קיימות דעות כאלה! עובדה!

אני אשתדל לכתוב כאן ביתר בהירות...

אולי הפעם תביני... ראשית אענה לשאלה שלך: לא, אני לא מכיר את אבא שלי, אני מכיר אדם שטוען הוא אבי (ז"א הזדיין עם אמא שלי) למען האמת גם אין לי שום הוכחה וגם לא ידיעה שאמא שלי היא באמת אמא שלי.... יכול להיות שכן, ששניהן ההורים שלי, זו הנחה שאני פועל על פיה. מצד שני יכול להיות שהם לא ההורים הביולוגים שלי. לא רק שאני לא מחפש עודבים זרים, אני לא מחפש עובדים מסוג כלשהו. אחד מהדברים שהחלטתי לעשות על מנת להיות חופשי זה לא להחזיק עובדים וגם לא בוסים. נסיון אישי זה עובדה?????? אני אני לא חבוב שלך, בשום אופן לא, בטח שלא. נגיד שאת צודקת (נניח לרגע, אפילו שזה לא נכון), אז מנסיוני האישי אלוהים לא קיים, הומו-לסביות זו נטיה מינית לגיטימית ומקובלת, את לסבית עם תסביכים ענקים שטרם יצאה מהארון, הסובלת מהזיות שגורמות לך לחשוב שיש גילגול נשמות על מנת להצדיק את המצוקות שלך, ואני סך הכל איש קטן ששם לך מראה מול הפרצוף.... את יכולה להסתכל ואת יכולה לסובב את הראש לצד השני, זו החלטה שלך, זה המינימום חופש שאת יכולה לדרוש לעצמך... את החלטת להיות מקובעת על ידי תרגום שגוי של מה שאת רואה מתוך המציאות. את מתבלבלת בצורה מוזרה, בין עובדה להנחה. עכשיו אפסיק להניח שנסיון אישי זה עובדה, יא XXX, תודה על ההודעות המצחיקות וחסרות כל בסיס שלך, את גורמת לי לא לחייך אלא ממש "למות מצחוק", התרגלתי עם הזמן שאנשים "רגילים" מתנהגים כך, אך לא ציפיתי מאדם שאמור להיות "פתוח ורוחני" להתנהג בצורה כזו מקובעת, מתוך תפיסה צרה וסלקטיבית.... אגב אם bapak היה חי, בטח היה לא קשה להבין איך את עדיין מסלפת כל כך .....

charlila

New member
?????

אז מנסיוני האישי אלוהים לא קיים, הומו-לסביות זו נטיה מינית לגיטימית ומקובלת, את לסבית עם תסביכים ענקים שטרם יצאה מהארון, הסובלת מהזיות שגורמות לך לחשוב שיש גילגול נשמות על מנת להצדיק את המצוקות שלך, D-:d-:d-: מה כוונת המשורר? להוציא אותי מהכלים, כנראה. calma, hombre! תירגע! מה בדיוק יצא לך מזה? ועכשיו - צחוק צחוק, אבל נא חזור בך והצהר שאין לך שמץ מושג אם אני לסבית, קוקסינלית, קרנפית,פיית השיניים או פיית היבלות (כי אין לך.) גם תתנצל על כך שהכפשת אותי.

charlila

New member
ולמרות ההשתוללות שלך - לא מקיימת

חוזים שלא חתמתי עליהם. (חובת ההוכחה תמיד על זה שטוען ש"מחזיק" בעובדות ולא על הצד השואל) מעולם לא טענתי שאני מחזיקה בעובדות... ומעולם לא התחייבתי להוכיח משהו (גם לא חתמתי על חוזה לגבי חובת ההוכחה.)

charlila

New member
ולפני פיזור אחת קטנה:

