קליפ חדש לנייטויש....

jackmo

New member
גם וייש איי הוו אן אנגל

שימש בתור שיר נושא לסרט... לסרט קראו פחד מוות אם אני לא טועה וזה סוג של סרט אימה מפגר ביותר שמבוסס על משחק מחשב...

Super Alonit

New member
../images/Emo207.gifנייט לא פאוור?../images/Emo79.gif

עד שעידן הצליח לשכנע אותי שנייט זה פאוור (לקח לו הרבה זמן, אני קשת קליטה
), אני עכשיו מגלה שתומאס מגדיר את נייט כהאבי מטאל סימפוני או שטות כזו.
מכיוון שנעלמה לי שורת הכתובת ואני לא יכולה לתת לכם לינק לראיון (מחשב ארור...), אני אכתוב לכם מה נאמר שם: מראיינת: '... השפעה גותית?' (הראיון מתחיל באמצע המשפט) תומאס: 'וול, אנחנו לובשים שחור ויש לנו זמרת אבל זה הכל.' טאריה: ~מנידה בראשה, מיואשת מכל אותם אנשים שחושבים שנייט גות'~ מרקו: ~קשוח לזמן מה ואז נזנח ע"י המצלמה לטובת תומאס~ תומאס ממשיך: 'כלומר, יש כ"כ הרבה אנשים שמחשיבים אותנו כלהקת גות' מטאל אבל אני לגמרי לא מסכים, אני לא חושב ש... ~מתלבט~ שאנחנו יכולים להשתייך לקטגוריה הזאת.' מראיינת: 'איך תגדירו את עצמכם?' תומאס: 'זה האבי מטאל סימפוני או רק האבי מטאל, אם תרצי.' תרגום עקום אבל זה מה יש.
אז... מה הם? :X (ומי שרוצה לחפש ביו-טיוב זה תחת השם Tuomas Holopainen - interview, ומי שמוכן להסביר לי (תבורכו!) איך מחזירים את שורת הכתובת אני אודה לו עד מאוד
)

Itay Simons

New member
ההגדרות זה מטופש מעט, אם תשאלי אותי...

יש המון "קומבינציות" בין סגנונות, וזה מה שקורה כאן...

תראי, מאיפה התחיל הפאוור?

האבי מטאל. התחיל מהלווין, בלינד גרדיאן וכו', הם לא שונים בהרבה בסגנון מהאבי... פשוט אחרי שהתחילו לצאת כל הז'אנרים והתתי ז'אנרים בסוף שנות ה80-תחילת שנות ה90, ההאבי מטאל קצת נשכח מאחור, והיו רבים שאף הספידו אותו. כמה חלוצים פעלו על להחזיר אותו למקום הכבוד שלו, ככה נוצר הפאוור. פשוט גרסה קצת יותר מרוככת וקצת יותר מודרנית של ההאבי, כשהדגש הוא על המלודיות ופחות על הכבדות. כל הקטע של הליריקה של הפנטזיה בא רק אחר כך. נייטוויש לא בדיוק פאוור מסורתי, אבל יש בהם דיי הרבה מאפיינים. אפשר באמת לקרוא להם סתם מטאל סימפוני.

המ, לא?

הם מאוד שונים מהבי, לרוב השירה שונה, וההאבי אף פעם לא נשכח מאחור. בעיקר לא כשמיידן עדיין פעילים, ועוד מספיק להקות האבי נותנות בראש. וההבדל הוא בעיקר בליריקה, שבהאבי בדרך כלל מדברים על משו הגיוני ובפאוור הם חיים בסרט של דיסני. ואם הם ניסו להחזיר להאבי את הכבוד האבוד שלו, למה הם ניגנו סגנון אחר?

תסתכל על כל להקות הפאוור הראשונית יותר

הלווין, בליד גארדיאן, גאמה ריי וגם אדגאי ורייג ועוד כל כך הרבה להקות אחרות, זה באמת נשמע לך שונה בצורה משמעותית מההאבי? גם הקטע של הליריקה כל כך לא נכון. תעבור על רשימה של 100 להקות פאוור, אולי 5-6 מתוכן יהיו עם אך ורק עם ליריקה של אבירים/דרקונים וכו'.

