ואריאל לאריק ?
C crapuchino Member 16/3/06 #80 ../images/Emo207.gif ארקדי או ארכדי איך צריך לאיית את השם הזה ? רוב האנשים כותבים ארקדי אבל לדעתי שמות ממוצע יווני צריך לאיית ב-כ - כמו באלכסנדר.
../images/Emo207.gif ארקדי או ארכדי איך צריך לאיית את השם הזה ? רוב האנשים כותבים ארקדי אבל לדעתי שמות ממוצע יווני צריך לאיית ב-כ - כמו באלכסנדר.
P p i n g o New member 16/3/06 #82 ל"אלכסנדר" ונגזרותיו יש כלל מיוחד שקבעה האקדמיה: כשמתעתקים את האות x אז כותבים בעברית "קס", פרט לשם "אלכסנדר" ונגזרותיו. כשישנו העיצור /k/ צריך לכתוב, עד כמה שידוע לי, את האות ק' בעברית מישהו יכול לבסס/לסתור בבקשה?
ל"אלכסנדר" ונגזרותיו יש כלל מיוחד שקבעה האקדמיה: כשמתעתקים את האות x אז כותבים בעברית "קס", פרט לשם "אלכסנדר" ונגזרותיו. כשישנו העיצור /k/ צריך לכתוב, עד כמה שידוע לי, את האות ק' בעברית מישהו יכול לבסס/לסתור בבקשה?
R rigoletto111 New member 17/3/06 #86 אכן כך. חוץ מאשר בערבית שבה יש הבדל בין כ לבין ק (נחצית), ולכן, כ נשארת כ ....
L Ludwig New member 17/3/06 #95 הצליל "ks" מתועתק ל-"קס"... על-פי הכללים הצליל "ks" מתועתק ל-"קס" כפי שהצליל "k" מתועתק ל-"ק", ואין לטעות בשל כללי התעתיק ההפוך שבו "כּ" מתועתקת ל-"k" ו-"ק" מתועתקת ל-"q".
הצליל "ks" מתועתק ל-"קס"... על-פי הכללים הצליל "ks" מתועתק ל-"קס" כפי שהצליל "k" מתועתק ל-"ק", ואין לטעות בשל כללי התעתיק ההפוך שבו "כּ" מתועתקת ל-"k" ו-"ק" מתועתקת ל-"q".
D dudi4321 Active member ביום שבת ב- 15:08 #107 פאבל - פאשה (או בקיצור גם פאש) מיכאל - מישה ולאדימיר - דימה או ואדים או וֹוָוה, תקנו אותי