ארגנטינאי נכנס לבר, אמר לבר-מן: "קוניאק בשבילי, קוניאק בשבילך, קוניאק בשביל כו-לם!" חשב המוזג: בחור נחמד! מזג קוניאק לארגנטינאי (טוב, במקור זה מרוקאי), לעצמו, ולכ-ולם. בסוף הערב אמר המוזג: שלם לי, בבקשה! ענה הארגנטינאי: לא, לא, אין לי כסף. חשב הבר-מן - טוב, אולי קרה לו משהו, אןלי אשתו חולה... ארנקו נאבד.. למחרת נכנס הבחור לבר, ואמר לבר-מן: קוניאק בשבילי, קוניאק בשבילך, קוניאק בשביל כו-לם! מזג הבר מן קוניאק לבחור, לעצמו, לכו-לם. הפעם כבר היה יותר זהיר. "את הכסף, בבקשה!" "מה כסף, איזה כסף, אין לי כסף!" אמר הארגנטינאי. "טוב", חשב הבר-מן, "אולי זה רק מקרה." למחרת נכנס הארגנטינאי לבר: "קוניאק בשבילי, קוניאק בשבילך, קוניאק בשביל כו-לם!" מזג הבר-מן לבחור, לעצמו, לכו-לם, ואמר: "עכשיו תן ת'כסף." "לא, לא, איזה כסף, אין לי כסף", אמר הבחור. התנפל עליו הבר-מן ופיצץ אותו ממכות. למחרת הגיע הארגנטינאי לבר - גבס על הרגל, תחבושת על היד, רטייה על העין - ואמר: "קוניאק בשבילי, קוניאק בשביל כו-לם!" "ובשבילי?" שאל הבר-מן. "לא, לא", אמר הארגנטינאי, "אתה, כשאתה שותה, אתה משתולל."

נפלאות דרכי ה"הגיון"

איך הגעת מבדיחה ישנה ולא כל כך מצחיקה ל"אתה משתולל"? טוב, אולי אני כן מבין... את אומרת שאני הברמן ואת הארגנטינאי שמזמין את כולם לשתות? הרי את זו שטוענת שיש לך משהו ובסוף מתברר פעם אחרי פעם שאין לך, לא היה לך, ונראה שלא יהיה לך... אשמח להבין ממך, בלי "רמיזות" "בדיחות קרש" ו"משלים" איפה ואיך "אני משתולל"... בזה שאני לא אומר אמן לדברים שלך? בכך שאני אומר שהמציאות היא יותר ממה שאנו מסוגלים לקלוט? במרץ שלי בהצגת זוויות ראיה שונות? על זה שאני מציג דעות שמאזנות את ה"עובדות" שאת מציגה? לא, בטח על כך שאני לא טוען שאני צודק!!! אני לא מחזיק שום "אמת" ולכן אני לא נלחם להגן על ה"אמת שלי", אני מבין שזה "מעצבן" אותך, אך ההבנה הזו היא לא סיבה לשנות את אופן הפעולה שלי. מעניין כמה זמן ה"דיון" הזה ימשיך... יש לי סובלנות וסבלנות, את אפילו טוענת שיש לי עור של פיל, אז למה את ממשיכה? למה את לא מפסיקה לכתוב בשישרשור הזה? נדמה לי שאת אמרת שאני שילוב בין סוקרטס לדון חואן... אם אמרת את זה בצחוק כנראה זה עוד בדיחה שלך שאני לא מבין, ואם אמרת את זה ברצינות הרי את חושבת מראש שאין לך סיכוי לצאת עם ידך על העליונה מה"דיון הזה"... מתישהו תביני שאין לי "שום בעיה איתך" בעתיד אולי תקלטי שכל מה שאמרתי לא היה ברמה אישית (למרות שאת החלטת ככל הנראה לקחת את זה אישית וללב), מאחל לך שיום אחד תביני שאין שום דעה ששווה להגן עליה. כולל המשפט הזה שלי... אני רואה כעת כמה אופציות * ה"דיון"נגמר כאן. * הוא ממשיך עד שאחד מאיתנו מת (אם יש גילגול נשמות אולי ה"דיון" ימשיך במקום אחר). * אחד מאיתנו מפסיק לכתוב. אך אני לא רואה אופציה שאת תמשיכי לכתוב דברים כאילו שהם "עובדות" ואף אחד לא יעמיד אותך ל כך שהעובדה היחידה שיש ביקום הזה זה המוות. אגב, נניח שאני צודק והמשפט הקודם שלי נכון, אם ביקום הזה הדבר הוודאי היחידי זה המוות אזי רצוי לעשות את המיטב. נניח שאני לא צודק ויש "גילגול נשמות" אז הגליגול הבא מושפע ממה שאנו עושים בגילגול הזה ובגילגולים קודמים, אז רצוי לעשות את המיטב כאן ועכשיו. למרות ה"כאב" שזה גורם לך, זה מה שאני עושה: את מיטבי. קבלי את זה או לא זה ה"עסק" שלך, בלי שום קשר להבנות שלך, לבקשות שלך, ולפעולות שלך אני אמשיך לעשות את המיטב ולקחת אחריות.

charlila

New member
אתה זה שמוציא מן הכלים בשיטתיות...

