קיומו של אלוקים?!?!?

amirjak

New member
תבדוק ו

הקשר עקיף לעיטים קשה למצוא אותו, אולם הוא קיים מאחר ואין לי שום מושג על יפן אני מצטער אולם לא אוכל לענות לך..

G o v er n o r

New member
בן כמה אתה אמיר עלג-לשון ומדוע אתה

מתעלל כה קשות בלשון העברית. מאיזו מערכת חנוך בגרת?

amirjak

New member
מצטער

הייתי עייף.. ובכל זאת אני לא מבין מדוע פתאום אתה מדבר על השפה העילגת שלי.. זה לא מה שמשנה

amirjak

New member
אני לא חושב

אתה יכול לחשוב איך שאתה רוצה "הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים" אבל אתה לא יכול לומר שריסקת את ה"טריק הלוגי" של יהודה הלוי... כי לא ריסקת.. בסך הכל טענת שבגלל שאין עדים שראו בעצמם את מעמד הר סיני אי אפשר להוכיח שהוא התקיים אולם פה אתה טועה. העובדה שהסיפור שמתאר את מעמד הר סיני נשמר מעיד על כך שהוא באמת קרה. זה בלתי אפשרי לעבוד על עם שלם ולגרום לו לחשוב שקרה לו משהו שלא קרה! זה מקביל לאיזה סרט שראיתי שמתאר כיצד עבדו על כל העם האמריקאי בנוגע למלחמה בעירק, הסרט מתאר כיצד התקשורת גרמה לכל האמריקאים לחשוב שיש בעירק מלחמה אבל לא הייתה. בקיצור הסרט מתאר מכירה של אשליה לעם שלם, דבר שבמציאות הוא בלתי אפשרי. האפשרות שמה שקרה בסרט קרה באופן די דומה לעם היהודי מגוכחת. אבל זה מה שאתה אומר. אני פשוט לא מבין אותך

G o v er n o r

New member
אינך מבין את מילי הפשוטות.

_אין_ אני טוען ש_יש_ לי הוכחה/ראיה שמעמד הר-סיני _לא_ התרחש. _לא_ מוטל עלי להראות משהו מעין זה. אני _מראה_ שהטעון הלוגי על אוטנטיות מעמד הר-סיני, המצוי בכוזרי, _אינו_ תקף. במלים אחרות: _אין_ הוכחה/ראיה לאוטנטיות מעמד הר-סיני די לי בכך. "...הסיפור שמתאר את מעמד הר סיני נשמר מעיד על כך שהוא באמת קרה" טעות. כל המעשיות המיתולוגיות האמוניות של הדתות האחרות נשתמרו אף הם באדיקות ובדבקות, ואין בכך ראיה שהתרחשו במציאות!!! "זה בלתי אפשרי לעבוד על עם שלם ולגרום לו לחשוב שקרה לו משהו שלא קרה!" עובדה שזה קיים בכל אמונה!!! האמונה היהודית אינה שונה מאחרות. סדנא דארעא חד הוא. כל עמי העולם יראו מתופעות טבע בלתי מובנות ונזקקו להמצאת ישויות שמימיות המנהלות את העולם, אשר צריך לעבוד אותן, לסגוד, להן ולפייס אותן. גם אנחנו!!!

amirjak

New member
שטויות במיץ

הדת היהודית היא היחידה שנוסדה בעקבות התגלות אלוקית מות עם שלם כל שאר הדתות נוסדו בעקבות כביכול התגלות מול אדם אחד שהצליח לסחוף את ההמונים עובדה!!! מדוע אתה לא קורא את מה שאני רושם לפני שאתה פוסל... תבדוק ותגלה שרק הדת היהודית התחילה בהתגלות המונית, אי אפשר ליצור דת שמתחילה בהתגלות המונית אלא אם כן התגלות זו אכן הייתה! לכן הדת היהודית התחילה דווקא יציאת מצרים ובמעמד הר סיני.

amirjak

New member
תיקון

מות = מול נ.ב : אני ממליץ לך לא להשתמש בדבר הזה : _, זה מעצבן

G o v er n o r

New member
אני נוהג ל_הדגיש_ מלים ב-underscore

וההדגש אינו הולך לאבוד כאשר מעתיקים קטעי טקסט ומזיזים אותם מהכא להתם...

