אני כזכור לך חסר רקע תורני. בטח תשמח להזכיר לי כמה אחוזים מהאוכלוסיה מתמצאים בפרטי ההיפותזה הידועה בשם "תורת היחסות" ו/או ההיפותזה הידועה בשם "המפץ הגדול" ו/או ההיפותזה הידועה בשם "תורת האבולוציה". ובכל זאת, ידיעה של כמה פרטים בסיסיים לא מפריעה לרוב האוכלוסיה לקבוע בבטחון שהיפותזות אלה אכן קיימות. אולי נסיק מחוסר הידע של האוכלוסיה על תורת המיתר שהיפותזה זו אינה קיימת?
חשבתי שאתה יודע שלא חשוב כמה אנשים מכירים את ההיפותזה. מספיק אחד כדי להסביר אותה. מה שחשוב ב"היפותיזות" שהזכרת הוא הצלחתן בתחזיות. תוכל לספר לי איזה תחזית מספקת ההיפותזה הדתית שלטענתך קיימת אך אתה לא מכיר?
שחלקה היא מחשבת ישראל.. וכדי להוכיח לכם כי קיימת היפותזה דתית אני ממליץ לכם לקרוא על וכוח הרמב"ן. או שפשוט תקראו את הכוזרי או איזה ספר של הרמב"ם ותיראו שלדתיים יש ועוד איך היפותזה.
אתה מוזמן לקרוא את הרפרנסים על ההיפותזה ולחקור את קבילותה. אני מניח שתעדיף לפסול אותה על הסף רק בגלל (אי-)אמונתך, בלי לטרוח כלל לעבור על החומר ולאשר או להפריך את התיאוריה.
שום היפותזה דתית. לאחר ההפניה, ערכתי חיפוש נוסף, ועדיין לא מצאתי היפותזה דתית. אתה מתבקש להפנות אותי במדוייק למקום בו מצויה היפותזה זו, לטענתך, או פשוט להודות שאין כזו.
באופן כללי ההיפותזה היהודית היא מחשבת ישראל. שספרים כמו הכוזרי מייצגים אותה. אם אתה מחפש את הבסיס ליהדות קרא על י"ג עיקרי האמונה שקבע הרמב"ם... ובשביל ההנאה כנס הנהhttp://www.daat.ac.il/daat/toshba/lihiyot/shaar.htm