וכשבסוף זה מצליח לך אתה אומר לי "די, את לא בסדר, את משתוללת". אני לא מחזיק שום "אמת" ולכן אני לא נלחם להגן על ה"אמת שלי" אבל אתה נלחם כמו שד. על מה בדיוק? במרץ שלי בהצגת זוויות ראיה שונות? - ????? בלי שום קשר להבנות שלך, לבקשות שלך, ולפעולות שלך אני אמשיך לעשות את המיטב ולקחת אחריות. הצהרת כוונות קצת אוטיסטית... מישהו משלם לך על הבייביסיטר שאתה עושה עלי?

יש!!! התבלבלתי לגמרי...

אני מוציא אותך מהכלים, כשזה מצליח לי אני אומר לך די, את משתוללת .... זה מה שאת אומרת? אני רואה כאן יותר מידי דברים סותרים.... אם זה היה נכון, אז הייתי שמח שהצלחתי להוציא אותך מהכלים והייתי ממשיך עם זה עוד ועוד, למה שאני אגיד בואו נפסיק כשזה "מצליח לי"? כלל לא נלחמתי, בטחח שלא על מנת להגן על דעה, את בטוחה שאת מדברת על אופן הפעולה שלי ולא שלך? אם נח לך לחשוב שאני אוטיסטי, יבושם לך. באיזה רמה אינטלקואלית נמצא אדם שאוטיסט מוציא אותו מהכלים, פוגע בו, מעצבן אותו, מזריק לו רעל רגשי ישירות לוריד, וכל זה באופן מילולי? את בטוחה שאת יודעת מה זה אוטיזם? לא היתה שום הצהרה שלי, רק תאור של האופן בו אני פועל, אני יצור שלוקח אחריות ועושה את המיטב, אם זה מוצא חן בעינייך ואם לא. "מי משלם לי?" שאלה טובה, את מחפשת תשלום על דברים, כמו רוב האנושות של ימינו (החייה בחברה קפיטליסטית) חשבת שאפילו בתןך החברה הסוגדת לכסף יש בכל זאת אנשים (אני לא היחיד) שלא פועל ממניעים כספיים?

כנראה הזכרון שלי לא כל כך טוב....

את לא זו שאמרה שאלוהים קיים? את לא זו שאמרה שהומו-לסביות מזיקים? את לא זו שטענת שאלו לא הנחות אלא עובדות? עובדות שרכשת מנסיונך האישי? טוב, אז סליחה, חשבתי שזו את שטוענת שיש עובדות כאלו, נראה שהתבלבלתי עם מישהו אחר.... אז אני מניח שפתאום את לא טענת שאת מחזיקה בעובדות, כי גילית שאי אפשר להוכיח אותם, ויותר פשוט להגיד "מעולם לא טענתי כך".... אך בכל זאת את יכולה לדפדף בהודעות הקודמות שלך ולגלות שכנראה הזכרון שלך לא כל כך עובד, ושלי נראה שדווקא כן. ובכן, את באמת לא צריכה להוכיח כלום, לא לי, לא לאחרים ואפילו לא לעצמך, אך למען הסדר הטוב תעני להודעה הזו בצורה פשוטה וברורה ותודיעי לי, לאחרים ולעצמך, שמה שאת טוענת מבוסס על הנחות ולא על עובדות... רק למען הפרוטוקול, על מנת שבעתיד אוכל להפנות אותך להודעה שלך פעם הבא שתגידי ש-XXXX עובדה ולא הנחה. וכך נמנע משירשור ארוך ולעיתים קצת עם טונים גבוהים, דבר שהיה אפשר למנוע מההתחלה אם לא היית מתעקשת להגיד שמה שאת אומרת זה עובדה (אני מניח).

זאת ממש לא הכוונה שלי.