G o v er n o r

New member
מדוע _אינך_ קורא את דברי?

הרי הסברתי לך כי מעשיה מיתולוגית אחת ויחידה, ללא שום אישוש מלבדה, וללא שום ממצא ארכאולוגי תומך - אין בה ממש. _לא_ היתה התגלות המונית, אלא, ס"ה, נכתבה מעשיה מיתולוגית על התגלות המונית. נסה טריק לוגי אחר, או הצג ממצאים בעין...

amirjak

New member
תסכים איתי ש

לא ייתכן שציבור שלם של אנשים יאמין בתנ"ך, ובסיפור המתאר התגלות המונית אלא אם כן התגלות זאת אכן קרתה. אני מדבר על הציבור הקדום שקיבל לראשונה את סיפור יציאת מצרים. אתה חושב שהם היו טיפשים. באים ומספרים להם שהם יצאו ממצרים והתגלה לפניהם אלוקים, אבותינו לא היו מאמינים לסיפור כזה אלא אם כן הם שמעו אותו ממס´ מקורות מוסמכים. וכן אני לא שומר שבת. אני חילוני שלאחר קצת מחקר הגיע למסקנה שהדת דווקא צודקת ובינתיים אני רק יכול לצטט משפט שאומר את זה "עברה לשמה עדיפה על מצווה לא לשמה"

G o v er n o r

New member
´לא ייתכן שציבור שלם של אנשים

יאמין בתנ"ך, ובסיפור המתאר התגלות המונית אלא אם כן התגלות זאת אכן קרתה´ רגע, זו טענה חדשה. קודם נסית דרך הוכחה ישירה והסברתי לך שיש לך רק עדים עם hearsay מדרגה 106 אשר לכולם גרסא אחת ויחידה, _זהה לחלוטין_ למעשיה מיתולוגית מן ה- scriptures, ולכן לא תוכל להוכיח הוכחה ישירה. עכשיו אתה אומר "וכי איך הסכימו אנשים לקבל את התורה, אם לא היו עדים למשהו?" אז, ראשית, זה חזיון נפרץ מאד. בני כל הדתות מקבלים את כתבי הקודש שלהם ללא ערעור. הם פשוט סומכים על מלת הכהנים שלהם. הבדאי שכתב את המיתולוגיה היהודית הכניס איזה "מנעול לוגי" כדי שתוכל להקשות שאלה זו, אולם אין בכך כל קושי. זה פשוט טריק של אדם חכם. לכל העמים ספורי מיתולוגיה שתפקידם גיבוש אוסף בני אדם, נוודים, לקבוצה חברתית מדינית, וכדי ללכדם יש לחבר ספור נאפד הוד, אפוף גבורה על "אבות מיסדים" אשר חוללו נפלאות ועשו את הבלתי אפשרי, מעטים מול רבים, כנגד כל הסכויים, ובארח "ניסי", כדי ללכד את ההמון סביב "זכרון הסטורי" משותף ולהנחיל לו "מסורת". את המעשיות חברו האליטות, הכהנים, אלה שהיו מעונינים בגבוש ההמון. המעשיות נשמרו, כמובן, על ידי הכהנים עצמם. ההמון היה דרך כלל אנאלפבית, סטימצקי טרם נוסד והספרים נכתבו ביד. המוני העם אשר היו יותר מוטרדים בדאגה איך להמציא את הארוחה הבאה לפיות הסמוכים על שולחנם, לא הטרידו עצמם בעניני כתבי הקודש והאמינו לכהנים. כל מי שהעז לפקפק בסמכות הכהנים היה צפוי לנדוי ולהקאה מן הקהילה ומכיוון שהפרט היה תלוי בהגנת הקהילה, היתה משמעות הנדוי מוות. נזכיר גם כי הכהנים היו האסטרונומים, והכירו והבינו תופעות טבע אשר נראו מאיימות ובלתי מובנות להמון. זה סייע להם להשליט מרות על ידי איום בזעם "אלהים" על "עושי צרות". כאמור, אמרנו שאינך יכול להוכיח שום דבר ישירות, עקב חוסר עדים ישירים. האם אתה יכול להוכיח משהו באופן עקיף? זה לא בלתי אפשרי לנסות, אולם, הפרוצדורה הרבה יותר מסובכת ודורשת ממך מטלות שספק אם תוכל לעמוד בהן. "אני לא שומר שבת" אף אחד לא מחלק לך ציונים. זה ענינך הפרטי. "...לאחר קצת מחקר הגיע למסקנה שהדת דווקא צודקת" נו, שכנע אותנו. אנו ממתינים...

