קיומו של אלוקים?!?!?

masorti

New member
לך לישיבה לכמה שנים...

ותלמד את כל הספרות התורנית המתארת את ההיפותזה. ואתה מוזמן לברר עם חרדים מה זה "מאמרו". אני מניח שתקבל עמודים שלמים של הסברים המופיעים בספרות התורנית.

vizini

New member
כלומר, אתה אינך יודע מה היא

ההיפותזה. אתה רק חושב שהיא קיימת. ועל סמך מה? על סמך רצונך להאמין? מסקנה - עדיין אין לנו היפותזה דתית.

masorti

New member
אני יודע כמה פרטים בסיסיים..

אני כזכור לך חסר רקע תורני. בטח תשמח להזכיר לי כמה אחוזים מהאוכלוסיה מתמצאים בפרטי ההיפותזה הידועה בשם "תורת היחסות" ו/או ההיפותזה הידועה בשם "המפץ הגדול" ו/או ההיפותזה הידועה בשם "תורת האבולוציה". ובכל זאת, ידיעה של כמה פרטים בסיסיים לא מפריעה לרוב האוכלוסיה לקבוע בבטחון שהיפותזות אלה אכן קיימות. אולי נסיק מחוסר הידע של האוכלוסיה על תורת המיתר שהיפותזה זו אינה קיימת?

vizini

New member
ספר לנו את הפרטים שאתה יודע...

חשבתי שאתה יודע שלא חשוב כמה אנשים מכירים את ההיפותזה. מספיק אחד כדי להסביר אותה. מה שחשוב ב"היפותיזות" שהזכרת הוא הצלחתן בתחזיות. תוכל לספר לי איזה תחזית מספקת ההיפותזה הדתית שלטענתך קיימת אך אתה לא מכיר?

amirjak

New member
ההוכחה היא ההיפותזה הדתית

שחלקה היא מחשבת ישראל.. וכדי להוכיח לכם כי קיימת היפותזה דתית אני ממליץ לכם לקרוא על וכוח הרמב"ן. או שפשוט תקראו את הכוזרי או איזה ספר של הרמב"ם ותיראו שלדתיים יש ועוד איך היפותזה.

masorti

New member
ויזיני... היפנו אותך לחומר הדרוש.

אתה מוזמן לקרוא את הרפרנסים על ההיפותזה ולחקור את קבילותה. אני מניח שתעדיף לפסול אותה על הסף רק בגלל (אי-)אמונתך, בלי לטרוח כלל לעבור על החומר ולאשר או להפריך את התיאוריה.

vizini

New member
אני מכיר את האתר הזה היטב. אין שם

שום היפותזה דתית. לאחר ההפניה, ערכתי חיפוש נוסף, ועדיין לא מצאתי היפותזה דתית. אתה מתבקש להפנות אותי במדוייק למקום בו מצויה היפותזה זו, לטענתך, או פשוט להודות שאין כזו.

amirjak

New member
תראה

באופן כללי ההיפותזה היהודית היא מחשבת ישראל. שספרים כמו הכוזרי מייצגים אותה. אם אתה מחפש את הבסיס ליהדות קרא על י"ג עיקרי האמונה שקבע הרמב"ם... ובשביל ההנאה כנס הנהhttp://www.daat.ac.il/daat/toshba/lihiyot/shaar.htm

G o v er n o r

New member
אנו אנשים עסוקים. התוכל להצביע על

ההוכחה לאמיתות התורה וקיום אלהים?

amirjak

New member
ההוכחה היא

ללמוד את התורה במשך כמה שנים. אחרי מס´ שנים בהם תעמיק בתורה, תבין כמה היא נכונה.

או שאתה טמבל או שאתה משחק אותה כזה

וזו הסיבה שעברתי לנושא הפשיעה שמה יהיה לך יותר קשה להתחמק כי זה פחות טענות שדורשות הבנה (תחום חלש אצלך). דרך אגב זקוק עוד לניר ?

למעלה