קיץץץץץ

קיץץץץץ

אני לא רוצה להעליב או משהו אך אינני מבינה מדוע אתם הולכים עם בגדים כ"כ חמים בקיץ. יש לכם תשובה כלשהי?

HypeRoy

New member
בתור חילוני מהצד אשר מהרהר בנושא:

צניעות? מסורת? אם בעיניך היופי הוא לשים גרביונים עם חורים, בעיני החרדים זה הכובע?

האמת ?

אני לא יודע אם יש סיבה נורמלית. בגדול אני חושב שרוצים להתבדל מהעולם החילוני אבל אני גם לא מבין למה אשכנזי חסידי צריך ללבוש חליפה ארוכה ועבה בימי הקיץ הלוהטים וספרדי חרדי יכול ללבוש קליל אני לא חושב שיש לזה הסבר מתקבל על הדעת מלבד מנהגים שנוספו במשך השנים בטעות.

שמירת...

המסורת והמנהגים , היא סוד הניצחיות של העם היהודי. שעדין אקטואלית , לצערי גם בדורינו , הדור האחרון .

ידידי היקר אתה טועה ומטעה

הלבוש החרדי הוא הלבוש המקובל בקרב כלל האוכלוסיה (אם אתה חי בהונגריה במאה ה18). העובדה הפשוטה שרבים מאיתנו מסרבים לקבל היא פשוט הפחד מכל דבר חדש (אותו פחד מתבטא בכל הקשור לחייו של היהודי החרדי אשר מושרה עליו בידי הרבנים הרואים בכל חדש איום על כוחם ומעמדם). החרדים לבשו את הלבוש שלהם במאה ה18 בהונגריה לא כדי להתבדל אלא כדי להראות כמו כל אחד אחר ובעיקר כדי להתחמם (לידיעת הצעירים והלא משכילים הונגריה נמצאת במזרח אירופה שזהו אזור יחסית קר בגלובוס מכיוון שהוא צפוני לקו המשווה). לצערנו בגלל פחד הרבנים משינוי כלשהו נשארו החרדים עם אותו הלבוש המסורתי - לא כדי להתבדל הבעייה של הרבנים היום היא איך להסביר לאברך צעיר למה הוא צריך לצאת עם המדי קרב הללו ביום שיש בחוץ 30 מעלות עם 90% לחות. ההסבר המגוחך הוא התבדלות ההסבר האמיתי הוא הפחד משינוי כלשהו.

הבעיה שאתה

לא ממש מבין, שהדור שלנו במצב הרבה יותר גרוע מלפני 200 שנה ובגלל זה כל הצרות שיש לנו מהישמעלים .

בארצות ערב

ת"ח , היו לובשים חלוקים כבדים מבד עם כובעים מגולגלים על הראש למרות שהיה חם, ופשוטי העם לא. גם היום זה כך , גם האשכנזים וגם הספרדים .

גם היום זה כך גם אשכנזים וגם

ספרדים ??? קודם תעשה שיעורי בית לפני שאתה נותן תגובה כזאת. על החסידים שמעת ?

שמעתי גם

על חסידים , וגם שם בדרך כלל העובדים ,לא לובשים , גם אצל הספרדים והליטאים העובדים זה ככה . הלומדים כן לובשים . בשבת כולם לובשים .

השאלה היא מה לובשים

בעוד שהליטאים והספרדים לובשים קליל כזה גם בשבתות וגם בימי חול, החסידים לובשים תךמיד מלבושים כבדים שלא לדבר על שבת שאז זה כפול ומכופל, למעשה לא חייב להיות לכל דבר סיבה.

< 1 > ידידי

אפשר להתרגל לכל דבר , אבל אם היית מקשיב לכל המומחים הסוציולוגים שאומרים שעוד 50 שנה ישארו בעיקר דתיים וחרדים וערבים זה בגלל.....

< 2 >

שהם מקשיבים לגדולי הדור שאחד הדברים שהם אומרים להם זה לשמור על המנהגים והמסורת מכל משמר , שהיראת שמיים העצומה שלהם .....

< 3 >

הם רואים את שאתה ואני לא רואים ! להמשיך את השושלת של העם היהודי הלאה ע"פ חוקי התורה הקדושה ולא ע"פ אופנה ודמוקרטיה וחופש הביטוי , שמעולם .....

< 4 >

לא הוכיחו את עצמן . ללא שמירה קפדנית על מסורת אין לשום אומה שום סיכוי לשרוד ....

< 5 >

מלחמות הדת שקיים היום בין האיסלם לבין הנצרות החילונית שחוטפת מהם מכות בגלל הזלזול בדת שלהם , אבל אנחנו חוטפים בגלל הזילזול בתורה הקדושה שלנו . . !

למעלה