amirjak

New member
תראה

"הבדאי שכתב את המיתולוגיה היהודית הכניס איזה "מנעול לוגי" כדי שתוכל להקשות שאלה זו" תראה לי את ה"מנעול הלוגי" הזה.. וד"א מן ההתחלה זאת הייתה הטענה שלי.. אתה מתעלם מן העובדה שאי אפשר לשכנע עם שלם להאמין במקרה שלא אירע לכולו בעבר, ואני מדגיש לכולו. אי אפשר לעבוד על עם ולספר לו כיצד כולו היה נוכח באירוע כלשהו ללא אמיתות אותו אירוע. תחשוב על זה ככה, באותה תקופה תיאור האירועים שקרו עברו דרך סיפורים. לא ייתכן שאדם ימציא סיפור של התגלות לפני עם שלם כיוון שאם מדובר באירוע שקרה לפני עם שלם בוודאי יש עוד מספרי סיפורים שיודעים על אותו אירוע, ואם אכן כל מספרי הסיפורים יודעים על אותו אירוע של התגלות המונית. כנראה שהאירוע אכן קרה. אף אחד לא יאמין לאותה המצאה של מספר הסיפורים כיוון שהאירוע שהיה בקנה מידה גדול לפי תיאורו צריך להיות, בעקבות סדר גודלו הענק להיות מוכר ע"י עוד אנשים. וברגע שהוא מוכר ע"י עוד אנשים, מה לעשות הוא קרה!! תראה לי עוד התגלות אלוקית לפני עם שלם שיצרה דת!! שום דת פרט ליהדות לא התחילה כך. חבל שבני אדם כ"כ עיקשים. "תמים תהיה עם אלקיך"

G o v er n o r

New member
נסית הוכחה ישירה ונכשלת. _אתה_ הוא

זה שצריך להמשיך ולנסות ולהוכיח. _איני_ צריך להוכיח דבר. לא רוצה? אין איש מכוון אקדח טעון לרקתך. לא צריך! "תראה לי עוד התגלות אלוקית לפני עם שלם שיצרה דת" אז זהו שאתה טועה. לא היתה שום התגלות, אלא נכתבה והופצה מעשיה האומרת שהיתה התגלות. הכל מקורו במעשיה אחת נטולת הוכחות עצמאיות. זוהי תמצית האמונה. ´חבל שבני אדם כ"כ עיקשים´ נכון. ממש הוצאת מלים מפי. לא הייתי יכול לנסח זאת טוב יותר ממך!!!

amirjak

New member
רוצה הוכחה ישירה

תיגש לשיעור קבלה ותקבל הוכחה ישירה. ואם זה לא מספיק לך מכיר אני מס´ רבנים שבקרוב יצאו מההסתר בו הם נמצאים והם ניבאו מס´ נבואות שכולם התגשמו. בסופו של דבר תקבל את ההוכחה שלך, במוקדם או במאוחר. רק דבר אחד יש לי להוסיף, לא הצלחת לסתור את הטענה הלוגית שלי.. תודה בעובדות. "נכתבה והופצה מעשיה האומרת שהיתה התגלות" - אתה תאמין למעשיה שמתארת כיצד הוריך היה בהתגלות. אני מתאר לעצמי שלא אז כיצד הם כן האמינו????

