קיומו של אלוקים?!?!?

רון סי

New member
הנחת קיומו של אלוהים

לא באה כדי להסביר תופעות. ההשקפה הדתית איננה השקפה מדעית, לפיה המטרה הסופית היא תיאור מנגנון של תופעה, ולכל הנחה בדרך כפופה למטרה זו. לכן ניתן בהחלט להניח את קיומו של אלוהים מבלי שהוא יהיה הסבר לאיזו שהיא תופעה (למרות שיש אינסוף תופעות להן אלוהים הוא ההסבר היחיד). כתוצאה מכך שאלת קיומו של אלוהים היא שאלה רלוונטית ביותר.

vizini

New member
לא. יש איסוף דברים שאתה יכול להניח

את קיומם. למה שאלוהים יהיה שונה מהם, או בעל עדיפות כלשהי בשאלת בירור קיומו?

רון סי

New member
ודאי

שיש אינסוף דברים שניתן להניח את קיומם, אבל יש רק דבר אחד אולטימטיבי מכל בחינה כזה (שהרי יחידותו היא חלק מהדבר שמניחים).

vizini

New member
דבר אולטימטיבי לא קיים. הוא מכיל

בעצם הגדתו סתירות לוגיות, ואת זה כבר הוכחנו (תחפש את הלינק המתאים בפורום אתאיזם ודת).

רון סי

New member
טעות

אין שום סתירה לוגית בהגדרת יישות אולטימטיבית, וזה הוכח ממש בלינקים אליהם אתה מתכוון.

vizini

New member
הוכח ש"ישות אולטימטיבית" מכילה

סתירה לוגית בעצם הגדרתה.

vizini

New member
הטעות היא שלך.

היה נסיון להגדיר "ישות אולטימטיבית", אבל ההגדרה הכילה סתירה פנימית.

כמו שאתה לא יכול להוכיח ההפך

תקרא את כל השרשורים בפורום ותהנה מההתפתלויות שלך.

G o v er n o r

New member
אתה גדווווול, לחנך/לחבך/קלארק/בוש/

/קראוט/ ואתה בהחלט מהווה דוגמא לתכליתיות הבריאה. דומה כי התכלית היחידה לקיומך היא לשמש אזהרה לכולם...

עוד דמגוגיה של גוברנור המסכן

אתה גדווווול, גוברנור ואתה בהחלט מהווה דוגמא לתכליתיות הבריאה. דומה כי התכלית היחידה לקיומך היא לשמש אזהרה לכולם... מתי תתבגר גוברנור?

amirjak

New member
זה בסך הכל שלב של הדחקה

אני רק מקווה שזה יעבור לו מהר.. :)

G o v er n o r

New member
לפני זה תצמחנה שערות על כף ידך!

ומה אתם, פאגאנים יקרים, עושים אם לא עוסקים בהדחקת העדר ראיות לקיום אלהים? נכון שהספקות אוכלים בכם בכל פה? ראו, מצויים המוני בני אדם שאינם מתרגשים מהעדר אלהים ומסכינים בקלות עם הרעיון שאין חיי נצח ספיריטואליים. העולם היחיד הקיים הוא העולם הזה. עולמות אחרים הם נחמת שוטים...

amirjak

New member
תסלח לי

אבל החברה שלנו סובלת מחיפוש עצמי עצום ומרקינות ממש כתוצאה של חוסר אמונה, אתה מתעלם מן המציאות אם אתה טוען שחוסר אמונה לא מפריעה לרוב האוכלוסיה בארץ ובעולם, כיצד תסביר את מס´ החוזרים בתשובה שרק גדל בכל יום ואת מס´ האנשים הגדל שיוצא לחפש את עצמו במדינות כמו הודו?? ואני מבקש שלא תקרא לי פאגאן, אני איני עובד אלילים!

G o v er n o r

New member
אתה פאגאן, אם אתה סבור שאפשר

להוכיח עיקרי אמונה. פרצת בסערה לפורום וטרם הצלחת להוכיח משהו. כל טענה שלך רוסקה ונטחנה לאבק דק. הראיתי שנטית מדענים להאמין פוחתת והולכת. מדוע חוזרים בתשובה? שאל את החוזרים בתשובה. זה צורך נפשי אישי שלהם, בגלל מבנה האישיות שלהם. מה זה מראה לגבי נכונות בחירתם?

amirjak

New member
סלח לי

אבל לא הצלחת להוכיח כיצד הצליחו לעבוד על עם שלם ולשכנע אותו באירוע שלא היה. תסביר כיצד אפשר לעבוד על עם שלם ולספר לו כיצד לפני מס´ שנים התגלה בפניו א-ל, כשהנחתך כאתאיסט שאין אלקים.

G o v er n o r

New member
_איני_ צריך להוכיח דבר. _אתה_ הוא

זה שצריך להוכיח, וכבר נסית הוכחה ישירה ו_נכשלת_. אילו הצלחת - היתה מסתימת עבודתך והיינו צריכים להגיב. אולם, כאמור, נכשלת. הטענה "וכי איך קבלו קדמונינו את התורה, אם לא היו עדים למשהו" אינה טענה ישירה, אלא מעין טענה על דרך השלילה ו_אתה_ הוא זה שחייב להוכיחה, כנדרש לגבי טענה ממין זה. אינך רוצה? לא צריך! נסה משהו אחר...

למעלה