זה לא משנה אם זה משמעותי או לא, זה לא האבי.

והעובדה שאת עצמך אומרת שזה שונה, ואני אומר שזה שונה, מפה שנינו מסכימים שהסגנון שונה. לא חשוב איך ולמה, ואני אעזוב את זה בצד כרגע, אי אפשר להמשיך משו באופן שונה, זה ליצור משו חדש. ואני לא חושב שההאבי של מיידן זהה להאבי של ההלהקות שציינת קודם.

תראה, ויכוחים מהסוג הזה הם הויכוחים הכי

מיותרים שיש. אם תפתח את ויקיפדיה (כן, אני יודעת, לא מקור המידע הטוב ביותר) אתה תראה שיש בסיס למה שאני אומרת. ומיידן זה מהניו וויב של המטאל הבריטי, ברור שזה שונה מהלהקות האלו. אבל תקשיב למנאוור, שמוגדרים כהאבי מטאל לכל דבר, ואז תקשיב לכל אחת מהלהקות שהזכרתי קודם, אתה לא תראה הבדל גדול.

את לא יכולה לדון איתי

אבל לפקפק במקורות שלך, זה התפקיד שלי בדיון הזה... ויקיפדיה זה לא אמין, כי כמו שזה כתוב עכשיו אני יכול לתת ולשנות את זה אז מה הקטע? גם מטאל ארכייבס לא בדיוק אזור אמין במיוחד. בכל מקרה, הגדרות זה קטע נורא נרחב, אבל אני ממש לא מסכים עם זה. הניו וויב של בריטיש האבי תחת וזה, זה האבי לכל דבר רק שהבריטים קוראים לזה האבי בריטי, בתכל'ס זה זהה להאבי הרגיל. ואני לא מסכים שמה שהלהקות שאמרת עושות האבי.

מה לעשות, באינטרנט אין שום מקור מידע אמין

באופן מוחלט. וכל הנושא של התת ז'אנרים של המטאל הוא דיי חדש אז הוא לא מופיע ממש בספרים. ככה שתאלץ לסמוך עליי או לא לסמוך עליי. בטח שיש הבדל, תשווה את הפאוור של אירופה, שכבר שם יש הבדל דיי גדול בין מדינה למדינה, לבין הפאוור של ארצות הברית. שם כל הלהקות ממש ממש גובלות או בת'ראש או בפרוג, ובצורה יותר בולטת מבאירופה, מאוד נדיר למצוא שם להקת פאוור "טהורה". היחידים שאני מצליחה לחשוב עליהם זה קמלוט, וגם הם קצת נוטים דיי הרבה לכיוון הפרוג. איירון מיידן, ג'ודאסט פריסט ושאר להקות הניו וויב לדעתי נשמעים אחרת מנגיד מטאליקה, מנאוור, ובאופן כללי ההאבי מטאל האמריקאי. תכנס לכל אתר שהו, לא משנה איזה, תכתוב מנאוור, יהיה כתוב שהם עושים האבי. הלהקה בעצמה הכחישה כל קשר לפאוור.

שמעי

אין דבר כזה הגדרה מוחלטת בשום סגנון. בעיקר לא היום. ובכלל, מטאליקה ושות' זה בכלל ת'ראש רק שתדעי, זה לא האבי. ואני באמת לא חושב שמאנוור זה פאוור, גם הליריקה שלהם בקושי פאוור.

מטאליקה תלוי באלבום...

חלק ת'ראש, חלק האבי, פה ושם גם קצת ספיד. אני יודעת את זה. ואתה מקשיב לי בכלל?
זה מה שאני טוענת, מנאוור זה לא פאוור, זה האבי.

ליתר דיוק - גל חדש של של *האבי* מטאל בריטי

וכן, זה ההאבי מטאל הראשוני. אבל שמע רועי, זה יצא מההאבי, זה לא אומר שזה האבי או שזה דומה להאבי, אבל מבחינת נגינה הבסיס הוא עדיין האבי, הגיטרה-באס-תופים הכללי זה עדיין האבי, מה שמשנה את זה זה הקלידים והשירה, המלודיות וזה, כשבהאבי הדגש הוא על השירה הכבדה והדיסטורשן המלוכלך, זה ההבדל.

למעלה