G o v er n o r

New member
"תיגש לשיעור קבלה ותקבל הוכחה

ישירה" לא. הצג כאן את ההוכחה הישירה או הצבע עליה "מכיר אני מס´ רבנים שבקרוב יצאו מההסתר בו הם נמצאים והם ניבאו מס´ נבואות שכולם התגשמו" לא היה ולא נברא. סתם מעשיה מתוקה. "בסופו של דבר תקבל את ההוכחה שלך, במוקדם או במאוחר" ממש הוצאת מלים מפי "לא הצלחת לסתור את הטענה הלוגית שלי.. תודה בעובדות" טעות. לא הוכחת דבר. אילו הוכחת ישירות - היינו צריכים להגיב. אולם מכיוון שאין בכוחך להוכיח ישירות, עליך להוכיח עקיפות, בדרך המתאימה. זאת לא עשית. לא רוצה לנסות? לא צריך. זה OK מצידי אם תפרוש וידיך על ראשך...

amirjak

New member
טוב

אתה מנסה לשכנע את עצמך שיש לי סיבה לשקר לך או שיש לאחרים סיבה לשקר לי, כי אתה לא יכול להתמודד עם הטענות שהצגתי בפנייך. לא פלא שאתה לא מאמין, כל הוכחה חותכת שמציגים בפנייך ואין ביכולתך לסתור נטענת על ידך שהיא שקרית.

G o v er n o r

New member
ידעתי שבמוקדם או במאוחר תכנע, לא

בלי מבול של מלל להסחת הדעת. בקשתי הצבעה על הוכחה ותשובתך היא "אתה לא יכול להתמודד עם הטענות שהצגתי בפנייך". אילו טענות הצגת? "כל הוכחה חותכת שמציגים בפנייך ואין ביכולתך לסתור נטענת על ידך שהיא שקרית" אילו הוכחות הצגת? אז אתה פורש, מובס וידיך על ראשך? לא נחוש בחסרונך, חמודי...

amirjak

New member
הצגתי בפנייך

את העובדה שמס´ רבנים ניבאו נבואות בעזרת תקשור וכל אחת מהנבואות התגשמה!! ולא הם לא שיקרו הייתי עד לאחת מן הנבואות הללו שהתגשמה. בין היתר הם ידעו שאינתיפדה הולכת לפרוץ שנתיים לפני שהיא פרצה והם ידעו חודשיים לפני אסון מגדלי התאומים שהולך לקרות אסון בארה"ב היום הם אומרים שהולכים להיות הרבה שינויים במדינה ויתכן שמצנע ייבחר בבחירות. אני לא סגור על הפרטים בינתיים.

G o v er n o r

New member
"הצגתי בפנייך את העובדה שמס´ רבנים

ניבאו נבואות בעזרת תקשור וכל אחת מהנבואות התגשמה" עכשיו, מסתבר, איננו דוברים כנראה אותה שפה. איזו "עובדה"? אמור "טענתי בפניך, ללא אסמכתא...". היכן האסמכתאות. היכן הוכחה כי הנבואות ניתנו ו_נרשמו_ למשמרת _לפני_ הארועים? "אני לא סגור על הפרטים בינתיים" אז כדאי שתמהר ותסגור על הפרטים _לפני_ הבחירות. נותרו רק 17 יום. אני מציע לך שוה לעמוד לפני מראה ולומר לאט ובהטעמה "חשיבה בקורתית, אייך?"...

למעלה