשאיר אפוא את המצב הקים, שאין הוכחה לקיום "אלהים", בעינו. "בנוסף אני הוכחתי את קיום מעמד הר סיני" טעות. _לא_ הוכחת את קיום מעמד הר סיני. אתה טוען כעת משהו עקיף, על דרך השלילה. ללא הצלחה. כל האמונות כוללות מעשיות מיתולוגיות המקובלות ללא עוררין על המאמינים. כך גם ביהדות. זהו צורך נפשי. סדנא דארעא חד הוא. הצורך הבוער בעצמות ל"הוכחות" הוא סמן לחוסר בטחון. מאמין חזק באמונתו פשוט "סומך" על מנהיגיו הרוחניים, ללא שאלות מיותרות. ´"דומה שמעברך ממחנה החילונים למחנה המאמינים היטיב עם שני המחנות. הוא העלה את ה- IQ הממוצע בשניהם!!!" - תראה לאיזה רמה ירדת´ מה לא נכון כאן?

amirjak

New member
אתה אפילו לא מודע לעובדה ש

אתה מעיז להוריד בערכו של האדם העומד מולך... תראה, ניסיתי להסביר לך מדוע מעמד הר סיני לא יכול להיות בדוי. אולם אתה טוען כי הוא הומצא.., אני לא מקבל את האפשרות כי סיפור כמו מעמד הר סיני הומצא. זה דומה למצב בו יצליחו לעובד על מדינה שלמה בנוגע לאירוע שקרה לאותה מדינה אולם הוא לא קרה, לדוגמה השתתפות במלחמה שלא הייתה.. עם שלם לא יאמין לבידיון כזה.. ולכן אם הוא האמין שיציאת מצרים אכן הייתה כנראה שהיא הייתה. "הצורך הבוער בעצמות ל"הוכחות" הוא סמן לחוסר בטחון. מאמין חזק באמונתו פשוט "סומך" על מנהיגיו הרוחניים, ללא שאלות מיותרות" אני לא חושב כמוך, אדם שמאמין ללא סיבה הוא פאנאט ותו לא. אין שום סיבה להאמין בצורה עיוורת הרי אם אדם מאמין שאמונתו נכונה אין לו ממה לפחד כשהוא ישמע אפיקורסיה עליה או כשהוא ישאל שאלות אמונה הרי בסופו של דבר העובדות יראו כי אמונתו צודקת ולכן בסופו של דבר שאילת שאלות רק מחזקת את האמונה. על כן אין בי שום פחד...

G o v er n o r

New member
אכן אין טעם בהתעסקות עם הרקמות

סביב המה-שמו שלך המכונות גורג ו בוש...

amirjak

New member
"לכל ישראל יש מקום בעולם הבא"!!

גם עם זה לא נראה ככה לפעמים. בנוסף כבר נאמר "לא אדיח ממני נידח" הקב"ה לא חושב כמוך גורג´ בוש!! אל תוותר.

לא ידח ממנו נידח עוד לא אומר שתצליח

לשכנע אדם שלא רוצה להתשתכנע. ישנו פתגם שאומר שאפשר להביא חמור עד השוקת אבל לא להכריח אותו לשתות. הוא לא מעונין להשתכנע ולכן אתה מכלה כוחך לריק. קח את הויכוח איתו בשביל הכיף תכתוב בשביל האחרים שקוראים את הדברים. הנ"ל לא מקבל כל מה שאומרים לו אם אין לו מה להגיד הוא חוזר שוב ושוב על טענותיו משמיץ ולועג מידי פעם ובסוף חושב עצמו חכם שלא הצליחו לשכנע אותו ושכביכול אין הוכחה. רק שהוא כמו החמור במשל הנ"ל. על אלו נאמר כת לצים. לץ הוא אדם שיודע לקחת דברי טעם ולעשותם דברי תפלות. מאחר והוא לא מתייחס לדברים שצריך להתייחס אליהם ברצינות נאמר עליו : "נכון ללצים שפטים" שכן רק כך ניתן לעוררו. את זה הקב"ה יעשה לו כבר, אם בעוה"ז ביסורים או בעוה"ב כף הקלע וכו´.בסוף גם התיקון שלו יבוא רק שכנראה הוא יעבור בדרך הקשה ואז לא ידח ממנו נידח. אני כבר מנהל איתו דיונים כבר הרבה זמן ולכן רציתי לעזור לך מניסיוני.