הכוונה שלי זה לנסות להראות לך שיש צורות אחרות של הסתכלות. להרגע? ממה? אני רגוע לחלוטין ולא מפסיק לחייך לאורך כל השירשור הזה. אולי מישהו/מישהי אחר/ת צריך/ה להרגע? לא הצהרתי קודם ולא אצהיר כעת שום דבר, כאן לא "תוכנית על פי בקשתך". גם לא אתנצל כי אין לי על מה, לא הכפשתי אותך, רק אמרתי על פי איזה הנחות אני פועל... יש לך בעיה עם הנחות? נראה לי שאני צריך להניח שיש לך בעיות עם הנחות, אך אני מניח שלא אניח ואחכה לתשובה (מקווה שלעיניין).

charlila

New member
יש לי בעייה עם רשעות וכוונה לפגוע

ועם אנרגיות שליליות שמנסים להזריק לי בכוח לוריד. טוב, אל תתנצל. אבל, כמו שאמר המפטי-דמפטי - כשאתה מעביד את ההנחות שלך כל כך קשה, לפחות שלם להם שעות נוספות.

את יכולה להסביר לי

מה את מתכוונת כשאת אומרת "כשאתה מעביד את ההנחות שלך כל כך קשה, לפחות שלם להם שעות נוספות." ובאיזה סיטואציה המפטי-דמפטי אמר את זה?

charlila

New member
המפטי-דמפטי אמר זאת

בפגישתו עם עליסה, בארץ המראה. אין לי כאן את הספר לצטט... סתם בדיחה של לוגיקן (לואיס קרול) - ירידה על אנשים שעושים מניפולציות מילוליות אלימות.

לא זכור לי זה.....

אבל, "ירידה על אנשים שעושים מניפולציות מילוליות אלימות." ? כמוך? יענו, את צוחקת על עצמך? יופי, זו ממש התקדמות.

קצת קשה לי

לצאת ממקום שמעולם לא הייתי וגם לא רציתי להיות. את יכולה להמשיך עם "קישקושים" או להעביר מהלך ולהפוך את ה"דיון" לדיון, אך אל תצפי ממני להניח שאני מבין אותך, כתבת משהו, לא הבנתי את זה, ביקשתי הסבר ... איפה טעיתי?

