קיצור שמות ברוסית

../images/Emo41.gif סיכום קצר

קיבלתי עד כה כ-10 תשובות מידידי, וכן בדקתי באינטרנט, והסיכום הוא כזה: 1. הקיצור אלכס היה מוכר ברוסיה ומקובל בקרב האצילים עד 1917. 2. בתקופה הסובייטית השימוש בקיצור זה נעלם כליל, אולי חוץ ממקרים נדירים. כל ידידַי ילידֵי ברה"מ, שהסתמכו על נסיונם האישי בלבד, כתבו לי שהם לא פגשו בברה"מ אפילו אלכס אחד. 3. כיום, יחד עם האופנה המערבית שחדרה לרוסיה, אנשים אומרים ברוסיה "OK" (אַקֵי
) ו-"WOW", וישנם הקוראים לעצמם גם "אלכס" - בחוג ידידיהם הקרובים, ובשמות מערביים אחרים. יש גם עיתונאי אופנתי שמכנה את עצמו "אלכס". השם "אלכס" נעשה לאחרונה ממש נפוץ ברוסיה בעיקר כשם של חנות, של סוכנות, של מספרה וכד'.

feldrave

New member
אז איך אתה מסכם את הממצאים של הסקר?

(אם בכלל, זאת אומרת?)

שתי הודעות מעל הודעתך

http://172.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=943&msgid=73988236 היום קיבלתי תשובה נוספת מידיד המתגורר בניו יורק, בזו הלשון: "מעולם לא פגשתי [בברה"מ] אלכס, אך שמעתי שבזמן האחרון הופיעו ברוסיה אלכסים והם מתרבים במהירות ["מתרבים" - הוא השתמש במילה הקשורה בעיקר בעולם החי]. אני נאלץ להודות, שכיום קיימת ברוסיה אופנה כזאת, להיקרא בקיצורי-שמות מערביים. כל העולים מתחילת שנות ה-90 מעולם לא נתקלו בשם אלכס. גם אני במשך שנים שהתגוררתי בברה"מ מעולם לא נתקלתי במישהו המתקרא כך, אף לא פעם אחת. עם זאת, לרוב האלכסנדרים הדביקו כאן את הכינוי אלכס מבלי לשאול אותם - ואינני נכנס לשאלה אם זה "טוב" או "רע", וגם לא לשאלה איך הם עצמם התייחסו/מתייחסים לכך, אלא רק הצבעתי על העובדה. בנוגע ל"סיכום", אפשר להוסיף את הקישורים, שצורפו לאחת התשובות, אל אתרים עם הסברים מפורטים על השמות.

feldrave

New member
תודה, לא ראיתי את הסיכום הקודם.

אז אם אחד האלכסים ה"ממוערבים" שלנו יסע לרוסיה, לפחות הוא ירגיש שם כמו בבית...

יותר מזה!

אחד החברים במוסקבה ששאלתי אותו, הוסיף לתשובתו דרישת שלום לשניים מידידינו המשותפים - האלכסים - המתגוררים כיום בישראל. במקרה הוא דווקא לא קלע. יצא לי לעבוד ביחד עם שני חברים אלה. כשהגיע הראשון הוא הפך מייד לאלכס. כשהגיע השני אמר הבוס החכם שלנו: רגע, איך נבדיל ביניהם? אז שהשני יישאר אלכסנדר. מיותר לחזור ולהזכיר, שבמקור אף לא לאחד מהם קראנו אלכס וגם לא אלכסנדר, אלא סשה או סַניה.

קישור ראשון -

לרשימה מלאה של הקיצורים: http://slovari.gramota.ru/portal_sl.html?petr_imsm.htm כפי שציין ידידי, זוהי רשימה "רשמית", ולכן, אין להוציא מכלל אפשרות שהיא עברה... צנזורה. אכן, ברשימה זו אין אלכס, אבל אין בה גם אַליק, שהוא דווקא קיצור מקובל. [בנוגע לקיצור אַליק, הוא מהווה בלשון סלנג מסוימת גם קיצור ל...אלכוהוליסט] נמד שני, הרשימה הענקית הזאת כוללת שמות עתיקים שבוודאי איש לא שמע עליהם, שכנראה היו מקובלים בסביבה כפרית ו/או כנסייתית...

Eldad S

New member
../images/Emo41.gif לא תהיה עוד ירידה לפסים אישיים

בפורום שלנו. ראה את הערתי להלן, בהמשך השרשור.

p i n g o

New member
../images/Emo13.gif

אם דבריי לא היו מובנים, אני מתנצל ומבקש להבהירם: מבין האנשים המעטים ששאלתי, כולם אמרו לי שוודאי שקיים הקיצור "אלכס" לשם "אלכסנדר" בשפה הרוסית ושהם הכירו אותו עוד לפני שהגיעו לארץ. לכן, כאשר השתמשתי במילה "כולם", התכוונתי לכל אלה ששאלתי אותם. יתירה מזאת, אני חושב שהוויכוח הפעוט הזה חרג הרבה מעבר למה שהוא היה אמור להיות, ואני פשוט אתעלם מההאשמות שאתה מטיח בי ובחבריי (וגם ממה שהגיע לתיבת המסרים שלי). אני פשוט מציע לך לקחת דברים קצת יותר בפרופורציות ולחשוב פעמיים לפני שאתה שולח הודעות. ליל מנוחה.

נדמה לי שאתה קראתי לי שקרן ולא

התנצלת. כתבתי בפירוש, שהקיצור "אלכס" אינו מקובל ברוסיה, ושכל האלכסים הרבים יוצאי רוסיה "זכו" בשם זה כאן בארץ. לא על זה אתה מתווכח אתי כל הזמן? ואם לא על זה, אז על מה? אם לא הבנת משהו, אני מוכן לקבל את התנצלותך.

Eldad S

New member
../images/Emo105.gif חילופי הדברים בשרשור הנוכחי

קצת חרגו מפרופורציה. אני מקווה שמהיום לא יהיו עוד האשמות אישיות בפורום, על שקרים וכיוצא בזה, מכל צד שהוא. זכרו שחשוב להעלות טיעונים מבוססים - במקום להטיח האשמות בצד שכנגד. בדרך כלל אני מוחק על הסף הודעות שיש בהן האשמות אישיות, אבל לא מחקתי הודעות בשרשור כי כיבדתי את כל החברים כאן. אני מבקש לפתוח דף חדש, ולשכוח את ההאשמות שהוטחו בשרשור הנוכחי או רמיזות שפגעו בחבר זה או אחר. הן מעכירות את הפורום ונוגדות את האווירה העניינית ששורה אצלנו רוב הזמן. מי שמרגיש שנפגע - אני מבקש לא להגיב, כי לא נמשיך עוד בפורום בקו ההאשמות כלשהו.

feldrave

New member
../images/Emo12.gif עוד שרשור על שמות רוסיים?

לדעתי הגיע הזמן לפתוח פורום בנושא...

rigoletto111

New member
למה, בעברית יש "הסבר"

למה אברהם הופך לאבי/אברשה , יחזקאל לחזקי/חזי ויהורם לרמי?

למעלה