G o v er n o r

New member
האם מלל זה פרושו, בלשונך העילגת,

"הדין עמך, ואני פורש מובס וידי על ראשי המעופר" ?

G o v er n o r

New member
"ניסיתי להסביר לך מדוע מעמד הר

סיני לא יכול להיות בדוי" נסית, אולם, לא הצלחת. "אני לא מקבל את האפשרות כי סיפור כמו מעמד הר סיני הומצא" אז אל תקבל. "ולכן אם הוא האמין שיציאת מצרים אכן הייתה כנראה שהיא הייתה" לא בהכרח. _אין_ לך מסורת משפחתית _אישית_. אתה ס"ה מצטט את כתבי הקודש, וכך עושים כולם. "אני לא חושב כמוך, אדם שמאמין ללא סיבה הוא פאנאט ותו לא" טעות. אמונה פרושה החלטה אישית להאמין במשהו אשר _לא_ ניתן להוכיחו. אם ניתן להוכיחו - _לא_ נדרשת אמונה. אמונה היא הרגשת לבו של המאמין. "הרי בסופו של דבר העובדות יראו כי אמונתו צודקת" אז זהו שאין כאן עובדות. אילו יכולת להציג פפירוס סכום דיון אחד בודד בין פרעה לבין משה ואהרון - היתה זו _עובדה_!!! אילו יכולת להציג טבלת אבן בת 3300 שנה ועליה חקוק חלק מעשרת הדברות - היתה זו _עובדה_!!! אילו יכולת להצביע על קברי מליוני שלדים בקדש ברנע - היתה זו _עובדה_ !!! אין לך אבק זנב שמץ עובדה!!!

אם כך עבורי מטומטם הוא אחד שקורא

לעצמו גוברנור והסבור שבהלצותיו ודמגוגיותו ניתן לפרוך את קיום הבורא כשהוא עצמו מהווה הוכחה ניצחת לקיום הבורא

G o v er n o r

New member
חבל. הכל רואים למרות מספרכם הרב

הרב ומאמציכם המשותפים, אתם כה חסרי אונים. אוי ל"בורא" שאלה חייליו האימפוטנטיים...

G o v er n o r

New member
התפישה הפאגאנית רק מחלישה את

עמדת האמונה כפי שהיא נשקפת לחלוניים וגם למאמינים. הכל רואים כי חרף מאמציכם המשותפים - לא עולה בידכם להגן על "מופתים" ולא עולה בידכם להציג "הוכחות" ו"ראיות" למיניהן ומובטחני שזה זורע ספקות בלבם של _עשרות_ תלמידי ישיבה הצופים בדממה בויכוחינו. אותם נערים ששוכנעו כי יש בידם נמוקים בלתי מובסים - לבטח מזועזעים נוכח "מרחץ הדמים" ו"שחיטת ה´הוכחות´" המתחוללים לנגד עיניהם הקמות. לא למדתם שלא ניתן להוכיח אמונה. אמונה היא תחושת לבו של המאמין. אילו ניתן היה להוכיח - לא היה צורך להאמין. אילו יכולת להוכיח לי את אמיתות התורה וקיום אלהים על פי פרוצדורה מקובלת במחקר מדעי - לא היתה לי ברירה אלא לקבל את טענותיך, גם אם אינן מוצאות חן בעיני...

amirjak

New member
ניתן לערוך כאן סקר

ואז אחרי ביצוע הסקר תוכל לטעון כי הצלחת לשלול את טענותינו

G o v er n o r

New member
א. אתה מוזמן לבצע את הסקר.

ב. אתה מוזמן להצביע על טענה מטענותיך ששרדה את הפרכותי אני ממתין!

למעלה