charlila

New member
יש מי שהיה קורא להן "שיפוטים", לא

"הנחות". יש שני מקורות אפשריים לעובדות: הנסיון האישי שלי, והנסיון האישי של אחרים. הנחה היא משהו שלא ברור לי אם הוא עובדה או לא. שאני רוצה עוד לבדוק. אתה משתמש ב"הנחות" אחרת - לא דבריפ העומדים בספק... אלא דברים בדויים. אתה משתמש בזה כמניפולציה. "בואי נניח שאחותך זונה." אחר כך לך "תוכיח" שאין לך אחות. אולי אפילו אבא שלך לא יודע על האחות הזאת? אולי אפילו אמא שלך לא יודעת? כשהייתי בת חמש, שאלתי פעם את הורי: "מה זה אלוהים?" הם הסתכלו זה על זו וענו במקהלה: "אין חיה כזו, אלוהים זה משהו שהמציאו אנשים טפשים." "מז'תומרת!" התרגזתי. "לא יכול להיות! כולם מדברים על אלוהים!" ואז הבנתי - זה יכול להיות. ראיתי את הניתוק בין הדיבור של אנשים על אלוהים לתוכן כלשהו. עד גיל 32 הייתי משוכנעת (כמוך) שאלוהים זו שטות, כמו שדים ורוחות, שאנשים פנטזו לנוחיותם או להנאתם (למרות שזו המצאה לא ממש נוחה או נעימה.) אז היגעתי לסובוד. בסובוד כולם "מאמינים" באלוהים כי הוא מדריך אותם אישית. כולם שם מכירים אותו אישית כך אן אחרת. אני לקחתי את זה כאמונה טפלה פרימיטיבית שהם נגועים בה - אבל הרגשתי ברור שאת התרגיל (לטיהן קג'וון) אני צריכה - אז הצטרפתי לסובוד ועשיתי לטיהן. במשך הזמן אלוהים נעשה מדריכי האישי, כמו שקורה לכל מי שמתכוון לקבל הדרכה תוך שימוש בהגנה שמספקת הקבוצה. פעם נסעתי לתל אביב (כשגרתי בירושלים) לעשות טסט (מה שאני עושה בריקוד, עושים בסובוד ב"טסט" - שואלים את אלוהים והוא עונה. עושים את זה עם כמה הלפרים ביחד, לביקורת ולהגנה.) ישנתי בבית סובוד. הייתי צריכה לקום בחמש בבוקר כדי להגיע לעבודה בירושלים בשמונה. לא היה שם שעון מעורר. (אז, לא היה מצב שאתעורר בחמש בבוקר בלי שעון... גם עם שעון זה לא היה כל כך בטוח.) "בקשי מאלוהים שיעיר אותך", אמרה לי מרים ההלפרית (המוכרת כשולי נתן). ביקשתי, והוא העיר אותי. (גם קמתי.) זו היתה התקופה שבה חייתי בלטיהן מחדש את כל הטראומות של חיי, אלה והקודמים (עוד דבר שלא האמנתי בו - חיים קודמים) וזה די השתלט על כל זמני. ניסיתי עוד בקשה מאלוהים - ביקשתי שיעזור לי להתרכז בעבודתי באותו יום ולבצע אותה היטב (עבדתי אז במפעל שמייצר פסלוני כסף - כלומר, שעווה מצופה שלושת-רבעי מילימטר כסף - חסידים רוקדים, משה עם הלוחות... תפקידי היה לתקן את יציקות השעווה שנפגמו לפני העברתם לציפוי. עבודה עם קסם - עובדים עם כלי מתכת שמחממים בלהבת מנורה, והטמפרטורה קובעת מה הכלי יעשה. למשל, אם צריך לעצב מחדש כך יד - אתה מסמן את החריצים בין האצבעות, מחמם כלי ונוגע בכל אצבע. אם הטמפרטורה נכונה, האצבע תתעגל. אם חם מדי - היא תישפך, ותתחיל מהתחלה.) במקום לעזור לי להתרכז, הוא האיץ את תהליך ההיזכרות - הייתי צריכה לברוח לשירותים לבכות קצת כמה פעמים. לא שמתי לב אפילו, אבל זה הסעיף הראשון שביקשת ממני "להוכיח"... אז אם "להוכיח" זה לייסד הכסמה בין-אישית, אני לא מתארת לעצמי שתקבל זאת כהוכחה, אני גם לא חושבת שזה יהיה נכון לך לשנות דעה על קיומו של אלוהים לפי נסיון של מישהו אחר. אתה צריך נסיון משל עצמך. אתה יכול להשתמש בנסיוני כדי לאסוף כוונה. אם תתכוון בכנות - מורה רוחני רב עצמה שכמוך - מן הסתם זה יגיע. אענה על 2 ו3- אחר כך - אלא אם כן תבחר להמשיך להתנצח, אז ארד מזה.

ויש מי שהיה מקשיב, ומבין

שכאשר אני מניח X ופועל על פי ההנחה, אני לא מחזיק את ההנחה בכח, אלא מוכן לזרוק אותה לפח בהזדמנות הראשונה שהיא מתגלה כלא נכונה... שיפוט זה לא להיות מוכן להרפות מהנחה, או לחשוב שהיא עובדה. יש בינינו אי הסכמה בסיסית (וזאת לא סיבה "ללכת מכות"), את חושבת שמקור הוכחה יכול להיו רק מנסיון אישי (שלך או של אחרים) ואילו אני אומר שמנסיון אישי (שלי ושל אחרים) אני יכול להסיק ועל פי המסקנות להניח. "הנחה היא משהו שלא ברור לי אם הוא עובדה או לא. שאני רוצה עוד לבדוק. אתה משתמש ב"הנחות" אחרת - לא דבריפ העומדים בספק... אלא דברים בדויים" על פי נסיוני האישי הכל מוטל בספק, ולכן הכל הנחות, "דברים בדויים" בעינייך זה משהו ובעיני משהו אחר... בעיני אמונה זה דבר בדוי, לחשוב שמחיזקים ב"עובדות" ב"אמיתות" זה משהו עוד יותר בדוי. הכל עיניין של מה המושג שמסתתר מאחורי המילים שאנו משתמשים. כיוון ששום דבר לא ודאי (על פי תפיסת העולם שלי) אני מניח ששום דבר לא ניתן להוכחה, אז נשאר לי להניח ולפעול על פי ההנחות, כל עוד ההנחות משקפות את המציאות ברמה כזו או אחרת. אני לא הנחתי ש"אחותך זונה" ואז ביקשתי שאת תוכיחי את זה... זה היה יותר בכיוון שאת טוענת שאת מחזיקה בעובדה "אני מכירה אמת מוחלטת" ואני עניתי שאני מניח שהעולם בנוי אחרת, אנא תוכיחי את מה שאת טוענת שזה עובדה שלא ניתנת להזזה. "בסובוד כולם "מאמינים" באלוהים כי הוא מדריך אותם אישית...." את בטח חושבת שהמשפט הזה הוא "משפט המתאר עובדה", צר לי לאכזב אותך, לא כי אני רוצה לאכזב אותך אלא כי אני פשוט מכיר אדם אחד לפחות בסובוד שלא מאמין באלוהים. ולכן כל סיפור ההמשך של מה היה ואיך חשת זה לא יותר ולא פחות מתאור של איך את תירגמת את החוויות שעברת. אני לא מטיל ספק שעברת חוייות, אני פשוט אומר שאת מתרגמת את החוויות שלך ומציגה אותם (לעצמך ולאחרים) כעובדות... במקום לנסות להבין שיתכן שיש הסבר אחר לאותם התופעות. "אני גם לא חושבת שזה יהיה נכון לך לשנות דעה על קיומו של אלוהים לפי נסיון של מישהו אחר. אתה צריך נסיון משל עצמך." יש לי נסיון של עצמי, תודה על העצה (בכנות), אך בכנות, את לא האדם היחיד שעבר חוויות "מיסטיות", רק התירגום שלנו שונה (כמעט ב-180 מעלות) אני מפרש את החוויות שלי באופן מאוד שונה מהאופן שאת עושה את זה (לעיתים יש לי הרגשה שאת אפילו לא מודעת לכך שאת מדברת על פרושים של החוויה ולא על החוויה עצמה). על פי נסיוני האישי, ולאחר לא מעט חוויות אני מחזיק בהנחה שאלוהים לא קיים. אפילו אם בעינייך נראה שאני לא מחזיק בהנחות אלא ב"דברים בדויים", אני לא מתווכח על הנסיון האישי שלך, אך גם את לא יכולה להתווכח עם הנסיון האישי שלי... "אתה יכול להשתמש בנסיוני כדי לאסוף כוונה. אם תתכוון בכנות - מורה רוחני רב עצמה שכמוך - מן הסתם זה יגיע." תודה על ה"מחמאה" אני לא רואה את עצמי כ-"מורה רוחני רב עוצמה"... אך אם את באמת רואה אותי כך זה זכותך (כמובן אם את לא שוכחת שזו הנחה שלך), אני רואה את עצמי כ"תלמיד מתקדם" שעוזר לתלמדים אחרים שרוצים בעזרתי. לא אני ולא אף אחד אחר יכול להשתמש בנסיון שלך כדי לאסוף כוונה, אני וגם כל האחרים יכולים להפעיל את כוונתם בלי שום קשר לנסיון של מישהו אחר... מורה שלי אמר לי לפני הרבה שנים "אל תלמד אף פעם ממי שטוען שהוא מחזיק את האמת". "תחשוש ממי שטוען שיש לו שיטה שטובה לכל דבר". כמו שאני לא הבנתי אף פעם מה ההבדל בין "אהבה" ל"אהבה ללא תנאי" גם אף פעם לא הבנתי מה ההבדל בין "התכוונות" לבין "להתכוון בכנות"... אם האהבה היא על תנאי היא לא אהבה, בדיוק במו שהתכוונות חלקית היא לא כוונה. סובוד זה ראשי תיבות של susila budhi dharma, התירגום הכי קרוב למקור שמצאתי בעברית זה "לחיות בדרך הנכונה", בלי לנסות להכריח אחרים לחשוב בדרך שאנו חושבים, בלי מיסיונריות, בלי להכריז שאנו מחזיקים ב"אמת המוחלטת" ובמובן הזה זה מאוד דומה ל"לצעוד בדרך אל החופש" .... מה שקיים היום, מה שאנשים עשו עם מה ש-bapak אמר זה לא בהכרח תואם את ה"תורה" שלו. בערך אך לא בדיוק כמו ההבדל בין הנצרות למה שישו אמר ועשה. עד כאן להפעם, אם ה"הוכחות" שלך בעיניין גילגול נשמות והומו לסביות, הם על אותו משקל כמו ה"הוחכה" על קיום אלוהים נראה לי ש"חבל על הזמן" שלך ושלי, תמשיכי לחיות בהנחה שאת מחזיקה בעובדות, ואני אמשיך את דרכי בהנחה שאני מחזיק בהנחות.

charlila

New member
איך עושה פרה?

על פי נסיוני האישי הכל מוטל בספק, ולכן הכל הנחות כן, זה המצב הרגיל אצל בני התרבות המערבית שאינםרואיםכלל. הם יודעים שפרה עושה "מו" (בגירסה העברית) כי סבתא שלהם הקריאה להם ספר על חיות, הרבה לפני שראו פרה. מלמדים אותם שהמציאות היא אוסף קביעות מדוייקות במידה דומה, ושאין טעם להתייחס אליה כאל משהו אמיתי יותר מ"הנחות". אבל זה לא נכון. אם אתה מסתכל, אתה יכול לדעת איך בדיוק עושה פרה, ואם אתה רואה - אפילו טיפה - תוכל לדעת מה כוונת היצור שאתו אתה מדבר - לפחות, אם היא ישרה או מעוותת, כנה או שקרית, אלימה או מצטחקת. ואם אתה אומר שאתה מניח שאני לסבית לטנטית - ואחרי שגיליתי לך מה הגורם להתייחסותי הטעונה כל כך לנושא (שאהבתי כמה הומואים, חוויה שהתקשיתי לשרוד אותה) - אני מסתכלת, ורואה כוונה למניפולציה. אתה מיתמם וטוען "הכל הנחות" אבל יודע היטב שההנחה (תיק כבד) תלושה מהמציאות. עלק הנחה! אבא שלי הסביר לבני שהמצרים הקדמונים לא ידעו את משפט פיתגורס, לא ידעו "להוכיח", אבל הם ידעו להשתמש בו - הם חילקו חבל ל(לא זוכרת כמה) חלקים שווים, ובעזרתו בנו משולש ישר זווית. אז בוא נאמר שאני "פרימיטיבית" מדי להתעסק בהוכחות - לא יודעת להבדיל בין אויקלידס ופיתגורס; אבל אני כן יודעת מה זה משולש ישר זווית. ואני רואה מספיק טוב לזהות כוונה לנצח בהורדת ידיים - אז למה לי להסכים לתנאי המשחק שקבעת, שבהם מנצחים לפי כללי הפלפול הפיתגוריים, שבשבילי הם כמעט טורקית? המשולשים שלי מספיק טובים. אוקיי, אתה מכיר אדם שנמצא בסובוד ולא "מאמין" באלוהים. גם אני לא האמנתי באלוהים בשנה הראשונה שלי בסובוד. וכפי שאמרתי, אני לא מתעסקת בהוכחות, אמיתות, עובדות - רק אמרתי שאת אלוהים אני מכירה, וזה לא הופך אותי לתמהונית, לפחות לא בסובוד שבה כמעט כולם (אוקיי, לא כולל האחד שציינת) שותפים לנסיון דומה. כיוון ששום דבר לא ודאי (על פי תפיסת העולם שלי) אני מניח ששום דבר לא ניתן להוכחה, אז נשאר לי להניח ולפעול על פי ההנחות, כל עוד ההנחות משקפות את המציאות ברמה כזו או אחרת אופס! וממני אתה דורש בתוקף אינסופי "להוכיח" את "ההנחות!" אם אתה רוצה להתאפס על המציאות, השעה משפט. אולי הפרות שאמת עושות מו? ואולי פולקסווגן באמת עושה מק-מק-מק? ואולי להיפך? ואולי בכלל לא? השעה משפט ואסוף נתונים מחדש. לעיתים יש לי הרגשה שאת אפילו לא מודעת לכך שאת מדברת על פרושים של החוויה ולא על החוויה עצמה - דוגמה נאה לפירוש.. ואילו אני אמנם מתכוונת לחוויה עצמה. עם בפק, אגב, הסתדרתי לא רע.

למעלה